Gå til innhold

Hugh Dick

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hugh Dick

  1. Ålreit telefon, priset for høyt - så nå konkurrerer den med de etablerte premium-merkene, og den prisen er jeg ikke villig til å betale for noe som kommer med EMUI. Lite som slår EMUI når det kommer til strømsparing, men det går på bekostning av appene du ønsker å ha gående 24/7, til tross for at man manuelt legger inn unntak osv.

     

    Huawei har også blitt stadig gjerrigere på å sende ut oppdateringer til telefoner som er 1-2 år gamle, det er ikke noe stort pluss i boka.

     

    Blir nok en OnePlus som neste telefon, såfremt de ikke går på samme smellen (og med smell mener jeg premium-pris + bloatware/eget Android skall som trekker Android opplevelsen ned)

  2. Dette tilbudet er helt rått, og skal du ha anlegget til film er det denne pakken du ønsker deg. Til denne prisen - løp og kjøp! Skulle du ønske å kvitte deg med høyttalerne senere så får du igjen minst det du har muligheten til å kjøpe de for nå.

     

    Edit: For receiver kan du ta en titt på Onkyo eller Yamaha. Elektronikk stuper i pris mye raskere enn høyttalere, så her kan man gjøre ett kupp på Finn.

  3. Ulempen (i mine øyne) med RX-A750, og de mindre modellene, er at de ikke har pre-out om du senere ønsker litt mer power til høyttalere, evt. kjøpe nye høytalere som er mer tungdrevne.

     

    Det har du helt rett i! Ser modellene fra RX-A850 og opp har pre-out. Uansett ville jeg dristet meg til å gå for en 750 om den dukker opp til fornuftig pris på finn. Fordelen med å handle brukt til riktig pris er at du ikke taper mer enn en hundrelapp dersom du har skaffet noe du ikke ble helt fornøyd med og selger videre.

  4. Hei!

    Jeg ville handlet på bruktmarkedet, så får du mye mer for pengene når du skal holde budsjett.

    Hvis du starter med en 7-kanalers hjemmekinoforsterker som f.eks Yamaha RX A750 og ett par gulvstående fronter av ett typisk merke det er stort omløp av, som B&W, Klipsch, Monitor Audio etc., så har du en glimrende start på nytt anlegg. Til musikk alene holder dette i massevis, og vil duge mer enn greit nok til film og tv.

     

    Når du senere får problemer med for mye penger på bankkontoen kan du utvide med sub, senter, bakhøyttalere.

     

    Sikkert mange her som gjerne hjelper deg å plukke noen godbiter på finn.no

     

    Til 15000 burde det la seg gjøre å skaffe forsterkeren jeg nevnte og ett par B&W CM8 eller tilsvarende fra andre fabrikat.

  5. Microsoft solgte akkurat hele hardwareavdelingen sin til Foxconn. Sånn i tilfelle det påvirker beslutningen.

    http://gizmodo.com/microsoft-is-selling-off-its-feature-phone-division-1777276711

    EDIT: For mobiler altså..

     

    Til 3000,- kan jeg anbefale Nexus 5X, den lagger ikke med mindre du prøver å kjøre alt du har av apper på likt.

     

    Tar helt ålreite bilder i dagslys, men en litt noe snodig vidvinkel effekt (og jeg bruker auto på alle innstilinger), eksempel:

    IMG_20160423_123620xx.jpg

     

    At bildet er skjevt skyldes fotografen.

  6. Nexus 5x anbefales på det sterkeste!

    Så slipper du vente på android oppdateringer ^^

     

    Støtter denne, har den selv!

    Eneste jeg har å utsette på denne er at det til tider er litt lite krefter bak panseret, så den lugger (ikke av betydning, men akkurat merkbart) hvis det skjer mye på en gang. Har også hørt at den har litt lavt volum på hodetelefonutgangen, men det har jeg ikke testet selv. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med hvor mye mobil jeg har fått for pengene.

     

    Den er kjapp å lade opp. har god skjerm (med litt dårlig sortnivå), absolutt godt nok kamera, kjører helt standard Android og har alltid nyeste versjon av Android tilgjengelig for nedlastning rett etter release.. Helt konge til mitt bruk.

  7. -snip-

    Ble litt revet med ser jeg :p

     

    Hvordan de fordeler pengene seg i mellom er noe jeg ikke bryr meg alt for mye om, eneste jeg vet er at om jeg skal betale for tjenesten må alt innhold være tilgjengelig, og det må være mindre tidkrevende enn torrents (og torrents er i øyeblikket mindre tidkrevende og i bedre kvalitet enn å benytte ett flertall tjenester for å dekke over kun ett fåtall serier man liker).

