Gå til innhold

asdfghjklasdf

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asdfghjklasdf

  1.  

    Aps og likestilling:

     

    Kvinners deltakelse

    Likelønn

    Likestilt omsorg (selv om denne kun blir nevnt som en liten parentes og omtales i et sekund)

    Kvinners helse

    Kampen mot seksualisert vold

     

    Høyre:

    Alle mennesker skal respekteres og behandles som likeverdige, uavhengig av kjønn, alder, religion, etnisk tilhørighet, funksjonsdyktighet eller seksuell legning. Forsøk på å standardisere mennesker undergraver likeverdet og respekten for mangfoldet. Høyre ser på hvert enkelt menneske som unikt, og ikke først og fremst som medlem av en gruppe. Derfor er vi skeptiske til tiltak som tillegger mennesker kvaliteter og egenskaper utelukkende i kraft av og for eksempel å være menn, kvinner, single, unge, innvandrere, funksjonshemmede og så videre.

     

    Det er fortsatt utfordringer knyttet til å oppnå likestilling i Norge. På de aller fleste områder har vi like rettigheter, men det er allikevel ikke alle som har de samme mulighetene. Det er mange årsaker til dette. For å få et mer likestilt samfunn vil Høyre kartlegge hvor det fortsatt eksisterer hindringer som gjør at ikke alle har like muligheter, samt endre de regelverk som er nødvendig for å gi mennesker like rettigheter.

     

    Kjør debatt

  2. SYKT!

     

    http://www.aftenposten.no/nyheter/Er-norske-menn-feminisert-7209649.html#.UZ91htKGHh4

     

    Norge har fått sin første uttalte "ikke-feminist". Så får vi se hvor lang tid det tar før han er rettmessig utskrevet som antifeminist.

     

    "– Likestilling anses fremdeles som en kvinnesak. Det har jeg problemer med.

    – Er det lov for en mann å kritisere feminismen?

    – Det er selvsagt best å holde kjeft. Feminismen er i dag så vevd inn i medier og offentlighet, politikk og forvaltning, at kritikk lett framstår som et anslag mot samfunnets verdigrunnlag – eller som kverulerende sutring."

  3. Sannheten svir. Les loven, og lat som den er kjønnsnøytral.

     

    Du kaster rundt deg med referanser uten å referere, siterer statistikker uten å vise til statistikk, det blir vanskelig å ta deg seriøst. Det er dumt. Fordi det virker som om du har peiling på mye.

    • Liker 2
  4. Kvinne: kan definere det selv i ettertid.

    Mann: Aldri

     

    Nok en gang er du ute og syter. "Stakkars deg og stakkars menn som er urettmessig utpekt som voldtektsmenn", selv om alt tilsier at det som oftest er menn som voldtar i enormt større grad enn kvinner gjør.

    • Liker 2
  5. Som noen kanskje har fått med seg, så har antifeministen Preben Z. Møller nylig gitt ut en bok om voldtekt.

     

    Fra aftenposten:

    Hvordan bekjempe voldtekt? Ikke med den typen myte- produksjon som feminstmiljøer og SV-ministre bedriver, skriver sosiolog Preben Z. Møller i en brannfakkel av en bok. Et minebelagt felt som trenger en bok som dette.

     

    Hver gang en «voldtektsbølge» rammer Oslo, ser vi det samme ritualet: Selv om overfallsvoldtektene ifølge politiet nesten kun blir begått av unge utlendinger, er responsen stort sett at problemet bunner i en grunnleggende kvinnefiendtlighet i den norske kulturen. Derfor går man i fakkeltog for å ansvarliggjøre norske menn og krever forebyggende tiltak inn i skolen, helst allerede i barnehagen.

    Et minefelt

    Dette er ikke bare feil strategi, følge sosiolog og forfatter Preben Z. Møller, som vet han trår ut i et minefelt. Det er også - fra noens side - en kynisk måte å utnytte et alvorlig problem på. Og mens ministre deler ut penger til «forebygging», som gjerne er kamuflerte rekrutteringskampanjer og vennetjenester, fortsetter voldtektsmennene å voldta, uten å bry seg om politikerne.

