Gå til innhold

sheherezade

Medlemmer
  • Innlegg

    436
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sheherezade

  1. Å lage to tråder i løpet av 30 minutter om det samme er ikke særlig produktivt. :nei:

    Jeg ser forsåvidt den, men tenkte at hvis jeg skrev i den forrige tråden så kom det til å komme noen kommentarer om at jeg burde starte en ny tråd om "nytt" tema. (Skannere vs anbefalinger om firma som digitaliserer). Men moderator må gjerne slette denne tråden så kan jeg fortsette å skrive i den andre.

  2. Mine foreldre sitter på endel papirbilder, film, lysbilder mm. som skulle vært digitalisert, og av praktiske grunner blir jeg nok å sette ut jobben.

    Men før jeg kontakter noen lurer jeg på om det er noen her som har erfaringer med bedrifter som gjør denne type ting da jeg går utfra at kvaliteten kan variere veldig fra sted til sted. Jeg har kikket spesielt på http://www.videoverkstedet.no/ og http://multimediaexperten.mystore3.no/, men tar gjerne mot andre anbefalinger og.

     

  3. Rent generelt, er det store kvalitetsforskjeller når det gjelder å scanne filmer, bilder osv. selv med en scanner dedikert til dette formålet kontra å få det gjort profesjonelt?

     

    Jeg trodde det kanskje var noe å hente i form av retursjering av farger og støy hvis man fikk det gjort hos en fotoforretning, men da jeg snakket med Japan Photo sa de at de ikke gjorde det under digitaliseringsprosessen....

  4. En #¤"#%# greide å kjøre på meg når jeg sto parkert uttafor mitt eget hus. Vedkommende stakk selvfølgelig uten en lyd, og jeg sitter nå med en god del skader i støtfangeren.

    Bortsett fra ett brest dreier det seg heldigvis stort sett om kosmetiske skader, så det jeg lurer på er om det er mulig (generelt) å utbedre slike ting uten å måtte bytte hele støtfangerern? Jeg mener jeg har hørt at enkelte verksteder kan bruke en form for "sparkel" eller fyllmasse for å utbedre slike ting...

  5. Har nettopp oppdaget en ny knapp som det står PQ på oppe i høyre hjørne til Firefox. Den går ikke an å fjerne gjennom noen form for slett kommando.

    Den forsvinner midlertidig hvis jeg bruker kommandoen tilpass til standard på verktøylinjemenyen, men den er tilbake når jeg åpner Firefox på nytt igjen.

     

    AVG og Spybot finner ikke noe, men hvis jeg trykker på noen av linkene som denne knappen har, ender jeg i 99% av tilfellene på en eller annen spamside så jeg tviler på at det er noe som *bør* være der.

     

    Er det noen som har vært borti noe lignende, og vet om det evt. er noe jeg bør bekymre meg over?

     

    Her ser dere en screencapture hvor jeg har trykket på knappen for å vise de ulike linkene. http://i43.tinypic.com/2e0txcj.png

  6. For tiden leier jeg bolig i et hus med svært dårlig internettkapasitet så jeg ser på muligheten for å skaffe mitt eget bredbåndabonnement.

     

    Skal jeg det vil jeg imidlertid være avhengig av å kable meg rundt det oppsettet som allerede er her(jeg deler nett med huseierne pr i dag), noe som innebærer at jeg må bruke endel forgreiningskontakter. Vil dette kunne føre til noe trøbbel for meg eller huseiern? Redusert hastighet, utfall av nett...osv?

  7. For en tid siden kjøpte jeg en ASUS KV55 som erstatning for min gamle laptop. Av en eller annen grunn har jeg aldri fått til å aktivere MS office på den.

     

    Installeringen går så det suser, men når maskinen kobler til internett for å aktivere programmene får jeg beskjed om at det ikke lar seg gjøre på grunn av at den angitte produktnøkkelen allerede er aktivert det maksimalt antall tillatte ganger for den lisensen jeg har.

    Prøver jeg imidlertid å installere Office på en liten netbook jeg har stående går aktiveringen gjennom uten problemer, så for meg virker det som om det er ett eller annet på ASUSen min som "ødelegger."

     

    Programmet er mitt, kjøpt på ærlig vis gjennom Microsoft sitt studenttilbud og med lisens til å bruke det på 3 maskiner. Jeg har Office installert på den stasjonære pcen min, så ASUSen vil da være pc nr 2 som jeg vil bruke programmet på.

     

    Prøvde å kontakte kundeservice hos Microsoft, men fikk stort sett ikke noe annet svar enn at "det var mystisk..."

    Kan noen hjelpe?

