Gå til innhold

Elph

Medlemmer
  • Innlegg

    260
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elph

  1. Heisann

     

    Tror du kommer langt med en Minitrekker AW jeg. I min går det lett følgende:

     

    Canon EOS 5D med EF 24-70 f2,8L

    Telelinse EF 70-200 f2,8L (stor)

    Vidvinkel EF 17-40 f4L

    Fastobjektivene EF 50 f1,5 og EF 85 f1,8

    Blitsen Speedlite 580EX

    + diverse annet utstyr. JEg har hatt denne sekken i flere år og er superfornøyd.

     

    Fikk for meg at jeg trengte større sekk for ett par år siden, kjøpte en diger og flott Photo trekker AW

     

    http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/...kker_AW_II.aspx

    men denne er faktisk for stor for meg, kun brukt en gang :-( Derimot har jeg hatt stor glede av en CompuDaypack som har vært ideel til kamera, blits og en ekstra lins + mac'en + stasj

     

    http://www.lowepro.com/Products/Backpacks/...mpuDaypack.aspx

     

    Geir

     

    PS Afseth har ett stort poeng ang. forsikringer, blir dyrt om ALT skal forsikres, summerer du det sammen kan du sannsynligvis lett kjøpe noe nytt ved uhell etc, og hvor ofte skjer slikt egentlig om man er forsiktig... ikke hatt bruk for forsikring på noe IT/foto/TV utstyr de siste 10 årene i allefall....

     

    sjekk om feks din families inbo/reiseforsikringer dekker kamerautstyr også, i og med at du er 16 år vil jeg tro du kan dekkes av dine foreldres forsikringer?

  2. Har akkurat vært gjennom en slik runde med faren til en kompis, jeg rådet han da til å kjøpe Nikon D70S med Nikon's 18-70 linse, ca 8000 kr på www.fotovideo.no.

    Dette er etter min mening den paste pakken du får idag når man ser på pris, ytelse, konstruksjon, brukervennlighet og kvalitet. Om man liker D50 huset bedre, så far man det til samme pris med 18-70 linsa fra Nikon

     

    Vedkommende ende etter noen merkelige avgjørelser på en D50 med 18-55mm kit linse til omtrent samme pris på den lokale fotoforretningen (impulsiv og lettlurt fyr) men selve kamera er mer eller mindre like bra, mens linsa er noe dårligere, og selv mener jeg at for de fleste blir ->55mm noe kort, en 18-70 er mer ett normalt område i dagligbruk. Til fly MÅ man nok ha en god telelinse, ps styr unne de med f6,3 som beste lysåpning o tele enden, de er tilnærmet ubruklige i alt utenom godt sollys.

     

    Etter å ha hjulpet min kompis far med å komme igang med D50 igår må jeg si at det er ett godt kamera, ligger godt i hånda, virker veldig fornuftig bygget opp med tanke på bruk, og hvordan knapper, menyer etc er designet. Bildene ser behagelige ut, også med 18-55mm kit linsa.

     

    Forøvrig er jeg selv Canonist, med 5D og jenvt over L-optikk, men Canon 350D har for meg to store svakheter, en knuslete, liten og dårlig LCD, og fysisk for liten til at jeg synes den er god å holde i. Om man går for Canon 350D vil jeg absolutt anbefale EF-s 17-85 IS USM linsa til denne.

     

    Bildemessig er det fotografen som nok skiller mest på bildekvaliteten på alle de rimlige DSLR alternativene som er idag.

     

    Min evige kjepphest: Kan du ikke foto-teknikken på rams, ta kurs, feks Oslo kameraklubb har MEGET gode grunnkurs, eller kjøp ett avansert kompaktkamera. DSLR krever mer av brukeren!

     

    God sommer

    Geir

    www.fo2graf.no

  3. Uskarp bakgrunn er etter mitt skjønn avhengig av følgende parametere sett i sammenheng:

     

    - Brennvidde

    - Blender

    - Avstand til motiv

    - Avstand til bakgrunn

     

    Det skal såvidt jeg kan skjønne gå ann å få fin uskarp bakgrunn på de fleste brennvidder, men til portrett bruk er det i de fleste tilfeller mest hensiktsmessig å jobbe i området 70-135mm (jeg har 5D, fullformat, 350D vil nok kunne gjøre 50mm mer anvendelig, men for meg er det helfigur objektiv...)

