Gå til innhold

skiløparn

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skiløparn

  1.  

    Hei

    Kjøpte en corsair tx650 strømforsyning og bestemte meg for å se om den funktet ved hjelp av paperclip testen. Etter å ha festet den bøyde bindersen og skrudd på strømmen spinner viftene opp i ett sekund før de slutter å snurre. Noen som vet hva dette betyr, kan det være håp eller må jeg erklære den død?

     

    Hejsan,

     

    Testa att koppla in en fläkt eller liknande på nätaggregatet för att ge de lite last. Har du testat de i en dator?

     

    Med vänliga hälsningar,

    Corsair Johan

     

    Hei, takk for hjelpen. Den funker, har den i et bygg med gtx 970 grafikk kort og den kjører bra. Viften spinner på heavy load

  2. Du skal selvsagt ha bindersen koblet mellom de to lederene hele tiden.

     

    Har du koblet noen vifter på PSU slik at den har noe last?

    koblet den opp mot en gammel stasjonær jeg har luggende, den ga strøm og pcen funket fint men viften snurret ikke. Ble etterhvert litt varm. Virker jo som den funker, men skal ikke viften snurre og kjøle ned
  3. Hei

    Kjøpte en corsair tx650 strømforsyning og bestemte meg for å se om den funktet ved hjelp av paperclip testen. Etter å ha festet den bøyde bindersen og skrudd på strømmen spinner viftene opp i ett sekund før de slutter å snurre. Noen som vet hva dette betyr, kan det være håp eller må jeg erklære den død?

  4. Hei :)

     

    Har planer om å kjøpe en stasjonær pc i prissjiktet opp til 10K som primært skal brukes til gaming. Må kunne kjøre spill som cs go og bf4 på høy grafikk. Komplett.no har mange spennende tilbud, men er relativt ny i dette "gamet" så er usikker på hvilke komponenter det lønner seg å kjøpe. Må også være ferdigbygd

     

    Hadde satt pris på hjelp av noen med litt mer erfaring om hva som hadde vært et godt kjøp. på forhånd takk :-)

  5. Går på vg1 og er i en situasjon der jeg kan bli tvunget av læreren til å bli elevrådsrepresentant siden ingen var interessert i å bli det frivillig. Står ingenting om det er lov eller ikke i skolens reglement. Hva tror dere? Kan jeg med loven i hånden nekte? Er ingen latsabb men føler jeg har mer enn nok med skole og trening...

    Takk

  6. Sbbn har også vernepliktige lagførere, men sammen med HMKG og GSV tror jeg ikke det er fler som har det.

    Sikker? Mener da å ha hørt om førsteårsbefal som har vært lagførere i 2. bataljon.

     

    Hvordan er det å være lagfører i kavalerieskadronen i 2. bat? Ser for meg at det er mer spennende tjeneste i geværlagene, men rett meg om jeg har feil. :-)

  7. Er vel ikke verneplikt i 2. bat lengre, så jeg antar du trenger litt mer enn befalsskole for å bli lagfører der.

    Slik jeg har skjønt søker du stillinger ganske fritt, og får jobb litt avhengig av hvor godt du har gjort det under utdanningen, selvsagt er det alltid litt kjedeligere stillinger som skal fylles, og da tenker jeg hvor godt du har gjort det under utdanningen avgjør om du kommer inn der du vil.

     

    Vil du være lagfører i infanteri er nok noe av det mest passende pbn, i en av stormeskene, men hvilke muligheter du har etter utdanningsåret får man god informasjon om under utdanningen. Man får også prøvd seg i mange forskjellige roller, og jeg tror mange finner ut at det er andre stillinger som er mer spennende enn lagfører for et infanterilag, når de kommer inn og skjønner litt mer hva det dreier seg om.

    Hvor har du det ifra at 2. bataljon ikke er vernepliktig lengre? Og hvilke andre stillinger kan være aktuelle viss man liker å være mye og fremst i felt? :-)
  8. Postet dette i en egen tråd uten særlig respons, så prøver her istedenfor:)

     

    Er en gutt på 15, driver med allsidig utholdenhetsidrett, langrenn, skiskyting og orientering. Har planer om å ta siv ing studier etter videregående skole, men først vil jeg ta et par år i militæret.

     

    Tenkte først på vanlig førstegangstjeneste som grensejeger på GSV, men tenker nå på hærens befalskole. Håpet er å få lede et infanterilag, da er det vel 2. bataljonen jeg bør satse på i pliktåret? Lederutdanning kommer vell godt med i det sivile liv :-)

     

    Men hvordan fungerer egentlig fordelingen til de forskjellige bataljonene og stillingene etter første året med befalskole på Rena. Og hvordan er en vanlig dag (skjønner at det varierer) som befalskoleelev og som lagfører for en infanterienhet i 2. bataljon. Blir man trent i alle stillingene (mg skytter osv)? Hvor mye teori bak skolebenken er det på skolen?

