Gå til innhold

SlippinAway

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SlippinAway

  1. Hei.

     

    Jeg er 21 år og står til dags dato uten noe utdanning. Jeg har 1 fullført år på vgs Bygg & Anlegg.

     

    Årene uten skole raste forbi og jeg er nå i jobb uten mulighet for å slutte fordi jeg har en del utgifter som må betales. (Leilighet, bil osv.) Jeg er veldig klar for utdannelse, men syns det er fryktelig vanskelig å komme tilbake i. Jeg er ikke ute etter 3 år på vgs i en alder av 21.

    Er det noe voksenutdanning jeg kan ta i min alder?

    Jeg vil hovedsaklig ha generell studiekompetanse.

    Kan jeg ta utdanningen min på spesielle vilkår?

     

    Setter pris på svar.

  2. Har du gått vg1? Isåfall hvilken linje? De fleste linjene har en videre løp som heter ''ikt'' Dette er ikke så mye om sånn programmering, men de jobber mye med data. Du lærer litt om programmering på vg1 elektro, derfra kan gå videre på vg2 data og elektronikk. Ellers har du ikke noen kontakter som jobber med dette, eventuelt ringe et firma som driver med dette og spørre om det er mulig å få opplæring, starte i det små og utvikle det etterhvert.

    Takk for svar!

    Jeg har bare 1 fullført år på VG1 og det er Bygg & Anlegg.

    Hadde karakter 4-6 i norsk, matematikk, engelsk og naturfag. Resten var stryk-2. Snittet mitt var ikke høyt nok for IKT-Servicefag.

    Jeg har en del kjennskap til linjen, men selv føler jeg ikke at det er dette jeg er på jakt etter. Jeg har tre venner som gikk på denne linjen og de har til dags dato ikke lært noe som jeg ikke kan / ikke kunne lære på en dag. Jeg syns skoleopplegget er alt for tregt for meg og det var så vidt jeg klarte å kravle meg på skolen, ikke fordi jeg hadde problemer med å lære men de andre elevene var så langt bak meg under læringen at jeg måtte vente. (Er på ingen måte noe geni)

     

    Ang. det siste. Jeg har fått med meg at det er svært få som er villig til å godta slik opplæring. Tror heller ikke det er lett å komme seg innenfor dette området uten noe dokumentert kunnskap.

  3. Hei!

     

    Jeg har i mange år vert fascinert over datamaskinen. Jeg er nysgjerrig på alt som foregår inni boksen til en hver tid.

    Det skal nevnes at jeg kan minimalt om PC, men jeg er likevel go-to IT-mann i vennegjengen.

    Jeg sluttet videregående tidlig, og prøvde flere ganger uten hell. Jeg takler ikke fag jeg ikke har interesse for.

    Jeg kunne gjerne tenkt meg å lære meg programmering, lære meg om PC komponenter osv.

    Kort fortalt så har jeg brukt 4 år av mitt liv på butikk. Jeg jobber 4-9 timer 3-7 dager i uken og gjennomsnitter 13000 i lønn. Jeg syns det er fryktelig dårlig i en alder av 20, men uten utdanning eller erfaring så er det ikke mye en kan gjøre. Det er heller ikke noe givende å holde på i en jobb helt fri for utfordringer og varierende arbeidsdager. Beste dagen på jobb (vel, i denne sammenheng) var dagen jeg fikset PCen til sjefen 3 ganger på få timer.

     

    Spørsmålet mitt er;

    Er det mulig å få en opplæring uten utdannelse / utdannelse uten ekstra fag med bare fullført grunnskole? Hvis ikke, hvilke veier ville dere anbefalt meg å ta for å oppnå et yrke jeg kan trives i?

    Jeg vet det er mulig å lære det på egenhånd, men jeg får alltid en stemme i hode som sier meg at dette ikke bringer med videre i livet etter 5 timer foran PCen på www.lærprogrammeringutenproblemer.no. Jeg føler jeg trenger et godkjent utdanningsprogram for å få det til.

     

    Setter veldig stor pris på hjelp!