     

    Jeg jobber mye med EF 85 f1,8 USM, dette er ett nydelig objektiv for portrett, brukt det mye på 300D og 20D før jeg fikk min 5D.

     

    Derimot bruker jeg så og si aldri større blender enn f4 på mine portretter, dette forde jeg ønsker å ha hele ansiktet til modellen skarpt, ikke bare øynene. Nå skal det sies at 350D gir større skarphetsdybde enn 5D også da.

     

    Alle mine portretter utendørs i eksisterende lys er tatt med f4-f5,6 og med forholdsvis kort avstand til motiv, lang avstand til bakgrunn og en brennvidde mellom 70-135mm blir det alltid en behagelig uskarp bakgrunn.

     

    Jeg har også en EF 70-200 f2,8L som jeg bruker mye til portretter, denne bruker jeg mest i nevnte område 70-135mm da ansikt lett blir litt "flate" på lengre tele. Fordelen med å legge seg på 100-135mm er at man kommer lengre unna og kan fristille seg mer fra modellen, en fordel med en litt usikker eller fersk modell som lett blir litt stresset om du står tett oppi fjeset på dem med en 50mm

  4. Det er alltid en viss risoko ved handel på nett med kort, fortrinnsvis bør man alltid bruke kredittkort, ikke visa som er linket til egen lønnskonta, da blir man ikke selv direkte skadelidende ved missbruk (om man ikke er uaktosm eller direkte dum).

     

    B&H har jeg handlet jevnlig med siden august 2003 uten det minste problem, mailet bilde av mitt kort til dem, er ikke betenkt med det i det heletatt.

     

    PS UPS i norge er en utfordring i seg selv ved leveranse, de er FIRKANTET og vanskelig å ha med å gjøre, oppgi kun mobilnummer ved bestilling, og ring UPS så fort du har trackingnummer og avtal leveringssted (om du ikke har noen hjemme på dagtid 08-16)

     

    Geir

     

     

    For å handle på bhphotovideo krever de at du sender kopi av kredittkortet ditt enten på faks eller epost.. Jeg fikk litt sjokk da jeg leste det.. visste at de gjorde sånn for flere år tilbake, men at de fremdeles ikke hadde gått over til et sikkert onlinesystem er for meg vanskelig å forstå.

     

    Er det virkelig forsvarlig å sende kopi av kredittkortet sitt? Jeg synes det er ganske hårreisende.

    1. Registreringen må skje manuelt av en ansatt (som lett kan ta med kopien hjem og svindle meg)

    2. Selv om bh har alt på sitt rette, så er bare det å sende kredittinformasjon ukryptert over nett ille nok i seg selv!

     

    Så.. hva bør man gjøre? Skulle gjerne hatt noe derfra  :hmm:

    5848108[/snapback]

  5. Har kanskje tenkt til å investere i et eoS 350D-kamera og da følger det jo med et 18-55 standardobjektiv i pakken/kitet.

     

    Men dette er vel ikke bra nok for nærbilder/makro/portrettbilder?

     

    Var en del med en proff fotograf når jeg var i forsvaret, og han forklarte litt her og der om objektiver. Han hadde et spesielt objektiv som han brukte for portrettfotografier, som gjorde at bildene fikk lav dybdeskarphet (blir det ikke det?)

     

    Et av bildene han har tatt er dette:

    http://upload.chrzz.no/upload/th13div.jpg

     

    Hva slags objektiv kan jeg bruke til dette kameraet jeg nevnet?

     

    Har ikke lyst til å punge ut med tusen på tusen-på tusen-på tusen-på tusen på objektiv, men nok til at det får en slik effekt og gode resultate (men er da ikke superkresen ;))

     

    Takker for alle svar!

    5440344[/snapback]

     

    Litt avhengig av arbeidsavstanden du har, så vil jeg anbefale Canon EF 85mm f1,8 USM, dette er ett nydelig objektiv, sylskarpt, og den litt lengre brennvidden i forhold til 50mm gir enda bedre kontroll over dybdeskarpheten, og gir en behagelig arbeidsavstand til modellen.

