Gå til innhold

kollolll

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kollolll

  1. I mitt første samboerforhold var det tidlig et problem at vi ikke taklet overgangen fra å være på besøk hos hverandre til å skulle leve felles og separate liv parallelt.  Hvis hun var på besøk hos meg fucket jo ikke jeg plutselig off til en kamerat for å se film.

    Den overgangen slet i alle fall jeg med. Jeg følte jeg måtte gjøre noe med henne hele tiden, og dermed ble det vanskelig å for eksempel skulle gjøre mine egne ting. Sette meg ned alene og spille Xbox, for eksempel.

    Men så var jeg bare barnet. Mulig det ikke er noe andre sliter med.

  2. I korte trekk har arbeidsplassen min valgt å ansette to personer hvis eneste oppgave er å "promotere bedriften i sosiale medier", og nå vil disse to at jeg skal være med i en video som skal postes i alle bedriftens kanaler i sosiale medier.

    Den skal spille på min fysiske attributter (jeg er høy). Alle de andre ansatte har sagt ja til å være med i tilsvarende selvironiske videoer. Noen under press; andre kan helt enkelt ikke styre sin begeistring.

    Det er så uaktuelt at jeg er kvalm. Ikke fordi jeg ikke kan le av meg selv eller noe sånt; jeg vil bare ikke hutes inn i slikt piss. Jeg tenker med gru på diverse ellers respektable mennesker som legger seg hver natt vel vitende om at det ett eller annet sted der ute på nettet finnes en video fra 2014 hvor de under tvang danser med til The Fox med svettepytter under armene.

    Greia er at det først var litt sånn "hahaha du vil ikke det nei, kleine greier", men nå som det har gått opp for dem at jeg faktisk ikke kommer til å gjøre det begynner det å bli direkte ubehagelig. Jeg får høre at jeg er usolidarisk. "Nå har alle andre gått med på det, så jeg synes du faktisk er litt kjip nå". Standardfraser om "lagspill".

    Hva gjør jeg? Jeg vet jo at de ikke kan legge noe ut av/om meg uten mitt samtykke, men rent sosialt? Jeg opplever det som ubehagelig. Generelt har jeg ingen problemer med å være selvhevdende eller å gi klar beskjed, men de gir seg faen ikke.

  3. Hei,

    Jeg har meldt meg opp i privatisteksamen i engelsk skriftlig og muntlig til jul. Dette har jeg gjort to ganger tidligere òg, men har da av helsemessige årsaker (med legeerklæring) ikke stilt. Jeg har da fått refundert summen, men jeg husker ikke helt hvordan omstendighetene var.


    Jeg mener å huske at man får det refundert om man har til intensjon å melde seg opp i samme fag til neste eksamensperiode, men jeg er ikke sikker. Jeg husker heller ikke om det avhenger av hvor mange ganger man har meldt seg opp og så ikke tatt den.

    Eller er det en individuell vurdering basert på personlige omstendigheter? Jeg er i jobb og har litt penger spart opp, om det er relevant. Jeg har også karaktert i fagene fra før av, men det hadde jeg også de andre gangene jeg fikk det refundert.

  4. Hei,

    Jeg har fått mulighet til å kjøpe en tidligere seksjonert tomannsbolig hvor begge halvdelene har en egen utleiedel. Det er altså fire enheter til sammen i boligen.

    Hvordan skattlegger en dette? Det er 2x140 kvadrat og 2x40. Leier jeg ut den ene på 140 og dens utleiedel separat har jeg forstått at dette fortsatt er skattefritt, ettersom egen del (140+40) fortsatt vil ha høyere utleieverdi. De er identiske i størrelse og planløsning, men der jeg ønsker å bo selv har høyere standard.

    Leier jeg i tillegg ut egen utleiedel blir alt skattepliktig, har jeg skjønt.

    Jeg lurer litt på hvordan jeg kan få mest mulig ut av dette. Jeg kan i teorien slå ned en vegg inn til den andre hoveddelen, få ytterligere 60 kvadrat og dermed sitte igjen med fire enheter på 200, 80 og 60, 60. Om jeg så seksjonerer ut kun den ene på 60 kan jeg vel fint leie ut de på 80 og 60 skattefritt fortsatt? Og så kun skatte av den ene på 60 som nå er en separat bolig?