     

    Edit: Forstå meg rett: Jeg har ikke noe problem med ekstra fag. Er bare at jeg ikke kunne tenke meg 3 år på studiespesialisering FØR utdannelsen. Er også veldig kjipt å gå 2 år på yrkeslinje som jeg har prøvd 3 ganger før.

  4. Hei!

     

    Kort om meg selv så er jeg gutt, 21, holder på med studier og jobb, bor med kjæresten.

     

    Har bodd med kjæresten i 2 år, og nå har hun reist vekk og blir borte i en måned. Problemet mitt er at jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal ta meg til når hun er vekke. Vil ikke si jeg er helt avhengig av kjæresten, men det blir jo mye tid sammen når man bor med hverandre.

     

    Har så klart venner som jeg er med fra tid til annen, men nå midt opp i juletider så blir det ikke så mye tid til å henge vil jeg tro. Har mye fri fra jobb så jeg har en del tid for meg selv.

     

    De neste to ukene er vel de "verste". Er snart jul så da blir det to tre dager med familien.

     

    Når vi er sammen pleier vi å se på serier eller filmer, kanskje spille noe eller gå turer osv. Jeg fant nå ut etter to dager at dette er fryktelig kjedelig alene..

     

    Planene mine så langt er en fest som foregår rundt nyttår, begynner å bli noen måneder siden sist så det skal bli gøyt.

    Skal på kino med gjengen å se Hobbiten i romjul.

    Og sist men ikke minst så skal jeg endelig lære meg å lage mat, siden jeg for det meste lager Taco, Pizza, Spaghetti osv. mens kjæresten lager kvalitetsmaten.

     

    Så langt har jeg altså noe å gjøre 5 dager de neste 2-3 ukene, plus en liten time på matlaging hver dag.

     

    Noen tips til hva jeg ellers kan gjøre?

     

    Før jeg flyttet sammen med kjæresten gikk det en god del tid til dataspill med venner, type World of Warcraft noe som slukte tiden min ganske mye. Har prøvd litt igjen, men det er noe jeg ikke kan gjøre alene. Jeg brukte også å henge mye med en fyr og gjerne gå på fjellturer sammen, fiske, se filmer osv. men han har stiftet familie så det er vel ganske dødt.

  5. Hei.

     

    Nettet på PCen har vert veldig tregt i dag. Speedtest.net viser 3 MB/s opp og 0,5 MB/s ned. Laste inn google tar 10 sekunder.

    Speedtest.net på kjæresten sin PC viser 25,21 MB/s opp og 5,28 MB/s ned.

     

    Bruker en gammel D-Link wireless adapter siden lynet tok knekken på nettverkskortet.

    Første jeg tenker er virus, så jeg holder på med en virus scan. Reformaterer PCen hvis ikke den finner noe og problemet fortsetter.

     

    Først og fremst lurer jeg på hvordan jeg kan finne årsaken til problemet? Det er der ikke hele tiden og jeg finner ingen sammenheng mellom hva jeg driver med på pcen og hvor kjapt nettet er.

     

    Og passer alle nettverkskort alle PCer? Hvordan i så fall finner jeg et til min? Kan nevne specs om nødvendig.

    Noen å anbefale fra komplett.no?

  6. Hei!

    Er vel flere som sitter i samme båt rundt disse tider. Julegaven har alltid vert vanskelig å finne til mor og søster, men dette tar julegavehandelen til en helt annen dimmensjon. Når du allerede har kjøpt alt av smykker og juveler som hun fortjener og virkelig vil finne henne noe spesielt som viser akkurat hvor glad du er i henne.

     

    Er det noen som har noen generelle ideer eller har kjøpt / laget gave til sin spesielle jente?

     

    Jenter kan selvfølgelig også poste om det de har planer om eller fått tak i til sin kjæreste, men jeg tenkte å lage en tråd som i hovedsak hjelper meg og tilfeldige andre som skulle lese som sliter med det samme;)

     

    Hvis tråden er feilplassert er det bare å flytte den.

  7. Hei!

     

    Som nevnt i en annen tråd så har jeg vert hos utallige rådgivere, og jeg har enda ikke fått NOE hjelp.

