Gå til innhold

KoZm0

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KoZm0

  1. Klart den blir sammenlignet med Samsung maskinen, du har jo tross alt dratt den inn i kommentarfeltet til testen av en Samsung 7-Serie chronos maskin så hva hadde du forventet?

     

    Greit nok at Intel sine integrerte grafikkløsninger har kommet seg, men Radeon HD 8870M er faktisk et ganske så solid dedikert skjermkort og leverer mange hakk bedre grafikkytelse enn Intel HD 4600 som du finner på Toshiba maskinen du nevner.

     

    Nå var det vel ikke jeg som opprinnelig dro Toshibaen inn i kommentarfeltet her, det var det vel andre her som gjorde, jeg hev meg egentlig bare mer på diskusjonen da jeg reagerte på noen av argumentene/synspunktene som ble rettet mot Toshibaen som jeg mente traff dårlig, og også at noen her ikke en gang hadde tatt seg bryet med å faktisk sjekke speclista på den skikkelig.

  2. Å henge seg opp i at en maskin til 5-6000 ikke har ssd, og samtidig sammenligne den med en maskin som koster dobbelt så mye blir helt meningsløst. En får kjøpt ganske mye ssd for det mellomlegget for å si det sånn. De fleste vil som jeg tidligere skrev bytte disk på Toshibaen uansett. Når det gjelder argumentet om dedikert grafikk så er ikke grafikkortet i den Samsungen noe kjempekort uansett, og faktum er at Intel HD Graphics har gjort et kvantesprang hva gjelder ytelse med introduksjonen av Haswell, noe som faktisk gjør Intel HD graphics 4600-> konkurransedyktig med det aller meste av dagens dedikerte midrange grafikkkort.

     

    Forøvrig helt enig i mye av de andre argumentene her om at det er stor forskjell på bildekvaliteten på paneler, FULL HD eller ei. Det samme når det gjelder kjøleløsninger osv. Samsung har jo også den kjempefordelen at de fabrikkerer det aller meste av sin hardware selv, og at den gjennomgående er av veldig god kvalitet, men forsvarer det og ta dobbel pris? Det er jeg ikke like enig i. Derfor jeg sier at value for money er Toshibaen bort imot uslåelig.

     

    Når det gjelder prise på den så har den vært nede i 5995 hos både Elkjøp og Lefdal når den var på tilbud for bare noen uker siden, men er nå oppe i 6995. Treffer man på tilbudet og kjøper den til 5995 er den et røverkjøp kort og godt.

  3. Toshiba'en der har ikke full HD skjerm, ingen dedikert grafikkkort, ingen SSD(som du påpekte), har dårligere batteritid, og er ikke minst en plastikkboks iforhold til Samsung sin aluminium maskin. Kvaliteten er ikke nærheten.

     

    Samsung'en gir ikke mest ytelse pr krone, men gir en helt annen opplevelse enn en toshiba plastikkboks til 6000 kr.

     

    Dinside påpeker det er den beste PCen de har testet:

     

     

    Offffff, hva skal man si til sånt..? Er du svaksynt, har du dysleksi, eller er du bare glad i å slenge med leppa for å ha en mening? Hvis du faktisk leser i specen på den maskina så vil du se at jo, den har 1080p panel, og jo, den har chassis i børstet metall og ikke er en quote "plastikkboks".

     

    Det største problemet med Toshiba laptoper tradisjonelt har vært diskfeil, men som Parapraxis meget korrekt påpeker så vil de aller fleste sette inn en ssd i den maskina uansett, og det andre problemet med Toshiba har vært kjip byggeutførelse, men igjen, så er denne maskina her i børstet metall, og til den prisen og med den specen der er den faktisk et kupp.

  4. KoZmo, hvorfor skulle noen bry seg om hva du mener, når de eneste meninger du har er meninger om andre folk på forumet? Og hvorfor i all verden skulle det være viktig for oss å "bevise" for deg det ene eller det andre?

