Gå til innhold

stoffix

Medlemmer
  • Innlegg

    4 575
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stoffix

  1. 2N1711 skrev (49 minutter siden):

    Det er mer interessant hva som skjer når 4G også forsvinner, og den lovpålagte funksjonen ikke funker lenger, og bilen stryker på EU-kontrollen som ganske sikkert får det som et testbart punkt og bilprodusenten ikke gidder å lage kommunikasjonsmoduler som funker med det som måtte komme etter 4G. Enjoy.

    I så fall får vi sikkert samme løsning som mange bruker i dag for å høre på radio i bilen. (Dab adapter)

    bare at det blir en mikrocelle-4G adapter.

    Hvorfor lage et stort problem ut av dette? Verden går stadig fremover.

  2. Snowleopard skrev (30 minutter siden):

    Som sagt, hengeren har egen nyttelast. Det du fyller på, skal gå på hengerens kapasitet. Det går selvsagt inn i vogntogvekten.

    Nå har ikke jeg BE, så har ikke gått på kurs på dette. Var for meg ukjent at kuletrykket man belaster kroken med skal beregnes inn i nyttelasten på bilen. Ser gjerne frem til link hvor dette fremkommer. 

    ALL vekt du tilfører kjøretøyet inngår i nyttelasten. Dette er innlysende og burde ikke kreve noen "link der det fremkommer". For å ta et tåpelig eksempel: la oss si at du laster tilhengeren skjevt og får et kuletrykk på 150kg, skal ikke dette inngå i nyttelasten!?

    (Til og med føreren inngår i nyttelasten, det er derfor førervekten er oppgitt til en spesifikk vekt (75kg) slik at du som faktisk fører kan ta høyde for dette om det ikke stemmer for akkurat deg.

    Store norske leksikon sier:

    Sitat

    Nyttelast er tillat last inklusive fører, drivstoff og annet materiell som medbringes i kjøretøyet. I vognkortet står tillatt nyttelast oppført, inkludert passasjerer. Dette betyr at du må trekke fra vekten på eventuelle passasjerer for å finne ut hva du kan laste av verktøy, varelager og annet nødvendig utstyr.

    Varebilinnredning utgjør også en del av bilens tillatte nyttelast, samt takstativ, skiboks og lignende.

    Enda et eksempel fra brukerhåndboka til Volvo V90 Cross Country:

    Sitat

    Legg lasten slik på tilhengeren at presset på bilens tilhengerfeste ikke overskrider oppgitt maksimalt kuletrykk. Kuletrykket regnes som en del av bilens nyttelast.

     

    Når du regner vekt og stabilitet på noe, uansett om det er bil båt traktor truck eller hva som helst -så må du ta med _alle_ vektene. Ingenting er gratis her i verden, ikke en gang lastekapasitet ;)

    • Innsiktsfullt 1
  3. Jeg har ikke nevnt landbasert oppdrett med et eneste ord!

    Når du først skal snakke om dem så er de fleste settefiskanlegg om ikke alle landbaserte. Risikoen ved bortfall av strøm er ikke fremmed for næringen. Et anlegg på sjøen vil naturligvis heller ikke være et resirkulasjonsanlegg, noe som reduserer risikoen for _dyre_ uhell ytterligere i forhold til et landbasert matfiskanlegg.

    • Liker 1
  4. Den store fordelen med åpne merder er som du sier gratis vann. Ulempene innebærer blant annet at du ikke har kontroll på vannet du tar inn, og heller ikke på det du slipper ut.

    Den største fordelen med lukkede merder er mulighet for kontroll på vannet man tar inn. Her vil det være mulig å filtrere bort partikler og parasitter, selv om det i første omgang er enklere å hente vann en plass med mindre parasitter (dypere). En vil også kunne drepe bakterier og virus med UV-filter, noe som reduserer smittepresset på laksen. Frisk laks vokser fortere og gir større gevinst. Slipper man avlusing er det store verdier spart der også, både i direkte kostnader/tapt produksjon og mindre dødelighet etter en kraftig påkjenning på laksen.

