Gå til innhold

Knebla Bruker

Medlemmer
  • Innlegg

    376
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knebla Bruker

  1. jjkoggan skrev (51 minutter siden):

    Ikke alle nordmenn kan godt norsk, de som er døv eller har talevansker.  

    Folk med talevanskar kan kunna godt norsk, ein frisk og normal Nordmann blir ikkje plutslig dårlig i norsk vist stemmebondet blir totalt øydelagt, eller han skadar seg i ansikte på ein sånn måte at da forringe mogligheiten hans til å snakka klart og tydlig. Tenkte aldri at han så stamma, eller han med ei mild hareleppa i klassen min var dårlig til å snakka norsk, sjølv om da påvirka korleis dei snakka.


    Sjølvsagt blir døve/stumme utelatt frå enkelte yrke og posisjonar kor ein må kunna oppfatta muntlig norsk, og uttrykka seg bra på muntlig norsk, men ein seier ikkje at blinde er dårlige i Norsk berre fordi dei mest sansynlig ikkje kan skriva eit vanlig brev med ein kulepenn. Eg har kommunisert muntlig med Tyskara så ikkje kan eit kvekk norsk eller engelsk enklare enn visse """nye-landsmenn""" eg har støtt på, så har vore i landet i 5-10 år minimum, eg vil fortsatt ikkje sei at tyskarane kan betre norsk enn ein Nordmann så er døv eller har store talevanskar.

    • Liker 1
  2. Snikpellik skrev (1 minutt siden):

    Lite. Det du skrev er at du ikke ville at vi skal ta imot ukrainske flyktninger. Min respons er at selvsagt gjør du ikke det, siden du støtter Russlands folkemord mot dem.

    Var no ikkje da eg skreiv i den posten du svarte på der då. Og korleis veit du kvem eg eventuelt støttar folkemord mot, kan ikkje hugsa å ha skreve noko om da her på ditta forume, trur ein moderator hadde skreve noko i raud tekst, når dei ikkje godtar at folk ønskar at straumkablane skal bli bomba.
     

    • Liker 1
  3. Red Frostraven skrev (3 timer siden):

    Hva var grunnen til at han skrev en barnebok -- en bok rettet mot å plante Walsh ideer i barn, om hva det vil si å være trans -- om sine (altså, Walsh sine) vrangforestillinger tror du..?

    Var nok dei same grunnane så at perverse grisar ville prakka på grunnskuleborn verklegheitsfjerne idear om kjønn og sexuelt grafiske bilete via barnebøke.

    Red Frostraven skrev (3 timer siden):

    Hva tror du det gjør med et menneske, det å påstå og behandle dem som om deres legning eller identitet er fantasi..?

    Forhåpentligvis så blir dei klar over at dei lev i ein fantasiverd, og kan jobba seg tilbake til verklegheita.

    Red Frostraven skrev (3 timer siden):

    Er det normalt å forsøke å forsøke å prakke sine ideer som hører til historiens skraphaug på barn -- som elementer av raseteori, eller at transkjønn er en fantasi?

    Om du synst at da høre heima på historien sin skraphaug har no ingenting å sei, men da virkar som om da er relativt normalt å prøva å indoktrinera born inn i tankesett; så kvifor ikkje motarbeida transe-ideologi og alt da andra pisse ein blir indoktrinert i, i den "moderne" skulen.

    • Liker 2
    • Hjerte 1
  4. Snikpellik skrev (På 7.10.2022 den 9.28):

    Du ja, men du er en av de få som støtter Russland, så det regner man bare med.

    Kva har eventuell støtte til Russland med om Eriterara, ukrainara, Syrara, osv skal få gratis kollektivtransport?
    Går ut i frå profilbilete ditt at du støttar brannbombinga av Dresden? Må vel rekna med at folk så støttar å brenna ned ein heil by med vilja, ubetinga støttar å sløsa pengar på alt så har med ukraina å gjera..

  5. Mr.M skrev (7 timer siden):

    Sandra Borch er jaggu smålig og ussel

    (VG) Regjeringen kutter all støtte til NOAH

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/JQxG8P/regjeringen-kutter-all-stoette-til-noah

    helt åpenbart en hevnaksjon fordi NOAH har lagt seg ut med Senterpartiet og deler av landbruket/dyrehold.

    Flott! Synd dei gav pengar til homoorganisasjonane, ikkje kutta hos Helsingforskommiteen/NOAS/osv, og økte avgifte på bensin bil, trengte ikkje da får å sei da mildt.
    Vist ein skal stramma opp budsjette, så kunne kutt i FN/utanlandshjelp ha bygd opp forsvare utan å søla med pengar så fylle revisora.