     

    Det har seg sånn at jeg har hatt min N900 nå i snart et halvt år, og har vært med på å debugge OS'et, helt ned på kjernenivå i kontakt med Nokia. Dette er det faktisk fritt for alle å gjøre, og det er en av hovedårsakene til at N900 er så kul som den er. Har forøvrig også min N800 som jeg kjøpte for over 3 år siden (Maemo 4).

     

    Maemo 6 eller Harmattan eller "MeeGo" er Linux med Qt. Symbian^3 er Symbian med Qt (ivertfall noe), mens Symbian^4 er "full" Qt, og mer eller mindre source code compatibelt med Maemo (MeeGo/Harmattan). Dette har vært meningen med Maemo 6 hele tiden, lenge før MeeGo kom på banen. Ikke engang Nokias programmerere har noe forhold til MeeGo, det er bare marketing jippo, alt er Linux og full integrasjon med Qt.

     

    Hva som skjer med Maemo 5 er litt i det blå for øyeblikket. Qt blir mer og mer integrert (eller skreddersydd for Maemo/MeeGo), så trolig vil alle MeeGo-applikasjoner (og Symbian^3/^4) bli tilnærmet source code kompatibel med Maemo 5, men hvem vet? Hardware spec vil også spille inn, og variasjonen er enorm for mobile enheter. Vi skal ikke se bort fra at Maemo 5 faktisk blir den første "MeeGo-versjonen" på en mobiltelefon, men blir hetende Maemo 5 Pr-1.3 ?

     

    Analytikere har tilnærmet null peil. MeeGo eller Maemo eller Moblin eller hva det nå blir hetende, spiller ingen rolle. Mht Nokia så blir det Linux med full integrasjon av Qt, og det blir det over hele fjøla. Symbian^4 blir tilsvarende, men med SF som kjerne. Begge er open source og kan i prinsippet brukes av hvem som helst.

    Jeg har ikke meninger om andre personer, jeg har meninger om deres argumenter. Det er en vesensforskjell. Men nå argumenterer du jo, og slenger ikke bare løse påstander rundt. Og jeg er hjertens enig med deg i det du nå skriver.

     

    Du viser også gjennom din argumentasjon nå at du vet hva du snakker om, og ingenting er bedre det :)

     

    Det bare ble litt sånn i går at, du hadde peil, fordi du hadde vært med å debugget Maemo for Nokia. Som jeg skriver i forrige post, så har jeg vært innaktiv som debatant her på forumet i årevis, så jeg kjenner ikke deg, og på et nettsamfunn hvor folk kan hjemme seg bak et keyboard og et nick, så kan jo folk påstå hva som helst i håp om få creds.

     

    Det blir litt som om hvis dette var et motorsportforum, og jeg påsto at jeg hadde prøvekjørt for Ferraris formel 1 team, og ingen visste hvem jeg var, bortsett fra at jeg kalte meg KoZm0. Så du får unnskylde min naturlige skepsis rett og slett.

  5. At det går an å bli så opphisset over at folk fortsatt bruker det "gamle" navnet på noe som nylig byttet navn KoZm0 er ganske utrolig. Postene dine minner om søppel.

    Hvordan noe som er nøyaktig og presiserende kan være søppel for stå for din regning.

     

    Jeg synes det er kjempeflott at folk er opptatt av mobiler, og jeg skjønner godt at folk vil legge tyngde bak sine argumenter. Men å skryte på seg knowhow er jo bare teit, er bare det.

     

    Hele denne diskusjonen startet egentlig bare med at jeg etter dag ut og dag inn med å lese ukritiske hyllester av Iphone og alle mobiler som kjører Android og dertilhørende fanboys, så klarte jeg bare ikke dy meg fra å kommentere det.

     

    Jeg har vært medlem av forumet her siden 2003, og hadde vel inntil i går postet en 7-8 poster bare, men flere av disse forherligelsene og den uhemmede skryten av spesielt Android klarte jeg bare ikke la stå ukommentert lenger.