    Dernest vil oppsamling av slam tillate resirkulering av fosfat, dette vil nok bli mer aktuelt etterhvert som tilgangen på nytt fosfat blir lavere og prisene øker. Produksjon av laks innebærer store utslipp av slam. Sprer man dette godt nok vil det ikke være noen miljømessige problemer, men kanskje har vi snart mer behov for slammet som en ressurs?

     

    Vi går inn i en periode med både åpne og lukkede merder, men framtiden vil nok dreie mot lukkede merder i sjø etterhvert som teknologien modnes. 

    • Liker 1
  5. orket ikke legge så mye energi i dette da jeg regner det som dødfødt, men her er i alle fall det jeg skrev:

     

    Hei.

    Kan dere aktivere VoLTE og wifi-tale for Google Pixel 2 XL i deres nett?
    Jeg opplever redusert taledekning uten VoLTE, og med slagordet "Vi skal alltid være best på fart og dekning" så skuffer det at VoLTE ikke er aktivert i deres nett, for telefonen støtter det.
    • Liker 1
  6.  

    Heia,

     

    har noen fått til 4G Tale eller Wifi Tale med denne telefonen?

     

    inne på #*#4636#*#*" er det elementer som er deaktivert. må Telia/telenor aktivere disse eller?

     

    "VoLTE Provisioned"

    "Wifi Calling"

    Nei. Det støttes ikke av Telenor.

     

    Teknisk sett er det jo bare for Telenor å aktivere det for vår telefon i sitt nett, men de har vel ikke interesse av det.

    Å miste VoLTE var et merkbart tap for min del.

  7. Tusen takk for hjelpen med å legge inn NEE firmware på mobilen min! :)
    Nå fungerer VoLTE slik det skal.

     

    Jeg har dessverre fortsatt samme problemet med google photos som lager duplikater, og sliter med å få bildene på rett dato, men jeg ser det er flere som har dette problemet på Samsung sine telefoner (og enkelte andre telefoner). Dette og fingeravtrykkssensoren er vel det jeg savner mest fra Nexus 5x som nå er reservetelefon.

  8.  

    Av og til opplever jeg at andre ikke kan høre meg i telefonen, men jeg kan høre dem. En gang gav jeg helt opp, for det nyttet ikke å ringe opp igjen, eller deaktivere 4G eller hva som helst. Er det andre som har opplevd liknende?

    Jeg har måttet skru av VoLTE på grunn av dette. Har Telenor.

     

    Og er det er andre her som opplever duplikatbilder i Google foto?

    Ja, jeg plages også av dette, samt at eldre bilder plutselig havner først i listen over bilder som er nylig tatt.

     

     

    VoLTE er ikke et alternativ jeg har, kanskje skyldes det at mobilen min dessverre er gråimport. Jeg vurderer nå å prøve å legge inn nordisk FW, Det er vel ikke så komplisert.

     

    Jeg og, men i dropbox. Siden dette skjer i begge tjenestene så virker det som at telefonen kanskje lagrer duplikater av bildene et annet sted på telefonen?

    Det ser ut til å være en feil i Galleriappen til Samsung, jeg har i alle fall fjernet appens tilgang til "lagring" og har blitt kvitt problemet med Dropboxduplikater.

     

    Se forresten: https://www.dropboxforum.com/hc/en-us/community/posts/206642336-Samsung-duplicate-camera-uploads-with-different-file-size-and-date-

     

     

    Dette skal jeg prøve, Tusen takk!

  9. Hei.
    For en stund siden kjøpte jeg en S7 (ikke edge) fra PS.no

    Det var dårlig opplyst at det var en gråimportert telefon, men når jeg først hadde fått den, så gjorde jeg ikke mer med det. (Det så ut til å være en ungarsk modell.)

     

    Nå ser jeg at det er rusk inne i pulsmåleren, og telefonen er jo vanntett. Er dette noe jeg burde reklamere på? (se vedlagt bilde)
    Av og til opplever jeg at andre ikke kan høre meg i telefonen, men jeg kan høre dem. En gang gav jeg helt opp, for det nyttet ikke å ringe opp igjen, eller deaktivere 4G eller hva som helst. Er det andre som har opplevd liknende?

