Gå til innhold

Sixstars

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sixstars

  1. Hei, lurte på om dere kan gi meg noen råd og tips. 
    jeg har nå to års erfaring innenfor IT-support. Idag jobber jeg som 2.linje for ett selskap som leverer It-sikkerhet, og har en årslønn på 475k. Jeg jobber på Innlandet i en fast/trygg stilling

    jeg vurderer å ta en fagutdanning på deltid nå i August (mer rekker jeg ikke med fullt jobb, to barn osv). Enten som utvikler - backend/frontend eller nettverk og systemadministrasjon. Hva tenker dere kan være lurt å tenke på? 
     

    For meg er det viktig med en arbeidsplass som har ett godt arbeidsmiljø, og som er opptatt av å tilby kurs/sertifiseringer for at sine ansatte skal vokse/øke kompetansen. En høyere lønn er også en motivasjon. Skulle gjerne tjent mer. Jeg har jobbet ellers innenfor tele/data før jeg kom inn til IT-sektoren, men tydeligvis så er ikke dette særlig relevant i den bransjen/jobben jeg er i. Så jeg blir nok regnet som fersk. 
    kan ikke si at jeg har fått inntrykk av at det er mange stillinger ute på innlandet ift Oslo omegn. Har inntrykk av at det er mange som er ute etter utviklere nærmere jeg bor. På sikt ønsker vi å flytte nærmere Hønefoss.

    jeg ser at Sopra Steria søker etter folk, men jeg er vel ikke erfaren nok? Jeg har jobbet ett år innenfor system og nettverksadm (Microsoft hardware og software, sccm, ad, citrix, intune , nettverk osv og det var ganske gøy. Skulle gjerne ha begynt med det igjen om jeg jobbet med it-drift igjen. Jobben idag går mer mot Kundeservice, og mindre drift.
    Ellers har jeg kun erfaring å vise til, og ikke utdanning. Derfor jeg tenker at det er smart å ta noe nå!

    Alder: 30

    Lønn: 475 000kr

    Stilling: 2 linje It - support. Sette meg inn i mye inhouse løsninger - løse saker fra 1.linje, da jeg skal sette meg inn i interne systemer som vi jobber med. 
     

     

  2. WerGis skrev (13 minutter siden):

    Dette synes jeg er FRYKTELIG lite.

    Det er startlønn på 1.linje med 0års erfaring de fleste steder

    Startlønn??

    jaja, det blir definitivt å forhandle neste gang. Når er det man diskuterer lønn? Er det planlagte år bedrifter tar slike samtaler, eller må vi arbeidstakere ta initiativ selv?

     

  3. nomore skrev (48 minutter siden):

    I forhold til sparing kan det være greit å være obs på at dersom en av dere dør, og denne er kontoeier på sparekonto, så blir de pengene en del av den avdødes bo og skal følge arvereglene.

    Her har vi løst det med at vi har hver vår sparekonto.

    Ja, sparing skjer på eget konto foreløpig. Nå har ikke fruen begynt med sparing, så jeg er henne i forkjøpet. 
     

    Pga forbrukslånet mitt, og begge bilene er reg på meg, så har jeg mindre å rutte med. Så det er ikke så mye, men det viktigste er at det blir lagt av sparing hver måned.

     

    Revie skrev (31 minutter siden):

    Vår løsning er at vi overfører 50/50 til en felles konto hvor lån, felles regninger, sparing til ferie, fondssparing til barna, mat, kommunale avgifter etc hentes fra. Det aller meste er opprettet med faste avtaler i nettbanken, slik at midlene fordeles dit de skal en dag eller to etter lønn.

    Øvrige penger er våre egne. Har jeg lyst på en fotballtur eller ny jaktrifle, så er det penger jeg sparer opp selv. Samme med fruen, til det hun ønsker seg.

