Gå til innhold

TeyanaJoy

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TeyanaJoy

  1. Hei!

    Kjøpt meg en bil som jeg egentlig ikke skal ha så lenge, men ønsker jo at den skal fungere. Tidligere eier hadde vært på verksted og funnet ut at mansjettene (??) foran må byttes, og jeg har da fått nye med på kjøpet. Har googlet litt og funnet ut at det egentlig er en ganske grei jobb for de som kan det. Men hvor mye koster det ca på verksted? Holder til i Rogaland.

    I tillegg er det en sånn reim som må byttes, ikke registerreima men en liten en som jeg også fikk med på kjøpet. Bilen hyler litt innimellom, spesielt når det er fuktig ute. Dette skulle også være en veldig grei jobb for de som kan det, noen som har peiling?

    I tillegg lurer jeg på hvor man kan finne sånne fjernkontroller til å låse opp bilen fra utsiden? Jeg har en, men tror batteriet på den begynner å dø da jeg må trykke kjempehardt flere ganger før bilen reagerer.

     

    Er snakk om en 1995 Mazda 323 glx.

     

    Jeg er TOTALT nybegynner i dette, så svetter litt bare med tanken. Noen som har peiling?

  2. Vi har funnet en leilighet, men ettersom den avtalen vi inngikk hvor det ble 1 mnd i stedet for 3 mnd var såpass grei fant vi en som ikke er ferdig før 1. november. Den er helt ny og ikke innflytningsklar før den tid, noe som er ganske vanskelig. Det verste er ikke alt det vanskelige som skjer/blir sagt, men det at det er såpass lenge til vi kan komme oss ut.

     

    Nye huseiere har derimot sagt at dersom den blir levelig (altså alt er på plass bortsett fra evt lister osv) så kan vi flytte inn tidligere, dog kun med veldig lite møbler. Likevel så håper jeg at det er en ordning.

     

    Jeg tenker å ha overnatting av typen uansett, men da inne på selve rommet. Hun kan vel ikke ringe politiet når jeg har overnatting inne på det rommet som i følge kontrakten er "mitt"?

  3. Hei!

     

    Jeg og en venninne leier hvert vårt rom i en annen sin bolig. Utleier har også et eget rom her. Vi leietakere har hver vår kontrakt, men de er helt like.

     

    Utleier presiserte ved innflytt at hun ville bo et annet sted og ville være minimalt til stede og involvert kun i form av å klippe plen og vanne blomster. Den første halve måneden var alt på topp og vi var veldig fornøyde, men da utleier etterhver begynte å dukke opp oftere og oftere, og begynte å blande seg mye mere inn så fattet vi litt mistanke om at ordningen vi tidligere hadde inngått ikke var like grei likevel. Utleier sa ved innflytt at vi skulle føle oss som hjemme og leve livene våre som vi ellers gjorde, men dette er noe hun tydeligvis ikke mener.

     

    For eksempel, hun kom innom i går og vasket hele leiligheten noe som i og for seg er greit, men problemet er at hun tidligere har send oss mailer og meldinger om at standarden vår når det gjelder renhold er "sjokkerende". Dette har vi altså dokumentert at kun gjelder noen smuler på kjøkkengulvet, en genser som hang på en stol og noe flatpakket papp i gangen som skulle taes med ut. Nå, da hun kom inn for å vaske, har vi holdt det så ryddig og vaska som overhodet mulig, mye renere enn et normalt hjem. Hun demonstrerte å bytte vann flere ganger, selv om vannet i bøtten var så og si helt gjennomsiktig og rent.

    I tillegg til vaskingen, hadde huseier tatt ALLE tingene våre og plassert de i trappen for at vi skal ta de med opp på rommene våre. Dette inkluderer pledd og pynteputer i sofaen, våre egne blomster og planter og KJØKKENUTSTYR (+ mat) som vi plutselig ikke får lov til å ha nede lenger. I tillegg var all shampo og såpe fra dusjen, samt sminkepungene våre og annet på badet lagt i en pose i hjørnet. Dusjforhenget vi har anskaffet (det var ingenting der da vi flyttet inn så alt vannet rant utover hele badet) og magasinene våre har også blitt lagt til side.