     

    Jeg er på ingen måte hissig, selv om det nok kan oppfattes sånn. Er bare veldig engasjert, og opptatt av at ting blir omtalt korrekt, og dersom jeg påstår noe feil blir jeg bare glad om folk korrigerer meg, da har jeg også lært noe, men jeg påstår i hvert fall ikke at jeg er verken nerd eller ekspert, og jeg opperer heller ikke med begreper som vi(om oss "nerder") og "vanlige folk". Her er det flytende skillelinjer hele veien, og hvem som blir oppfattet som nerd kommer vel helt an på hvem du snakker med.

  6. Så,så lille gutt. Det er faktisk mange fler enn meg selv som utnevner meg som nerd. MeeGo er neste versjon av Maemo, og det er bare et par måneder, og mindre offisielt, siden de forandret navnet fra Maemo 6. Forøvrig heter operativsystemene Fremantle og Harmattan, Maemo og MeeGo er bare salgsnavn.

     

    Men, har du vært med å debugge kjernen i Maemo 5 (Fremantle)? Det har jeg :dribble:

    Så fint for deg da ;)

     

    Det du nevner nå er helt velkjent fakta(i hvert fall for de av oss som faktisk følger litt med), og et Googlesøk eller en tur innom Wikipedia kunne gitt alle såkalte nerdene her(deg inkludert for alt jeg vet) disse opplysningene. Det, eller rett og slett bare lese amobil.no, mobilen.no eller itavisen.no hver dag. Har stått en rekke artikler på alle disse sidene om MeeGo siste to månedene. Derfor er jeg noe forbauset over nivået på diskusjonen med såkalte mobilnerder på dette forumet.

    Det medfører dessuten ikke riktighet å si at neste versjon av Maemo heter MeeGo. Neste mobil-OS fra Nokia OG Intel basert på linux kernelen vil hete MeeGo. Mange analytikere som mener at det vil være mer av Intels Moblin i MeeGo enn Maemo(noe jeg synes er dumt såklart).Men den som lever får se.

     

    Nå har debatten uansett tatt en usaklig dreining fra å diskutere sak, til å diskutere person. Karakterestikker av hvor stor eller liten jeg er har vel neppe relevans for hvor bra eller dårlig Nokia N8 eller Symbian 3 er :)

     

     

    Som en funfact i så måte kan jeg bare for moro skyld legge til at det igrunn er artig at du kaller akkurat meg for lillegutt, siden jeg faktisk rager 196cm på strømpelesten, så akkurat hvor liten jeg er vet jeg ikke, men det er vel mange måter å være liten på :D

  7. Har Nokia N900 nå, og har aldri hatt kulere telefon (iPhone, Android, MS og Symbian inkludert, og Palm OS også), selv om N900 er alt annet enn feilfri. Men nå går vel jeg neppe under kategorien "folk flest".

     

    Men her var det mye vås og tull, iblandet met litt fornuft.

     

    1. "folk flest" kjøper det andre har. Specs, brukervennlighet osv spiller null og niks rolle. Hvis kameraten, eller onkelen eller broren eller en eller annen har det og sier det er kult, så blir det kjøpt. Fanboys havner i denne kategorien.

     

    2. Specs betyr faktisk noe for en god del folk. Kamera med skikkelig blitz er meget viktig for mange. HDMI-utgang er også meget viktig. Det handler ikke om å bytte ut speilrefleksen, men å kunne bruke telefonen istedet for kompaktkameraet.

     

    3. De (oss) som digger teknologi, kjøper alt og prøver alt, og synes alt har sin sjarm. Fanboyz havner definitivt ikke i denne kategorien.