     

    En modell jeg kunne godtatt er 500 pr. mnd for fri tilgang til ett fyldig bibliotek med alle filmer og serier, samt å kjøpe ut early access for filmer og serier slik at de blir tilgjengelige likt som første offentlige visning på TV eller kino. En hundrings pr. early access for komplett sesong av en serie, eller 50,- for en film man har gledet seg til er helt ok. 

     

    Samme tjeneste må også levere sport for å tilfredsstille sportsfrikene, men her kan man godt abonnere på nøyaktig det man ønsker å se, slik som pay per view boksing og de forskjellige ligaer i fotball.

     

    Nedlasting til disk må være ett alternativ til strømming, spesielt for å gjøre det attraktivt for de som bor grisgrendt til eller skal på hytta, der tilkoblingen ikke gir HD kvalitet. En form for DRM i disse tilfellene er ok, som at innholdet krypteres, og kun kan spilles av innenfor en romslig tidsfrist. Og da må det være en mer forbrukervennlig DRM enn f.eks Cinavia, som jeg fremdeles har mareritt om. En gang i tiden kjøpte jeg filmer jeg likte godt på DVD og Blu-ray, og la etterhvert digitale kopier i høy kvalitet på disk for å kunne se de uten å styre med CD plater. Med Cinavia sitt inntog fikk man en høy skrikelyd som gjorde sitt beste for å ødelegge hifi-høyttalere og ett vannmerke over skjermen etter ti minutter.. og jeg kjøpte ikke en eneste fysisk kopi av en film igjen etter dette.

     

    Litt avsporing der, men med modellen jeg ser som det eneste levedyktige alternativet til piratvirksomhet ville jeg uten problemer betalt opp mot 8-10.000 pr. år til fordeling mellom de ulike innholdsprodusentene, mot de 600 kronene årlig jeg betaler for VPN som kun går til VPN selskapet jeg benytter.

  8. Noen få serier jeg følger med på fast, Game of Thrones, Mr. Robot, Better Call Saul, The Americans.

    Så jeg måtte ha abonnert på Netflix, HBO, Hulu, samt VPN for å få bruke Hulu.

     

    Beklageligvis fikk jeg en skade på moralsenteret i hjernen som ung, og jeg synes forøvrig pirat er en kul tittel.

     

    De som lager seriene må gjerne lage en løsning der jeg betaler for tilgang til disse uten mer enn ett abonnement, og at løsningen er lettere å bruke enn torrent  + Emby. Da betaler jeg gladelig 500/mnd, såfremt alt av andre kvalitetsserier legges ut der fortløpende også.

     

    Inntil den dag kommer skal jeg klare å leve med skammen.

    • Liker 2
  9. Nå er det jo bare de med feil som rapporterer der. De uten feil rapporter naturligvis ikke.

    Har ikke 950 selv, men kan ikke huske at det har vært et gjennomgående tema i tråden til 950...

     

     

    Sant nok. Bare Microsoft vet hvor mange som er berørt, og det er nok ikke tall de går ut med.

    Mine påstander er basert på opplevelsene jeg har hatt med min egen 950, samt påstanden om at dette ikke er noe enkelttilfelle av en produksjonsfeil er basert på antallet tråder i diverse forum som omhandler samme problemer som jeg har.

  10.  

    Etter å ha snakket med kundeservice hos Microsoft har jeg nå tatt kontakt med Elkjøp og bedt om å få returnere min 950, og heller betale mellomlegget for å få en S7 Edge. 

     

    MS virket forståelsesfulle for "utfordringene" jeg har med deres telefon, og ønsket at jeg skulle be om reklamasjon gjennom forhandler.

     

    Jeg klarer ikke ha 950'en som "daily driver" lenger. Den blir så ubehagelig varm både under lading og bruk, og helt tilfeldig spiser den seg gjennom alt av batterikapasitet på ett par timer, selv uten at jeg bruker den.

     

    Bare jeg skriver en litt lengre tekstmelding er telefonen oppe i 38-40 grader.

     

    Samtlige apper krasjer helt tilfeldig, spesielt Edge nå i det siste.

     

    Rubberbanding når man skriver inn mer enn 30-40 tegn..

     

    Har foretatt hard reset og utallige soft reset, prøvd diverse nyere updates uten hell.

    Tror heller ikke det er noe galt med min telefon i den forstand av at det er noen produksjonsfeil, det er bare ett alt for svakt og uferdig produkt fra Microsoft.

     

    Dette er bare ikke en telefon som fungerer i min hverdag. Håper Elkjøp ser at dette er en reklamasjonssak og at jeg kommer over på en S7 ved å betale mellomlegget.

     

    Litt som å forelske seg i ei skikkelig pen jente og deretter finne ut at hun stemmer SV.. man bare vet at det ikke kommer til å fungere i lengden. Sorry Lumia 950, jeg skulle virkelig ønske at det kunne blitt oss.

