Gå til innhold

Teflonen

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Teflonen

  1. Ser Huawei sender med en lader som støtter 5V2A/9V2A - er dette en egenlagd løsning, eller støtter den QC 2/3.0 ?

     

    Edit: Det er en egenlagd sær løsning. Dumt. Da utgår denne. Gidder ikke å bidra til 14 forskjellige standarder.. holder med en.

     

    Veldig rart at tek.no ikke greier å nevne dette. Er noe som også i mine øyne er en stor ulempe, og burde trekt ned scoren. Dette blir nesten som å gå tilbake i tid til før micro-usb ble vanlig hvor hver enkelt produsent hadde hver sin standard... Virker som om at tek.no helt har glemt at man må lade telefonen, om det er støtte for qi eller ei er heller ikke nevnt med et eneste ord!

  2. Jeg er på utkikk etter et eksternt lydkort til to studiomonitorer jeg har, pluss et Beyerdynamics DT 770. Lydkilden er en pc, så det jeg ser etter er en DAC med USB til 2 XLR + 1 headphone-utgang. Headphone-ut kan gjerne ha egen volumjustering. Har lenge sett på Cambridge Audio DacMagic Plus, men da denne er litt dyr (3500,-) og egentlig ganske mye mer enn det jeg egentlig trenger, så har jeg drøyd noe med å gå til anskaffelse.

     

    Jeg kom over Focusrite Scarlett 2i2 som ligger på 1100,- kr, dette hadde vært behagelig for lommeboka og ser ut til å ha de spesifikasjonene jeg er ute etter. Det jeg lurer på er om noen har en formening om hvordan lyden fra denne DAC'n er? Den har 2 innganger som ikke jeg kommer til å bruke, og treffer derfor ikke helt men hva trur dere? Har noen en formening?

     

  3. Jeg er ute etter en maskin som jeg tenkte å kjøre Win7, og for det meste få oppgaver som spotify og youtube. Det skal være toslink lydutgang, da jeg ikke har en eneste god erfaring med den integrerte lyden i en eneste pc jeg har vært borti(begynner å bli noen) Jeg tenker å holde meg under 3k. Spørsmålet er bare om noen har noen gode tips og/eller ideer. Det jeg har sett på er noe sånt som https://www.komplett.no/shuttle-xh81-barebone-slim-pc/825636 og en https://www.komplett.no/asus-xonar-u3/645814 (Har ikke funnet en barebone med toslink enda).

     

    Jeg har også sett litt på Amazon sin Fire TV. Den har både spotify og youtube app samt Toslink-utgang, i tillegg er den billig! Eneste styret her er å få sendt den via en postboks. Har noen noe erfaring med denne? Hvordan det er i bruk osv.?

     

  4. Da har jeg gått til innkjøp å endte til slutt opp med dette:

    Kabinett: Lian Li PC-Q27B

    PSU: Seasonic S12-II 430W

    Hovedkort: ASRock FM2A85X-ITX

    SSD: Intel 335 Series 2.5" SSD 180GB

    RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x8GB

    CPU: AMD A-Series A10-5700 3,4GHz Socket FM2

    CPU kjøler: Scythe Samurai ZZ

     

    Kjøleren skal være 70mm høy uten vifta og kommer derfor helt opp til PSU, som var akkuratt det jeg ønsket meg. Takk for all hjelp!

  5. Ved å bruke en Scythe Samurai ZZ cpu-kjøler kommer PSU-viften helt opp i kjøleribbene og jeg trenger ingen vifte for CPUen (haswell i5, 65W). Veldig stille og kjølig.

     

    Hvordan får du plass til denne kjøleren, da Lian Li har oppgitt 70 mm plass til kjøler, og Samurai ZZ etter hva jeg har greid å lest er 88 mm høy. Lurer da jeg bygger meg noe lignende selv, og har funnet at Noctua NH-L12 er den som kommer nærmest (66 mm).

  6. Enig med at du bør ha en stasjonær! Da får du også større skjerm som gir det bedre oversikt når du koder, og bedre tastuatur. Jeg liker også å ha to skjermer, slik at man hele tiden kan ha koden på den ene skjermen, og alt mulig annet på den andre, som guider, oppgaver, forum eller andre hjelpemidler :)

     

    Veit ikke om det greier seg med AMD FM2 A-Series A10-6800K (http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=783154)? Har ikke hatt gleder av å testa dissa APU'ne på noen spill selv, men ser ut til å fuingere bra i minecraft: http://www.youtube.com/watch?v=GtuCKn2inwE&noredirect=1

    Andre spill, selv litt tyngre ser også ut til å fungere greit, om man er villig til å senke kravene for grafikken litt;) Her kommer man i hvertfall veldig billig unna, noe som aldri dumt, så kan du heller legge penger i en god PSU, skjerm(er) og SSD:)

  7. Nesten alt jeg set på finnes stort sett hos Multicom, Proshop eller Deal.no. Har tidligere holdt en knapp på Multicom men når jeg nå ser på tilbakemeldingene til alle tre nettbutikkene på prisjakt.no blir jeg skeptisk. Er dette kun fordi det er sinte folk på grunn av en situasjon med butikken som legger inn en klage-tilbakemelding, eller er disse generelt dårlige på kuneservice?