     

    Jeg kommer helt sikkert til å kjøpe den N8, om så bare for å teste noen måneder og så gi den fra meg. I vente på ny utgave av Maemo eller en ny Samsung :yes:

    Hvorfor er det så mange såkalte selvutnevnte eksperter og nerder og jeg vet ikke hva på dette forumet som likevel presterer å skrive at de håper at Nokia fortsetter og videreutvikle Maemo, eller at de skal ha seg Maemo neste gang. Få det inn i hodet deres først som sist, det kommer ikke noen flere utgaver av Maemo. Maemo blir til MeeGo. Herrefred, og dere er nerder og følger med? Yeah Right!

     

    Og til dine påstander om at her var det mye vås tull. Det er noe som heter å feie for egen dør!

  8. N8 Kommer vel til å sette standarden for en del telefoner framover, så det å kjøpe denne er kanskje ikke så smart? Det beste er å vente litt til teknologien har fått "satt" seg, og telefonene er ordentlig optimalisert for det.

    Uansett så er dette en "vil ha telefon".

     

    Teknologi er i konstant utvikling, så et slikt argument blir like meningsløst som å stadig utsette et pc kjøp i påvente av noe bedre. Poenget er jo at det vil jo alltid komme noe som er bedre, men det betyr ikke at man skal vente til evig tid med å anskaffe seg noe av den grunn. Liker du N8 veldig godt, og den passer dine behov og du har behov for ny telefon når den kommer, er det sikkert ingneting i veien for å kjøpe den.

     

    Klart, vet du med sikkerhet at det kommer en som er bedre, eller passer dine behov bedre like etter at N8 kommer er jo saken en annen. Det som ofte er med teknologi er at innen en telefon som du er sikker på du skal ha har blitt sluppet, så dukker det opp en ny og heftigere enn på ryktebørsen i mellomtiden som gjør at du på nytt utsetter kjøpet av den du opprinnelig hadde tenkt å kjøpe. Vet ikke hvor ofte det har skjedd meg i hvert fall.

  9. Det stemmer det. Glemte x6 i farten, bra påpekt, men den har uansett bare en skjermoppløsning på 640*360, og prosessorhastighet på bare 430 Mhz, og i disse dager er jo ikke akkurat dette noe å slå i bordet med lenger når du har telefoner der ute som Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire, og Samsung Galaxy S som er rett rundt hjørnet. Disse har alle kapasitive skjermer og moser Nokia specswise.

     

    Men som du korrekt påpeker, Nokia leverer mye telefon for pengene, noe de demonstrerte til fulle blant annet med 5800, men igjen det er en mellomklassetelefon. N8 derimot ser ut til å gi usedvanlig mye telefon for pengene, så om prisoverslagene som er gitt til nå stemmer, kan den absolutt bli interessant.

  10. At folk trenger hjelp til å skifte ringetoner er tragisk, og det viser at Nokia så langt har falt av brukervennlighetstoget. Det er opptatt av specs, specs og specs.

    Men vi får se med nye Symbian. Jeg håper at de kommer med noe skikkelig som virkelig kan pushe de i riktig retning og ta opp kampen med iPhone og Android på disse punktene.

     

    Ser ikke helt den. Faktisk ikke i det hele tatt. Siden Nokia N95 for tre år siden har vel ikke Nokia akkurat vært i førersetet specsmemssig en eneste gang, men derimot spesielt Samsung, men også HTC har tatt over stafettpinnen for high-end telefonene. Nokia har jo enda ikke fått ut en telefon med kapasitiv skjerm,eller en som benytter AMOLED teknologi, og har vel så vidt meg bekjent heller ingen telefoner med Snapdragon prosessor på 1 Ghz.

     

    Hvis det er et punkt Nokia virkelig bør satse på å ta igjen de andre er det nettopp på specs, hvor flere andre nå er i ferd med å dra fra Nokia. Nokia var jo det merke i "gamle dager" som pushet teknologien fremover, nå dilter de tre steg bak hele tiden.

