Gå til innhold

Ka5632

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ka5632

  1.  

    Vet ikke om jeg banner i kirken, men regner med du har sjekket ut Bose QC15?

    Jeg har faktisk ikke det. Litt fordi jeg ikke har hatt bose så høyt på lista, at de er litt dyre og at de bare er "vanlige" støydempende klokker. Men jeg skal sjekke det ut. AtW

     

    Jeg fant denne tråden for å spørre om QC15, men svarer deg i samme slengen: Førstkommende tirsdag har Elkjøp dagstilbud på disse til 1495,-.

     

    Til alle: Er dette et bra tilbud? Jeg pleier å låne Bose AE2 av en jeg kjenner, og er fornøyde med de. Hadde vært gøy med mitt eget par, men er QC15 verdt pengene? Er jo en tusenlapp å spare, ser det ut som.

     

    Edit: Kilde: http://www.elkjop.no/cms/s-jIKsGQVpWNoAAAEzgiYduxbn/ukens-kundeavis-uke-11?intcid=int1442 (side 2)

  2. Skal ikke blande meg i objektiv-diskusjonen her, men vil bare backe bruktkjøp. Jeg har utelukkende brukt foto.no fremfor finn.no osv når det gjelder kjøp av brukt fotoutstyr de siste par årene, og har sikkert kjøpt for 25-30 000 så langt. Ingen negative opplevelser!

    På foto.no sitt bruktmarked kan man også se tidligere erfaringer med selgere. Kan man i tillegg møte selger for å undersøke produktet er det ingenting å frykte :-)

    Edit: Og det viktigste av alt: man kan tjene flere tusen kroner på det!

    • Liker 1
  3. Jobber som fotograf og har denne problemstillingen: har i dag et kamera med wifi-batterigrep som kan settes opp til å sende bilder til en server. Men hvordan setter jeg opp dette?

     

    Jeg trenger at de på avishuset enkelt kan få tilgang til serveren og hente ut bilder, men vil gjerne ha to forskjellige mapper slik at jeg kan ha en til privat bruk.

     

    Jeg bruker Mac, men avishuset bruker Windows. Skaper dette problemer?

     

    Må jeg ha et eget domene før jeg kan sette opp en server? Er helt ny på dette :) håper noen kan forklare!

  4. Jeg skal også kjøpe mac til skolestart. De to jeg vurderer er Eplehuset (fysisk butikk hvis du bor sentralt) og Apple Store (online, gratis frakt).

     

    På begge stedene er det rabatt for studenter, på Apple Store gjennom Studenttorget.no.

    Her kan du se priser på Macbook Air fra Apple Store inkludert studentrabatt: http://store.apple.com/no_edu_117665/mac/family/macbook-air

     

    Her kan du se prisene på Macook Air fra Eplehuset, men du må gå inn på hver maskin for å se pris etter studentrabatt.

    http://www.eplehuset.no/produktkategori/115_macbook-air.aspx

     

    Det ser ved første øyekast ut som at Eplehuset er litt dyrere, men fordelen er at man kjøpe i en fysisk butikk.

  5. Hei! Jeg vil tippe at Afrika er landet du leter etter. Imperiemaktene fikk etterhvert vanvittig innflytelse der, og så kan du jo dra det over mot apartheid som var fra 1948-1994 osv.

     

    Problemstilling; Hvordan har kolonisering og nyere imperialisme påvirket Afrikas historie?

     

    Bare et forslag :)

  6. Har fått en oppgave om å presentere kort om Nelson Mandela, og diskutere hvordan samtidige samfunnsrammer påvirket hans handlinger.

     

    Jeg klarer å se hvordan samfunnsforholdene i Sør-Afrika fikk han til å være engasjert i kampen mot apartheid osv., men jeg kan for lite om hvordan forholdene var i resten av verden i den samme tidsperioden. Er det noen som kan noe om det?

     

    Var Sør-Afrika det eneste landet som hadde problemer med et slikt skille mellom folkegruppene, og var det noe annet i verden som eventuelt kunne påvirke apartheid?

     

    Setter stor pris på svar!

  7. Jeg HÅÅÅÅPER inderlig vi får retorisk analyse av reklame! :)

    Siden det er 200 år siden Ivar Aasen ble født får vi nok muligens noe i forbindelse med nynorskens historie?

     

    Dette var en oppgave på eksamen i bokmål, og derfor er det lite sannsynlig at vi får det på nynorsk - men jeg kan ta feil.

  8. Tok oppgave 3, og fikk ned ca. 1300 ord totalt. Merka først etterpå at jeg hadde glemt å ha med en skikkelig tittel på grunn av dårlig tid på slutten. Av dårlig vane endte jeg opp med en tittel som sier "Title"..

     

    Tja, det sto ingenting om at man måtte ha en tittel på analysen... Mulig det er en regel at man alltid skal ha tittel eller noe sånt, men det pleier å stå "lag en tittel selv" hvis det er meningen, gjør det ikke?

  9. Kan noen fortelle om Garnisonskompaniet? Jeg har lest at noen blir forflyttet hit etter den første perioden på 6 uker, stemmer dette og vet noen isåfall hvor mange? Søker man seg hit eller blir man flyttet hit siden man ikke er egnet for videre grensejeger-utdanning?

     

    Har skjønt at dette er en jobb med nogenlunde normal arbeidstid, altså type 9-16 jobb. Hvilke arbeidsoppgaver har man?

×
×
  • Opprett ny...