     

    Det best kjente eksemplet er Lysbakkens vennetjenester til REFORM («Ressurssenter for menn») og «Jenteforsvaret». Begge disse har i følge Møller vært aktive i å spre myten om at voldtektsmennene kan være «hvem som helst», og at løsningen er å «bevisstgjøre» norske gutter og menn i sosialfeministisk ideologi.

     

    Men ifølge forfatteren er det ikke bare overivrige SV-ere som tenker slik: Mange av forskerne myndighetene støtter seg til i slike saker, samt organisasjoner og toneangivende journalister, sverger alle til myten om at voldtektsproblemet bunner i en grunnleggende kvinnefiendtlighet hos norske menn flest.

    Ikke menn flest

    Selv om man bruker overfallsvoldtektene til å mobilisere, er budskapet at disse ikke er det egentlige problemet, at flertallet av voldtektene skjer mer i det private. Og der er det vanlige norske gutter og menn - gjerne noen ofrene kjenner - som er synderne.

     

    Men et besøk i fengslene til voldtektsmennene hadde vist at voldtekt slett ikke er en akseptert handling blant norske menn, selv ikke blant straffedømte. Voldtektsmenn må lyve om hva de sitter inne for, for ikke å bli banket opp av medfanger.

     

    Også politiets data, og internasjonal forskning viser at voldtektsmenn ikke er «som menn flest». De utmerker seg som regel med kriminalitet også på andre måter og har vanskeligheter med å sette grenser:

     

    «For å oppsummere kan man si at asosialitet er et gjennomgående kjennetegn ved gutter og menn som er tilbøyelige til å voldta», skriver Møller. En mer målrettet måte å forebygge voldtekter på vil derfor være å forebygge kriminalitet generelt, med bedre arbeid blant utsatt ungdom.

    Svak empiri

    Hvorfor har man så trodd at voldtektsmenn er «som menn flest»?

     

    Møller går gjennom «bevismaterialet» og finner at det ikke dreier seg om reell forskning, men gjenfortellinger som strekker seg helt tilbake til tvilsomme Rorschach-tester på 50-tallet. En spikersuppe med ideologi og tvilsom empiri som krydder.

     

    En annen grunn er at man blander sammen pedofili, voldtekter og all mulig unormal seksualadferd. Nok en kilde til myten, er den feministiske forestillingen, tilbake til Susan Brownmiller, om at voldtekt ikke dreier seg om sex, men om mannlig maktutøvelse.

     

    Man hevdet i den forbindelse at voldtekt ikke fantes ellers i dyreriket, noe alle som har YouTube kan se ikke stemmer. Man er generelt avvisende til at voldtekt har noe med biologi å gjøre, og tror på et samfunn der alle bare er snille. Men den viktigste grunnen til at myten holdes ved like, er ideologisk: «Voldtekter kan begrunne en evig likestillingskamp».

    Kamp om kunnskap

    Derfor er «kampen om voldtekt» en kamp om kunnskap. Møller viser til den stadig mer utbredte tendensen til at politiske myndigheter bestiller skreddersydd «forskning», dels gjennom «kunnskapsfabrikker» på siden av universitetssystemet. På den måten får man den «kunnskapen» man vil ha, og norske akademikere eller journalister utfordrer sjelden denne «virkelighetsproduksjonen». Slett ikke på felter som er så minebelagte som voldtekt.

     

    Derfor trenger vi forfattere som Møller, som har mot og kunnskap til å gå i rette med denne myteproduksjonen, og som attpåtil kan skrive engasjerende om et så alvorlig tema. Boken vil bli dømt nord og ned, men slik er det med alle viktige bøker.

     

    Nok en gang antifeministisk konspirering og syting fra Møller.

