Gå til innhold

potetkongen

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av potetkongen

  1. Noen som kan si hva jeg kan forbrede på novella?

     

    går i 10 klasse. norsk skriving er det jeg er klart dårligt i på skolen så håper noen av dere kan hjelpe. Takk ;)

     

    3 Ting

     

    Hun sitter i sengen sin og ser på det rotetette gulvet hennes, går nesten ikke å bevege seg der. Du hører den røde kassen svinger inn i gårdsplassen. Faren åpner døren til rommet hennes. Han ser på henne, så ser han på trappa ned. Han var like rød som huset. Når hun åpner døren ser hun ingenting annet en gullringen på bakken. Etter Hun kom inn igjen var det som om hun hadde en bie under huden. Skulle Maren endelig finne kjærligheten? Hvem var denne mannen som hadde plassert ringen utenfor døren? Var det noen som hadde følget etter henne?

    Neste dag skjedde det samme. Den røde kassen svinger inn i gårdsplassen. Faren åpner døren til rommet hennes, han er like rød. Mens Maren forsetter prosessen, men utenfor døren i dag var det en lapp som hadde samme farge som faren hadde i ansiktet. Hva skulle Dette bety? Hun så seg rundt, men det eneste hun så var katten som jager musa. Musa stakk akkurat inn i huset sitt før katten rakk å ta den. Eneste katten hadde av musa var gammelt hår som falt av fra de andregangene, men det håret tok katten i munnen og spyttet ut foran muse hullet. Maren gikk til faren og lurte på om han hadde sett hvem den som var i bilen var? Han var like rød som før å fortsatt å se sint på hun. Maren forsetta å ikke skjønne noe som forgikk. Var det hennes feil at det er noen som leverer ting på døren hennes.

    Den tredje dagen skulle hun endelig finne ut hvem det var, men denne gangen å hadde startet som alle andre dagene. Den røde kassen svinger inn i gårdsplassen. Faren åpner døren til rommet hennes, han er like rød. Mens Maren forsetter prosessen, men utenfor i dag var det en hjerteformet stein. Når Maren kom inn med steinen, åpnet hun den. Der fant hun en lapp der det sto. Her får du tilbake alt som tilhørte deg. Bare gjør hva du vil med tingene. Hvis du ikke vil ha den røde lappen kan du sende den tilbake.

  2. Første oppgave vi fikk i år er å skrive et kåseri. Er det noen av dere som vet hva det er? Nei, tenkte meg det. Når læren sier vi skal jobbe med kåseri ser jo hele klassen ut som noen spørsmåltegn, men etter lærerne sa hva det var, hørtes alt så lett ut.

    Neida, vi må jo finne ut hva vi skal skrive om selv? Ok, for det første burde man ta noe som er lett å skrive pluss som er morsomt. Så popper en ide opp vi kan jo skrive om Martin forbanda Schanke?

    For dere som ikke vet så er Schanke mest kjent med å slå politiker, under skoledebatter og si nu var du smart, nu var du veldig smart, nu var du jo så smart at hvis du hadde godt på denne skolen hadde du fått 6er.

    Men nå tilbake til den ubrukelige oppgaven

     

    Hva synes dere?

    Noen tips?

    • Liker 1
  3. Har lærene lov å gi anmerkning hvis du ikke gjør leksene dine?

    - Det finnes ikke hjemmel for å gi hjemmelekser i et eneste formelt styringsdokument, i loven eller forskriftene.

    Det betyr i praksis at elever og foreldre med loven på sin side ganske enkelt kan nekte å gjøre hjemmelekser, er det riktig?

×
×
  • Opprett ny...