    Viktig å påpeke at folk må gjøre det som passer de best, men for oss fungerer det ypperlig. Vi har aldri krangel om penger og skulle det engang mot formodning bli brudd, har vi mer eller mindre bidratt like mye nominelt sett. 

    Det skal også sies at selv om jeg tjener noe mer enn fruen, er det egentlig ganske sammenlignbart. Jeg skjønner ting kan bli mer ullent om den ene tjener eksempelvis dobbelt så mye som den andre. 

    Jeg har to banker, så da bruker vi den ene til å betale reg, osv.

    Sånn ser budsjettet mitt ut foreløpig:

     

    Inntekt: 

    lønn 32k

    utgifter: 

    Utgifter 30583kr

    Husholdning

    Forsikring bfo: 514kr

    Huslån 50%: 6500kr

    Forsikringer Gjensidige: 2870

    Bil

    Drivstoff elbil: 1000kr

    Bompenger 50%: 600kr

    Bil 1lån: 1850kr

    Bil 2lån: 4900kr

    Mat

    spontanthandling: 500kr

    mat 50%: 3500kr

    Sparing

    uforutsette utgifter 50%: 2000kr

    Fond: 600kr

    Underholdning

    Underholdning familie 50%: 1500kr

    Netflix, appstore: 400kr

    Kommunikasjon

    Internett: 500kr

    Mobil: 1150kr

    Hygiene

    Husholdningsartikler 50%: 300kr 

    Hårklipp og hygiene artikler: 600kr

    Klær

    Klær:500kr

    Kafe

    Kafe: 500kr

    Trening

    Abbonement: 299kr

     

    Rest: 1417kr 

    Strøm og barnehage ikke inkludert enda. Restbeløpet vil nok gå til strøm/barnehage. Så får jeg fryde meg over at det er halv skatt i November/Desember for kjøp av julegaver. 😊

    Her ser du at bil posten sluker mye av lønnen min. Som også er en del av forbrukslånet. Det blir nok å selge elbilen til en mindre og billigere.

    Samboer sitter igjen med 3k sånn som vi har satt budsjettet hennes. Så vi lider jo ikke, og har muligheter for å spare. Bare vi tar gode valg framover, så blir dette bra.


     

     

     



     

    • Liker 1
  4. Da har jeg lastet ned en App som heter Monefy. Ved hjelp av den fikk jeg en oversikt over vår privat økonomi. 
    Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle ta opp temaet, men det var ikke verre enn at jeg løftet opp temaet, og argumenterte for hva jeg synes med forrige ordning.

    Nå har vi fordelt faste utgifter, og sparing til forskjellige behov. Det vi har igjen på vår private konto etter det disponerer vi som vi vil. :)

     

  5. Er det mange her som har felles økonomi?

    Grunnen til at jeg lurer er at vi pdd har en ordning hvor jeg betaler alle regningene, og resten bruker vi/sparer alt avhengig av måneden. Vi har vært i lag i 11 år, og kommer nok til å dø sammen. Vi har det ganske godt med to av barna våre.

    Men:

    Nå er det slik at jeg har 200k i forbrukslån (bil og gjeld) på meg. Det var en lenger periode hvor samboer ikke hadde fast inntekt, ikke trivdes på jobb og slutta, og i tillegg døde faren hennes av kreft midt i det hele…så har jeg vært for stolt til å dra til NAV, og heller tatt lån da for å dekke utgifter. Over en lenger periode utgjør det nå 200k i forbrukslån/gjeld.

    Dagens situasjon er nå helt annerledes, og takk gud for det. Hehe

    Vi begge har inntekt og har samlet kanskje 50-60k etter skatt. Hele min lønn går til regninger. Vi har ikke anskaffet felleskonto enda, så jeg må be henne om å vipse meg hver gang jeg trenger noe. 

    Det jeg lurer på om er om det er urimelig av meg å kreve at vi har hver vår lønning, også blir vi enige om å betale hver vår prosentdel av regninger. Kanskje 50/50?