     

    Men vi får håpe at de snart innser alvoret, nemlig at merker som Samsung og HTC er i ferd med å løpe fra dem, og at de begynner å rulle ut high-end mobiler helt der oppe slik de var kjent for å gjøre på slutten av nitti-tallet og begynnelsen av forrige tiår. Det er nå en gang sånn at selv om Nokia selger flest mobiler i billig og mellomsegmentet, så er det high-end mobilene som deffinerer et merke, og det er high-end mobilene som blir viet oppmerksomhet i it-pressen.

     

    En skikkelig teknopakke av en telefon fra Nokia, som i tilegg kjører MeeGo hadde vært noe :)

  11. I utgangspunktet burde de ha begynt med et blankt ark, men det skjer nok ikke. Derfor, som jeg nevnte tidligere, så burde de konsentrere seg mer om Meego og Maemo siden Maemo allerede har svært stort potensiale. Meego er jeg litt mindre kjent med, så jeg kan ikke uttale meg der.

     

    Og skulle begynne med blanke ark på et OS som har vært i utvikling i mer enn ti år, og som i tillegg er et open soure prosjekt mellom flere produsenter er vel ikke akkurat særlig realistisk. At layouten i Symbian kunne trengt seg en oppdatering er forsåvidt sant, men by the end of the day er det hvilke funksjoner et OS besitter som bør være avgjørende, i hvert fall for en proffbruker som denne telefonen er myntet på, og Symbian har ingen store mangler slik jeg ser det. Vil man ha noe som er overforenklet å bruke, men som går på bekostning av funksjoner, kjøp en Iphone.

     

    Maemo kommer desverre ikke lenger til å videreutvikles, og det er veldig synd. Maemo smelter i disse dager sammen med Intels Moblin OS og kommer til å hete MeeGo når det en gang til sensommeren/høsten er klar til å shippes med den første telefonen, som ryktebørsen skal ha det til er en LG GW990.

    Vi får bare håpe at MeeGo fremstår som et like komplett OS som Maemo er, og med tanke på at MeeGo også skal kjøres på Netbooks og dermed konkurrere med Android også der, er det alt som tyder på at MeeGo kommer til å bli bra.

  12. Hehe, interessant at du vet hvilke mobiler og platformer jeg er kjent med. Symbian er foreldet og de burde heller bruke tid på Maemo. Og med tanke på hvilke spennende og ikke minst gode operativsystemer som er på markedet idag, kan jeg aldri finne på å anbefale Symbian til noen.

     

    iPhone OS, Android, WebOS og den kommende W7 er i en helt annen liga.

     

    Er så utrolig lei av alle sånne fanboys som deg som kritiserer alt annet enn Android og Iphone OS for tida. Som om disse Os'ene er så utrolig perfekte? De er fulle av mangler begge to, og Android må være det mest hypa OS'et i historien, og Google får tonnevis av drahjelp fra en samlet ukritisk it-presse og fanboys som deg, som ikke gjør annet enn å hype Android opp i skyene. Det er en spiral som er helt ute av kontroll, og mobilprodusentene kaster seg naturlig nok på bølgen, og lanserer ene Androidtelefonen etter den andre, fordi det er det folk etterspør, men ikke nødvendigvis det de trenger, eller det som er det beste.

     

    For å ta Android først. Android følger ikke javastandarder, noe som gjør at utviklere ikke kan utvikle crossplatform program som funker på alle OS, men må utvikle egne spesielt til Android. Hvorfor i herrens navn følger ikke et OS som er tuftet på Linux kernelen etablerte standarder?

    For det andre, Android støtter ikke native Bluetooth overføring (det gjør for eksempel Symbian), og sist men ikke minst, det er rett og slett forbrukerfiendtlig og ha en sperre som gjør at brukereren selv ikke kan installere egne appz til et SD-kort og kjøre disse programene på telefonen, men må ta til takke med å laste ned appz fra Android Market (og ja jeg vet at det finnes en bypass med "Apps to SD", men da må du installere en custom rom).