    Min første reaksjon var å legge alt tilbake, hun hadde jo sagt at vi skulle føle oss som hjemme. Men dama, på nesten 50 år, kom og sa at "jeg vil bare at mine puter skal ligge i sofaen, og dusjen er for alles bruk". Etterhvert som vi diskuterte mer, presterte hun å si at pleddet mitt var "skittent". Altså, "Jeg vil ikke ha det skitne pleddet ditt i sofaen min". Jeg gir meg ikke på dette punktet og legger både pleddet og putene tilbake på plass så snart jeg ser at hun har flyttet det.

    Nå har hun også tydeligvis besluttet å flytte inn her på heltid. Forholdet mellom oss og huseier har blitt så vanskelig at vi flykter fra huset så snart vi ser bilen hennes komme rundt hjørnet. Vi gjemmer oss på rommet eller i bilen utenfor, enten til hun drar eller til hun legger seg. Det verste er at hun ALDRI er her alene, men har alltid med en venninne fordi huseier er redd for meg. Jeg er en sånn type person som sier ifra når jeg blir overtrampa og det blir jeg virkelig nå.

     

    Det er ikke bare alt det fysiske i boforholdet, men nå nekter hun meg å ha overnatting også. Bare meg, venninna mi får ha overnatting så mye hun vil. Dette har med depositum å gjøre. Huseier og jeg hadde en muntlig avtale om at jeg betaler depositum når jeg får penger fra lånekassa for første gang. Dette har ENDA ikke skjedd, så vi inngikk en ny avtale om at bare hun jeg leier med betaler depositum og at jeg da går "under" det depositumet frem til jeg får ordnet meg et eget. Men siden dette enda ikke er gjort, så sier hun at hun ringer politiet dersom jeg har overnatting.

    Det er så ille at hverken jeg eller venninna mi orker å være hjemme. Vi gjemmer oss ute fra tidlig om morgenen til langt ut på natten, og dette går utover studiene, jobb og sosialt liv.

     

    Det som er det virkelige problemet, er at hun har vært virkelig lur i kontrakten. Der står det at vi kun leier et rom, altså ikke stue/kjøkken/bad og derfor har hun all rett til å komme og gå og styre som hun vil. Selv om vår muntlige avtale er helt det motsatte. I tillegg så står det at overnatting skjer etter avtale. Ved dette punktet spesifiserte hun muntlig at dette gjald på sovesofaen i stuen. Hele veien gnir hun det inn at jeg kun leier soverommet. Vil det si at jeg kan ha overnatting på rommet? Etter all denne diskusjonen har hun sagt at jeg kan gjøre hva jeg vil, så lenge det er på rommet.

     

    I den opprinnelige kontrakten står det at oppsigelsestiden er på 3 mnd, men vi har klart å diskutere det ned til 1 mnd. Dette var derimot fra første kalendermånede etter oppsigelse - altså må vi bo her ut hele oktober. Dette er rett og slett ulevelig.

    Er det noe vi kan gjøre? Det er umulig å holde en normal samtale med henne, da hun blir fullstendig usaklig. Hun begynner å rope og fortelle ting som ikke har noe med saken å gjøre overhodet. Blant annet at jeg konstant lyver og ath un vil fortelle fremtidige huseiere om hvor grusom jeg er og hvordan jeg ikke har betalt depositum eller leie. Leien er ikke et problem, der har jeg kontoutskrift for å bevise at jeg har betalt. Men kan hun gå til vår neste huseier og fortelle sånt? er det lovlig? Jeg har jo selvfølgelig ikke lyvd om noe som helst, og når jeg spør henne om konkrete eksempler har hun ingenting å komme med annet enn "jeg har mine kontakter".

     

    Noen tips?

  4.  