  8. Kan noen hjelpe meg med oppsett på denne. Du har en avstengt beholder som inneholder en en atomig idealgass som i tilstand 1 har følgende verdier:

    Volum: 0,45*10^(-3)m^3

    Trykk,p, 3,2 Mpa

    Temperatur T, = 892 K

     

    Så skjer det en volumøkning slik at gassen i tilstand 2 har følgende verdier:

     

    Volum = 8*volumet i tilstand 1

    Trykk = p2

    Temperatur = T2

     

    Regn ut trykk og temperatur i tilstand 2.

     

    Jeg tar utgangspunkt i tilstandslikningen for en idealgass: pV=nRT, men jeg er usikker på hvordan jeg skal bruke den i dette tilfellet. Manipulerer jeg den med hensyn på p får jeg jo p= nRT/V, men da er både p og T ukjente.

  9. Jeg holder på med likevektsuttrykk, men jeg er usikker på om jeg har forstått det riktig. Kan noen se gjennom denne oppgaven?

     

    En spalting i gassfase er beskrevet ved hjelp av likevektslikningen

    N2O4 ---> 2NO2 . Ved en temperatur lik 50 °C er det funnet at totaltrykket av gassene ved likevekt er PTOT = 0.263 atm, samtidig som PNO2= 0.212 atm. Hva er da likevektstrykket for N2O4 i atm?

     

    Setter opp K = (P2NO2)/(PN2O4)=0,263

    Som gir PN2O4 = 0,263/P2NO2

    Er dette riktig uttrkk for beregning av likevektstrykket?

  10. Hjernen min er i påskemodus. Kan noen gi meg noen tips om hvordan man går fram på følgende oppgave?

     

    "Natrium (Na) og kalium (K) reagerer begge med vann (H2O) etter følgende reaksjonslikning

    (M= Na, K):

     

    2M+2H20 -->2MOH + H2

    Hvilket metall (Na eller K) lager størst masse i gram av sitt hydroksid (MOH) når vi lar 7.5

     

    g av hvert metall reagere med et overskudd av vann?

  11. Da jeg koblet ipoden(jeg har en Ipod classic - tror det er 4.gen), ble jeg spurt om jeg ville kjøre en kontroll da det skulle være noen problemer med disken. Jeg sa ja til det, men etter en liten stund kom det opp et vindu med beskjed om at disken ikke kunne kontrolleres mens den var i bruk, samt om jeg ville demontere volumet først, samt et OBS om at hvis jeg gjorde det ville alle referanser til dette volumet bli ugyldige.

     

    Jeg har aldri fått denne beskjeden om demontering før. Hva menes med demontering i dette tilfellet, og bør jeg gjøre det?

  12. Jeg har en Asus K55 VM laptop som til nå har hatt en dual boot mellom Windows 7 og Ubuntu. Av diverse årsaker bestemte jeg meg for å slette alt for å starte på scratch så jeg kjørte Asus recovery diskene jeg hadde brent på forhånd.

    Alt fungerte tilsynelatende smertefritt, og da jeg var ferdig å kjøre gjennom diskene kom det opp en beskjed om at alt hadde gått bra, og at disken var gjenopprettet.

    Jeg gikk så inn i BIOS for å endre tilbake bootrekkefølgen, og da så jeg at bootloaderen til Ubuntu fremdeles lå der, men jeg satte maskinen til å boote fra windows og valgte save og exit. Da maskinen så rebootet kom den vanlige ASUS logoen før det hele stoppet med en sort skjerm med "error:unknown filesystem. grub rescue".

    Jeg får den samme beskjeden når jeg prøver å kjøre fra Ubuntu bootloaderen.

     

    Jeg skulle gjerne hatt Windows 7 tilbake, så er det noen som kan hjelpe meg å komme ut av denne suppa?

    Jeg kommer inn i BIOS, men det er det.

  13. Du bør så absolutt jobbe med fagene, men det er ikke så vanskelig som enkelte skal ha det til. Endel frafall er det imidlertid, men det tror jeg man ser på en god del andre linjer og etterhvert som folk finner ut at de har valgt feil linje, stryker på eksamener etc.

     

    Jeg tok forkurs over nett via NKI før jeg startet. Personlig kan jeg ikke si meg fornøyd med opplegget, men det er nå en mulighet for å skaffe seg de nødvendige fagene.

  14. Jeg går første året byggingeniør nå og bor sammen med en som kom inn ved hjelp av TRES. De måtte ofre et par sommeruker, men han sier det går helt fint å henge med på fagene. Den eneste "kneika" er at de etter jul vil få både matte 1 og matte 2 på ett semester og det kan jeg levende se for meg blir endel jobb.

×
×
  • Opprett ny...