Gå til innhold

hermosa

Medlemmer
  • Innlegg

    580
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hermosa

  1. Det er en privatperson som svarer dette til en som spør, vedkommende mener vel at kjøreskoler anbefaler dette. Jeg oppfatter dette som at det også er en betingelse fra kjøreskolers side, men heng deg nå ikke opp i dette. En kjøredistanse på 500 mil vil i mitt tilfelle (her jeg bor) bety for eksempel kjøring til Oslo frem og tilbake 25 ganger. Jeg synes bare det er drøyt mye. Ikke rart at det blir fryktelig dyrt å få førerkort.

  2. Jeg leste, på et annet forum, om kjøreerfaring og øvelseskjøring før man kunne få førerkort for bil. Dette kan da vel umulig stemme?
    Sitat:
    "De anbefaler at man skal ha kjørt mellom 300 og 500 mil før man kjører opp. Og da er det klart at det blir veldig dyrt å måtte kjøre alle de milene med skolen." 
    (Jeg er utestengt fra dette forumet, ellers ville jeg spurt der.)

  3. Connector skrev (På 29.7.2020 den 2.10):

    Moren min bodde i Osterøy på Vestlandet og snakket med dialekt. Nå har hun bodd på Østlandet i ca 20 år, og snakker en blanding av begge to. Hun blir av en eller annen grunn påvirket av hennes søstre og brødre når de kommer på besøk for de snakker med dialekt hele tiden, og da begynner hun med det og. Det er litt rart.

    TS, moren din blir påvirket av sine søsken.

  4. theNiceOne skrev (På 29.6.2020 den 13.12):

    Det var nå fælt så negativ du var til garpegenitiv da. Sang du aldri "Pål sine høner" da du var barn? ☺️

    Det menes mye om garpegenitiv, men det er uansett korrekt norsk å bruke det, selv om Hegge og mange andre konservative språkrøktere er negative til det (og jeg bruker det så vidt jeg vet ikke selv heller). Så svaret ditt her var helt på siden, men jeg er enig i at alternativet du foreslår er bedre norsk.

    "Pål sine høner" er ikke garpegenitiv. "Sine" er her eiendomspronomen. Pål slapp ut hønene sine på haugen.

    Pål sine høner på haugen ut sleppte,
    hønen' så lett over haugane sprang.
    Pål kunne vel på hønom fornemma:
    reven var ute med rova så lang.
    Klukk, klukk, klukk! sa høna på haugom.

    Klukk, klukk, klukk! sa høna på haugom.
    Pål han sprang og rengde med augom:
    "No tor' eg ikkje koma heim åt ho mor!"

     

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  5. Sheldon C skrev (15 timer siden):

    Synes det var riktig så morsomt jeg...litt snev av sannhet er det jo i "sminkespeilet" ;)

     

    Hvorfor kaller du det "sminkespeil"? Har du observert mange damer som sminker seg i bilen når den er i fart?

  6. Uppår skrev (På 7.3.2020 den 21.40):

    Jeg har fått meg en veldig flott dame. En veldig go kompis har innrømt at han har pult henne før jeg ble sammen med henne, men når jeg prøver å få det bekreftet av henne så blir hun sur å sier hun ikke har gjort det. Også er det en annen en hunn har pult før meg men hun lyger om det også.. Tenker mye på det, spesielt når hun er sur.

    Du høres som en meget usikker tenåring. Hvis du faktisk er voksen, burde du vite at de aller fleste har en fortid med forskjellig erfaring, som også kan innbefatte å ha hatt seksuelle forhold. Er du selv helt uskyldsren? "Den som selv er uten skyld osv."

  7. Hvor lenge har du hatt førerkort, DOvendyret? Jeg har hatt mitt i nesten 45 år og kjørt på all slags føre og uten å ha drept noen. Jeg har heller aldr brukt speilet i bilen som sminkespeil.

    • Liker 1
  8. D0vendyret skrev (På 26.3.2020 den 15.46):

    Du er vel kvinnfolk og i tillegg skal vel hår fikses, ansikt sminkes, mobil sjekkes og brukes mm, så det forstår jeg

    Ja, jeg er "kvinnfolk". Men ingenting av det du ramser opp, gjør jeg når jeg kjører bil. Det får virkelig være grenser for å være nedlatende. Du er en tosk!

     

    • Liker 8
  9. Dubious skrev (41 minutter siden):

    Tipper at flere skaffer seg hytte i egen kommune framover
    Skal jeg ha hytte i egen kommune, så den blir brukt i helgene og jeg slipper å kjøre så langt
    Skjønner meg ikke på folk som har hytte timevis unna og kun bruker den 2 ganger i året

    Mange hytter er sikkert gått i arv.

  10. Er det noen av dere som har reflektert over hvorfor mange av disse epidemiene kommer fra Kina? Har dere noen gang tenkt over hvor mange lyssky eksperimenter som foregår på laboratorier rundt omkring? Eksperimenter med dyr? Menneskefostre? Vet dere hvilke substanser kinesiske medikamenter kan bestå av? Les og lær.

  11. Fleskefjeset skrev (3 minutter siden):

    Ok, du uttaler deg nemlig om smittefare, ikke helsevesen som tråden dreier seg om så da er det naturlig å tro deg på «at du ikke har lest hele tråden» og dermed misforstått. Men ser at du er en ekspert som vet bedre enn myndighetene hvordan pandemier utarter seg så da er vel det grunnen til at du uttaler deg. Det er ingenting mildt med konsekvensene av dette utbruddet, at folk går rundt og innbiller seg noe annet er ganske sjokkerende. Dra på hytta til trådstarter så kan dere i hvert fall holde hender når dere ikke får hjelp hos et overbelastet helsevesen.

    Hvorfor skulle helsevesenet bli overbelastet om jeg ligger syk i min egen leilighet? Jeg fastholder at det er mye hysteri ute og går. Det er jeg ikke alene om å synes.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...