Gå til innhold

Suntec

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Suntec

  1. Enmannpaa27 skrev (3 minutter siden):

    Jeg er singel, og kommer alltid til  å være det, og uten barn. 
    Takker for svar!

    Du kan gifte deg pro forma. Da koster det bare en brøkdel av hva du må betale som singel hvis du ønsker å bli der lenge. Og du har alle thailandske rettigheter.

    • Liker 2
  2. Enmannpaa27 skrev (6 minutter siden):

    Takk for svar. Beskrivelsen din høres Afrika-tendenser, haha. Har du noen anelse på total kostnad visum osv? Jeg ser at leiligheter for 5000 Baht i bangkok har bedre standard enn jeg noengang har levd i Norge..

    Gifter du deg så koster det bare småpenger. Man møter opp på et kontor en gang i året og betaler noen baht. Thailenderne er mye frekkere enn afrikanere. Men de skjuler det godt. Roter man seg ikke bort i dårlig selskap, eller noe kriminelt, så er der helt trygt. Thailandsk fengsel holder man ikke ut lenge. Men; de lopper deg for mest mulig hvis du ikke passer på. Lei deg noe billig i starten til du får oversikten. Så blir du loppet for minst mulig. Allier deg med en thai, hvis du finner en ærlig en, som snakker for deg og vær usynlig. Ser de at du er utlending så plusser de på 100%.

    • Liker 2
  3. Markiii skrev (59 minutter siden):

    Hvis du har 4 millioner og blir 80 år gammel så blir det vel bare 100.000 kroner i året å leve for. Høres ikke akkurat ut som det er så mye. Og husk på at det nok blir en del helseutgifter med alderen.

    Man mottar norsk pensjon fra fylte 70 år selv om man bor i utlandet. Men pass på helseforsikring. Det er svindyrt å være forsikret gjennom norsk helsetjeneste. Finnes andre private forsikringer som er mye billigere. Jeg har en som dekker alle sykdommer inntil 5 mill og koster ca 5.500,- NOK i året.

    • Liker 2
  4. Enmannpaa27 skrev (47 minutter siden):

    Takk for svar.
    Ja, det er jo en haug med utgifter jeg ikke aner noe om. Jeg har bare omregnet en viss formue til Baht, og sjekket hvor mange år jeg kan leve i Thailand på dette.. Synes jeg leste noe om visum på en pris av 250,000kr, googler meg ihjel, men finner ikke ut noe av det. Vurderer egentlig å booke møte på NAV for å høre om de har noe peiling på dette(?)

    Gjør det enkelt. Finn deg en grei kone som er voksen og ikke krever all verden. Unngå de unge skliene. Dem kan du ikke stole et sekund på. Og pass deg for familien. Hold på lommeboka og bankkortet. Plutselig er der 70 stykker som ikke gidder å jobbe og tigger penger. De bruker alle triks som finns i boka. Sykdom. Gjeld. Får ikke jobb. Griner. Osv. Lista er lengre enn armen din. Ikke gi de lillefingeren. Da sluker de hele deg. Rå. De eneste du er ansvarlig for er din kone, mindreårige barn og hennes foreldre, hvis de er for gamle til å jobbe. Men pass deg der også. Grådigheten har ingen grenser. Gir du de 500 bath en gang så blir de sure hvis du ikke hoster opp 1000 neste gang. Og slik dobler det seg hver gang. Smilets land kaller de det. Falskheten, baksnakkelse og frekkhetens land passer bedre. Lær deg Thai fortest mulig så de ikke kan snakke nedsettende bak din rygg. Men; det er greit å bo der bare du passer på pengene dine og ikke drikker deg sanseløs for ofte.

    • Liker 5
  5.  

    Åpne lokket på Airpod-esken i nærheten av telefonen din. Da på popper umiddelbart opp ladestatus på eske, og hver enkelt Airpod.

    Ikke umulig, eller særlig vanskelig å sjekke.

     

    Men jeg er enig i at det kunne definitivt vært bedre ja! Som noen sier i tråden, det burde være mulig å velge i innstillinger om man vil ha fullt batteri, eller stoppe på 90% på både Airpods og eske.

    Ja kanskje spesifikt på Airpods, men virket som du mente i det store bildet (altså andre plugger også) så det var slik jeg tolket det. Ikke alle som lar deg sjekke status på eske og hver enkelt øreplugg mens du lader. Nå mener jeg heller at de burde la 100% være 90% kanskje og la folk lade fullt (eller lar deg velge i innstillingene som du nevner). Mye enklere. 