  6. interessant å se at omtrent alle innvendinger menn måtte ha blir kategorisert som "sytende" eller mannssjåvinistiske.

     

    Samtidig som kvinner som jobber for kvotering, lik lønn for ulik jobb osv. er sterke kvinner som kjemper.

     

    Er det rart at de i hovedsak er nutcases som Berge som stikker hodet frem?

     

    Helt enig. Man ser det blant annet på alle politikere som uttaler seg om likestillingssaker, de er alle uttalt feminister. Spennende å se hva det blir av den Rollnes-kommentaren om antifeminisme-rapporten http://www.dagbladet...lness/26348198/ og om det er noen som svarer på dette, maken til treffende kritikk har jeg sjelden sett noen gi feminister

  7. Påstanden om at kvinner er forhindret av å bli tvunget til deltid er rent oppsinn. Studier viser at de fleste unge norske kvinner sier de selv gjerne vil vært mere hjemme med barna, men de har ikke menn som tjener godt nok til det.

     

    Det er interessant! Hvilke studier viser det?

     

    Du snakker om skjønnhetspress, men ignorer menns statuspress. Der kvinnen er et skjønnhetsobjekt er mannen et statusobjekt. Menn føler et enromt press for å tjene penger og gjøre karriere og på annet hvis oppnå status for å vinne kvinners gunst. Studier viser også at menn med lav lønn og status sliter med å få seg dame, menns det same overhodet ikke gjelder kvinner med lav lønn og status. Det er nettopp dette som er bakgrunnen for at så mange menn velger yrker ut fra lønn og ikke interesse og at menn velger yrker med høy grad av risiko på ulike områder i håp om at de skal gi dem nok penger til å tilfredstille kvinners behov. Svært mange menn lever altså 8-12 timer om dagen i et arbeid de har valgt ut fra presset som statusobjekt. Selvmord er også svært vanlig når menn mister jobben eller opplever et stort fall i økonomisk status, men det samme er overhodet ikke tilfeller for kvinner. Menns grad av psykiske problemer og rusmisbruk er også på en helt annen måte enn for kvinner sammenvevd med deres økonomisk og yrkesmessige suksess Det er med andre intet grunnlag for å påstå at skjønnhetspresset kvinner opplever er mere problematisk en statusobjekt presset menn opplever. Det som derimot ER diskriminernende er at vi bare snakker om det ene og ikke det andre.

     

    Dette gjør det lett for radikalfeminister å avfeie menn som sytete. Det at menn må ha "nok penger til å tilfredstille kvinners behov", er en holdning kvinner har lagt av seg for lenge siden, i følge teorien. Det er uansett sytete og like "gentleman-aktig" å klage på det. Sånn er norske kvinner og sånn vil de være i fremtiden. Menn har alltid toppet selvmordsstatistikkene så vidt emg bekjent, blir feil å koble det ene og alene mot det påståtte "statusobjekt-presset" menn opplever.

  8. Hvem som begår volden er da ikke relevant ift dette spørsmålet. Feminister framstiller det gjerne som om det er nesten utelukkende kvinner som blir utsatt for vold, også partnervold, men sannheten er jo at det er menn som i større grad enn kvinner blir utsatt for vold. Fokuset er totalt feil!

     

    Uansett fokus, så kommer en ikke unna det faktum at menn er fysisk overlegen kvinner, så derfor er vold mot kvinner ille, det er på linje med vold mot barn. Her også voldtekt.

     

    Det kan jeg forsåvidt være enig i. Det kommersielle presset er generelt sett for stort, og grådigheten kjenner snart ingen grenser. Dette er imidlertid en problemstilling som påvirker begge kjønn. Menn kjenner også på skjønnhetspresset, og presset som er for å være best og lykkes på stadig større områder.

     

    At menn har et påstått skjønnhetspress har ingenting å si for det enorme skjønnehtspresset kvinner og unge jenter føler. Det er ikke tilfeldig at det er 15% undervektige syttenåringe jenter i Oslo.

