Jump to content

ImaaPotato

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by ImaaPotato


 1. KalleKanin skrev (36 minutter siden):

  Jeg har foreløpig tatt utgangspunkt i FIFO for mine transaksjoner, men har foreløpig solgt alt hver gang, slik at jeg slipper å tenke på dette. Men for fremtidige handler er det greit å slippe å tenke på akkkurat dette.

  Hei igjen. Jeg leste akkurat over dette en gang til og må bare spørre: Hvis man selger alt på en gang så trenger man ikke beregne skatt av hver transaksjon? Da kunne man vel i teorien bare solgt seg helt ut, skattet av hele summen og evt kjøpt seg inn igjen om man ønsker å fortsette å trade bitcoin neste skatteår?

  Dette hadde vært supert da jeg ble litt kvalm bare av tanken på å måtte skatte av hvert enkelt trade.


 2. icetwice skrev (5 minutter siden):

  Hva med kryptovaluta man har fått i "gaver", f.eks. NANO som nå distribueres av faucets og tips fra randoms på internett?

  Nå bare gjetter jeg, men jeg regner med at faucets osv regnes som 100% gevinst så du må skatte på alt.

   

  KalleKanin skrev (21 minutter siden):

  Nei, jeg tolket ditt utsagn riktig, at du mente det ikke gjaldt for krypto. Jeg hadde bare ikke funnet noen offisiell informasjon om det fra Skatteetaten selv.

  Så takk for link til Skattetatens sine sider!
  Siden du viser til gjelder for bedrifter/næring, men overskriften sier jo "Skatteplikt på realisasjon av bitcoin og andre virtuelle valutaer og formue for privatpersoner". Pussig at de har gjort det sånn...

  Synes ikke dette er ikke helt rett frem, og det er tydelig at reglene primært er laget for profesjonelle aktører...

  Jeg har foreløpig tatt utgangspunkt i FIFO for mine transaksjoner, men har foreløpig solgt alt hver gang, slik at jeg slipper å tenke på dette. Men for fremtidige handler er det greit å slippe å tenke på akkkurat dette.

   

  Ift kontrakter og gevinst på disse tror jeg fortsatt FIFO gjelder, gitt at dette er finansielle instrumenter og ikke kryptovaluta i seg selv. Det er som nevnt over uavhengig av hvilken valuta man gjør slike handler i og reglene følger typen instrumenter, ikke hvilken valuta de er notert i. Men jeg har aldri handlet på en måte som gjør at dette er aktuelt, så usikker hva som gjelder for hver type instrumenter.

  Her følger ellers regelen om at alle poster i skattemeldingen skal regnes om til norske kroner før evt. gevinst beregnes:
  https://www.skatteetaten.no/rettskilder/type/handboker/skatte-abc/gjeldende/valutagevinst-tap/V-1.002/V-1.008/

  (Igjen: Ikke lett å gjøre det 100% korrekt...)

  Så mitt råd:
  Send mail til Skatteetaten og post gjerne svaret her :)

  Takk for godt svar. Begynner å bli litt mer informert, men merker at dette kan bli et skikkelig mareritt å betale skatt av. Det er jo ikke et problem jeg må ta stilling til akkurat nå, men er allikevel litt skeptisk til det hele. Jeg mest redd for å gjøre noen feil som gjør at jeg må betale uhyre mye skatt.


 3. KalleKanin skrev (16 minutter siden):

  Ift FIFO, har du link til skatteetatens sine sider om dette?
  Det kan hende jeg tar feil her, da jeg ser at det flere steder står at dette prinsippet ikke gjelder for kryptovaluta, f.eks. her:
  https://www.kryptosekken.no/

  Fant dog ikke noe på skattetatens sine egne sider om dette.
  Fant bare dette:

  ref:
  https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/salg/

  Tror kanskje du leste feil. Jeg sa at FIFO ikke gjelder krypto. Utdrag fra denne artikkelen:

  "Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først (det gjelder ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer)."

  • Innsiktsfullt 1

 4. Jeg burde kanskje spesifisert at jeg har margintradet bitcoin, så det har ikke på noe tidspunkt blitt konvertert til NOK eller USD. Jeg har kun tradet "kontrakter" og alltid hatt bitcoinen. Vet ikke om dette har noe å si. Jeg leste også på skattevesenet sine sider at FIFO ikke gjelder for bitcoin som det gjør på vanlige aksjemarkeder.


 5. Jeg har ikke minet. Kun kjøpt og tradet litt. Jeg leste på finanssans at man har fribeløp på formue inntil 100 000 kroner og deretter 0.85% formueskatt. Så i mitt tilfelle er jeg ikke skattepliktig på hverken formueskatt eller gevinstskatt ettersom jeg har mindre enn 100 000 og ikke har minet.

  Høres dette riktig ut?


 6. Hei.

  De siste månedene har jeg tjent en del penger på bitcoin. Jeg har ikke tenkt å selge dem med det første, men lurte på hvordan skattereglene er uansett. Jeg har prøvd å lese meg litt opp på det, men sliter litt med å forstå det. Er jeg skattepliktig selv om jeg ikke selger det? Hvor mye skatt betaler man på bitcoin gevinst? Hvis jeg f.eks holder det i 5 år uten å melde det kan jeg fortsatt ta det ut og melde det? Hva blir eventuelt konsekvensen av dette?

  Takk for god hjelp. Som dere sikkert forstår er jeg litt grønn når det kommer til finans og skatteregler, så jeg setter stor pris på det.