     

    Har brukt dette på både 300D og 20D, og nå på 5D (da oppleves det dog som en 50mm på 350/20D)

  6. Heisann, jeg har 70-200 f2,8L og den nye 70-300 f4-5,6 IS USM, rent optisk er nok 70-200 (også f4) versjonene en del bedre, skarpere og bedre lysstyrke sier seg jo selv) men jeg er VELDIG imponert over siste generasjons IS som er på 70-300 og tror nok du vil få mer ut av den om du skal fotografere fly og fugler på lang avstand, styr unna 75-300 IS det er det første objektivet Canon lagde med IS, har ikke mulighet for å panorere med IS feks.

  7. Sto forran samme problemstilling da jeg skulle kjøpe Canon Powershot G5 med masse utstyr, totalsum ca 17.000 kr for 2-3 år siden, lagde meg en liste fra en nettbutikk, og tok med meg den til Oslo Kameraservice, la frem lista og sa at dette vil jeg kjøpe, dere er så og så mye dyrere, klarer dere å nærme dere dette ganske mye så vil jeg gjerne handle her!

     

    Og det gjorde de, de oppgraderte noen av valgene mine, batteri og minnekort + filter, og justerte prisene så de ble ganske så like, fortsatt litt dyrere, men med noe bedre kvalitet, og i en seriøs, stor og god butikk.

     

    Så bare legg frem det du har tenkt til å kjøpe, og hva du får det for i en norsk/nordisk nettbutikk, så er sjansene store for at de kommer deg i møte, om de er interessert i å ha deg som kunde...

  8. Virker det ikke litt rart at det ikke blir fullformat? Tenker siden Canon lanserte sitt, så ville vel Nikon slå tilbake.

     

    Eller er ikke fullformat så nødvendig ?

    5088158[/snapback]

     

    Canon har vel hatt fullformat i ca 3 år nå, tror 1Ds kom høsten 2002, så det er jo tydelig at Nikon ikke prioriterer eller har tro på Fullformat, eller at de rett og slett ikke kan levere dette......

  9. Ser den er priset til ca. 15 900.- SEK (NB. Foreløpige priser tror jeg) hos svenske nettbutikker.

    Det skulle tilsvare omtrent 13 350 NOK + ca. 200 (frakt) + ca. 150 (tollbehandling) + ca. 50 (forskjell norsk/ svensk moms) = ca. 13.3750.- NOK for huset. Og da med garanti som høyst sannsynlig gjelder også i Norge, og tre års reklamasjonsrett i Sverige.

    Dette blir en virkelig bestselger for Nikon hvis ikke Canon greier/ vil svare.

    5089679[/snapback]

     

    Tror du kan være HELT sikker på at Canon svarer, dette er jo ett evig race, de topper hverandre hele tiden, og med 14-15 mnd siden 20D ble lansert, så er det overveiende sannsynlig at en ny 20D avløser stor for døren innen februar vil jeg tro, ser ut som Canon lanserer sine nye modeller i februar eller august, og med ca 1,5 års mellomrom...

     

    Så at det i februar blir lansert ett nytt Canon kamera som matcher og/eller overgår D200, det er neppe så veldig usannsynlig..

     

    En helt annen sak er jo om man trenger noe mer enn det D200 eller andre av dagens dslr kan tilby.....?

  10. Må bare komme med min store kjepphest jeg... har man kjøpt seg ett digitalt speilrefleks til 10000 +/- ett par tusenlapper, og ikke har teorien inne fra feks analoge slr fra før, så er det eneste virkelig fornuftige å ta ett grunnkurs! For de som holder til i Oslo området så har Oslo Kameraklubb meget gode kurs som anbefalse på det varmeste!

     

    Mener selv at dersom man ikke har ambisjoner om å kunne utnytte det flotte verktøyet ett moderne dslr er utover P eller grønn bølge, så hadde man jevnt over kommet bedre ut med ett avansert kompaktkamera alà Canon G6 eller Nikon's coolpix modeller i øvre sjikt.

  11. Jeg ville nå vurdert 24-105 objektivet, om jeg var det. Helt sikkert voldsomt mye bedre enn det du nevner på alle felt bortsett fra pris (jeg har ikke testet selv). Selv har jeg solgt 24-70 til fordel for 24-105 som et allround objektiv. Dvs jeg har ikke kjøpt det enda, men vurderer 5D kit innen 2-4 mnd. Om det ikke blir 5D så blir det hvertfall denne zoomen.