     

    http://www.osloby.no/nyheter/--Skremmende-mange-undervektige-jenter-i-Oslo-7152711.html#.UVqeqaKGHRU

     

    Kanskje det er lite kvinnelige filmregissører og toppledere fordi kvinner dyrker andre interesser og verdier? Spørsmålet er om kvinner kan bli regissører eller toppledere om de ønsker det. Det mener jeg de i stor grad kan bli dersom de er villig til å ofre noe for å bli det.

     

    Det er derfor dette er en kampsak for feminister, man ønsker et samfunn der kvinner kan bli toppledere og regissører uten å måtte ofre alt for mye. En ser at det å få barn er vanskeligere for kvinnelige toppledere enn mannlige.

     

    Feministene opprettholder kvinneundertrykkelse i islam ved å forholde seg helt taus til forholdene mange islamske kvinner lever under. Det er jo et faktum og langt fra en konspirasjonsteori. De vil heller snakke om "syndene" hvite menn begår ovenfor kvinner. Det er gruppen hvite menn som skal piskes og demoniseres.

     

    Hvordan er det et faktum? Du har mange bra linker her, har du en som kan opplyse meg om dette? Det at ”hvite menn skal piskes og demoniseres” virker jo som definisjonen av en konspirasjonsteori

     

    Patriarkatet og det såkalte glasstaket er bare en konspirasjonsteori. Kvinner kan bli toppledere i dag om de er villig til å ofre f.eks. fritid og familieliv for å bli det.

     

    Nettopp, mens menn trenger ikke å ofre noe for å blir toppledere. Det er ikke likestilling.

     

    Jasså, går de rødgrønne inn for verneplikt for kvinner?

     

     

    http://www.aftenpost...ml#.UVMK2Bysh8E

     

    Virker som du er feilopplyst.

     

    Seks fylkeslag i Ap og Auf, samt SV går inne for kjønnsnøytral verneplikt. Det var til og med såpekokerne i SV som fant på dette

     

    Men ikke når det gjelder å få menn inn i kvinnedominerte studier som medisin, jus og vetrinær fordi på disse studiene praktiserer man ikke kvotering. Det er bare på mannsdominerte studier at det skal kvoteres. Faller dette innenfor den klassiske definisjonen av kjønnsdiskriminering?

     

    Det er ikke noe problem når det er rundt 60% kvinner og 40% menn i nevnte studier. Skal menn syte seg til 50% studieandel? Denne andelen var andre veien for ikke få år siden. Det som er et problem er at det på mange ingeniørstudier er nesten ingen kvinner og at det med kvotering fører til at flere kvinner søker.

     

    Studier fra utlandet viser at kvinner får mildere straffer enn menn. Virker som den samme trenden gjelder i Norge, men man har ikke avdekket hvorfor det er sånn fordi det ikke forskes på dette i Norge:

     

     

    http://www.aftenpost...ml#.UVMLnRysh8E

     

    Det igjen er bare spekulasjoner og konspirasjonsteori. Det er ingen reell forskning som viser det du sier, kun en tabloid avlesning av noe statistikk aftenposten har raska sammen.

     

    Kjønnsdiskrimineringen av menn er reell, og den skal bekjempes på linje med alle andre samfunnsødeleggende ideologier som råder i Norge i dag.

     

    Det er mulig det er kjønnsdiskriminering av menn, men jeg har ikke sett det, bortsett fra noen skarve studiepoeng ekstra til kvinner som vil inn på studier som har vært mannsdominert siden studiene ble opprettet. Kjønnsdiskrimineringen av kvinner er i alle fall reell og den gjøres det noe med og det er bra.