    Beklager rotet.

  5. Hei,

    Jeg skal kjøpe et nytt fjernsyn. Jeg ser på disse to:

    https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/QE55Q7FNATXXC/samsung-55-q7f-qled-4k-uhd-smart-tv-qe55q7fnat?scid=Pricecomparison2989_2_False
    https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/UE55NU8005XXC/samsung-55-uhd-smart-tv-ue55nu8005

    Hvilken anbefales? Jeg ser Q7 har QLED. Prisforskjellen på to tusen spiller liten rolle (med mindre de er like gode).

    Jeg er også åpen for andre forslag. Jeg har sett på mye, men jeg har cirka 6547 faner oppe nå med tester, anbefalinger og forklaringer på forskjellen mellom QLED og OLED. Hva faen er en nit? En polakk anbefalte Q7.

    Jeg er klar over at OLED er bedre på mørke farger, men QLED er vel det beste kompromisset?

    Kikket for så vidt på denne òg https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/55POS9002/philips-55-oled-4k-uhd-smart-tv-55pos9002?scid=Pricecomparison2988

  6. Jeg hadde definert begge situasjonene i innlegget som utroskap. Premisset i begge er at en romantisk/seksuell interaksjon med en annen person holdes hemmelig for ens egen kjæreste/partner. Begge hadde ført til umiddelbart brudd for min del.

    Synes den siste er "verre", men den første er saktens ille nok. Alkohol er ingen unnskyldning i tilfeller som det der; mister man kontrollen såpass med promille innabords får man tilpasse farten etter forholdene.

  7. Er ute etter et nytt fjernsyn.

    Jeg er ikke ute etter rare greiene. Har nok kjøpt i overkant dyrt tidligere, men jeg tror det er helt meningsløst. I elbutikken ser jeg selvsagt forskjell på en TV til 20 000 kontra en til 5 000, men om jeg kjøpte førstnevnte og ved et uhell fikk med meg den billigste hjem tror jeg det hadde gått meg hus forbi. Aha-opplevelsen var da pikslene i praksis hadde en av hovedrollene i en noe dyster film jeg så forleden; da skjønte selv jeg at det var på tide med noe nytt.

    Så hva kan jeg finne i prisklassen rundt 6000? Smartfunksjoner er et pluss, men jeg har Chromecast (som sikkert uansett er innebygd i de fleste nyere TV-er?), så det er viktigere med OK bilde og lyd.

    Elkjøp har TV-dager (i disse dager) som ender dagen i dag. Er noen av TV-ene under her verdt pengene?

    https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/55PUS6412/philips-55-4k-uhd-smart-tv-55pus6412
    https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/49PUS7272/philips-49-uhd-smart-tv-49pus7272
    https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/49PUS6412/philips-49-4k-uhd-smart-tv-49pus6412

    Tusen takk.

  8. Takk så mye til begge! Tror jeg har en pekepinn nå, men mulig jeg har et par spørsmål til om jeg blir i tvil.

    -X7ENIANL: Er det Chrome du bruker? Go har samme problemet der. Antar T-We og Go er stort sett identiske applikasjoner i forskjellig kosmetikk, så da skal de ha samme problemene med stabilitet også. Forsøk i Explorer inntil videre.

  9. Tusen hjertelig til begge for svar.

    -X7ENIANL: Tjenesten heter T-We. Tror muligens du også må ha internett fra Canal Digital for å få det inkludert gratis, men ellers koster det 79 kroner. Les mer her: https://kabel.canaldigital.no/tv/t-we/ Jeg har sett det i bruk hos en kamerat, og kunne ikke sånn umiddelbart se de store forskjellene fra Go. Mulig innholdet og rettighetene ikke er de samme, men i alle fall verdt å utforske. Go har vært en gamechanger for meg.

    vidor: Hvor langt ned i pris skal vi før det blir sirup? Jeg går klar av sirupterskelen med god margin i et par år fremover med A10-70? Og er Yoga 2 bedre? Den får gode skussmål her: http://www.lydogbilde.no/test/mobil-nettbrett/gruppetest_nettbrett-i-mellomklassen/lenovo-yoga-tablet-2-2

    Er det korrekt å anta at om appen finnes på min Android-telefon, så vil den funke på alle Android-nettbrett òg? Eller er det forskjeller der?

