Gå til innhold

Fredelig

Medlemmer
  • Innlegg

    231
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fredelig

  1. Foreløpig skriver vi ingenting manuelt, foruten noen små spørringer i MySQL. Vi har egentlig bare blitt lært opp til å bruke design-modusen, så hvis jeg for eksempel skal la brukeren legge inn noe i en database, går jeg på Insert > Data Objects > Insert Record > Record Insertion Form Wizard. Til og med i HTML og CSS er vi ikke lært opp å skrive noe særlig manuelt, men dette har jeg heldigvis lært på egenhånd.

  2. Hei, jeg går da 2. året med realfag på videregående, og må for alvor begynne å tenke på hva jeg ønsker å studere etter videregående.

     

    Jeg har helt siden ungdomsskolen hatt et mål om å studere Datateknikk på NTNU (nå datateknologi), men sett i lys av at det visstnok er nedgangstider i IT-bransjen, lurer jeg da på om dette er en fremtidsrettet vei å gå.

     

    Jeg vet at det er IT jeg ønsker å jobbe med, men jeg lurte på hvilken retning innenfor IT som er mest fremtidsrettet. Bør jeg satse på f.eks. systemutvikling, kunstig intelligens eller noe annet?

  3. IT-faget i skolen irriterer meg stort. Istedenfor å faktisk lære PHP og MySQL, lærer vi heller å bruke Dreamweaver og MySQL Workbench til å gjøre absolutt all kodingen for oss! I tillegg til at vi blir fullstendig avhengig av denne programvaren i fremtiden for å lage nettsider, støtter Dreamweaver kun ext/mysql funksjoner slik at det er dette vi må bruke.

     

    Jeg kan lage en brukbar, dynamisk nettside, men jeg kan fortsatt ikke en dritt PHP eller MySQL.

  4. Hvis skjermen er helt svart, hvordan vet du da at pc-en faktisk er på? Det at viftene går sier ikke nødvendigvis noe sikkert om pc-en faktisk har startet og lastet os-et.

     

    Så, kan du komme inn i skjermmenyen når pc-en ikke "går på" for å utelukke at det er skjemen som ikke starter opp når dette skjer?

     

    Med "gå på" mener jeg at viftene og alt det der kjører, ikke at den kommer inn i OS eller noe sånt.

     

     

    Hvilken PSU har du? Jeg har vel mine mistanker om at du kan prøve å jumpstarte den sånn med en gang.

     

    Corsair AX760

     

    Kanskje en tanke...

    Ta ut bios batteriet, vent litt, for så å sette det inn igjen.

    Med den tanke på å løse evt. feilinnstillinger som kan ha blitt endret, ved at standardinnstillinger på hovedkortet vil bli gjeldende.

     

    Mener du tilbakestille CMOS? Skal gjøre det når jeg kommer hjem

  5. Får ikke sjekket inni PC-en nå, da jeg ikke er hjemme.

     

    Mobo: GIGABYTE GA-Z87X-UD3H

    Skjermkort: ASUS GeForce GTX 780 3GB

    CPU: Intel® Core™ i5-4670K

    Skjerm: Benq XL2411T

     

    Tror ikke det har noe med skjermkortet og det å gjøre, da tastaturet og musa heller ikke går på. Alt er bare helt svart, det eneste som skrur seg på er selve datamaskinen, kommer ikke inn på noe ting. Men PC-en starter normalt ca. 70% av gangene, og da fungerer alt helt fint.

  6. Hei, jeg installerte nylig et nytt webcamera på PC-en, og av en eller annen grunn har dette utløst et problem som gjør at PC-en ikke starter skikkelig opp. Det hender ikke alltid, men når det skjer går viftene på og alt det der, men skjermen, tastaturet og musa er liksom bare helt døde. Jeg tror jeg hørte et lite knekk/dunk da jeg dro ut PC-en fra under skrivebordet for å koble til kameraet. Noen som har peiling på hva det kan være?

     

    Kan forøvrig si at jeg har hatt veldig mange problemer med denne PC-en, og jeg mistenker at det er hovedkortet som har skylda. Den fungerer også helt fint hvis den klarer å komme seg forbi oppstarten

×
×
  • Opprett ny...