     

    Og er det er andre her som opplever duplikatbilder i Google foto?

  10. Jeg vurderer å sette opp en egen dns på hjemmenettet for å få raskere navneoppslag.

    At forskjellen i hastighet vil være neglisjerbar er jeg klar over, men om det går, så er det artig å få til.

     

    Går det an å sette opp en lokal dns slik at den har "alle svarene", og ikke trenger å spørre

    lenger opp i hierakiet når jeg skal inn på en nettside?

     

    Å sette opp en dns med "bare caching" er lite interessant, for det hjelper jo ikke

    for adresser man bare besøker en gang.

     

    Hvis det går, er en raspberry pi god nok maskinvare for å få til dette?

  11. Jeg har en mistanke om at Senna har rett. Nokia har gang på gang vist at de ikke klarer å satse på OS; istedenfor å forbedre det gamle OS'et lager de et helt nytt OS, som ikke kan installeres på eldre mobiler. Neste sommer lanseres sikkert et nytt OS med tilsvarende brask og bram, "Nokia Swordfish", "Nokia Cotton", "Nokia Tidewave", hva som helst. Android har valgt desserter, og ser ut til å fortsette med det, og disse kan relativt enkelt oppgraderes. Den dagen Nokia valgte vekk Android valgte de egentlig å dø. Jeg hadde kun hatt Nokia-mobiler frem til den dagen jeg kjøpte meg en HTC Desire Z, som jeg fortiden har Android ICS på. Og jeg har ikke angret.

     

    Nokia har ingenting med det her å gjøre. det er Jolla som lanserer dette.

    Jeg kan heller ikke helt skjønne hvorfor du mener at et selskap skal bruke resurser på å få et _nytt_ operativsystem til å fungere på konkurrentene sine _gamle_ telefoner?

    Android er kanskje bra, og mange er fornøyd med det, men det betyr ikke at det ikke finnes alternativer som kan være bedre for andre.

  12. Problemet med den er at da blir ofte foreldrene sure, spesielt om de prøver å ringe drittungen etter skolen for å avtale henting osv og gullklompen nekter for at han brukte den, skulle bare sjekke at den sto på lydløs.

    NETTOPP!

    Selvfølgelig blir foreldrene sure når drittungen gir dem ekstra pes ved å ikke klare å holde fingrene unna telefonen.

    Dermed vil også flere elver klare å la telefonen ligge i fred, på grunn av det store incentivet.

    (Miste telefonen for minst resten av dagen, og å måtte svare til foreldrene sine for hvorfor telefonen er konfiskert.)

    Enhver fornuftig forelder vil fatte at gullklumpen lyver, og om man ikke gjør det, så spiller det liten rolle så lenge

    det opprettholdes ro i klasserommet.

     

    Regner også med at det er veldig forsjellig prasis her, noen lærere er veldig strenge, andre lar bråkemakere spille spill så de ikke forstyrrer undervisningen.

    Det vil alltid være forskjellig praksis, jeg ser ikke noen større problemer ved dét. Enten vil eleven lære de forskjellige lærernes grenser, eller så gjør eleven best i å la telefonen ligge i fred slik den skal.

  13. Teit.Men til syvende sist er det skolen som har gjort dette så vanskelig. Når man må dra med foreldre ned for å få utlevert telefonen flere dager etterpå, så er det klart at det blir for dumt. Igjen, det er da virkelig ikke rakettforskning å gi lærere muligheten til å inndra forstyrrende utstyr i timen og levere det ut igjen ved timens slutt...

    Jeg synes det er en god løsning å kreve at foreldrene løser ut mobilen. desto større incentiv for å ikke bruke mobilen når man ikke får lov. Får man telefonen tilbake etter timen, så er det ikke akkurat mye incentiv til å la den ligge i fred. Det at foreldrene må løse ut telefonen vil også bidra til å gjøre foreldrene oppmerksomme på et eventuellt oppdragelsesproblem!

     

×
×
  • Opprett ny...