Jump to content

ImaaPotato

Medlemmer
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ImaaPotato

 1. Hei igjen. Jeg leste akkurat over dette en gang til og må bare spørre: Hvis man selger alt på en gang så trenger man ikke beregne skatt av hver transaksjon? Da kunne man vel i teorien bare solgt seg helt ut, skattet av hele summen og evt kjøpt seg inn igjen om man ønsker å fortsette å trade bitcoin neste skatteår? Dette hadde vært supert da jeg ble litt kvalm bare av tanken på å måtte skatte av hvert enkelt trade.
 2. Nå bare gjetter jeg, men jeg regner med at faucets osv regnes som 100% gevinst så du må skatte på alt. Takk for godt svar. Begynner å bli litt mer informert, men merker at dette kan bli et skikkelig mareritt å betale skatt av. Det er jo ikke et problem jeg må ta stilling til akkurat nå, men er allikevel litt skeptisk til det hele. Jeg mest redd for å gjøre noen feil som gjør at jeg må betale uhyre mye skatt.
 3. Tror kanskje du leste feil. Jeg sa at FIFO ikke gjelder krypto. Utdrag fra denne artikkelen: "Det er ikke noe krav om at den enheten som er kjøpt først må selges først (det gjelder ikke noe FIFU-prinsipp (først inn først ut), slik det gjør for blant annet aksjer)."
 4. Jeg burde kanskje spesifisert at jeg har margintradet bitcoin, så det har ikke på noe tidspunkt blitt konvertert til NOK eller USD. Jeg har kun tradet "kontrakter" og alltid hatt bitcoinen. Vet ikke om dette har noe å si. Jeg leste også på skattevesenet sine sider at FIFO ikke gjelder for bitcoin som det gjør på vanlige aksjemarkeder.
 5. Jeg har ikke minet. Kun kjøpt og tradet litt. Jeg leste på finanssans at man har fribeløp på formue inntil 100 000 kroner og deretter 0.85% formueskatt. Så i mitt tilfelle er jeg ikke skattepliktig på hverken formueskatt eller gevinstskatt ettersom jeg har mindre enn 100 000 og ikke har minet. Høres dette riktig ut?
 6. Så jeg kan altså holde den uten å rapportere noen ting til skattevesenet frem til jeg selger? Googlet fort gevinstskatt og det ser ut som dette er 28% av gevinst. Stemmer dette eller har jeg misforstått?
 7. Hei. De siste månedene har jeg tjent en del penger på bitcoin. Jeg har ikke tenkt å selge dem med det første, men lurte på hvordan skattereglene er uansett. Jeg har prøvd å lese meg litt opp på det, men sliter litt med å forstå det. Er jeg skattepliktig selv om jeg ikke selger det? Hvor mye skatt betaler man på bitcoin gevinst? Hvis jeg f.eks holder det i 5 år uten å melde det kan jeg fortsatt ta det ut og melde det? Hva blir eventuelt konsekvensen av dette? Takk for god hjelp. Som dere sikkert forstår er jeg litt grønn når det kommer til finans og skatteregler, så jeg setter stor pris på det.
 8. Tror jeg formulerte meg litt dårlig. Kurset i seg selv er helt gratis, men selve sertifikatet som viser at du har bestått kurset koster penger. Jeg forstår også at man ofte får slike kurs gjennom arbeidsgiver, men jeg er fortsatt student og ønsker å heve kompetansen min til jeg skal ut i arbeidslivet slik at jeg stiller litt sterkere fra start.
 9. Jeg går for tiden et to-årig studium i Frontend-utvikling mens jeg tar edX CS50 på siden. De tilbyr et sertifikat for ca. 2000kr som viser at du har gjennomført og bestått kurset. Jeg googlet litt, og det virker som det er delte meninger om slike sertifikater får deg til å fremstå som litt "amatør" eller om det faktisk har noe å si. Hvis noens arbeidsgivere innen IT/Frontend leser dette hadde jeg vært interessert i å vite hva slags inntrykk det hadde gitt dere om man hadde et slikt kurs på CVen
 10. Hei! Jeg er er 24 år gammel mann som kikker litt på utdanning som frontend utvikler, webdesigner eller liknende. Jeg har sett at det tilbys både ett, to og treårige studier innen mange av feltene og lurer på hvor viktig det er med en fullverdig bachelor. Jeg er jo litt sent igang med utdanning, så om jeg kunne tatt en kortvarig utdanning og gått tidligere i jobb er jo det ideelt, men vil heller ikke stå igjen med studiegjeld og en "ubrukelig" utdanning som ikke skaffer meg jobb. For øyeblikket prøver jeg meg på CodeAcademy for å se om det er noe for meg(Kjempegøy så langt!), men innser at jeg mest sannsynelig kommer til å trenge noen form for formell utdanning hvis jeg skal ha en sjanse i arbeidsmarkedet. Om det er noen som har gått liknende studier eller har en skole/studielinje de anbefaler varmt så er det hjertelig velkommen!
×
×
 • Create New...