    Samboer har bare 10k på kredittkortet. Ellers har hun 0 i gjeld, mens jeg har 200k. Begge bilene er reg på meg, og jeg betaler alle utgifter, men det er vel en del av pakken å ha felles økonomi. 
     

    Hva tenker folket?

     

  6. Hva hadde dere valgt?

    1.

    hmkg sivilt ansatt stilling, 420 000kr i årslønn. Karrieremuligheter lite, dvs at jeg må da ta utdanning sivilt type bachelor. Sikker jobb til 60-år. Lite goder.

    2.

    Cyber ansatt, 397 000kr i grunnlønn. Ansatt til 35 år, og muligheter for å få det forlenget til 60, hvis jeg viser faglig dyktighet, og motivasjon. Goder i form av billigere flybiletter, egen bolig, også er det flere karrieremuligheter.

     

    jeg er 28-år. Samboer og ett barn.

     

  7. bzzlink skrev (1 time siden):

    Tenk kun på deg selv. Ikke tenk på arbeidsgiver. Ikke tenk på sjefen din.
    Si ifra når du må, ikke ett minutt før.

    Dersom rollene hadde vært snudd, så tenker arbeidsgiver kun på sitt beste, og ofrer ikke deg en tanke. Hvis de trenger mer enn 1 mnd. på å erstatte deg, så burde/ville de ha satt lenger oppsigelsestid.


    Kilde: Har sittet på arb.giver siden av bordet i flere nedbemanningsprosesser.

    Dårlig steming hvis jeg kommer og sier ifra for sent vil jeg tro og, men fortsatt tenke på meg selv, og min familie? Dette går selvsagt ut på samvittigheten min, ellers hadde jeg ikke kommet her.

  8. Nwader skrev (På 12.10.2020 den 14.45):

    Innrøm at man har gjort feil, lær av det og gå videre.

     

    Enig. Jeg tror det er en modningssak. Du innrømmer jo selv at du har gjort en feil.

    Det du reagerer på er at dine feil blir tatt opp når du kommer med forslag, og at det berører deg. Det du kan gjøre når dine feil blir brukt mot deg gang på gang, er å si ifra at det ikke er greit. Det må være lov å gjøre feil, og det å kunne gjøre feil, er en forutsetning for at man blir bedre. Håper dette ikke er en stor feil som har kostet bedriften mange massevis av penger. Uansett da burde det være nok med å tilsnakk en gang, og kunne gå videre. jeg hadde sagt ifra på en saklig måte hvis jeg hadde følt at noe ikke er greit. Det skal være lov å si ifra.

    Hvis arbeidsgiveren din er med på dette såkalte samlingen for å dømme deg og dine feil, så har du ikke en god arbeidsgiver, og jeg hadde mistet respekt for ham/henne.

    Jeg hadde unngått å påpeke andre sine feil, hvis jeg selv hadde gjort en feil. Ingen kommer godt ut av det, og det skaper bare intern strid. Dere er en arbeidsplass, ett miljø med ansvar. Dere representerer sikkert noe og, og da må dere kunne vise forståelse, og klare å samarbeide sammen.

    Du skal ikke måtte jobbe på en arbeidsplass hvor du kjenner ubehagelige følelser. Si ifra at det ikke er greit.

    Innrømm at du har gjort en feil, og at du skal ikke gjøre det igjen, men det er ikke greit at dere bruker dette mot meg. Jeg synes ikke det er greit, og ønsker at dere respekterer det. Slik at vi alle kan kunne fokusere på jobb, og gjøre en så god jobb som mulig. Hvis dette vedvarer, og det ikke fungerer først gjennom kollegaene, eller verken arbeidsgiver, hadde jeg sett etter en ny arbeidsplass.

    Lykke til.