  8.  

    Poenget med vifteløst utstyr må være at det er spekket på en slik måte at det tåler den ekstra temperaturpåkjenningen det er å stå i et kabinett med minimal luftflyt (varm luft flytter seg tross alt oppover av seg selv...). Hvis utstyret kubber uten vifter når det ikke står spesifikt at det må ha ekstern kjøling, så holder det etter min mening ikke tilstrekkelig kvalitet.

     

    Det finnes situasjoner hvor vifteløse oppsett er essensielle og viftestøy (både mekanisk og elektromagnetisk) kan være verdt å betale for å bli kvitt. Da er kabinettvifter like uønskede som PSU og CPU vifter.

     

    Min erfaring er som jeg skriver at PC'er klarer seg relativt dårlig over tid uten tilstrekkelig kjøling, og advarer derfor mot oppsett som ikke har noen form for vifte (spesielt for 24/7 maskiner).

     

    Alt i alt ingen grunn til å pirke på folks forståelse og kompetanse.

    Jeg tenkte å ha en vifte som går i PSU jeg da, PSU (Seasonic S12-II 430 Watt) fikk jeg tips om av Bolson at skulle vært ikke hørlige, og tenkte som tidligere skrevet å bruke den som den eneste vifta. Med denne får jeg luftstrøm også gjennom CPU kjøler og håper det holder denne kald nok :)

  9. Intel i5 4670k er raskere enn fx 8350 i 90% av alle spill, kan overklokkes lettere og mer, og utvikler mindre varme.

     

    Da ikke forskjellene er større enn det de er ville jeg valgt fx 8350, da man sparer 300 spenn, og får 8 kjerner i stedet for 4. Er det ikke enighet om at det er ganske marginale forskjeller det er snakk om i de fleste av sammenligningene her?

  10. Du kan nok sitte å se deg i hjel på reviews, og dem vil komme fram til forskjellige ting ettersom hvilke spill eller hvordan ting testes. Etter mitt syn burde du ut fra denne tråden nå ha fått et mer enn godt nok bilde over hva som er bra og ikke. Du må nok bare velge å gå for noe, og det vil uansett om du velger AMD/Intel, eller Nvidia/AMD så vil det fungere godt å være mer enn godt nok!

     

    For meg er et kjapt system og et godt bilde bedre enn et par-tre mer fps i et og annet spill, så vil som sagt anbefale deg SSD og 120Hz skjerm. Når det kommer til deler har jeg allerede sagt hva jeg ville gått for ;) Så vil til slutt anbefale deg å bestemme deg for en rigg å gå til innkjøp så du får starta å spille :)

    • Liker 1
  11. Endret nå litt på lista slik at skjermkortet er billigere, og hovekortet er billigere. Du kan gå ned litt på både strømforsyning og på kabinett, men som jeg skrev på en annen tråd her, at det er ting du tar med deg fra rigg til rigg, og derfor gjerne kjøper noe kvalitet når du først kjøper.

     

    Som sagt bør du sjekke ut skjermen, eller om noen andre har noe forslag.

  12. Her er ei liste som blei kasta sammen: http://www.prisjakt.no/list.php?l=63423

    Den blei 1000 kr for dyr, men du kan sikkert spare 100-300kr her og der ved å gå ned et hakk på de forskjellige produktene. Her er det satt opp med AMD, men du kan jo velge Intel i samme prisklasse. Skjermkortet er kanskje litt overkill når jeg på ny ser på lista over spill og kan sikkert gå ned et hakk på denne (ca. 500 kr spart.)

     

    Skjermen er jeg ikke sikker på, men tenkte det ikke er vits å bruke for mye her. Jeg foretrekker matt skjerm, og vet denne er matt, men noen foretrekker jo glossy og...

  13. @Taake89: Ser den!

     

    Når det gjelder valg av kabinett ser jeg det er uenighet om prisen dette bør ha. Selv om man ikke trenger å legge mye penger i et kabinett, og faktisk bare kunne snekret et selv, så ville jeg valgt et kabinett jeg var fornøyd med. Jeg ser på kabinett på samme måte som med PSU, dette er noe du kan ta med deg til neste rigg, og neste osv. Et godt kabinett varer i mange år, gjerne mange fler enn PSU. Da jeg valgte kabinett for en del år siden valgte jeg et midi tower Lian LI som var stilrent og lett. Dette er ikke noe jeg har angret på, selv om den lå litt høyere i pris enn andre, og har blitt brukt i flere foskjellige rigger, og brukes fortsatt som min main pc.