  10. Tenkte et stativ. Er kunde hos Canal Digital, så det er ordnet. Om ikke du er klar over det har du tilgang til en tilnærmet likeverdig tjeneste som kabelkunde.

    Jeg tror jeg vil ha Android. Hvordan er Lenovo? Yoga Tab 2 eller TAB 2 A10-70? Acer Iconia One B3-A30?

    Klar over at dette er langt fra toppmodeller, men det trenger jeg rett og slett ikke. Streaming, torrenting og kanskje mulighet for VPN er alt jeg vil ha.

  11. Hei,

    Jeg er ute etter et nettbrett. Jeg har aldri hatt et nettbrett før og kan svært lite om det.

    Mine behov er Netflix, TV2 Sumo, Canal Digital Go, HBO, Viaplay og NRK. Er det slik at disse vil funke på stort sett alle operativsystem, eller er det enkelte som har færre apper enn andre? Alt annet jeg har er Android, så hadde i utgangspunktet foretrukket det, men det er ikke et absolutt kriterie.

    Kamera er helt ubetydelig. Jeg vil bare ha den stående på skrivebordet mitt med en film eller sport løpende i bakgrunnen mens jeg jobber på laptopen.

    Stabil streaming, bra bilde, OK lyd uten headset og bra utvalg i apper er viktigst. Helst under tusenlappen. Brukt er også greit.

    Takk.

  12. Hei,

    Foreldrene mine har gitt meg i oppgave å finne en brukbar TV til hytta. De har akkurat oppgradert til fiber, så de ønsker å forbedre bildet også.

    Dette kan jeg helt ærlig veldig lite om. Som ventet har jeg rotet meg inn i en jungel av forvirrende begreper som HDR, falsk HDR, HDR-imitasjon og villedende Hz-tall.

    Enkelt sagt ønsker de seg en habil 4K-TV til under 6000 kroner. Jeg vet vi er i det nest laveste prissegmentet der, men det er tross alt bare til hytta. Den skal brukes til diverse streamingtjenester (Netflix, Sumo, Viaplay, NRK, HBO, Dplay), avspilling av lokale filer på PC/tablet og en sjelden gang Xbox One-spilling. Sofaen er bred (stor familie), rundt to meter fra hvor TV-en vil stå.

    Hvordan ser denne TV-en fra Sony ut? Prisavslaget gjør at den går ned fra prisklassen over, hvilket i praksis vel skulle gjøre den bedre enn de fleste TV-ene for under 5500? Har denne hva man kaller "ekte" HDR? Med brukbar reell "refresh rate"?

    Jeg takker for all hjelp, og eventuelle forslag til andre TV-er.

  13. At en hvit, høylytt mann i 70-årene med flere milliarder på bok etterfølger USAs første svarte president ses på som regressivt og et slag for likestillingen - spesielt når motkandidaten kunne blitt deres første kvinnelige statsleder. Jeg er uenig, men det er nå i alle fall budskapet man forsøker å formidle.

    Paradoksalt nok er det akkurat denne tankegangen og ordlyden som i betydelig grad bidro til at han vant.

    • Liker 2
  14. Hei,

    Min Samsung Galaxy S4 har gått sønder.

    Kan noen anbefale en telefon som har cirka de samme spesifikasjonene og egenskapene? Ikke Apple. Jeg hadde ingenting å utsette på S4, så det gjør ikke noe om det er en ganske gammel telefon.

    Jeg skjønner at jeg for den prisen kan kjøpe en ny S4 på nettet, men om det finnes noe billigere som er like bra eller noe nyere til en OK pris vil jeg vurdere det òg.

    Det kan like gjerne være noe utelandsk kjøpt online fra Asia, altså. Det gjør ingenting; jeg kan gjerne vente litt.

    Tusen hjertelig for all hjelp!

×
×
  • Opprett ny...