    Hvis du er villig til å pendle litt, vil jeg si at å være stuer på en flyplass (laste på fly, fylle fuel, tømme dasstank osv) har en god timesbetaling. I hvertfall dersom man jobber fulltid. Jeg vil anbefale Gardermoen, da de har flere handlingselskap. Anbefaler å søke hos SAS eller Aviator (helst SAS, da får du rabbaterte flybilletter også). Hos Aviator ligger ikke timelønnen så innmari høyt, men man har gode muligheter til tabelløkninger, og bonuser i form av tilleggsprosent per time. Dette er fordi flyplassen faktisk er åpen hele døgnet, alle dager og noen må begynne på jobb klokken fire om morgenen, noen må jobbe helligdager osv. En veldig gøy jobb, men man på belage seg på reising fra Oslo by og tidlige morgener.

     

    Men kan man dette med kun studiekompetanse som bakgrunn? Dette høres egentlig veldig spennende ut! Jeg har ingen familie, kjæledyr eller lignende som jeg må ta hensyn til, så om det blir mye reising, gjør det meg ingenting! :wee:

     

    Jeg har enda ikke studiekompetanse, og har jobbet med dette i over et år :)

  5. Hvis du er villig til å pendle litt, vil jeg si at å være stuer på en flyplass (laste på fly, fylle fuel, tømme dasstank osv) har en god timesbetaling. I hvertfall dersom man jobber fulltid. Jeg vil anbefale Gardermoen, da de har flere handlingselskap. Anbefaler å søke hos SAS eller Aviator (helst SAS, da får du rabbaterte flybilletter også). Hos Aviator ligger ikke timelønnen så innmari høyt, men man har gode muligheter til tabelløkninger, og bonuser i form av tilleggsprosent per time. Dette er fordi flyplassen faktisk er åpen hele døgnet, alle dager og noen må begynne på jobb klokken fire om morgenen, noen må jobbe helligdager osv. En veldig gøy jobb, men man på belage seg på reising fra Oslo by og tidlige morgener.

  6. Hei!

    Jeg er for tiden sykemeldt på andre månede i nåværende jobb. Nå går sykemeldingen min ut i juni, og jeg har fått tilbud om en annen jobb. Spørsmålet mitt er om jeg kan si opp jobben nå, selv om jeg er sykemeldt? Det er to måneders oppsigelsestid, og jobbene vil krasje i sommerferien og utover høsten dersom jeg ikke sier opp den ene snarest.

     

    Grunn til at jeg ønsker å si opp jobben er fordi miljøet og kollegene mine der er en stor psykisk påkjenning for meg. Selve jobben elsker jeg, men jeg takler ikke lenger påkjenningen av å mistrives så mye som jeg gjør.

     

    Håper på svar snarest.

     

  7. 1.scene - Første møte. Buss/trikk/bane-holdeplassen. Blikk møtes. Smil. "Se ned i bakken"

    2. scene - En av partene løper og rekker såvidt bussen/trikken/banen. Første han/hun ser er den andre personen

    3. scene - Partene står og snakker og ler på bussen/trikken/banen.

    4. scene - Sitter sammen. Hans arm rundt henne. Kyss/latter/smil avhengig av hvor åpenbart det skal være.

    5. bussen/trikken/banen kjører avgårde. Logo/budskap på skjermen.

     

    Enkelt å filme, enkel klipping, klart budskap.

    Takk! Det høres såre enkelt ut og kan virkelig fungere.

     

    Jeg kom på en ting til - busselskapene i Stavanger heter Kolumbus. Går det ann å lage et slagord som har noe med "oppdagelse" å gjøre? Eller passer ikke det ikke helt til historien? Tror dere folk klarer å koble sammen et slikt slagord med at Columbus oppdaget USA?

  8. Hei folkens!

    I forbindelse med mediaeksamen, skal jeg lage en reklamefilm for kollektivtransport. Det jeg da ønsker å lage er en søt, jentete kjærlighetshistorie. Filmen skal vare i 30-40 sekunder.

     

    Jeg har skuespillere og alt slikt på plass. Problemet er at selve historien ikke er på plass. Har noen av dere en søt hendelse som har skjedd på bussen? Var det på bussen du og din kjære møttes første gang? Sitter du ALLTID å tekster din kjære på bussen? Sittere dere å nusser på hverandre konstant når dere er på bussen?

     

    Dersom dere evt ikke har en konkret historie å vise til, blir jeg veldig glad for idéer generelt.

     

    Hilsen desperat frue i eksamenståke!