 7. Jeg går for tiden et to-årig studium i Frontend-utvikling mens jeg tar edX CS50 på siden. De tilbyr et sertifikat for ca. 2000kr som viser at du har gjennomført og bestått kurset. Jeg googlet litt, og det virker som det er delte meninger om slike sertifikater får deg til å fremstå som litt "amatør" eller om det faktisk har noe å si. Hvis noens arbeidsgivere innen IT/Frontend leser dette hadde jeg vært interessert i å vite hva slags inntrykk det hadde gitt dere om man hadde et slikt kurs på CVen


 8. Hei!

  Jeg er er 24 år gammel mann som kikker litt på utdanning som frontend utvikler, webdesigner eller liknende. Jeg har sett at det tilbys både ett, to og treårige studier innen mange av feltene og lurer på hvor viktig det er med en fullverdig bachelor. Jeg er jo litt sent igang med utdanning, så om jeg kunne tatt en kortvarig utdanning og gått tidligere i jobb er jo det ideelt, men vil heller ikke stå igjen med studiegjeld og en "ubrukelig" utdanning som ikke skaffer meg jobb. For øyeblikket prøver jeg meg på CodeAcademy for å se om det er noe for meg(Kjempegøy så langt!), men innser at jeg mest sannsynelig kommer til å trenge noen form for formell utdanning hvis jeg skal ha en sjanse i arbeidsmarkedet.

  Om det er noen som har gått liknende studier eller har en skole/studielinje de anbefaler varmt så er det hjertelig velkommen!


 9. Hei!

  Jeg tror kanskje PCen min automatisk kjører på integrert grafikk, men jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal endre dette. Jeg var litt usikker til å starte med, fordi spill kjører relativt greit uansett, men da jeg åpnet Skyrim for første gang nå nettopp ble den automatisk satt til "Low Quality", noe jeg vet er feil, ettersom jeg har kjørt det på ultra tidligere. Problemet er at Nvidia Control Panel allerede står på Nvidia GPU som foretrukket, så jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å bytte. Hjelp!

   

  Specs: http://www.msi.com/product/notebook/ge60-2pc-apache.html#hero-specification

  post-296747-0-18464700-1448901529_thumb.png

  post-296747-0-84522800-1448901532_thumb.png

  post-296747-0-04391100-1448901535_thumb.png

  post-296747-0-46287700-1448901537_thumb.png


 10. Hei!

  Har splitter ny MSI GE60 som har fungert fint helt fram til nå. Aner ikke hva problemet kommer av, men hadde verdsatte hvis noen som er litt mer teknisk anlagt enn meg kunne funnet ut av det!

   

  !!!! Hadde ikke tillatelse til å legge ved .dmp filen så den er i ekstern lenke:!!!

  http://www.filedropper.com/122514-28345-01_1

  http://www.filedropper.com/122914-22963-01

  http://www.filedropper.com/123014-27924-01

   

  Problem signature:
  Problem Event Name: BlueScreen
  OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
  Locale ID: 1044
  Additional information about the problem:
  BCCode: 3b
  BCP1: 00000000C0000005
  BCP2: FFFFF96000154283
  BCP3: FFFFF8800B252020
  BCP4: 0000000000000000
  OS Version: 6_1_7600
  Service Pack: 0_0
  Product: 256_1
  Files that help describe the problem:
  C:\Windows\Minidump\123014-27924-01.dmp
  C:\Users\Greger\AppData\Local\Temp\WER-39218-0.sysdata.xml
  Read our privacy statement online:
  If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

 11. Hei!

  Jeg driver en spøøreundersøkelse i sammarbeid med skolen der jeg trenger noen som kan forklare sin versjon av det gode liv. Jeg hadde verdsatt det om noen på dette forumet kunne ta seg tid til å gjøre den :) Det er kun ett spørsmål! Det er en frisvarsoppgave ,men du må gjerne oppgi din alder og :) Spørreundersøkelsen er anonym.

  https://docs.google.com/forms/d/1YYXY13lkkFlt1QCGSzEqbICSePqQSwqA3QYR7y4kU3A/viewform
  

 12. Jeg kjøpte nylig Huawei Ascend P6, som forøvrig er en utrolig god telefon og jeg anbefaler den på det sterkeste, men samtidig har jeg et problem med min egen :( Lyden med headsett og høytalere er veldig lav selv når den står på det høyeste! Jeg har prøvd en del apper som skal booste volumet men de er visst ikke kompitable med den nyeste Android versjonen. I tillegg kan lyde virke litt innestengt. Akkurat som om man spiller den av på et bad eller liknende. Er Aux-inngangen min dårlig eller finnes det en fix for dette?

   


 13. Hei!

  Jeg får ikke lyden min til å fungere. Hlet siden jeg kjøpte den har jeg brukt et USB Lydkort fra SteelSeries, som jeg igår greide å legge igjen hos en venn. Nå tenkte jeg å prøve å få lyden til å fungere :) Jeg har lastet ned drivere og lat sammen, men den fungerer rett og slett ikke så jeg lurte på om det var noen her som kunne det her litt bedre enn meg? :)

  Har lagt ved et bilde hvor du kan se at bakpanel etteelleranna er der, men når jeg plugger anlegget i oppdager ikke PCen det. Jeg har MSI 770-C45 hovedkort hvis det er relevant på noen måte.

   

  Tusen hjertelig takk :)

  post-296747-0-58345100-1374169973_thumb.png

×
×
 • Create New...