Gå til innhold

Mats24

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mats24

  1. Kjøpte meg nettopp en ny bruktbil. En Volkgwagen Golf 2005 Sportline.
    Dagen etter jeg kom hjem og skulle ut og  kjøre hørte jeg noen lyder fra dashbordet. Disse hører jeg enda.

    Når jeg skrur på tenningen, så hører jeg noe som ligner på en vifte som slår borti noe, eller en liten elektrisk motor som spinner og treffer noe. Lyden kan også forbindes med en cd plate som prøver å spole gjennom en sang.. Denne lyden er der konstant så lenge tenningen er på. Lyden er ikke så høy, men du hører den når det er stille i bilen.

    Noen som har opplevd dette før eller vet hva som gjør dette? Lyden blir litt høyere og "klikker" litt mer når jeg skrur av air con, så jeg tenker dette har en sammenheng med hverandre.

    Legger ved et bilde av hvor lyden kommer fra.

    post-296345-0-74858600-1435417023_thumb.jpg

  2. Etter læretiden har du krav på såkalt "fagbrev" påbygg. Det finnes to typer påbygg til generell studiekompetanse, som er:

    * Påbygg, 30t i uken med norsk/engelsk/historie/gym/naturfag/matte

     

    * Påbygg med fagbrev, 23t i uken med norsk//matte/naturfag/historie. Gym er valgfritt

     

    :thumbup:

  3. Jeg skal oppgradere fra Windows 7 til Windows 8.1 på min Komplett-PC. Versjonen som Komplett anbefalte da er enten fullversjon av Windows 8, eller 8.1 Pro.

     

    Jeg skal kjøpe 8.1 Pro som OEM, og da er spørsmålet:

     

    Dersom jeg må reformatere datamaskinen etter jeg har installert denne OEM versjonen, er det mulig? Jeg vet at en OEM versjon låser seg til den eksakte maskinen, og lurer derfor på om det er mulig å reformatere maskinen på ny senere (dersom jeg får virus eller feil etc etc.)

     

     

  4.  

    Det er så og si ingen bedrifter som ansetter IKT lærling fast etter læretid. Tror nok de flese bedrifter vil ha personer med fagbrev og bachelor/master. Noen ansetter nok, men ikke så veldig mange etter det jeg vet.

    Jeg har dessverre ingen tall å vise til, men jeg håper og tror du tar feil. Behovet etter faglærte IKT-medarbeidere er stort (selv om de ikke har en bachelor-grad), og ved å følge opp lærlingene godt i læretiden kan bedriften må meget dyktige medarbeidere tilbake ved endt læretid.

     

    Samtidig ser mange lærlinger at en bachelor-grad vil gi dem enda flere valgmuligheter og mer varierte arbeidsoppgaver senere i karrieren, og de to argumentene alene veier tungt nok for å gå videre på høgskole.

     

    Sant det du sier. Det er stort behov for utdannede IKT teknikere/medarbiedere, men ifølge enkelte it-sjefer ansetter bedrifter mindre og mindre nyutdannede etter læretid. Jeg håper også at jeg tar feil nå, for det er viktigere å ansette personer som du kjenner til fra før, og ikke spille blindt på en person som du ikke kjenner, og da vet heller ikke bedriften nødvendigvis til den personens styrker og svakheter faglig . :)

  5. Men hvorfor skal SQL server publiseres? Dette er en dårlig ide. Det er kun webapplikasjonen som må være tilgjengelig fra internett(på port 80 eller 443). Kommunikasjonen mellom applikasjonen og databasen foregår da lokalt på innsiden.

    Ja, det gir faktisk mer mening. Men hvor finner jeg port 80 og 443?

  6. Det beste er vel å få de som drifter til å sette opp en VPN-kobling til deg. Legger ved en skisse på hvordan det teknisk kan settes opp :)

     

    Kan jeg spørre hva skal du bruke serverene til?

     

     

     

     

     

    Ok, skal sjekke dette ut. :)

     

    Jeg holder foreløpig på å oppgradere "loggførings" systemet til IKT avdelingen på skolen. Vi skal få det nettbasert, og da trenger jeg en sql server, og en windows server. Det eneste som gjenstår er å få det til å funke fra en privat pc utenfor nettverket. Dette skal læreren min hovedsakelig bruke, men skal også lage en nettside hvor kunder kan legge inn sakene sine med forskjellige IKT problemer. Det er nettversjonen av programmet som skal kunne fungere overalt. Til nå fungerer det på intranettet.

  7. Å åpne en sql server mot internett uten at du vet hva du gjør er å be om trøbbel....

     

    før du vet ordet av det er du en del av Dagbladets nullctrl serie.....

    Hehe, jeg vet hva jeg gjør ;) Har full kontroll på brannmur status og dette med sikkerhet! :)

     

    Men jeg vet hva du mener. Måten vi har satt opp de to serverne er på mest sikker måte, og med tanke på at dette er et ganske kritisk system, så har vi full fokus på sikkerheten. Det å åpne SQL server opp mot nettet kan være "farlig" ja, men det er mange gode måter å gjøre det på også. Må bare finne ut hvilken fremgangsmåte jeg skal bruke først, og derfor lagte jeg denne tråden.

  8. Serveren står sikkert på et lokalt nett på skolen - du må vel enten ha en mulighet for å komme deg inn på skolenettet utenfra (f.eks. VPN), eller sette opp port-forwarding av serveren mot brannmuren/gatewayen som kobler skolemaskinene mot internett for å kunne få tak i dem utenfra.

    Jeg fikk nå til å bruke den via weben, men på skolens nett. Åpnet noen porter her og der og da funket det. Nå gjenstår det å få det til å funke utenfor skolens nettverk og brannmurer..

     

    Er ikke sikker på hvordan jeg skal få det til, men kan også prøve VPN. Hvordan dette fungerer med serverene eller med reglementet til skolen vet jeg ikke.

  9. Jeg har et system på skolen med en SQL Server, og en Windows Server 2012 som blir brukt som klient. Disse to har jeg koblet opp mot hverandre på intranettet, og vil nå gjøre det mulig å kunne koble meg opp til "incident programmet" fra hjemme PC til Windows serveren.

     

    IP-adressene er statiske på begge datamaskiner, og TCP/IP port er satt som default. Alt fungerer lokalt, men når jeg prøver å koble meg opp fra en annen PC får jeg melding om at en av serverne ikke tillater meg å koble til.

     

    Beklager hvis forklaringen er for kort og for upresis, men meningen med dette opplegget er å kunne bruke supportdesk programmet til skolen på privat PC.

  10. Hvis du har begge diskene i maskinen når du innstallerer så er det ikke helt uvanlig at Windows legger enkelte filer på den andre disken, derfor er det smart å koble av den disken du ikke skal ha Windows på når man innstallerer Windows på SSDen.

    Jeg installerer nå windows på ssden, mens hdden er koblet fra. Håper det funker. Helt siden jeg kjøpte ssden har det bare vært problemer. Nå er jeg så og si dritt lei av hele greia.

  11. Jeg har nettopp installert Windows 7 på en Kingston SSD. Før dette hadde jeg windows installert på min primære HDD, som ble kjøpt med pcen. Nå har jeg installert på SSD disken, og har også formatert HDDen.

     

    Når jeg startet maskinen, kommer følgende feilmelding opp: "Reeboot and select proper Boot device or Instert Boot Media in selected Boot Device and press a key."

     

    Kan noen hjelpe meg? Er ikke serlig erfaren med akkurat dette. All hjelp settes stooor pris på!

×
×
  • Opprett ny...