     

    Er det noen som kan forklare meg det som står på denne linken: http://www.samordnaopptak.no/info/opptak/ helt nede på siden under "B"

     

    "Forkurs

    Hvis du ikke har generell studiekompetanse kan du kvalifisere deg til ingeniør- og maritime utdanninger med et 1-årig forkurs. Forkurset er også åpent for søkere som har generell studiekompetanse, men mangler fordypning i matematikk og fysikk.
    Skal du søke forkurs søker du direkte til høgskolen eller universitetet som tilby kurset. Har du fullført et forkurs, og skal søke et ingeniørstudie, søker du gjennom samordna opptak."
    Jeg sitter da her, uten noe i en alder av 21 år og er veldig gira på å få meg en utdannelse. Skolegang har vert tøft for meg fra ungdomsskolen. Ikke fordi jeg har blitt mobbet eller ikke er noe skolelys, men fordi jeg aldri forsto alvoret i det. Ikke for å klage, eller beskylde noen andre for hvordan det har gått for meg, men på ungdomsskolen fikk jeg beskjed om at jeg IKKE burde følge veien til hva jeg ønsker å bli, men søke TIP eller Bygg & Anlegg og komme meg så fort ut i jobblivet som overhodet mulig.
    Har prøvd meg på noen yrkeslinjer og har fort funnet ut at dette absolutt ikke er hva jeg vil og sluttet. Enda tøffere ble det da rådgiverne sa til meg at jeg burde slutte på skolen, eller få meg en jobb og ikke ta opp plasser fra folk som ville gå på skole / linje.
    Ville prøve å ta generell studiekompetanse som privatist, men ikke en eneste av de sikkert 5 rådgiverne jeg har vert hos har visst / fortalt meg at det var en mulighet.
    Er det noen som har noe informasjon som ikke er helt forvirrende, enten på nettet eller noen jeg kan kontakte?
    Som sagt i en annen tråd så er 3 årig vgs ikke noe for meg i en alder av 21 år.
    Setter veldig pris på hjelp fordi nå er jeg lei av å ikke vite hva jeg skal gjøre og klar for ta et tak og rette opp mine feil.
  8. Hei!

    Har fullført VG1: Bygg & Anlegg, Teknikk & Industriell Produksjon, Service & Samferdsel.

     

    Er nå 21 år, så noen flere år på vanlig VGS er uaktuelt for meg. Selv etter tid hos rådgiver utallige ganger har de aldri nevnt at det er mulig å ta fag som privatist, eller alle fagene som privatist!

    Det jeg tenker er "lesefag" hjemme uten hjelp fra skole, og litt vanskeligere fag på skole, type Sonans.

     

    Jeg lurer på om privatist er det beste veien for meg eller om det enda er flere veier å gå for å oppnå Generell Studiekompetanse?

     

    I så fall, hvilke bøker er det jeg trenger for de forskjellige fagene?

     

    Takker på forhånd!

  9. Hei!

     

    Ikke tro jeg aldri har luktet på alkohol før, for det stemmer da altså ikke!

     

    Når jeg snakker om noe med alkohol i med andre, så er jeg helt på bærtur. De nevner navn som er helt fransk for meg.

     

    "Har du smakt 'Green Mammoth Balsam?"

    "Kom på festen, jeg har 'Sexy Boyscout' og 'Sunny Day'."

     

    Er ikke bare drinker, men også forskjellige typer øl og vin.

     

    Skal innrømme det har vert ganske ensidig fra min side. 3-4 øl på vors, 3-4 øl og noe annet greier på fest, helt til det punktet kommer hvor jeg som regel heller i meg alt jeg får tak i (med måte..)

     

    Så, er det noen som kunne gi meg noen tips om det som er mest vanlig å drikke? Er ikke nødvendig å nevne øl, for deg har jeg ganske god peiling på. Vil gjerne utvide mine horisonter.

     

    Hva liker dere?