  9. Hei,

     

    Har fått en oppgave på skolen hvor jeg skal presentere skriftspråkets historie. Har valgt det egyptiske språket som hovedtema, og problemstilling da noe rundt hvordan de brukte skriftspråk for å kommunisere lettere.

     

    Jeg er veldig opptatt av å ha gode kilder, og lurer derfor på om noen av dere har noen boktips? Eller websider jeg kan lese litt på. Wikipedia o.l. er uaktuelt :-)

     

    På forhånd, takk for tips.

  10. Hei hei,

     

    Sjefen har utlyst en høyere stilling intern blant oss ansatte og jeg har utrolig lyst til å søke! Men hva skriver jeg i en søknad når han allerede kjenner meg litt? Blir dumt å komme med sånn kiss-ass søknad som jeg gjorde første gangen.

     

    Han har jo 80-90 ansatte under seg så tror ikke han har sett meg jobbe så utrolig mye. Jeg tror forresten ikke jeg får jobben uansett fordi det er en typ lederjobb og jeg kun jobber deltid pga skole, men ønsker likevel å skrive en god søknad som kan vise han at jeg er interessert i mer ansvar og gjerne vil komme meg fremover innenfor yrket!

     

    Dette er egenskapene han har listet opp:

    · ta ansvar – ta avgjørelser

    · vær løsningsorientert

    · hold deg selv informert og se til at kunden blir holdt løpende informert

    · vær nøyaktig og kvalitetsfokusert

    · vær vennlig og imøtekommende

    · ha god oversikt

    · bidra til et godt arbeidsmiljø og hold orden

    · vise vilje til å påta seg andre oppgaver

    · god formuleringsevne skriftlig og muntlig

     

    Jeg syns selv jeg treffer de veldig godt, men jeg vet ikke hva han syns/om han vet noe og det blir dumt å "kopiere" alt det inn i søknaden. Noen tips?

  11. Jeg hadde som 16- og 17åring en kjempegod kompis, som viste seg ikke å være tidenes beste kompis likevel. At jeg sa nei, prøvde å dytte han av meg osv hjalp ikke. Heller ikke det faktumet at hasj var kult og han alltid ga det til meg først. Ung, naiv og kanskje litt forelsket. Angrer på at det ikke ble anmeldt, da det skjedde ved flere hendelser og den siste gangen fikk jeg en positiv graviditetstest. Heldigvis var jeg ikke gravid, men det fikk meg til å åpne øynene. Desverre klarer jeg ikke å 100% holde meg unna vedkommende den dag i dag.

     

    EDIT: Legger til at vedkommende var/er 8 år eldre enn meg, det var stort og spennende da jeg var 16.

  12. Hei folkens, da har jeg endelig fått inn rett lønn på konto.

     

    Jeg måtte sende påkrav og si at jeg tok saken videre hvis ikke noe var gjort innen 8. juli. Påkravet inneholdt ikke timer, men total lønn jeg hadde regnet sammen. Da fikk jeg svar fra sjefen om at hun hadde sendt påkravet videre til lønningskontoret og at jeg ville høre fra dem. Lønningskontoret sa at sjefen hadde sendt inn en timeliste med kunn to arbeidsdager, selv da jeg hadde 8 fulle dager. Jeg svarte at det var uakseptabelt og at de skylte meg mye mer enn det. Innen de svarte meg igjen hadde visst sjefen "plutselig" sett at jeg hadde jobbet mer, men fortsatt ikke så mye som jeg faktisk jobbet. Jeg endte med å sende henne alle timene mine, i tillegg til ekstra for et kurs og overtid, og hun sa til slutt at det var greit, de stolte på meg og at de ønsket at saken skulle bli avsluttet.

     

    Jeg regnet sammen ca 1000 mer enn jeg fikk inn, men jeg er litt usikker på om utregningen min er riktig. Nå må jeg bare finne ny leilighet, fordi huseier er ikke noe blid på at leien ikke er inne - en halv månede etter den skulle vært det! :mad:

  13. Du burde ikke gå fra jobben din siste dag før du hadde avklart at du får det du skal ha for å ha jobbet siste periode. Men siden du nå ikke jobber der, og din tidligere arbeidsgiver er lite villig å kommunisere, bør du si til sjefen hva du krever, gjerne med en form for bevis, og true med søksmål om du ikke får det du skal ha. Selv om du kanskje ikke har retten på din side, er mange villig til å gi det du krever fremfor å ta det til retten.