     

    For å ta Iphone, som hele Norge, ja hele verden går av hengslende etter, så mangler Iphone OS støtte for flash, og kommer sikkert aldri til å få det heller, brukte evigheter på å implementere noe så banalt som multitasking, hadde ikke engang noe så basic som MMS støtte da den kom en gang, og det er det mest lukka OS'et av alle i hele markedet. Alle andre produsenter har nå endelig skjønt at open-source faktisk er fremtida.

     

    Windows Mobile har vært en eneste stor flopp siden det kom, og jeg tror ikke Windows Phone 7 kommer til å forandre noe serlig på det. Vi vet dessuten for lite om det per i dag til og kunne si med sikkerhet om det faktisk vil innfri alt det har lovet. Windows Mobile er uansett closed source, og det trekker unektelig ned for min del.

     

    Derimot har jeg stor tro på MeeGo når det en gang kommer, men synes også det er synd at ikke Nokia hadde is nok i magen til å fortsette utviklingen av Maemo på egen hånd. Maemo er uten tvil er det mest komplette mobil os'et der ute akkurat nå, det følger alt av standarder, har native flash støtte rett ut av esken siden det på mange måte er debian porta til en mobil.

     

     

     

    Steg 1: Ro deg ned.

     

    Steg 2: Forklar oss hvorfor Symbian er et bedre OS enn de nevnte. Og overbevis oss.

     

    1: Jeg er ikke sint, bare oppgitt.

     

    2: Det er vel plenty av argumentasjon i min første reply som besvarer spørsmålet ditt. Når det er sagt så er ikke Symbian på noen måte perfekt, og jeg mener Nokia helt klart bør bruke mer tid på å utvikle MeeGo sammen med Intel,fremfor å fortsette satsingen på Symbian.For å snu spørsmålet på hodet da, hva er det Symbian ikke kan gjøre som Iphone OS, eller Android kan jeg gjøre siden Symbian etter ditt skjønn er så håpløst, og hvilke mangler er det Symbian har siden du ikke liker det?

     

    Synes Nokia N8 er et friskt pust fra en gammel traver som nok ikke har vist oss sine siste kunster slik mange kritikkere og debatanter hevder.

  13. Godt. Da vet du jo hva du skal kjøpe, så kan jo vi andre mindre lure kjøpe iphone eller android. Vi vet ikke bedre.

     

    Har ikke noe med at dere ikke vet bedre, men mange er så ukritiske til ting som it-pressen omfavner. Det er ikke forbudt å tenke selv og være kritisk. Det blir bare så feil og uhemmet skryte av noen ting, og gi andre ting som Symbian OS pepper, når hverken Android eller Iphone OS egentlig er noe bedre.

  14. Hehe, interessant at du vet hvilke mobiler og platformer jeg er kjent med. Symbian er foreldet og de burde heller bruke tid på Maemo. Og med tanke på hvilke spennende og ikke minst gode operativsystemer som er på markedet idag, kan jeg aldri finne på å anbefale Symbian til noen.

     

    iPhone OS, Android, WebOS og den kommende W7 er i en helt annen liga.

     

    Er så utrolig lei av alle sånne fanboys som deg som kritiserer alt annet enn Android og Iphone OS for tida. Som om disse Os'ene er så utrolig perfekte? De er fulle av mangler begge to, og Android må være det mest hypa OS'et i historien, og Google får tonnevis av drahjelp fra en samlet ukritisk it-presse og fanboys som deg, som ikke gjør annet enn å hype Android opp i skyene. Det er en spiral som er helt ute av kontroll, og mobilprodusentene kaster seg naturlig nok på bølgen, og lanserer ene Androidtelefonen etter den andre, fordi det er det folk etterspør, men ikke nødvendigvis det de trenger, eller det som er det beste.

     

    For å ta Android først. Android følger ikke javastandarder, noe som gjør at utviklere ikke kan utvikle crossplatform program som funker på alle OS, men må utvikle egne spesielt til Android. Hvorfor i herrens navn følger ikke et OS som er tuftet på Linux kernelen etablerte standarder?