     

    Jeg lader når det passer meg, og så får jeg heller reklamere hvis produktet ikke kan levere. Produsentene har muligheter for å sette inn tiltak som gjør at lademåten til kundene ikke ødelegger produktet, men når de velger å ikke implementere det og ikke la deg bytte batteri så får de ta prisen for å gi oss nye når de gamle tar kvelden.

    Artikkelen handler spesifikt om Apple sine Airpods.

     

    Hvis du lader når det passer deg så får du også ta ansvaret for at batteriene blir defekte innen kort tid. Lithium batterier, i motsetning til NiMh og NiCad, må brukes, lades og lagres på korrekt måte for å vare. Det er brukers ansvar å inneha nødvendig kunnskap om det. Apple har tydeligvis gjort jobben sin ved gi deg mulighet til å sjekke batteristatus til enhver tid. De har intet ansvar for opplæring i bruken av de ut over bruksanvisningen som følger med. Det blir som om du kjøper en sykkel uten å kunne å sykle, og ødelegger den, og returnerer den til butikken fordi at sykkelen ikke ville sykle.

    • Liker 1
  6. Skulle tro at i hvertfall produsenter hadde nødvendig kunnskap om Lithiumbatterier nå. Men det ser ikke slik ut. Lithiumbatterier varer ikke evig og de må lades, brukes og lagres korrekt. Dvs at ladeenheten må lade batteriene på korrekt måte og at elektronikken slutter å virke (øreproppene) når batteriene har nådd minimum spenning dvs ca 3-3,3 volt pr celle. Men; det er brukers ansvar at man ikke lagrer dvs ikke lader og lar øreproppene bli liggende ubrukt med denne spenningen over lang tid. Da selvutlader batteriene seg selv under denne grensen og blir ødelagt. Det er brukers ansvar at batteriene alltid over tid er minst 40-50% oppladet dvs ca 3,8-3,9 volt pr celle. Hvis man slurver med dette så kan et Lithiumbatteri ødelegges innen kort tid.

  7.  

    Kinaleketøy til enorm overpris for dumme nordmenn. akkurat disse produseres i Shenzhen, Kina til under en tidel av prisen i Norge.

     

     

    Ja, i motsetning til all annen elektronikk du kjøper, som alt er produsert i velstående vestlige land med kjærlighet og gode arbeidsforhold og kvalitet?

    Og du har jobbet i Kina de siste 15 årene og har kontor og varehus der eller? Det går faktisk an å få alle disse duppedittene direkte fra produsent i Kina hvis man har kunnskap ut over den norske nissehorisonten her hjemme som beriker seg på dumme borgere. Et eksempel. Jeg har en 'Nokia' mobiltlf made in China) med både FM radio og UHF TV samt plass til 4 simkort (4 tlf nr) pluss alt det andre man finner på dagens smarttlf til femsifret beløp i Norge. Hovedkamera 12 mpix pluss webcam. Betalt pris i Kina, ca 300,- NOK.

  8. Når jeg leser kommentarene her så er der ikke så opptatt av miljøet. Er alså helt i orden med bruk og kast av mobil og annen elektronikk eller? Er jo sikkert krise om dere må ha mobilen ett år lenger når det kommer en ny modell. Bare vent til garantiordningen på batteriene går ut på elbilene. De vil bli så dyre og reparere at de vil de havne på høggern akkurat som Think gjorde. Ikke mye miljøvennlig det heller. Prate om klimaet er dere gode på så lenge det gjelder alle andre enn dere sjøl.

     

    Nå er denne klimakrisa bare bløff. Den føyer seg inn i andre klimakriser som har vært spådd de siste 50 årene. Fra ny istid på 70-tallet, Ozon"hullet" på 80-tallet. til Co2 krisa som vi har nå. Ingen av de krisene som forskerne har sagt vil skje er skjedd. Det handler rett og slett om pengene disse "krisene" drar til seg. Er enorme beløp i omløp bare en nevner ei krise.

     

    Det har vist seg at batteriene sannsynligvis har lengre levetid enn selve bilen. Og batteriene kan allerede i dag resirkuleres. Så den biten er allerede løst. At det er noe svineri å produsere disse Lithium batteriene er en annen sak.

     

    Kun opptatt av nærmiljøet. Dvs fei for egen dør. Setter mer og mer pris på gjenbruk av gamle ting. Det gir en mye bedre følelse enn å amoksjoppe nytt juggel og skrot. Desember i fjor, som er den mest hysterisk sjoppemåneden av unyttige ting, hadde jeg et forbruk på ca 1500,- utenom faste utgifter. Og inkludert i det var en togbillett til ca 400,- og et besøk på Polet. Så da tror jeg at jeg er innafor :) ?