    • Liker 1
  6. Red Frostraven skrev (4 minutter siden):

    <-snip->

    Eg såg på hans postar frå kilde 11 til 17. Eg giddar ikkje å gå gjennom alle linkane deira berre for å finna ut at da var berre den vanlige overreaksjonen frå sosekoppvenstre.
    "Rational"wiki overdriv kraftigt, kan ikkje sei at noko av da han skriv der er nødvendigvis feil, ekstremt, eller fascistisk.

    At du trur "Rational"wiki, ei sia så vart oppretta pga nokre idle dilletantar så ikkje nådde opp til Wikipedia sin standardar hadde litt for mykje fritid, er ein god kjelde er no vell så forventa.
    RW er Encyclopedia Dramatica for folk så har for kjedlig humor for Ikkepedia.

  7. Gjest MKII skrev (22 minutter siden):

    Idioti å gå vekk i fra veletablerte Diskusjon.no som har fungert så bra, og som tillater alias. Tvungen bruk av fullt navn medfører at psykopater som ikke bryr seg om hva andre mener om de og deres meninger får større plass, og de som ikke våger/ikke kan debatere under eget navn fortrenges!

    Mener bestemt også å ha lest undersøkelse/forskning på at tvungen bruk av fullt navn i kommentarfelt medfører nettopp det! Aner ikke hvor jeg har lest det, så har ingen kilde på det.

    Twitter og Facebook burde vera bevis nok for at fult namn ikkje hemmar idioti og flammekrigar.
    Finst jævla mange Phd-ar, professorar, og politikarspire med heilt idiotiske kommentarar under fullt namn og arbeidsplass i bio.

    • Liker 7
  8. AtterEnBruker skrev (40 minutter siden):

    Exactly!

     

    Som Mr Walsh demoniserer transpersoner. Og til og med går så langt at han agiterer folk til å trusselringe et barnesykehus. Hittil.

     

    Vil ikke anbefale å følge selv Walsh på youtube og twitter. Er mye lurere å linke til noen av kritikerne som analyserer argumentene hans og debunker de. På den måten kan du henvise til hans propaganda uten å linke til selve hovedkilden og gi han mer kontroll over algoritmen.

    Nei for all del, unngå primerkjeldar. Gå til folk så berre har å tjena på å vri på og ta ting ut av kontekst, då blir du eit godt og opplyst menneske.

    • Liker 1
  9. Snikpellik skrev (Akkurat nå):

    Jeg viser bare til Walsh sitt eget verdensbilde og uttalte meninger. Dersom dere blir såpass iltre av det, er det kanskje snarere han og ikke budbringeren denne vanvittig sterke argumentasjonen bør rettes mot.

    Vis oss dei fæle tinga han har gjort og sagt då vell. Og ikkje kom dragandes med ei hundafløyta ikkje eingong hundar høre.
    Har endo til gode får å sjå at han har gjort eller sagt noko gale, men blir vell sånn så med Trump, "alle" veit at han er galen, men ingen kan visa til noko med tjukkare substans enn flågefis.

    • Liker 1
    • Hjerte 1
  10. Snikpellik skrev (30 minutter siden):

    Ja? Matt Walsh er fascist. Noen han også omtaler seg selv som. Står til og med i bioen hans på Twitter:

    144901989_Skjermbilde2022-10-05kl_18_32_01.thumb.png.f23c77e3a1aec056e189c41d45abb465.png

     

    Snikpellik skrev (7 minutter siden):

    Teksten hans speiler omtrent nøyaktig mange av hans meninger, både med og uten ironi. Dette er bare hans forsøk på å pakke det inn på en ufarlig måte. Et så flammende hat mot en utsatt minoritet i samfunnet som transpersoner, hans nedverdigende kommentarer om og til kvinner og måten han gjør seg selv og majoritetsbefolkningen til offer. Sammen med religionen, nasjonalismen og rasismen han fronter, og argumentasjonen for et styresett hvor disse kontrolleres er det ikke rart han kaller seg selv fascist.

    Ror du hardare no så går du på grunn i Nord-Amerika.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  11. Red Frostraven skrev (20 timer siden):

    Synes du at europeerene har vært flinke å tilpasse seg amerikanske innfødte sin kultur?
    Og når man bringer slaver, skal slavene tilpasse seg eierene sin kultur og gi opp sin egne?
    Når man bor i et land, skal man la kulturen fra hjemstedet bli i hjemstedet, selv om kulturen er en del av landets kultur?

    Du må gjerne visa til kva land Europearane kom til, fordi moderne Amerika/Kanada/Mexico eksisterte ikkje, men da så eksisterte var stammesamfunn, kor enkelte av dei meinte at ein ikkje eingong kunne eiga jord utøve kor ein hadde slått opp telt der og då, og Europearane kom ikkje får å slå seg ned i indianarane sin stat/land eller kultur, men får å danna sine eigne koloniar.
    Så Europearane måtte ikkje tilpassa seg noko innfødd kultur, då da ikkje var forventning frå indianarane eller Europearane si sia, og da ikkje eksisterte noko regelverk frå nokon si sia, heller ikkje ein monolitisk indianarkultur å retta seg itte.