    For det andre, Android støtter ikke native Bluetooth overføring (det gjør for eksempel Symbian), og sist men ikke minst, det er rett og slett forbrukerfiendtlig og ha en sperre som gjør at brukereren selv ikke kan installere egne appz til et SD-kort og kjøre disse programene på telefonen, men må ta til takke med å laste ned appz fra Android Market (og ja jeg vet at det finnes en bypass med "Apps to SD", men da må du installere en custom rom).

     

    For å ta Iphone, som hele Norge, ja hele verden går av hengslende etter, så mangler Iphone OS støtte for flash, og kommer sikkert aldri til å få det heller, brukte evigheter på å implementere noe så banalt som multitasking, hadde ikke engang noe så basic som MMS støtte da den kom en gang, og det er det mest lukka OS'et av alle i hele markedet. Alle andre produsenter har nå endelig skjønt at open-source faktisk er fremtida.

     

    Windows Mobile har vært en eneste stor flopp siden det kom, og jeg tror ikke Windows Phone 7 kommer til å forandre noe serlig på det. Vi vet dessuten for lite om det per i dag til og kunne si med sikkerhet om det faktisk vil innfri alt det har lovet. Windows Mobile er uansett closed source, og det trekker unektelig ned for min del.

     

    Derimot har jeg stor tro på MeeGo når det en gang kommer, men synes også det er synd at ikke Nokia hadde is nok i magen til å fortsette utviklingen av Maemo på egen hånd. Maemo er uten tvil er det mest komplette mobil os'et der ute akkurat nå, det følger alt av standarder, har native flash støtte rett ut av esken siden det på mange måte er debian porta til en mobil.

  15. Holder på å bli fullstendig gal når det gjelder valg av ny telefon. Først var jeg sikker på at jeg skulle ha Diamond, så skulle jeg av en eller annen grunn ha Iphone 3G pga at den har så digg interface, men jeg har heldigvis innsett at den har for mange åpenbare mangler (ikke mms, radio og ikke autofokus på kamera osv) og jeg gidder ikke holde på å jailbreake eller si opp netcom abn for å bryte opperatørsperren og styre i vei bare for å få den som jeg vil! Så da jeg endelig på nytt hadde bestemt meg for Diamond så blir jeg tipset om Samsung i900 Omnia som kommer nå om en måneds tid, også er jeg like langt igjen :(

     

    Etter å ha lest en 9 siders lang VS artikkel her:

    http://www.gsmarena.com/htc_touch_diamond_...-review-262.php

     

    så virker det som om den ene telefonen har styrker der den andre har svakheter. Fint hvis noen kunne komme med synspunkter på hvilke telefon jeg burde kjøpe, og hvorfor. Har et spm til på siden. Hvor mye lagringsplass tar TomTom 7 innstalert på telefonen? Ettersom Diamond bare har 4 gb til rådighet og ingen mulighet for minnekort så er det greit å vite.

  16. Like over jul så skal jeg ha meg en ny laptop. Jeg har bestemt for det meste av komponenter blant annet prossesor i form av en Intel core duo 2,53 ghz eller raskere og Ati radeon skjermkort i form at et 3870x2 eller bedre. Aller helst et 4870 kort hvis disse har komt til laptoper ut på nyåret og ikke koster skjorta. 500 gigabyte singel drive harddisk eller mer osv osv. I utgangspunktet så kunne jeg tenke meg minst, og helst mer enn 4 gb ddr3 ram, men så er jo problemet det at jeg fortsatt vil kjøre 32 bit windows pga manglende støtte foreløpig på driverfronten og tildels på programvarefronten og jeg gidder ikke holde på å emulere med WOW64 for å kjøre gamle spill og progam. Har også fortstått det dithen at når windows opperer med maks minne på 4gb for 32 bit utgaver av windows så menes det det totale minne inkluderet skjermkortminnet. Spørsmålet mitt er da følgende. Er det bedre og velge en laptop med 4 gb ram og et 512 megabyte skjermkort eller 3gb ram og et 1024 megabyte skjermkort med doble grafikkprossesorer? Er jo mange som hevder at 1024 megabyte skjermkortene bare er overkill minnemessig og at de ikke nødvendigvis leverer noe bedre ytelse enn 512 megabyte skjermkort.