     

    Du har jo for det meste kvalitetsoptikk over hele fjøla så hvorfor ikke gå for det også her?

     

    Men ang 28-200

    http://photosig.pcphotoreview.com/cat/pcph...46_3128crx.aspx

    5084166[/snapback]

     

    Er inne på tanken om 24-105 ja, men var liksom det å ha en enkel, liten og lett sak som 28-200 for noen turer der kun ett objektiv kan tas med som var greia da... og da med åpne øyne å ofre lit kvalitet... men, ser jo at prisen er rundt 4000 kr da, og da er ikke veien såååå lang opp til 24-105, eventuelt med salg av 24-70.

     

    Men da kan jeg jo kanskje like godt selge 70-200 f2,8L og kjøpe inn IS versjonene der og.. jaja, får se hva jeg gjør

     

    Noen som faktisk har prøvd nevnte 28-200?

  12. Vurderer dette objektivet som ett rent "tur" objektiv, dvs som eneste objektiv på kamera på feks skiturer eller lignende hvor det ikke er praktisk med objektivbytte og det blir for tungt med feks EF 24-70 f2,8L USM og lignende. Har tidligere hatt en Sigma 28-200 men denne er ikke så skarp og ganske treg..

     

    Noen som har testet Canon EF 28-200 f3,5-5,6 USM på feks Canon EOS 20D?

  13. Fikk min EF 70-300 IS USM igår, testet den litt i grått og trist regnvær, og den virker meget bra, IS fungerer tydeligvis som lovet, men objektivet virker ganske tregt i autofokusen i dårlig lys da, ikke så rart kanskje da største blender i lengste enden er f5,6. Mitt gode gamle EF 70-200 f2,8L er MYE raskere, men men, ikke uventet det heller da.

     

    Så langt godt fornøyd, og prisen er ikke avskrekkende heller.

  14. 20D for 6000 kr... Tror fortsatt det er en god stund til dessverre!

    5060715[/snapback]

     

     

    Tror ikke et er lenge om å gjøre (noen måneder). 20D på bruktmarkedet er etter min mening overpriset (folk forlanger både 9 og 10.000) for brukte hus. Det har jo litt med at inntil nå 5D kom, var 20D toppen av næringskjeden i det segmentet. Men nå er den ikke det lenger dessuten er vel en oppgradert versjon på trappene snart (?) så et prisfall på bruktmarkedet er like om hjørnet (skal du selge så gjør det nå med andre ord ;))

    5061236[/snapback]

     

    Ikke glem at du får mer enn 2 nye 20D for prisen av en 5D.... tror ikke det er så veldig mange som kjøper 5D istedenfor 20D egentlig... noen er det nok, men neppe nok til å presse prisen hverken ny eller brukt på 20 så mye...

     

    selv mener jeg at man kan forvente en brukt 20D til 50-60% av nypris, litt avhengig av stand, medfølgende manualer, kvittering etc, dvs ca 6-7000 kr så kommer eventuelle batterigrep eller objektiver i tillegg på det igjen da...

     

    Det som vil sende prisen RASKT ned, det er en ny versjon av 20D, og da tenker jeg på mer enn bare en N oppgradering av LCD skjerm / Picture Style alà 1D mk IIN

  15. Er det noen som vet om en side eller en tabbel som viser hvor lang avstand som blir skarpt i bildet med en gitt brennvidde og en gitt blender.

     

    Bommer stadig vekk på dybdekarpheten.

     

    Ofte ønkser jeg en slørete bakrunn og bruker en stor blender, men da får jeg ikke alltid nok dybdeskarpet.

    5058982[/snapback]

     

    PS erfaringsmessig så gir blender 4-5,6 og 85-100 mm tele og god avstand til bakgrunnen en jevn og pent slørete bakgrunn og nok dybdeskarphet til å holde hele ansiktet skarpt når fokus legges på øynene.

     

    Av den dybdeskarpheten man har på en gitt blender/brennvidde/avstand så er ca 1/3 forran fokuspunktet og ca 2/3 etter fokuspunktet

×
×
  • Opprett ny...