  9. - MEnn er utsatt for vold fordi, de er menn selv som utsetter andre menn for vold, det er sinnsykt få kvinner som voldtar menn for eksempel

    - Det er ikke lik lønn, menn tjener mer, det er fordi kvinneyrker er dårligere betalt, spesielt de innen offentlig sektor. Deter noe en kan gjøre noe med

    - Kvinner har et MYE større skjønnhetspress enn menn. Har du noe statistikk på det du sier at gutter har spiseforstyrrelser?

    - Hvor ellers er det menn får den korteste enden av strået? I topplederstillinger? I kulturlivet? Mange kvinnelige filmregissører?

    - Hvordan opprettholder feminister flest i vesten kvinneundertrykkende kulturer som islam? Det høres litt i overkant konspiratorisk ut for min del

    - Det er masse som stopper kvinner å få makt. Et system som er svært ufordelaktig for kvinner som vil ha barn og gjøre karriere. Mannsdominans i de fleste topplederstillinger.

     

    Hva mener du med reell kjønnsdiskriminering?

    - Slik som værneplikt kun for menn, til og med de rødgrønne er for at det skal bli verneplikt for alle

    - kjønnskvotering viser seg å være en svært effektiv måte å få kvinner inn i mannsdominerte studier

    - hvilke særfordeler har jenter og kvinner,?

    - kjønnsgapet i straffeutmåling - høres veldig konspiratorisk ut, dette er klassikeren fra alle høyreekstremister i internettkommentarfeltene (når kommer det et bedre ord på akkurat det?)

     

    Uansett, menn har i alle år gått foran og tatt for seg uten å bry seg om kvinner, når nå noen få kvinner hevder seg, er det ikke særlig raust av menn å mase om "feminisert nasjon" og at kvinner tar over samfunnet

  10. Her er de viktigste likestillingssakene:

     

    - vold mot kvinner (og da spesielt kampen mot voldtekt)

    - likelønn (lønn og arbeidsvilkår i de kvinnedominerte yrkene)

    - skjønnhetspress (unge jenter og kvinner som har spiseforstyrrelser og dårlig selvbilde)

    - mannsrollen (menns rettigheter og mulighet til å være sammen med sine barn)

    - internasjonal likestilling (kvinners posisjon i verden)

    - kvinners maktposisjon i samfunnet (kvinner er fremdeles i underrepresentert i alle maktposisjoner i samfunnet både her hjemme og internasjonalt).

  11. da lurer jeg på hvorfor det later til å være så mange "moderne menn" som sliter med å få samarbeid og samliv til å sitte ... og om noe av problemet kan være mannens egne forestillinger om seg selv, som er det egentlige stedet hvor skoen trykker mest

     

    Det er dette jeg mener, det at en ikke er feminist bør ikke ha noe med egne forestillinger om seg selv og et hat mot kvinner. Derimot at menn i flere tilfeller blir systematisk urettferdig behandlet i feminismens navn er provosererende for folk som ikke er feminister.

  12. Nei, ingen humor, kun flåsing om fra min side. Men, det betyr ikke at man av og til kan si sånt. Spesielt når man mener at ens medmenn er i overkant sutrete om den feministiske faren som de mener å se. Og at noe av denne sutringen kan være mangel på pupp i oppveksten.

     

    Det er jeg enig i. Det kan virke veldig sutrete og en skal veie sine ord i gull før en faller igjen som en sutrer, men mye av det som blir sagt om "den feministiske faren" er faktisk ganske reelt. Jeg tror ikke alle som ikke er feminister lider av "mangel på pupp", eller tar jeg feil?

  13. Diskusjon.no - Norges største pølsefest?

     

    Hvor skal en ellers diskutere?

     

    Synes nå det er mye som kan kalles for umandig sutring her - kanskje sutrepavene skal gå på PUA-kurs, så kan de dra ut på byen og hanke inn noen kvinnefjols, og la dem få unngjelde ...