     

    • Liker 1
  9. Jeg fikk nylig en ny jobb i juli. Jeg stortrives. Lønna er på 430 000kr, og det er veldig bra arbeidsmiljø der. Fra lite til ok karrieremuligheter. Ikke så mye yrkesstolthet, men alle yrker er vitkige. :)

    For ikke så lenge siden fikk jeg ett nytt jobbtilbud med oppstart 04.01.2020. Lønna er på 400 000kr, men det er rom for mye overtid, så her snakker vi 450 000kr - 500 000kr i brutto . Det er gode karrieremuligheter, og det er en jobb som ville git meg mye yrkesstolthet, og ansvar. Denne jobben krever derimot at jeg er klarert(vil ikke nevne hva) før jeg kan begynne der. Jeg har fått tilbud om stillingen, og den får jeg av forutsetning av at klareringen går i orden. Men denne klareringen tar så lang tid, ca 3 måneder eller mer, at jeg i verste fall kan hende opp med å starte på en jobb før jeg har fått svar. I verste fall blir jeg ikke klarert, og kan ende opp som arbeidsledig. Det vil jeg ikke! Den første ble sendt i retur, og jeg må fylle ny pga manglende utfylling på forrige. Derfor må jeg fylle en ny søknad til klarering.

    Så med dette følger det flere knuter. Jeg er sikker på at jeg ønsker å takke ja til det nye jobbtilbudet. Skal jeg si ifra til arbeidsgiver at jeg sikter etter den? Når skal jeg si ifra? Burde jeg tenke bare på meg selv, og ikke på arbeidsgiver til jeg har fått vite mer om klareringen er i orden? Hva er lurt? Kan jeg søke permisjon? Kan nevne at sjefen min i min nåværende jobb var veldig fornøyd med meg. Bare positiv tilbakemeldinger.

    Nå har jeg ingenting på samvittigheten, og jeg har alt i skjønneste orden, men det er ikke å unngå at jeg er bekymret for hva hvis. Her skal de sjekke familie, og alt annet på denne klareringen.

    Så jeg trenger litt råd. Jeg er fortsatt på prøveperiode på den jobben jeg har nå. Oppsigelsestid er på ca 1.måned.

    Det riktige er vel å si ifra så tidlig som mulig til arbeidsgiver, men men...det er ikke så lett. Trenger å diskutere dette blant andre kloke hoder, noe råd og veiledning hadde vært bra.

  10. liehen skrev (35 minutter siden):

    AutoGlym Super Resin Polish er en polish og ikke en voks :) Den renser og kan få opp glansen i lakken, men den beskytter ikke. Selv har jeg meget god erfaring med Swissvax Shield. Den er dyr, men drøy i bruk. Men det finnes helt sikkert fullt brukbare alternativer som er rimeligere. Uansett vil jeg anbefale hardvoks, jeg mener de har bedre holdbarhet.

    Da ble jeg lurt av fyren...??

  11. Første var det viften som begynte å lage ulyder. Når ja da slo av viften, forsvant den dunkingen. Da klarte jeg halvveis å lokalisere problemet. Noen som har hatt erfaringer med dette? Ev hva må gjøres?

     

    Etterpå begynte det å komme en ulyd ved kjøring. Skrapelyder fra bremseskivene/hjulene!

     

    hjelp!

     

    oppdatering: Skrapelyd forsvant fra hjulet. Sannsynligvis har det vært en stein som kilte set mellom metallplaten og bremseskivene. Forsvant etter at vi rygget og kjørte fram ett par ganger.

     

    Vifta lager fortsatt den bråkingen. Var en bekjent som mente det kunne være lageret til vifta eller noe. Nå har jeg slått av AC. Får ha den av inntil problemet er løst. ?

  12. kremt skrev (8 timer siden):

    Jeg har fortalt deg akkurat hva du bør gjøre, likevel gjør du helt motsatt og kjøper billig, ubrukelig skrap. Og dersom blandingen skulle være 40 ml og du tok en kork = 5ml.... Go figure. Ditt valg om å gjøre det tungvint med dårlig resultat.