  10. Er det ikke bedre bare ta et ordentlig bilde av dere selv, så legge det inn i photoshop? Det har vel et eller annet filter som gjør det om til et slags maleri ? :p

    Tja.. Høres ikke så romantisk ut å ta et bilde sammen med kjæresten, ødelegge det på egenhånd i photoshop og gi det i bursdagspresang:P

     

    Tenkte mer et eller annet malt / tegnet / photoshoppet bilde av oss i en eller annen weird setting:)

  11. Hei.

     

    Er usikker på om dette er plassert i riktig kategori, men jeg fant ingen andre steder å poste når jeg letet.

     

    Er det noen her som har erfaring og er kreative nok til å male / tegne / photoshoppe et bilde til meg mot betaling?

     

    Det skal være en tegning / et maleri / et bilde av to personer sammen.

     

    PM meg på denne kontoen for meg informasjon, gjerne et eller flere eksempler på tidligere verk så kan vi diskutere pris hvis dere er interessert.

  12. Hei.

     

    Jeg er utrolig interessert i å lære nye ting. Mitt problem er at ting som er uinteressante for meg klarer jeg ikke å lære på en god måte (Matematikk, Norsk, Gymnastikk osv.).

     

    Jeg har lyst å lære det på egenhånd siden jeg syntes dette er mye mer praktisk og interessant.

     

    Har ikke vert på skolen på flere år siden jeg syntes skolen er utrolig tregt og kjedelig.

     

    Hittil har jeg, på egenhånd, lært meg 4 forskjellige språk (forstår noe av hva som sies, skrives, men har vansker med å kommunisere på språket.) Norsk og Engelsk er ikke inkludert.

    Jeg kan noe fysikk (vil ikke kalle meg noe ekspert..), noe historie (spesielt om vikingene, andre verdenskrig og amerikansk historie).

    Jeg har også en interesse for spillutvikling, helst 2D plattformer og noe 3D modellering (var nysgjerrig på hvordan man de animerte vann, og så fortsatte det derfra). Jeg kan også en drøss med unyttige fakta, har som regel fun facts til en hver anledning, siden jeg leser mye forskjellig og har ganske ok hukommelse.

     

    Så det jeg lurer på i denne posten. Siden jeg ikke har noe videre utdannelse, men fast jobb og ganske oppegående sosial liv med kjæresten, familien og venner,

    Er det noe jeg kan bruke den fritiden jeg har på noe av det jeg liker best, nemlig å lære?

     

    Har vurdert å prøve å lære meg et programmeringsspråk, for eksempel Python, men har aldri helt kommet meg i gang med det.

     

    Noen flere ideer?

     

    TL;DR: Tips til noe jeg kan ta meg tid til å lære / mestre som kommer godt med i livet.

     

    Edit: Kan nevne noe jeg ikke er spesielt interessert i å lære, som, hvis noen svarer i tråden, helt sikkert kommer til å nevne:

     

    Musikk (instrument)

    Fysisk (Trening, sport)

    Tegning / maling.

  13.  

    Du mener nok 16/0.6, ettersom at Telenor ikke leverer 16/6. Uansett; hvis du skifter til 25/5 så vil du unngå linjeleie, og dermed spare penger på høyere hastigheter :)

    Er bra du er mer våken enn meg, hehe.

     

    16/0.6 selvfølgelig.

     

    Hvordan sparer man penger på å oppgradere til 25/5? Hvor mye er det for linjeleie? Tilbyr de 25/5 overalt, eller tilbys dette bare der det er fiber?

  14. Hvis dette normalt kun skjer i den tidsperioden du nevner, så kan det være støy på telefonlinjen til sentralen som er årsak. Men det er vanskelig når Telenor ikke er spesielt interessert i problemstillingen...

     

    Jeg hadde problem med at nettlinjen falt ut hver gang det var sol og varmt ute. Årsaken var 99,9% sikkert at varme i sentralen fikk modem / dslam i sentralen til å bryte sammen (jeg kjølte ned eget modem med vifte for å være sikker). Jeg skrev dette og sendte melding til Telenor, men omtrent alt de skrev tilbake var at jeg selv måtte betale dersom feilen lå hos meg...

     

    Jeg byttet da til internett via TV-kabel og nå er jeg strålende fornøyd med stabilitet og det hele.