    Laptopen skal brukes en del til gaming, så hovedfokus er maks ytelse i spill. Gleder meg blant annet stort til mafia 2 kommer.

  17. Merkelig at siden ikke kommer opp når en søker i google da, men kjempefint at noen her fant den :), begynte å irritere meg det greine der.

    Har sent dem en epost jeg og hvor jeg ber dem fjerne tlfnr mitt fra listen deres, samt å få refundert de utgiftene jeg har fått som følge av de uønskede sms'ene. Tviler på jeg får refundert noe som helst, men så lenge det blir slutt på sms'ene så er det vel greit nok, selv om det i og for seg er en prinsippsak at man ikke skal bli fakturert for noe man ikke har bestilt. Useriøse sleipe folk!

    Bra at du har sent brev til forbrukerombudet fatalicus :)

  18. Jeg har og i likhet med mange andre her fått sms fra "utelivsavisen" uten å ha bedt om det, så på fredag begynte jeg min egen lille research for å prøve å komme til bunns i hva det her er for noe snusk. Eneste relevante treff i google på utelivsavisen er avisen "Natt & Dag" som tidligere nevnt. Jeg ringte dem og sa at jeg hadde fått en del sms'er fra "utelivsavisen" og fra nr 2460 de siste ukene. Dette visste de liksom ingenting om, og de sms'ene kom ikke fra dem i hvertfall. Ok tenkte jeg, så ringte jeg 1881 for å høre hvem nummeret 2460 var registrert på. 1881 fant ikke nummeret i sin database. En smule forbanna prøvde jeg å opprette en tråd her på forumet på fredag for å høre om andre hadde peil på hva det her var for noe, men da fikk jeg bare en feilmelding hver gang jeg prøvde å poste hvor det sto "the topic title must contain more than two characters" selv om den inneholdt sånn 10 tegn, jaja nok om det. Den epost adressa "[email protected]", hvem er det den tilhører, er det "Natt & Dag" eller hvor var det du fant tak i den Gromit? Og er det nå konkludert med her at det er en beviselig sammenheng mellom medlemskap i eurobate og disse reklame sms'ene? Jeg var selv med i eurobate frem til for 10 min siden da jeg leste tråden her og meldte meg ut.

  19. I går kveld ble jeg anholdt på byen for ordensforstyrelse og ble kjørt hjem av politiet. Jeg ble ikke anmeldt og ble ikke bøtelagt for episoden, vil jeg få noe på rullebladet da ettersom jeg hverken ble anmeldt eller bøtelagt, men bare anholdt og kjørt hjem?

  20. En kompiss av meg har en Aopen 1558 laptop og han klarte og søle kaffe over den så hovedkortet røyk. Han vil ta ut harddisken fordi det er filer der han trenger i forbindelse med studier, men å fjerne/ta ut hardisken fra selve dockingen skulle vise seg å være alt annet enn enkelt. Noen her som har vært borti og ta ut en harddisk fra samme eller lignende modell eller bærbar pcer generelt?

  21. Hei.. Jeg har nå en belkin router som låser seg hele tiden. Må restarte den konstant for å motta linja. Er ikke noe i veien me linja for hver gang jeg restarter routeren mottar jeg linja igjen. Har derfor tenkt å gå til anskaffelse av en nye rimelig router. Lurer bare på hva som er best av d-link og smc routere generelt. Trenger en stabil router som ikke låser seg.

     

    Noen anbefalinger ?

×
×
  • Opprett ny...