     

    Ja, har sendt et påkrav nå og venter på at noe skal skje. Snakket med forliksrådet og de sa at jeg faktisk har rettigheter:) Håper i det minste på et forskudd.

  14. Link til NAV sine informasjonssider.

     

    Du må egentlig bare satse på at pengene kommer inn på mandag, eller at du får noen form for utfyllende informasjon den dagen. Om pengene uteblir er det ingenting du kan gjøre for å få penger med et knips. I alle fall ikke det jeg vet av.

     

    Jeg har ikke fått lønnslipp så tror virkelig ikke at de kommer inn på mandag. Det er standard prosedyre å få lønnslipp siste virkedag før lønning. Jeg så litt på linken du ga meg og søkte litt selv, og vurderer å skrive et brev til henne hvis ikke jeg får en klar, nærliggende dato på mandag. Men systemet der var dårlig og jeg vet ikke hvor mye penger hun skylder, jeg vet bare at det er en del + feriepenger. Jeg tok mange ekstravakter den siste måneden. Blir så frustrert!

     

    EDIT: Det er snakk om en stor bedrift men flere butikker over hele landet. Den aktuelle butikken er størst av alle de andre i landet og bør strengt tatt ha det beste systemet for lønning o.l.

  15. Hei,

     

    Tidligere denne måneden sa jeg opp jobben min og ventet siste lønnsoppgjør og feriepenger (begynte i jobben i februar) i dag, da vi får lønn den 30. i hver månede, men den 30. er på en søndag.

     

    Jeg fikk ikke lønn i dag, men de andre på jobben har fått. Jeg har over tid vært i minimal konflikt med sjefen og da jeg i dag spurte henne hvorfor jeg ikke fikk lønn så sa hun at jeg ikke hadde en utfyllt timeliste med navn på. Da jeg alltid går over timelistene mine siste dag før de sender dem inn, i dette tilfellet siste dag før oppsigelse, er jeg hundre prosent sikker på at jeg hadde en timeliste fyllt ut og med navnet mitt på. Men den ble ikke sendt inn fikk jeg beskjed om i dag. Hun fant "plutselig" en timeliste uten navn og sendte den inn i mitt navn. Jeg vet ikke om det er riktig og ser på det som svært sannsynlig at jeg får mindre penger enn jeg har jobbet for.

     

    Greit at det med timelister kan bli påstand mot påstand, men hvis sjefen ikke fant timelisten min på innsendelsesdagen, hvorfor fikk ikke jeg beskjed for at jeg kunne ordne opp i det? Er det feil av sjefen å ikke gi meg beskjed? Jeg nevnte til henne at det er en uke siden de sendte inn timelistene og det ga henne mye tid til å gi meg beskjed, hun svarte at hun hadde sendt de inn for to dager siden.

     

    Det er greit, men hvis de andre venter to dager, hvorfor må jeg vente to uker? Jeg spurte sjefen om dette og hun forandret det brått til at hun sendte de inn på mandag. Ikke bare løy hun, men jeg må fortsatt vente alt for lenge.

     

    Hva kan jeg gjøre? Jeg sitter fast på feil side av landet og må komme meg hjem, jeg har husleie å betale samt skolepenger i tillegg til at jeg har lånt en del penger av moren min for å komme gjennom den siste delen av denne måneden. Det er uaktuelt å vente til den 15. juli, har jeg ingen rettigheter?

     

    EDIT: Samtalen foregikk på sms, da hun ikke ville svare på telefon. Jeg har heller ikke fått oppsigelse som jeg har blitt lovet, det er nesten tre uker siden jeg leverte oppsigelse. Til slutt sa hun at hun leverer problemet til lønning og at hun sier ifra på mandag. Dersom jeg ikke hører fra henne på mandag så ser jeg ingen annen utvei enn å gå videre med saken. Jeg vet bare ikke hvordan?

×
×
  • Opprett ny...