     

    Del også historier og erfaringer ifra Hærens befalskole og 2. Bataljon evt Pnb :-)

  9. Hei! Er en gutt på 15, driver med allsidig utholdenhetsidrett, langrenn, skiskyting og orientering. Har planer om å ta siv ing studier etter videregående skole, men først vil jeg ta et par år i militæret.

     

    Tenkte først på vanlig førstegangstjeneste som grensejeger på GSV, men tenker nå på hærens befalskole. Håpet er å få lede et infanterilag, da er det vel 2. bataljonen jeg bør satse på i pliktåret?

     

    Men hvordan fungerer egentlig fordelingen til de forskjellige bataljonene og stillingene etter første året med befalskole? Og hvordan er en vanlig dag (skjønner at det varierer) som befalskoleelev og som lagfører for en infanterienhet i 2. bataljon. Blir man trent i alle stillingene (mg skytter osv)?

     

    Del gjerne historier og erfaringer ifra Hærens befalskole og 2. Bataljon evt Pnb :-)

  10. Hei!

     

    Skal om en stund inn til sesjon del 2 og vurderer å søke meg til panserbataljonen. Har hørt mye om de forskjellige eskadronene, men synes spesielt kavalerieskadronen høres interessant ut. Da tenker jeg på oppklaringstroppen!

     

    Men jeg har noen spørsmål:

     

    Hvor mye felttjeneste?

    Er det mange søkere til eskadronen?

    Hvilke kjøretøy er oppklaringstroppen oppsatt på?

    Blir det mye kjøring med scooter?

    Er det mye skyting i eskadronen (i forhold til de andre eskadronene?

    Hvilken utstyrsats er eskadronen oppsatt med (klær)?

    Og hva kreves for å være i oppklaringstroppen?

     

    Takk for svar :)

  11. Min kontingent (1201) fikk ikke sette opp ønsker for hvilken stasjon man ville på. Men, jeg ville ikke brukt all verdens med tid til å tenke på det, for uansett hvilken stasjon du havner på så vil du bli fornøyd. Så og si alle synes sin egen stasjon er best, sånn blir det bare.

     

    Alle stasjonene er gamle (bygget på 60-70 tallet) og begynner å bli meget slitne. Unntaket er Korpfjell som ble bygget på 90-tallet om jeg ikke husker feil. Alt av fasiliteter som toalett, kjøkken osv. er bra, så man kan ikke klage. Alle stasjonene har også greie treningsrom med alt man trenger. Det er ikke mobildekning på Gjøkåsen og Grense Jakobselv, Korpfjell er jeg usikker på. Men det er en velferdstelefon som kan brukes til å ringe hjem med. Når det kommer til trådløst nett så tror jeg alle stasjonene utenom Grense Jakobselv har det, men de har velferdspcer med internettforbindelse.

     

    Jeg er ikke så godt kjent med alle teigene, men kan si litt om Gjøkåsen. Gjøkåsen grensestasjon ligger øverst i Pasvik-dalen, 110 km fra Kirkenes. Landskapet er meget flatt og domineres av tett furuskog. Pasvikelva renner igjennom hele Gjøkåsen-teigen og det brukes mye båt til patruljering i sommerhalvåret. Det er mye turistaktivitet og annen sivil aktivitet knyttet til teigen, spesielt på sommerhalvåret. Dette er mye grunnet Treriksrøysa som ligger på grensen mellom Norge, Finland og Russland. I tillegg så er det mye natur og dyr man ikke finner mange andre steder i Norge. Pasvik er blant annet kjent for Norges tetteste bestand av brunbjørn. Så det er store sjanser for å komme meget tett inn på Bamsefar, enten man vil eller ikke ;) Nærmeste butikk ligger over 1 time unna, i naboteigen. De nærmeste fastboende bor en liten halvtime unna stasjonen, men det er snakk om maks rundt en ti stykker. Fort gjort å bli litt folkesky på vinteren. Norges minste politistasjon, Nyrud, ligger like ved grensestasjonen. Den bemannes av et par politimenn i sommerhalvåret og noe på vinteren når det er mye snøscooteraktivitet. Det blir fort litt samarbeid med dem i løpet av halvåret. Går av åpenbare grunner ikke inn på hvordan patruljeringen foregår, men på Gjøkåsen brukes det mye båt, sekshjuling, snøscooter og beltevogn.

     

    Skal nevnes at det snart vil bli et nytt grensevakt-konsept hvor alle de seks grensestasjonene skal legges ned og erstattes av to store og topp moderne stasjoner. Den ene er allerede på vei opp.

    Tusen takk for svar, ble inspirert av å lese dette! Når skal grensestasjonene legges ned og nye skal bygges?
×
×
  • Opprett ny...