     

    Litt flåsete sagt etter min mening. (Er det humor?) Det der er argumentet som gjør at ingen politikere uttaler seg om feminisme, da får de den i trynet:

    1. du fåkke pult, din taper

    2. slutt å sture, din taper

  14. For alle som er interesserte, det tenker jeg nok at dere er, så er dette lista nå:

     

     

    Jens Stoltenberg, statsminister

    Dronning Sonja, dronning

    Siv Jensen, partileder FrP

    Erna Solberg, partileder H

    Audun Lysbakken, partileder SV

    Trine Skei Grande, partileder V

    Jonas Gahr Støre, politker Ap

    Trond Giske, politiker Ap

    Inga Marte Thorkildsen, politiker SV

    Heidi Sørensen, politiker SV

    Elisabeth Skarsbø Moen, journalist

    Marie Simonsen, journalist

    Marte Michelet, journalist

    Martine Aurdal, journalist

    Fredrik Skavlan, programleder

    Helle Vaagland, journalist

    Jon Hustad, journalist

    Ingun Yssen, feminist

  15. Denne netthets-debatten er viktig, men jeg føler en viktig ting glemmes litt, og det er hvor hatet kommer fra. At det er en så stor andel uttalte feminister som får hets er ikke helt tilfeldig. Jeg tror mye at det hatet som rettes mot disse kvinnene er fra folk som ikke får uttrykke seg og som ikke har noen som taler sin stemme. Retorikkeren disse hetserne møtes med er gjerne "stakkars deg", "kjære lille seksuelt frustrerte taper" og "fy filler'n så dårlig gjort det er å si sånn altså".

     

    Det at det er like mange menn som kvinner som hetses er rett og slett forjævli. Det er jo bare enda mer bensin på bålet til netthetserne.

  16. MWRNmnNQX_pbyOmKab9MPQM4gAZvf_3MVXYWKbJnkL3Q.jpg

     

    Geir :)

     

    Det er jo klart at etter at tåteflasken ble funnet opp ble mannen like godt kvalifisert til å passe barn. Tusenvis av generasjoner som avlet frem gode omsorgsgener hos kvinner ble en saga blott. I samme slengen ble jammen kvinner like gode soldater som menn. Dette ser man en klar tendens av i forsvarets elitestyrker hvor det per dags dato er i underkant av en kvinne.

    • Liker 1
  17. Selvsagt mener jeg det, ellers ville jeg ikke sagt det. Men nei, det betyr selvsagt ikke at det skal være 50% jenter i forsvaret. Jeg er ikke for kvotering, den ene eller andre vei. Det betyr at dersom vi skal ha verneplikt skal jenter ha samme plikt til å stille som gutter. Hvem som blir valgt, og hvilket kjønn de har, bør være en vurdering av kvalifikasjoner.

     

    Dette er jeg enig i, i teorien vel og merke. At forsvaret får alle 19-åringene fra et kull å velge i. I praksis blir det ikke sånn, da blir det til at en skal gjøre alt for at flere jenter skal inn i militæret, i stedet for at en skal ha de beste ungdommene inn.

     

    En mekanisert eller motorisert avdeling kan like gjerne bli luftlandsatt eller gå lange marsjer som "lett" infanteri. Å hvile på at man sikkert ikke trenger å gå og bære tungt tror jeg er en av de største feilene man kan begå når man planlegger forsvaret for fremtiden.

     

    Dette er en av feilene som begås på stortinget, et absolutt fåtall har fått avtjent førstegangstjenesten. En tenker at forsvaret ikke er som før og en trenger ikke fysisk styrke like mye nå som da. Det er jo regelrett feil, forsvaret spesialiserer seg mer og mer, og når alt kommer til alt og det begynner å "brenne på dass" så er det forsvaret som skal forsvare oss, da trenger man fysisk styrke og utholdenhet.

  18. Personlig vil jeg helst avskaffe verneplikten helt, men om vi skal bevare den så får den likebehandle kjønnene.

     

    Mener du det?? At en skal ha 50% kvinner i forsvaret? Har du avtjent førstegangstjenesten, eller veit du hva som foregår i militæret i disse dager?