    Sjølvsagt skal slavane tilpassa seg eigarane sin kultur, poenge med slaveri er jo at eigarane bestemme.


    Du skal tilpassa deg, men heldigvis for kolonistane i den nye verda så fantest da ikkje land så dei måtte tilpassa seg, så dei fekk utvikla seg sjølve i kva retning så passa dei når dei erklerte seg uavhengige frå Europa.

  12. meg0709 skrev (På 30.9.2022 den 21.00):

     

    Men da skal jo ikke utdanning å hvor mye gjeld du har heller telle for slikt, godt vi er enige at ingenting betyr noe. :)
    En gang overbetalt papirflytter, alltid overbetalt papirflytter.

    Hæ? Henge jo ikkje på greip da du skriv her, og eg har aldri i mitt liv vore overbetalt eller papirflyttar, så da må du lengre inn i byden me.

    • Liker 2
  13. Streik er siste utveg, og skjer som regel etter at forhandlingane ikkje har ført noko vei allereie; å forby streik vil berre føra til at arbeidsgjevara har uendelige lange "forhandlingar" med arbeidstakarorganisasjonar/arbeidstakara, utan kjangs for endring før mannskape seier opp nært unisont, og då er du tilbake på "probleme" med streik, og da rammar då ein "uskuldig" tredjepart.

    "Tidsriktige" metodar hjelpe ikkje, ingen arbeidsgivara bryr seg om folk byttar profilbilete på Twitter/FB/Diskusjon.no, eller går med armband får å demostrera mot/får noko, vist kundane fortsatt brukar pengane sine hos dei.

    Både SAS personell og Lærara hadde min sympati i streiken, og om folk blir furtne og gretne pga folka så flyr dei til andre sia av kloden, eller tilbringe omtrent lika mykje tid med borna deira, om ikkje meir; streikar får å få igjennom krav eller eit minste akseptable kompromiss, så får dei berre bli sure.

  14. WiiBoy skrev (4 timer siden):

    Sparkesykler, Uber, AirBnb, ++ har aldri åpnet for direktebetaling med kort.

    Handelsnæringen beveger seg mot inapp betaling. Coop er  vel den største som har det. 

    Netthandel har heller ikke direktebetaling med kort. 

    Direkte betaling med kort er absolutt på vei ut.

    Altså, eg skjønnar ikkje kvifor du held fram møkka selskap så ikkje tar betalt med kort som om da er ein god ting.
    Telefonprogrambetaling på Rema/Coop/Bunnpris/Muhammed's Asiatiske hjørnebutikk er heller ikkje ein positiv ting.
    Sjølvsagt kan du ikkje betala med å dra stipa på netthandel, veldigt få datamaskinar så kjem med kort automat installert, men der brukar du som regel to-faktors identitetsbekrefting, sånn så Bank-ID, drar du fram brikka di kvar gong du fyllar straum på kjappladaren?
    Da er fleire folk så betalar med mynt (og da er ikkje så mange av dei) enn med telefon på jobben min, og kundane er i alle aldara og vanlige inntektsgruppe.

  15. shockorshot skrev (9 timer siden):

    Regner med at du mener det samme om de norske bedriftene som ikke ville ha fastprisavtale for strøm lengre? For 20 år siden hadde nesten 30% av alle norske bedrifter fastprisavtale, mot bare 4% ifjor. Skulle nesten tro at de ikke så black swans innenfor strømpriser som en reel trussel lengre og valgte å ta risikoen for å få høyere avkastning. Nesten sånn som Tyskland.

    Ja, er du avhengig av straum til produksjon, så inngår du fastpris avtale mens prisen er lav, alt anna er gambling, og sånn så med all anna gambling; da er meir sansynligt å tapa stort vist du gamble i eit system kor du sjølve ikkje kan påvirka eller kontrollera faktorar.

    • Liker 1
  16. Aiven skrev (3 timer siden):

    Å bruke wikipedia som kilde på politiske temaer er langt på vei bortkastet. Det er korrekt at den europeiske strømprisen gikk kraftig opp i løpet av 2021, men dette skyldes ikke kun boycott av russisk gass. Strømkrisen har vært varslet i flere år, på grunn av senket strømproduksjon i EU, som et følge av antiatom- og klimapolitikk.

    Jeg hører flere komme med påstanden om Putins energikrig, men jeg finner det lite troverdig, med tanke på at Nordstream 2 ble bygget ut i denne perioden. Det var USA som la kjepper i hjulene for stabil gassforsyning gjennom denne, ikke Russland.

    Russland ville og ha langtidskontraktar på gassen på den tia, noko eu nekta. Skjønnar Russland godt i at dei "våpeniserte" gassen sin.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...