Gå til innhold

warillion

Medlemmer
  • Innlegg

    424
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av warillion

  1. Grunnen til at GSM kommunikasjonen skal være skrudd av under flyturen er at når mobilen din er i luften, så vil den kunne få tilgang til mange flere sendere en om den er på bakken og har kun tilgang til den en sender om gangen.

    I luften vil du få kontakt med 1-6 og gjerne mer sendere på bakken og vil da oppta la oss si 5 sendere ( det er så og så mange kanaler på hver sender)

     

    Dette er ikke noe stort problem, FØR alle i flyet gjør akkuratt det samme, og alle i de 5 andre flyene som er innenfor 10 mil s omkrets gjør akkuratt det samme. Da begynner det å bli trangt om kanalene på bakkesenderene.

    Vet ikke hvordan det er med 3G og EDGE

     

    Og derfor har mobiler flymodus, for å skru av senderene og kunnne få bruke de andre funksjonene som f.eks spill, word og nettopp MP3.

     

    Og det med takeoff-landing, der tror jeg det er bare for å være på den sikre siden, at hvis det skulle komme forstyrelser fra elektroniske enheter så vil det være katrastrofalt fordi flyet er så nærme bakken og vil slite med å kunne planlegge evt. nødlanding.

     

    Men jeg tror at et fly har like stor sjangs for å bli rammet av støy og forstyrrelser som en 2006 modell bil i millionklassen.

  2. Økonomisk kompensasjon:

     

    Ved over et forbruk på 400kW i året kan kunden få øk. komp hvis det er strømutfall som lager problemer for kunden. Det finnes også en løsning der nettselskapet må rapportere strømutfall. Til mer utfall, til lavere blir nettleigen senket. Dette er fastsatt av NVE, via KILE og FASIT. Du bør søke etter disse to, for jeg vet ikke helt hva det er , tror det er noe komité.

  3. Sitter her med forberedelseshefte til faget Produksjon, overføring og fordeling av elektrisk energi.

     

     

    Tema/situasjonbeskrivelse:

    "På skolen der du går, skal det være åpen uke. Klassene du går i, skal denne uka ha en infomarsjons stand der følgende temaer skal presenteres:

     

    -Sentralnettet

    -Kundens muligheter i kraftmarkedet

    -Aktuelle spenningssystemer i lavspenningsnettet"

     

    Jeg tenker da at å lese på kapitell om fordelingsnettet og om de ulike spenningssysteme ne, fordeler og ulemper der.

    Men på kundens muligheter i kraftmarkdet, noen som har idéer om aktuelle problemstillinger?

  4. Tar jo bare et par måneder så kommer det en chip på markedet som fjerner sperren.

    http://www.itavisen.no/showArticle.php?articleId=1307036

     

    Ifølge denne mannen så er ikke det så lett! Desverre. Om det blir sånn vet jeg ikke, men de påstår jo at de har laget sperren i hardwaren. Og da ikke så lett å fjerne den uten å bytte komponenter.

     

    - Xbox 360 vil være en veldig, veldig vanskelige maskin å hacke. Sannsynligvis umulig. Jeg vet mange mennesker elsker å modde saker og ting, men de kommer til å bli veldig skuffet over maskinvaren. Vi har tenkt sikkerhet fra grunnen opp når vi designet Xbox 360 med skreddersydd silisium, sier Satchell.
  5. Finnes det en side som tilbyr online lagringsplass?

    krav jeg har er:

    • Minst 100mb
    • Minst over 2 GB begrensning på trafikken, helst mer
    • Ingen begrensing på størrelsen av filene
    • Går fint å ha reklame, det er det minste jeg kan gi tilbake
    • Ingen begrensning på hvilke filer som kan legges ut

    Ok, jeg vet jeg er meget kravstor nå. vil jeg ha noe slik så rekner jeg med å måtte betale. Det jeg vil bruke det på er å legge ud halvstore 30mb filmer ut på nettet som eg har laget selv, som jeg så kan linke til på en blogg. De som jeg har funnet til nå har en eller flere av disse begrensningene. Prøvde på google sin i går , men det var ikke noe for meg, det blir litt lite privat da.

     

    PS: mulig feilpost

  6. Har nå hatt min SE k750i i nå snart 4 måneder. Joysticken er blitt treg og ikke alltid den svarer til det jeg vil at den skal gjøre så kan den gjøre en helt annen kommando en det jeg vil den skal gjøre. Går jeg til siden med joysticken, så reagerer den ikke alltid og av og til så tar den det som om at jeg har trykket "enter" funksjonen på den.

     

    har sikker blitt utsatt for for mye støv, og lurer på om det går an å få åpnet opp framsiden av dekselet og fått rensket joysticken?

  7. Snakk med den læraren som du synes har mest efaring i faget og spør om du skal velge Mac eller PC. Og evt software som du skulle trenge og slikt. Han har som regel greie på dette, og vis faget nesten krever at du skal ha en datamaskin, så synes jeg at det er rettferdig å kreve info og hjelp til innkjøp. Skolen kunne tatt et samlet innkjøp..?

