Jump to content

Ketil_H

Medlemmer
 • Content Count

  511
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

538 :)
 1. Jeg vil tippe at infrastrukturen på Island er vanvittig mye enklere( og dermed billigere) enn i langstrakte Norge. Island har dessuten få muligheter til å selge strøm enkelt. Norge har lang grense mot Sverige og kan dermed enkelt selge kraft. Island kan ikke kontrollere kraften, slik vi kan med vannkraft. Dette er derfor to situasjoner som ikke kan sammenlignes.
 2. Det kan være at Google ordner det synonymet og at det ikke er Biltema som har det.
 3. Den enkelte som bruker ordet negerkuse legger nok ikke noe rasistisk i det, men opprinnelsen til ordet og hvorfor det fikk rot i miljøet er høyst sannsynlig rasistisk. Det er nettopp det som er essensen i hverdagsrasisme.
 4. Jeg er ikke enig i at dette er rasisme. Neger brukes fordi produktet er svart, ikke for å virke nedsettende, og er ikke ment å kommunisere at hvit er overlegen svart. Tull. Hvorfor bruker de ikke navnet på produktet? Grovrengjører er jo et enkelt og beskrivende navn. Det at enkelte mekanikere bruker ordet neger for å beskriv fargen svart har ALT med rase og historie å gjøre. Det er en grunn til at de ikke bruker ordet svart, men heller velger det svært uvanlige ordet neger for fargen svart. Dette er hverdagsrasisme som har fått leve fordi ingen har turt å si i fra at dette er grums fra gamledager, som ikke hører hjemme i et moderne samfunn.
 5. Det er ekstremt mye billigere for bilistene å finansiere andres mulighet til å benytte gange, sykkel eller kollektivt, enn å finansiere nok veier til at alle skal kjøre bil. Det lureste du gjør som sjåfør er å ALLTID slippe frem bussen og ALLTID slippe frem syklisten. Det dummeste som kan skje for deg er at de heller setter seg i bilen neste dag og bidrar til enda mer kø.
 6. Sykefraværsprosenten er jo egentlig irrelevant for en arbeidsgiver, det er produksjon pr. årsverk som er interessant. Eks. Person A møter på jobb, men produserer kun 60%. Det å møte på jobb er en ekstra belastning som medfører at sykdommen varer i fem dager isteden for to. Person B er borte fra jobb i to dager, blir helt frisk og yter 100% resten av uken. I de to tilfellene så vil produktiviteten sett over uken være lik, men i det ene tilfellet vil sykefraværsprosenten være 40%, mens i det andre tilfellet vil den være 0%. For arbeidsgiver, og bunnlinja, vil resultatet være likt.
 7. Det gjøres en kontinuerlig vurdering fra PST sin side over hvor reelle truslene er, og hvordan sikkerhetssituasjonen til den enkelte politiker er. De mest profilerte politikerne får ofte trusler mot seg, men det er først når PST vurderer truslene som såpass seriøse/alvorlige at de setter inn tiltak at det blir en mediasak. Det at Resett ikke forstår dette er trist, men dog ikke overraskende.
 8. Utrolig at du i det hele tatt prøver å forsvare dette. Vanvittig. Hvorfor mener du at en utenriksminister skal svare ærlig på alle spørsmål media stiller? Hvordan skal Norge ha diplomati dersom enhver kontakt/samtale/drøfting alltid skal ut i offentligheten. Vi hadde en gang i tiden en rolle som fredsmegler. Da er hemmelighold, dessverre, svært essensielt. Dersom det serveres løgner for å dekke over egne feiltrinn eller for å fremme seg selv, så stiller det seg annerledes.
 9. Nei, der er jeg ikke enig. Det er tre ting som som hjalp DT ekstremt mye; * propagandamaskinen(e) som sprede absurde historier, konspirasjoner og løgner for å lure velgere. * MSM som viste frem hvor uegnet DT var og hvor stort forsprang HC hadde. Dette gjorde at veldig mange som skulle stemme på HC ble hjemme, ettersom det var en sikker seier. * FBI kunngjøringen om HC e-postene. Det burde være forbudt med meningsmålinger/prognoser i forbindelse med valg. Det vil ALLTID gjøre at de minst populære får uforholdsmessig mange stemmer, og de har absolutt ingen verdi for de som skal gå å stemme.
 10. Jeg er forundret over hvorfor ikke store batterier leveres på micro henger. Kjør rundt i det daglige med det lille interne batteriet, og kjør innom Esso, CirkelK++ og lei en fulladet henger for langturene. Skal du veldig langt, så bytter du den tomme hengeren med en ny full en underveis. Bensinstasjonene fyller opp hengerene sakte og rolig når nettet har kapasitet, eller rask dersom etterspørselen etter henegere er stor.
 11. Gang med X på begge sider 3 = 9x/2 Gang med 2 på begge sider 6 = 9x Del på 9 på bege sider x= 6/9
 12. Ketil_H

  Voldtekt?

  Samtykke kan da gis på forhånd - jeg spurte en ex på et tidspunkt hvordan hun stilte seg til å bli våknet av sex, og vi avklarte at det var OK for begge parter, hvis en skulle få lyst til å finne på det. Har hun noen gang trekt tilbake dette samtykke, eller mener du at det er fritt frem for deg fremdeles? Begge parter har rett til å selv bestemme hva som er greit/ikke greit. For at begge parter skal kunne bestemme dette, så må begge parter være i stand til å gi/trekke et samtykke. Dersom din samboer sier ja til å ha sex, men ombestemmer seg midt i akten, så er det voldtekt om man ikke avslutter. Hvordan skal en sovende person ha anledning til å ombestemme seg, eller si i fra om det foregår ting som ikke er greit?
 13. Ketil_H

  Voldtekt?

  Aldri påstått at ikke mange lever i gråsonen her, meg inkludert, men loven er krystallklar. En sovende person er ikke i stand til å gi samtykke. Uten samtykke er det ikke lov.
 14. Ketil_H

  Voldtekt?

  Ja, dette er voldtekt. Eller i det minste;
×
×
 • Create New...