     

    Om du mener det ikke er en feil med din telefon, så skulle jo alle 950 oppføre seg slik....

     

     

    Jess, og det er inntrykket jeg får fra Microsofts egen Feedback Hub der man ser hvilke saker som blir rapportert inn av brukerne, samt forum der denne telefonen diskuteres. Hvis din fungerer silkemykt og stort sett er kjølig i bruk så kan det tenkes at det finnes noen mer vellykkede batcher av denne telefonen ute i markedet.

  11. Etter å ha snakket med kundeservice hos Microsoft har jeg nå tatt kontakt med Elkjøp og bedt om å få returnere min 950, og heller betale mellomlegget for å få en S7 Edge. 

     

    MS virket forståelsesfulle for "utfordringene" jeg har med deres telefon, og ønsket at jeg skulle be om reklamasjon gjennom forhandler.

     

    Jeg klarer ikke ha 950'en som "daily driver" lenger. Den blir så ubehagelig varm både under lading og bruk, og helt tilfeldig spiser den seg gjennom alt av batterikapasitet på ett par timer, selv uten at jeg bruker den.

     

    Bare jeg skriver en litt lengre tekstmelding er telefonen oppe i 38-40 grader.

     

    Samtlige apper krasjer helt tilfeldig, spesielt Edge nå i det siste.

     

    Rubberbanding når man skriver inn mer enn 30-40 tegn..

     

    Har foretatt hard reset og utallige soft reset, prøvd diverse nyere updates uten hell.

    Tror heller ikke det er noe galt med min telefon i den forstand av at det er noen produksjonsfeil, det er bare ett alt for svakt og uferdig produkt fra Microsoft.

     

    Dette er bare ikke en telefon som fungerer i min hverdag. Håper Elkjøp ser at dette er en reklamasjonssak og at jeg kommer over på en S7 ved å betale mellomlegget.

     

    Litt som å forelske seg i ei skikkelig pen jente og deretter finne ut at hun stemmer SV.. man bare vet at det ikke kommer til å fungere i lengden. Sorry Lumia 950, jeg skulle virkelig ønske at det kunne blitt oss.

  12. Fikk nettopp høre at vi kan velge mellom Android og Lumia telefoner på jobb i denne omgang.

     

    950 er fortsatt en god telefon jobbmessig? Eller får man mer for pengene med eks. en Samsung S6 Edge (ikke +)?

     

    Jeg bruker 950 til daglig, både i jobb og privat.

    Dessverre ville jeg nok gått for S6 Edge, spesielt om du skal bruke mobilen på fritiden også.

    Du ender opp som testpilot på Win 10 Mobile. Alt for mye er uferdig og halvveis. Manko på gode og stabile apper gjør den til en kjedelig telefon, om man setter den side om side med ett Android flaggskip.

    Bare for noen dager siden kom det en oppdatering til Outlook og Kalender, som gjorde at man ikke fikk åpnet noen av de.

    Hotfix kom i dag. Så nå er jeg tilbake på mail. Outlook er helt grusomt. Klarer ikke vise HTML-mail på rett måte. Dersom du linker opp f.eks Gmail i Outlook så fungerer ikke søk i epost på meldinger som er lagret på server, kun mail som er helt nedlastet til telefonen.

     

     

    Edge som nettleser er tregt og lite intuitivt sammenlignet med alternativene på Android.

    Har du flere vinduer åpne i Edge vil du oppleve at siden må lastes inn helt på nytt - og Edge er treg på å bygge den opp på ny.

    Samtlige apper for sosiale nettverk oppleves som 2012-utgaver av motparten på Android, kanskje med unntak av 6tag for Instagram.

     

    Multitasking er så og si helt fraværende over hele linja. Informasjon blir visket ut og apper og sider lastes inn fra start.

     

    Javisst, Windows 10 Mobile ser utrolig bra ut, og tanken som ligger bak i alle deler av OS'et er helt geniale.

    Det gjenstår bare en hel masse finpuss og utallige updates før det er en reell utfordrer til opplevelsen du får hos de to store.

    Den dagen du kan kjapt veksle fra Youtube til Edge, tilbake til Youtube igjen, og deretter kopiere linken til videoen, og deretter poste den inn på Facebook og hva som helst annet, uten at noe skal lastes på nytt og kreve input fra deg som bruker - samt at eposter lastes helt inn og formateres riktig på første klikk, da har MS en verdig utfordrer til Android og iOS. Nå er det mer for spesielt interesserte testpiloter av ett Beta OS. 

     

    Jeg sitter og klapper og heier hver gang MS sender ut en update som forbedrer opplevelsen, eller noen av appene jeg bruker blir litt mer finpusset av utvikleren, men jeg bruker en Z3 i tillegg til 950'en - som ren underholdningsmobil. Den er faktisk kvikkere og artigere på alle apper som inneholder ett snev av morro.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...