     

    Ang klimaet så har nok Universet, Solsystemet og Jordens indre mye mer innvirkning på det enn noe levende skapninger klarer å forårsake.

  9. Helt enig. Dagens hysteriske rush etter stadig nye duppeditter og det siste av alt mulig er bare idiotisk og fordummende. Og ungdommen som protesterer for et bedre klima er verstingene på dette område. Noe som heter å feie for egen dør. Selv har jeg en gammel 'Nokia' som verken har internett, touchskjerm eller MMS. Kun vanlige SMS og til å ringe med. Men den har FM radio og UHF TV, pluss 4 simkortholdere (4 tel nr) :) Så den bytter jeg ikke ut. Reddet nylig 3 stk avanserte (HDMI og full pakke) 60" flatskjermer med fjernkontroll pluss en A3 farge laserskriver og en stor kasse med fargekassetter som en bedrift skulle kaste for å kjøpe nytt. Alt funker perfekt. Skjermene koster i dag ca 10.000,- pr stk og laserskriveren nesten 100.000,-. Fullstendig idiotisk. Sier ikke mer.

    • Liker 2
  10.  

    Jeg triller min sykkel i 70 km/t i nedoverbakke, men i oppoverbakke går den bare i 15 km/t. På flat bakke greier jeg fint 50 km/t ved spurt. Og jeg har heller ingen batterier! At det er krise når en liten sparkesykkel går over 20 km/t er ganske utrolig. Men vi nordmenn elsker jo firkantede regelverk, så det er ikke akkurat overraskende.

     

    Har du motor på din sykkel som hjelper deg opp i disse hastighetene? Ikke det nei? Da er det jo ikke samme sak. Det er ikke snakk om å forby sparkesykler som du faktisk sparker opp i disse hastighetene, men de med motorer som drar deg opp i dem...

    Uforsvarlig adferd i trafikken er ulovlig, enten man har motor eller ikke. Og det gjelder ikke bare fart.

    • Liker 4
  11. Det er godt nok og spyle gjennom vannkjølingen med ferskvann ja.

     

    Nei, det er ikke godt nok å kjøre gjennom kjøleanlegget med ferskvann. Man må bruke lunket ferskvann for løse opp evt saltpartikler. Så må hele båten skylles og vaskes i ferskvann, og ikke minst; legges til tørk. Deretter sprayer man all mekanikk, både utvendig og innvendig, med vannavstøtende og korrosjonshindrende silikonspray, CRC, WD40 el. Denne sprayingen bør man foreta både før og etter bruk. Når det er sagt så er ingen modellbåter konstruert for å bruke i saltvann. Uansett hvor nøye man er så vil man oppleve mer korrosjon ved bruk i saltvann. Og det er stor forskjell på saltvannet langt ute på kysten og brakkvannet inne i fjordene. Har man ikke noe valg, så kan man kjøre i saltvann, men da må ettersyn og vedlikehold være desto mer nøye. Forsegl gjerne luka på toppen også med en stripe tape som ekstra sikring, særlig hvis båten skulle gå rundt. Fusker man med noe av dette, så har man ikke en velfungerende båt særlig lenge

  12. Hva hjelper det når huseiere i Stavanger nektes av kommunen å legge solceller på taket?

     

    En kommune har ingenting å gjøre med hva du legger på ditt tak. Det er kun et forhold mellom deg og ditt forsikringsselskap så lenge du har et godkjent undertak. Dvs vann og fuktsikring. Kommunen kan muligens blande seg inn i sjenerende solrefleks i særdeles tettbebygde strøk. Men der finnes matte solceller som reflekterer mindre sollys enn diverse brukte takpanner. Så et sånt vedtak i en kommune ligger uhyre tynt an rettslig.
  13. Solceller har lenge vært billig for de som vet hvor de kommer fra og ikke har ti tommeltotter. Moderne solcellepanel kan brukes som ytre taktekking og koster ikke mer enn vanlig taktekking. Alt arbeidet kan man gjøre selv helt frem til tilkobling av 220 volts ledningsnettet siden alt er svakstrøm. Eneste som må utføres av autorisert personell er bytting og tilkobling til ny strømmåler (toveismåler) på et allerede eksisterende anlegg. Alt man trenger utenom dette kan enkelt bestilles fra produsent i Østen. Paneler, koblinger, kabler, inverter og batteribank. Alt dette, for et normalt størrelse bolighus, får lett plass i en 20' container og koster ikke mer totalt enn et vanlig tak i Norge.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...