Gå til innhold

FKiil

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FKiil

  1. Nå er forskjellen på Four Thirds og Micro Four Thirds svært liten på papiret, men i praksis så var jo nettopp reduksjon i vekt og størrelse på både hus og objektiver hele poenget, noe de har lykkes svært godt med.

     

    Sony A7 med 70-200mm f.2.8 viser at det ikke alltid hjelper å bare redusere huset...

     

    De andre fordelene blir ikke tatt opp her, men det at huset har ett av markedes beste bildestabilisatorer, værtetting, Art Filter og andre kreative funksjoner som de ikke stripper kameraene for sånn som tomskallene hos Nikon og Canon gjør jo dyrere ett kameraer de produserer, er også bra argumenter for å vurdere speilløst om dagen.

    Sony a7R er fortsatt rundt et halvt kilo lettere enn Nikon D810, som er det naturlige kameraet å sammenligne dette kameraet med. Men igjen, jo større objektiv du slenger på, desto mindre utgjør vektforskjellen prosentvis. Derimot med små og lette fastobjektiver, så er forskjellen svært merkbar.. for å ikke snakke om formfaktoren, med Sonyen som er 40% tynnere.

     

    Jeg vil også påpeke at man ikke får 70-200mm f/2.8 med FE fatning, så da må du ty til en annen objektivfatning og et adapter som igjen tilfører noen ekstra gram. Da snakker man fort om et objektiv som veier 3 ganger mer enn kamerahuset.

  2.  

    Gratis? Vi må jo oppgi personalia og gi dem en epostadresse knyttet opp til navnet vårt.

     

    De får tilgang til en bråte med potensielle kjøpere til resten av produktporteføljen deres. I tillegg får de fantastisk reklame når slike tilbud sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier, samt at nettaviser (som tek.no) rapporter om tilbudet til dette selskapet. De skaper i tillegg 'awareness' rundt produktet og selskapets navn.

     

    Denne reklamekampanjen koster ikke selskapet mye, da dette er et digitalt produkt og distribusjonen koster kun 'datatrafikk'. De fleste som lastet ned dette produktet, ville mest sannsynlig aldri kjøpt produktet i utgangspunktet. Nå kjenner de til både produktet og selskapet.

     

    Etter denne kyniske raljeringen, så må jeg innrømme at også jeg lastet ned programvaren. Jeg er tidligere kunde av OnOne, som forøvrig lager noen flotte plugins til Photoshop (og Lightroom).

     

    Du -må- ikke oppgi personalia annet enn epostadressen, slik at du får nedlastingslink og produktnøkkelen tilsendt for sikker lagring. Ellers kan det vel hende du får nyhetsbrev.

    Når det gjelder navn, kan du skrive hva pokker du vil. Donald Duck for den saks skyld.

    Greit nok det.. men reklameeffekten er der likevel. Nå vet brukeren om OnOne og om produktet. Kanskje produktet til og med er så bra at brukeren anbefaler dette videre til en kamerat eller kanakje vil brukeren prøve de andre programmene i porteføljen til selskapet.

     

    Som sagt, en billig reklamekampanje for OnOne.

     

    Edit: typo

  3. Gratis? Vi må jo oppgi personalia og gi dem en epostadresse knyttet opp til navnet vårt.

     

    De får tilgang til en bråte med potensielle kjøpere til resten av produktporteføljen deres. I tillegg får de fantastisk reklame når slike tilbud sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier, samt at nettaviser (som tek.no) rapporter om tilbudet til dette selskapet. De skaper i tillegg 'awareness' rundt produktet og selskapets navn.

     

    Denne reklamekampanjen koster ikke selskapet mye, da dette er et digitalt produkt og distribusjonen koster kun 'datatrafikk'. De fleste som lastet ned dette produktet, ville mest sannsynlig aldri kjøpt produktet i utgangspunktet. Nå kjenner de til både produktet og selskapet.

     

    Etter denne kyniske raljeringen, så må jeg innrømme at også jeg lastet ned programvaren. Jeg er tidligere kunde av OnOne, som forøvrig lager noen flotte plugins til Photoshop (og Lightroom).

    • Liker 1
  4. Dropp kamera til barn. De bruker det lite/nesten ikke. Det de bruker er mobiltelefon med et ok kamera, rett og slett fordi det er viktig å dele bilder på enklest mulig måte.Hvis de vil ta "skikkelige" bilder en gang i blant, la de heller låne speilrefleksen. Og lær de grunnleggende foto så godt som mulig. Ja, hvis de er interessert da...:-)
    Mine unger har brukt kamera fra de var 3-4 år gamle. De startet med stillbilder, og har nå oppdaget video. Flesteparten av bildene har liten verdi for oss voksne, men noen blinkskudd dukker opp. En verdifull ting med dette er at vi får se hva ungene interesserer seg for, og de er stolte av at de får ta bilder med sine egne kamera.Når de blir eldre skal jeg lære dem litt mer teori og kunsten å holde kamera rolig når man trykker på utløseren, de er nok mer mottakelige for dette enn kona.

