Gå til innhold

salve96

Medlemmer
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av salve96

  1. Drister meg til å legge ut denne fysikk"gåten": Hvis du stopper ett rått egg som spinner på et bord ila kortest mulig tid og slipper, vil egget begynne å spinne igjen. Hvis du gjør det samme med et hardkokt egg, vil det bli liggende stille. Hvorfor?

  2. Står dette hos NAV ang udanning og dagpenger, at dette er unntak fra hovedregelen om at utdanning ikke gir dagpenger: 

     

    • Utdanning som du har begynt på minst 6 måneder før du ble helt arbeidsledig fra heltidsarbeid, eller helt eller delvis permittert fra heltidsarbeid. Denne utdanningen kan du fortsette på i inntil 6 måneder regnet fra du ble arbeidsledig, hvis NAV godkjenner dette. Utdanningen du har begynt på, må du tidligere ha gjennomført i kombinasjon med heltidsarbeid.

    Begynte selv på læretiden for ca 2.5 år siden. Så kan ikke se at det skal "straffe" meg og gå opp til ny fagprøve?

  3. Har jobbet siste 3 år, som lærling og tjent over minste kravene alle de siste 3 årene for å få dagpenger.
    Tok fagprøve i januar, som desverre endte med ikke bestått. Og lærekontrakten utløp 1 februar, det var ikke mulighet for videre jobb hos opplæringsbedriften. Har fått beskjed om at jeg kan ta ny fagprøve i Mars. Noen som vet om det har noe å si for dagpenger at man skal ta ny fagprøve? Står helt uten inntekt pr dags dato så kan ikke se at det skal være grunn for å ikke få dagpenger. 

  4. Begynner i lære som kjølemontør nå om noen uker. Har gått på VG2 OG VG3 Automatiker, ønsker å ta automatiker fagbrev etter jeg har tatt kjølemontør. Lurer på hvordan det vil bli med lønn når jeg går i lære, selv om jeg har ett fagbrev fra før. Noen som vet?

     

    Og noen som vet hva lengden på læretidene vil bli?

  5. Går nå VG3 Automasjon og skal ut som lærling til høsten. Har forhørt meg med flere bedrifter, og det ser ut til å bli vanskelig å få lærlingplass som automatiker.
    Men fikk idag ett tilbud om å begynne i lærling som kjølemontør med en læretid på 2,5 år, og ta eksamen som privatist. Og da var det gode muligheter for at jeg kunne ta automatiker fagbrevet etter kjølemontør fagbrevet. Jeg fikk inntrykk av at en kjølemontør er attraktiv og har en god inntekt.

    Innspill? Bør jeg satse på kjølemontør, eller ha is i magen og håpe at jeg kan få plass som automatiker hos en annen bedrift?

  6. Hadde en kjip situasjon denne uken, en annen person klarte å miste min skolepc i bakken slik at hele overdelen ble ødelagt. Dette kan fikses for minimum 2100kr, personen som ødela pcen har snakket med sitt forsikringsselskap og sier at det er mitt forsikringsselskap (innbo eller reise) som vil dekke dette uten noe form for tap i bonus osv. 
    Noe som vet hvordan dette gjelder, jeg var ikke involvert i hendelsen og det er den andre personen enig i. Blir det da riktig at det er min forsikring og ikke den andre sin forsikring som skal gjelde?

×
×
  • Opprett ny...