  19. Stemmer det, det er en måte kvinnene viser sin kjærlighet på, "stryking og kosing" :hrm:

     

    Det må det være. I flere situasjoner på byen i både Bergen, Trondheim og Oslo, har jeg pratet med jenter og tonen har vært flørtende, men hvis jeg har dratt strikken for langt og tulla for mye med de har de slått med lukket neve. Så klart med et smil om munn, men med en styrke som gjør vondt. Mulig jeg har et provoserende utseende, men etter jeg la merke til at dette skjedde virker det som om det er greit for kvinner å slå menn. Jeg har konfrontert flere med det etter at de har slått meg i armen og samtidig sagt "hehe, du er så dust", men de bare ler av det og tror det er ment som humor.

     

    Thorkildsen er en typisk slik SV-kjerring.

     

    Hun mener at menn skal være slike som Solhjell og Lysbakken, slike fotformgutter som sitter dagen lang og snakker om hvor fælt porno er, hvor fælt det er med nakne damer på tv, hvor fælt det er at det fins pene damer, hvor fælt det er at det finnes menn som faktisk vil ha sex med pene damer og ikke bare stygge SV-kjerringer, og så videre.

     

    Dette er jeg så enig i! Er så mange jævlige SV-menn der som tar på seg feminist-kappa og prøver å håve inn damer

  20. Men så lenge det er klart definert, så har det lite for seg å klage. "Liste over selverklærte feminister" ville nok vært en bedre trådtittel.

     

    Det er jeg enig i.

     

    Konformiteten i Norge og den sosiale kontrollen gjør at de som er uenige (som undertegnede) ikke nødvendigvis uttaler seg, ikke tro at stillhet er det samme som bifall.

     

    Det er dette som er ubehagelig ved det hele, det er ingen som sier noen ting mot alle erkefeministene.

     

    Visste ikke at tuppen og lillemor blir regnet som feminister..?

     

    Joda, i aller høyeste grad. De har flere ganger gått ut og kalt seg feminister

  21. Fins det NOEN som vil stå opp mot denne diskrimineringen i rettssystemet her i landet? Noen i det hele tatt?

     

    Nei. Etter debatten mot menn som netthater kvinner, er det nok ingen i Norge som vil si noe som kan peke i retning mot å ikke være feministisk. Eneste muligheten jeg kan se er de homofile, for de gir blanke i om kvinner ikke vil ligge med de fordi de er "antifeminister"

  22. Du møter ethvert argument med "saklig" eller "sånn er det vel på diskusjon.no", og så insinuerer du at jeg er usaklig? Morsom kar, du .

     

    Saklig. Grunnen til "sånn er det vel på diskusjon.no" er at viljen til å diskutere alt er så stor. Poenget er å liste opp feminister. Hva er en feminist? En som kaller seg feminist. Liste over folk som kaller seg feminister. Beklager at dette misforstås.

     

    Norge er et foregangsland, helt klart. Det betyr dog ikke at vi er helt i mål.

     

    Hvor er det vi ikke er i mål? Enlighten me :)

     

    Definisjoner er personlige, noen i større grad enn andre. Dersom kommunikasjonen skal være vellykket, er det nødvendig at alle parter er inneforstått med hva et ord betyr i en gitt kontekst. Dersom Siv Jensen sier "jeg er feminist", og med dette mener at hun mener menn og kvinner skal ha like rettigheter og plikter, og du sier "jeg er ikke feminist", og med dette mener at du ikke synes kvinner skal få ta over makten i Norge, feiler kommunikasjonen. Forstår du ikke det?

     

    Jeg har full forståelse for dette. Men, igjen denne listen handler om folk som sier selv at de er feminister. Da er det likegyldig hvordan den som kaller seg feminist definerer begrepet :)

     

    Feminisme er på ingen måte tanken om at menn og kvinner skal ha like rettigheter. Da hadde det ikke het feminisme...

     

    Word

×
×
  • Opprett ny...