     

    Lian Li lager kabinettene sine i aluminium, noe som gjør dem lette, og dette er kjekt når man for eksempel skal ha med seg pc på lan! Når de i tillegg ikke lager for mye nips og greier på kabinettene syns jeg de holder seg stilige i lang tid.

     

    Her er et som jeg mener er verdt å ta en titt på: Lian Li PC-A05FNB (http://www.prisjakt.no/product.php?p=969538)

     

    Om du skulle få noe penger igjen på grunn av et litt billig cpu og hovedkort valg ville jeg helt klart brukt de pengene på en SSD. Dette er som andre tidligere har skrevet utrolig deilig å ha! Om man skal stole på artikkelen hw.no skreiv her om dagen: http://www.hardware.no/artikler/ssd-vil-vaere-best-i-lang-tid-framover/136819
    kan du trygt investere i en SSD, da denne da også vil kunne tas med til neste rigg akuratt som PSU'n! Selv om ytelse og plass ganske sikkert vil gå noe opp... Den kan da også eventuelt brukes til en annen rigg, HTPC, server eller lignende, eller settes i en bærbar! ;)

  14. Takk for innspill Jann:) Skal ta det med i vurderingen/researchen av deler og valg av pc. Muligheten til å kunne strupe maks strømforbruk av CPU hørtes veldig interessant ut! Gjør man dette i bios? Og veit noen om dette er mulig med AM3+?

     

    Det jeg likte godt med Lian LI PC-V351B var at PSU'n kom rett over CPU'n som jeg tenker kan gi meg mulighet til å kjøle ned CPU også. Har forresten funnet et bedre alternativ til CPU kjøler: Be-Quiet Shadow Rock Topflow SR1 (http://www.prisjakt.no/product.php?e=1029621). Uten vifte er denne 100mm høy og vil dermed komme 15mm under PSU som jeg tenker er ganske pase?

     

    Vet ikke om det er dette jeg havner opp med, men øsnker bare å ha noen mulige kombinasjoner til vurdering før jeg bestemmer meg for hvilket, sånn når alt kommer til alt ;)

  15. Takk for mye nyttige tilbakemeldinger og tips om hva jeg kan se på, og skal vurdere dette og se nærmere på dette. Så interesant ut med disse Streacom boksene.

     

    Har bare lyst å vite om dette alternativet som jeg nevnte i siste innlegg vil fungere med Lian Li PC-V351B, PSU'n du anbefalte, og Noctua NH-C12P SE14 (http://www.prisjakt.no/product.php?p=553091) uten vifte, men som blir kjølt ned av vifta til PSU? Du sa jo at med 40-65 TDP var det ikke så mye som skulle til, så regner med at dette kanskje går. Som jeg tenker det er det jo bedre med ei vifte hvis den kan gjøre jobben, i steden for to? :)

     

    Silverstone Precision PS07B som du nevner syns jeg kanskje blir litt stort når man har alternativer som Lian Li PC-V351B hvis dette vil fungere godt. Jeg velger gjerne så lite som mulig innenfor hovekort-standaren jeg går for. Vurderer både mITX og m-ATX og det er sider for og i mot, men føler jeg er mer fleksibel med m-ATX med tanke på fremtiden(?).

  16. Siden du ser ut til å ha lyst på et AMD system og har begrenset med penger kan jeg anbefale et sett deler jeg er veldig fornøyd med, både når det gjelder pris og temperaturer. Her har ikke jeg hefta meg med og overklokke eller noe, da jeg syns det gir veldig grei ytelse uten noe mer + pluss at ting er veldig stabilt og fint.

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=638762

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=781150

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=760202

     

    Her har man en billig CPU og hovedkort, noe som gjør at du kan putte mer i skjermkort. Som noen har nevnt tidligere og fungerer gjerne AMD skjermkort bedre overens med AMD brikkesett.

     

    Et dyrere skjermkort enn dette blir 7970, men jeg vil ikke si det er verdt prisen. Da ville jeg heller spart de. tusenlappen og venta et par år og lagt i tusen til, og kjøpt en ny gpu til ca 2000 kr. Da vil du få gjevnt god ytelse grafikkmessig over fire år, enn å ha litt ekstra nå for mye mer penger.

     

    Folk prater mye om at man får lavere ytelse i spill osv med disse cpu'ne fra AMD, kan ikke si jeg har registrert at min har jobbet på fult, og derfor vært flaskehalsen. FPS'n har i mitt tilfellet vært styrt av skjermkortet men.