    Jeg betaler selvfølgelig hvis feiler ligger hos meg. Hvis feilen ligger hos dem kommer jeg til å bytte levrandør.

    Det skal ikke være nødvendig for meg å betale dyre dommer for å ha et nett som bryter i tide og utide fordi de ikke klarer å levere noe pålitelig nett.

     

    Jeg takker og bukker for svar!

     

    Jeg ringer Telenor i morgen og hører hvordan det står til. Er IKKE fornøyd med internettet slik det er i dag, eller var 4 år siden.

     

    Linjen er forresten 16/6, er usikker på om dette har noen betydning.

  15. Vel, det er forskjell på piratkopiering og emulering av gamle spill. Ser ingen problemer med å emulere opp til PS1-generasjonen, og det har svært lite å si for spillindustrien. Piratkopiering av nye spill er selvsagt fy-fy.

    Må nesten innrømme at jeg laster ned en del spill ulovelig. Jeg klager på boller jeg kjøper i butikken hvis de smaker bæsj, jeg kjøper ikke en bil før jeg har prøvekjørt den noen ganger.

     

    Jeg syns det er helt idiotisk at jeg må ut med 500 kroner for et nytt spill som kanskje er fullt av bugs eller et spill jeg ikke en gang liker bare fordi spill standarden er så dårlig i dag.

     

    Jeg kjøper selvsagt spill jeg koser meg med (som er 90% av spillene jeg spiller).

     

    Å gå ut på leting etter et dyrt, brukt PS1 spill er noe jeg ikke kommer til å gjøre, dessverre. Det hjelper IKKE de som har laget spillet, eller meg selv.

    • Liker 1
  16. Router: ZyXEL P-2812 HNU

     

    Har seg så at mellom 16:00-01:00 mister vi konstant nettet i hjemmet. Det er kanskje på i 4 minutter før det forsvinner og er vekke i 1-2 minutter. Noen ganger forsvinner det helt og da er det borte i flere timer.

     

    Har ringt Telenor og de sier det ikke er noe problem på linjen. Fikk tilsendt en ny Router (overnevnt).

     

    Nå som jeg har forklart problemet så kort og punktlig som nødvendig, kan jeg også nevne at dette ikke skjer hver dag, heller ikke hele tiden mellom nevnte klokkeslett. Har ingen betydning hvor mange som er på nettet, hva nettet brukes til (Hard nedlasting / Nettavis).

     

    Når nettet er vekke lyser "Trådløs", men resten roterer mellom av og fortblinkende. "Telefon 1" er på hele tiden.

     

    Noen som vet hva problemet er?

  17. Er du ikke interessert i å betale for spillene, kan du bare spare deg. Er ikke rart at spillindustrien går til helvete når man ikke en gang er villig til å betale for noen av de beste spillene som noesinne er produsert. Zelda-spillene, med noen få unntak, er ikke vanskelig å skaffe på lovlig vis.

    Tror du skal informere deg litt bedre:)

     

    Har dessverre ikke råd til å kjøpe 14 nye konsoller og gudene vet hvor mange spill. Eneste jeg har er Wii, PS1-3. Har fått med meg at noen av spillene finnes på Gamecube og Nintendo.

  18. Hei.

     

    Har nå, etter utallige klager fra andre i mitt kull, bestemt meg for å endelig spille meg gjennom Zelda spillene.

     

    For å få med meg alt venner og bekjente sier "gjorde deres barndom", hvilke Zelda spill må jeg [lide/kose] meg gjennom?

     

    Og hvor finner jeg emulator jeg kan laste ned så jeg får spilt disse spillene?

     

    Takk på forhånd! :)

  19. Hei.

     

    Lenge siden jeg har gått på skolen og kjæresten min holder på med en oppgave i Engelsk hvor man får et emne også skal man skrive en problemstilling.

     

    Hva er dette og hvordan skriver man det? Jeg vil gjerne ha muligheten til å hjelpe henne og ikke gi det intrykket at jeg var ganske slapp på skolen, selv om hun vet det:P

     

    Setter pris på svar!

×
×
  • Opprett ny...