     

    Trodde med.kom linjene hadde egne maskiner på skolen?

  8. Problemet er at du har koblet til 6v mer enn den egentlig skal ha. Og da ryker komponenter i fleng, lite sannsynlig at sikringen har tatt kvelden fordi du har øket spenningen, og da trenge du ikke nødvendigvis mer strøm for at ting skal koke der inne. Men alternativet er å ta ut harddisken som er inni, og koble den til pcen. Vis du ikke er veldig redd for den så kan du levere den inn

  9. Til dere som vil skru av de fancy greiene: Hvorfor oppgradere til Vista, dersom dere egentlig vil ha XP?

    Sikker fordi Vista vil antakeligvis ha nye revulsjonerende verktøyer, grensesnitt og standarder som ikke er i xp. vi vil bare at vista skal yte, ikke se fancy ut... slik at det går ut over ytelsen.

     

    + Vista støtter 64 bit, selvom det er xp 64 bit så har jeg en idé om at vista utnytter det noe bedre

  10. Huff ja! Skummelt! Dette at vi nå må ha eget grafikkort for å kunne kjøre windows på jobb maskina. Du må ut med 500-1000kr mer for hver pc, bare for at windows vista skal kunne kjøre skikkelig. Andre en meg som ser at det er dumt? Jeg vil ikke at OSet mitt skal sluke kraft fra maskina, jeg vil helst bruke den krafta til andre applikasjoner.

     

    Blir kanskje til at flere bedrifter går over til Linux, som ikke krever så mye. Dagens maskiner er jo goe nok til å kjøre små applikasjoner som skrivepogram og slikt. Trenger jo ikke en 64 bits maskin, 1 gb ram og et skjermkort for det, bare fordi Vista krever det. :thumbdown:

  11. Herregud. Ska lages film av doom3,bloodrayne,farcry,hitman og halo.

    Ka faen e neste?!?!?!

    "ka ska vi lage nå, skjef?"

    "jo, vi kan lage eh........world of warcraft og gta:san andreas"

    "genialt!!!"

     

    :no:

     

    EDIT: Glemte Max payne, det eneste som kan bli bra.

    Faktisk laget "Grand Theft Auto" http://www.imdb.com/title/tt0076100/

    hehe. Men tror ikke det har direkte sammenhenger med GTA, uten om stjele biler :p

     

    Men så denne filmen i video sjappa, og der var det samme logo/skriften som er brukt på spillet.

  12. Hvis du nettopp har formatert, og har innebygget nettverkskort i hovedkortet så antar jeg at du har glemt å innstallere drivere for nettverkskortet. Som følger med hovedkortet, en driver cd. Kan være til hjelp.

     

    Annet problem som jeg var ute for at det var en brokobling mellom 1394 og eth (vanlig nettverk) 1394 er firewire som nevnt tidligere, brukes til digitale videokamera.

     

    Men eg jeg satser på at du har glemt å innstallere driver. Kan det stemme?

    Når jeg innstallerer win xp, så innstallerer jeg etter på driver for hk, nettverkskort og lydkort og slikt. Og da kommer automatisk en nettverkskobling opp.

     

    PS: ser ikke at den linken til den andre tråden hadde så mye med dette å gjøre

  13. Jeg spilte et flyspill i gode gamle dager, sikker 6-8 år siden på pcen!

    Det var da jeg begynte å like flyspill. Det var enkelt, og kult. Men i det siste så har alle fly spillene jeg har prøvd vært simulator spill, med andre ord jeg må sitte å skru på på alt mulige ting, taxe, snakke på radio. Det jeg er på jakt etter er et mer lignende arcade jagerflyspill der ikke alt trenger å være bang realistisk. Jeg har en ganske ny og god joystick men har aldri fått brukt den. Litt synd det synes jeg.

     

    Noen som har noen forslag? trenger ikke å være av den nyeste sorten. :cool:

  14. På et LAN, du har flere maskiner koblet sammen.. ja dere kjenne greia. ;)

     

    Når jeg da kopierer for full maskin til min PC fra en annen. Vil da 100mbit linja mi gå for fult? Eller er noe annet flaskehalsen i dagens maskiner? Vis jeg da har 1000mbit linje?

     

    Og det er her det jeg lurer på egentlig kommer inn. Vis du har et stort LAN. Med 64 brukere. Du legger ut switcher på 10 porter (ja tror ikke det finnes, men spill med) og Gbit uplink. Og du kobler hver switch med gbit uplink til en gbit switch. Med på tanken? Når alle som er koblet til en switch kopiere for full maskin fra noen fra noen av de andre switchene. Vil da hele gbit linjen bli brukt eller klarer faktisk ikke maskinene kopiere for alle 100mbit som ethernetet støtter?

     

    I teorien så sier det seg selv at 10 brukere med 100mbit ,switchet trenger en gbit linje for å få maks utbytte men er det faktisk slik?

×
×
  • Opprett ny...