    Åja, så 5ml er en kork. ? Det visste jeg ikke.

    Visste ikke at Biltema sine produkter var crap. ? Jeg får ta og bestille noe annet, men inntil videre får jeg bruke det jeg har kjøpt. 

  13. BMWcoupeftw skrev (1 minutt siden):

    Ja. Polering er som "sandpapir" om du vil, bare i væskeform ?
    Deretter vokser du for å skape enda en beskyttende hinne.

     

    Ja, men det er vel anbefalt å vokse bilen hvis du ikke har mulighetene for å polere enda.

    archongamer skrev (1 minutt siden):

    Jeg handler mest hos Bilnerden, Blankbil og Storefot. Trenger ikke koste skjorta for gode kjemikalier til vask av bil, men du får som regel det du betaler for ja.  Voksen bør få herde før du har på noen hurtigglans e.l, om det i det hele tatt trengs etter voks. Hvor lang tid en voks bør herde varierer og står beskrevet på boksen. Gjerne fra noen timer til et døgn stort sett. 

    Skal prøve voksshampoen en gang til, uten hurtigglansen. Mulig det var den som ødela alt. Men høres rart ut, da du skal påføre hurtigglansen på våt underlag. Det er jo folk der ute som ogsåå ikke bruker voksshampo. ?

  14. archongamer skrev (1 minutt siden):

    Husk at avfetning som Prickbort helst skal legges på tørr bil for best effekt.

    Det ble gjort. Deretter ventet jeg i 5-10min, før dette ble skylt av med spyling.

    Jeg vet ikke helt om jeg stoler på voksshampoen nå altså. Men mulig jeg gir den en sjanse til. Også kommer jeg nok til å kjøpe voks og pads etterhvert.

    Hvor kjøper du bilsjampoen din?

    Har noen av dere forresten noe erfaring med turtle sin bilshampo? Den kostet 59kr på Rusta. ? Man får som regel hva man betaler for, men man kan jo bare drømme.

    Kan du bruke hurtigglans retter etter voksen er påsmørt?

  15. BMWcoupeftw skrev (3 minutter siden):

    Verktøy for å polere? Trenger ikke maskin... 

    Hvorfor bilen din ble fortere møkkete nå enn for 3 uker siden kan være så mange grunner.

    Voks er mer enda en beskyttende hinne etter polering, spør du meg. 
     

     

    Er ikke polering for å ta vekk riper og merker fra lakken da? Da trenger du maskin, iallfall sånn jeg har forstått det. ?

    Og voksing er når du smører inn en ekstra beskyttende lag på lakken.

  16. archongamer skrev (Akkurat nå):

    Er dette etter du har kjørt så er det desverre slik det er med salg og våte veier selv med nyvasket bil. Nå er vel heller ikke vannavisingen til biltemaproduktene noe å skrive hjem om, så det vil heller  ikke hindre at det meste skitt du får spylt på bilen din blir sittende der, slik som en kvalitestvoks, quickdetailer vil gjøre. Hvilken avfettning var det du brukte? Nå på vinteren må du som oftest på med både en petrokjemisk og en alkalisk avfetning for å få bilen helt ren før håndvasken.

    Jeg brukte prickbort. Siden folk og fe skriver så mye bra om den. ;)

    Hadde aldri tørt å gå løs på med bilvask for hånd hvis jeg ikke hadde troa på avfettinga. ?

    Greit at østlandet her hvor jeg bor, er det bare skitt og slaps, men dette var dårlig resultat synes jeg.  Tydeligvis har andre folk hatt gode erfaringer med biltema sin vokssjamp. ? Så jeg vet ikke helt. Kanskje jeg blandet feil. På instruksen sto det 40ml, og siden jeg ikke hadde noe særlig å gå etter, fylte jeg bare korken på denne. Mulig det var feilen.

×
×
  • Opprett ny...