     

    Som skjerm ville jeg godt for minst 120 Hz da jeg syns det gjør utrolig mye med opplevelsen! F.eks. denne: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=767207

    Gjør oppmerksom på at 120Hz skjerm er noe helt annet enn 120Hz TV, da TV'n har max 30fps input på grunn av HDMI og kun "faker" resten. I tillfellet du skulle sammenligne dette eller no..

    Vil også anbefale å kjøre to skjermer, den ved siden av trenger jo ikke være noe top skjerm, men å ha to er for meg helt nødvendig!

     

    Når det kommer til PSU kan jeg ikke mest, men er veldig enig i det andre har sagt om å prøve å finne seg en ganske god. Da har du den lenge. Gikk i den fellen for noen år siden og kjøpte en av de billigste, sleit med den pc'n lenge med blue screen helt uforbrett og mye tull, helt til det ble kalrt at det var PSU. Trur jeg hadde alle delene inn og ut av komplett fem - seks ganger. De gjorde en god jobb og testa den over hele helga osv uten feil, da disse kom veldig ujevnt. Alle andre delene ble byttet ut før det ble klart at det var PSU xD

    • Liker 2
  17. Bare for å ha vært innom dette også: Ser det er fler som bygger servere på Mini-ITX hovedkort med integrert CPU som f.eks. http://www.prisjakt.no/product.php?e=883324 eller http://www.prisjakt.no/product.php?e=839403 med passiv kjøler. Bare synd CPU er ganske svak her. Men hvordan ville disse klart seg med tanke på det jeg skal bruke det til? Er i utgangspunktet skeptisk til å ikke kunne bytte ut CPU ved behov, men holder det meste åpent.

     

    Har også sett mer på muligheten til å gå for et m-ATX kort med AMD AM3+ socket og dette kabinettet: Lian Li PC-V351B (http://www.prisjakt.no/product.php?e=421471). Her har Lian Li oppgitt en max CPU høyde på 115 mm. Da "stanger" kjøleren i PSU. Hvis man setter inn Noctua NH-C12P SE14 uten vifte (Synd og skam å ikke bruke den vifta men) så vil man jo kun være èn millimeter unna PSU vifta som her også kan gjøre "to fluer i en smekk". Med et m-ATX er jeg også litt mer fleksibel med tanke på hva jeg videre skal gjøre med dette. Hva trur dere?

  18. Takker for mye gode tips og meninger her Bolson! Da trur jeg at jeg går for følgende:

    CPU - A10 5700

    Kabinett - Lian-Li PC-Q27

    PSU - Seasonic S12-II 430 Watt

    Hovedkort - ASRock FM2A85X-ITX (Det du ville godt for Bolsen) Litt synd http://www.prisjakt.no/product.php?p=652548 er litt gammelt og kun støtter 8 gb ram.

     

    Når det gjelder CPU kjøler lurer jeg litt, da jeg ikke har bygget pc med passiv CPU kjøler før, og ser på kabinettets spesifikasjoner at jeg kun har plass til en kjøler som er 70 mm høy. Av disse: http://www.prisjakt.no/category.php?&m=s139411443#prodlista er alle for høye, og det er vel dumt å måtte kutte av kjøleren med vinkelsliper eller no(xD)? Om man monterer PSU med vifta inn mot hovedkortet vil jo CPU kjøler nesten få en vifte, så kunne jo kanskje gått med et mindre tårn? Har noen noe forslag?

  19. Den skal kun brukes til diverse tjenester, som mumble, ventrilo, spill som cs go, minecraft, og noe tjenester opp mot programmer og apps som jeg lager som i hovesak er skytjenester for enkel data. Da jeg ikke skal ha noe store mengder data her, da jeg har en større NAS som jeg bruker som ftp server, tenkte jeg kun å ha en SSD disk.

     

    Har sett litt på mini-ITX oppsett nå, og har et forslag her som jeg lurer på hva dere syns?
    Hovedkort - https://prisguiden.no/produkt/asrock-fm2a75m-itx-168957
    Kabinett - https://prisguiden.no/produkt/lian-li-pc-q07-111182/detaljer
    Prosessor - http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=771688

    Har sverget litt til AMD å ønsker først og fremst det, med mindre det er store fordeler å velge Intel :)

  20. Så man kan bruke cpu av intel som har socket 1155 på hovedkort med 1150 socket? For hvis ikke ble det en del dyrere, og det var det jeg så. Den billigste cpu'n fra Intel med socket 1150 er http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=780490 og koster her 1409,-

     

    Da har jeg en del å vurdere når det gjelder cpu og hovedkort og skal sjekke det mer opp, men når det kommer til kabinetter er jeg fortsatt ganske usikker.

×
×
  • Opprett ny...