    Vi kjøpte 2-åringen (nå 3) vår et Nikon Coolpix AW100, som han knipser i både tide og utide. Den har blitt brukt av alle i familien og den er som regel med på turene våre, men guttungen har den i sin varetekt.

     

    Flott kamera til sitt bruk og som tåler en trøkk. Man trenger ikke bekymre seg så altfor mye når den blir håndtert av småtten. Bildekvaliteten er så som så, Og bildene innendørs i dunkel belysning blir langt under par pga. den kjipe blitzen. Utendørs (i dagslys) derimot blir bildene flotte. Batterikapasiteten er god for vår bruk. Det er ikke mange gangene vi har måttet lade den. Det eneste jeg har å utsette på kameraet, er plasseringen av objektivet. For en toåring er ikke så nøye på hvor han plasserer fingrene når han håndterer kameraet. Det resulterer ofte med eksponeringer med en finger eller to i bildet.

     

    De fleste bildene og videoene går i et eget bildebibliotek, som blir backet up. Planen er å kompilere en bok eller lignende etter noen år, som han skal motta senere i livet.

     

    Med tid og stunder så vil han nok få litt undervisning i teori, komposisjon osv.

     

  5. En annen ting er at jeg synes den nye iPad er tregere på mange ting, mange apper henger litt og opplevelsen føles ikke like bra som med min forrige iPad synes jeg.

     

    Samt at mange apps ser direkte stygge og ufokusert ut på den nye iPad. Jeg sitter ikke igjen med den samme kvalitets følelsen jeg hadde med iPad2 selv med en vesentlig bedre skjerm og kamera...

     

    @_Larzen_ At apps henger og/eller har dårlig grafikk er nok noe utviklerne av appene må fixe, slik at appene kan nyttiggjøre seg av den økte prosessorkraften og den høye oppløsningen på nye iPad.

  6. Jeg kjøpte en fantastisk fotobag fra Billingham, nærmere bestemt L2. Det jeg ville ha var en skulderveske til hverdagsbruk, som rommet et dslr med et normalobjektiv eller et objektiv med standard zoom, samt at det var plass til iPad'n min. Andre kriterier var at den nødvendigvis ikke skulle se ut som en 'fotobag', samt at vesken var lett (uten at det påvirket beskyttelsen av utstyret oppi vesken). Billingham L2 veier kun 700 gram.

     

    Billingham L2

     

    BIL2K.jpg

     

    Vurderte skulderbagene fra National Geographic, både Walkabout og Earth Explorer medium. Jeg synes disse ble en smule for stor og tung for mitt vedkomne. NG Earth Explorer Medium veier 1,3 kg.

     

    Billingham vesken var dyrere enn NG veskene, men formfaktoren og tyngden på vesken gjorde mitt valg enkelt. For å ikke snakke om kvaliteten på Billingham produktet, som er overtruffen.

  7. Linja mi fungerer greit ved vanlig webbrowsing og nettspill, men straks jeg kjører igang nedlasting fra ftp (som krever full kapasitet), så låser alt seg etter noen 100mb. Må restarte både router og modem før jeg får kontakt igjen. Får top speed frem til alt låser seg, så farten er ikke noe å si på.

     

    Det har vært slik etter at jeg fikk brevet om at linja kunne komme til å bli ustabil pga. oppdateringen. Opplevde aldri dette før.. noen flere som har opplevd noe lignende?

     

    -Frode Kiil

  8. Har et hovedkort på en Packard Bell I MEDIA 51000 A RW som fusker litt.. vet noen hvilket hovedkort denne maskinen støtter uten at jeg trenger å oppgradere andre komponenter.

     

    Fra før av finnes det en Florida (MS6340) µATX motherboard. som er socket 462 med KT133 chipset.

     

    Disse hovedkortene er ikke så lett å få tak i dag.. derfor lurer jeg på om det finnes noen erstatninger på dagens marked eller om noen har et tilsvarende hovedkort liggende. Har ikke tenkt å bruke all verden med penger på dette prosjektet, da dette er pc nr 3.

     

    -Frode Kiil

     

    EDIT: Fa**.. dette kom i feil forum, finnes det en moderator der ute som kan flytte denne tråden over i riktig forum????

  9. Jeg sliter med å få installert min Western Digital Caviar 200 GB Special Edition m/8 MB cache, på min Windows 2000 maskin.

     

    Det kommer bare opp at det er en 136 GB eller 128 (binære) GB. Jeg har oppdatert hovedkortets (Abit TH7-RAID) BIOS til siste versjon, så det kjenner igjen disken. Det er altså W2k som er problemet, som forøvrig har SP3 installert.

     

    Jeg fulgte en oppskrift fra Microsoft (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;305098), 48-Bit LBA Support for ATAPI Disk Drives in Windows 2000, som skulle ordne dette problemet, hvor jeg gikk inn i registeret og endret på noen parametere. Dette er gjort til punkt å prikke. Men Disk Management i Windows 2000, finner fortsatt ikke 200 GB på disken min.

     

    Er det noen som har noen forslag? Er det noe mer som må gjøres?

×
×
  • Opprett ny...