Gå til innhold

just4fun

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av just4fun

  1.  

    XBMC med 1channel og Sportsdevil addon, alt av serier å filmer integreres i biblioteket. Ved å bruke subscription på TV serier så oppdateres disse automatisk i biblioteket så snart serien er sendt på TV. Ingen ting lastes ned, kun en link til stream legges i biblioteket dit, så det er fult lovlig. Har du nettbrett, så kan icefilms være OK, da kan du laste ned for offline view.

    det er nok ikke helt slikt

    Popcorn Time is a multi-platform, free and open source Bittorrent client including a media player. The program is intended as a free alternative to subscription-based video streaming services such as Netflix. At first glance the program seems to stream unauthorized copies of films using Bittorrent links provided by the website YTS, (yts.re, formerly YIFY). Other torrent trackers can be used if added manually. However, the Bittorrent protocol does not allow streaming either in a technical or legal sense; Instead a feature that is called sequential downloading is used. Likewise, uploading of the typically copyrighted content is happening in the same way as it is with all other Bittorrent clients.

    altså den både laster ned og opp og er fortsatt ulovlig. ikke det at jeg bryr meg om hva du gjør, men rett skal være rett

     

    Mitt svar gikk på 1channel, den streamer alt innhold akkurat som Netflix, og du finner alt av innhold. Popcorntime benytter seg av bittorrent protokollen og laster ned copyright materiale til din maskin og er derfor straffbart å benytte i Norge. Alle som ikke har prøvd 1Channel i kombinasjon med XBMC vet ikke hva de går glipp av.

    Alt av innhold er tilgjengelig i et enkelt grensesnitt, og som en bonus kan du få det tekstet. Alt er stort sett tilgjengelig med engelsk sub, en del med norsk og veldig mye med dansk. Tekst legges oppå med et tastetrykk, ingen søking eller manuell nedlasting. Finnes for så å si alle plattformer.

  2. XBMC med 1channel og Sportsdevil addon, alt av serier å filmer integreres i biblioteket. Ved å bruke subscription på TV serier så oppdateres disse automatisk i biblioteket så snart serien er sendt på TV. Ingen ting lastes ned, kun en link til stream legges i biblioteket dit, så det er fult lovlig. Har du nettbrett, så kan icefilms være OK, da kan du laste ned for offline view.

  3. Å kalle denne en konkurent til ATV er å dra strikken litt langt. Det blir som å kalle Skoda en konkurent til Aston Martin, kun på grunnlag av at de begge har 4 hjul.

    Denne har 1 TB lagring, NFC, Android bassert, slik at en slipper Jailbreake for å kunne bruke den til noe fornuftig. En er dermed ikke avhengig av godkjenning fra Apple. Viaplay er feks ikke mulig på ATV uten JB og XBMC. Denne blir mer som en ATV kombinert med Time Capsule, og da er 2500 ikke direkte dyrt.

    Denne har funksjoner som langt overgår ATV på alle måter.

    • Liker 5
  4. Nå nevnte jeg WHS i en bisettning hvis han var redd for CLI.]

    Hva mener du krever CLI med linux?
    Uansett nyeste WHS er basert på Windows Server 2008
    Jepp, den uten drive extender. Fortsatt server os som på ingen måte matcher driverutvalget til desktop versjoner. Men WHS er ikke Windows server 2008, da ville den kannibalisert markedet for server-utgaven. Hvor mange er i det hele tatt klar over hvilket OS de kjører på en WHS og hva det betyr?
    Windows er tross alt bedre en feil oppsatt linux server som en ikke får til å fungere slik en vil.
    Tror du på det du selv sier her? eller kanskje du bare har en slik kokkelimonke logikk om at hvis du får windows til å funke men ikke får linux til å funke, så er windows best for deg? Da synes jeg vel du kan si det med en gang istedet for en halvkvedet vise om at windows er bedre enn linux for de som ikke har peiling.

     

     

    Får begynne på toppen, det kreves i og for seg ikke CLI kunskap for å komme igang med linux, men før eller siden må du innom. Skal du bruke server utgave av linux MÅ du kunne bruke CLI. Uansett så vil jeg anbefale alle til å lære seg det da alt vil være enklere og gå raskere en å bruke grafisk grensesnitt.

     

    Er klar over at WHS Vail ikke er Windows Server 2008, men er bassert på samme kildekode.

     

    Når det gjelder det siste med at Windows er bedre en feil oppsatt Linux så JA det står jeg inne for. Du kan da ikke i fult alvor men at en linux server du ikke klarer å logge inn remote, eller legge til ny HDD eller som du må feks taste inn passord ved reeboot på en headless server, kan på noe sett og vis være bedre en en Windows maskin som du kan få til å gjøre det du vill. Jeg har vært borti alle disse tilfellene, der venner å bekjente har avstått fra vider bruk av Linux pga slike små feil.

     

    Jeg kjører selv en headless Debian server med raid 6, og for meg fungerer det knirke fritt, det er ikke dermed sagt at det er løsningen for alle. så ja jeg vil påstå at Windows kan være det beste valget for de som ikke har tid/interesse av å lære seg linux, og som har basis kunskapen som skal til når det kommer til Win.

  5. Nå nevnte jeg WHS i en bisettning hvis han var redd for CLI. Uansett nyeste WHS er basert på Windows Server 2008, rett skal værer rett.

    Et alternativ hvis du kun skal lagre uten raid er jo å bruke en Windows lisens hvis du har en til overs,og bruke feks Teamviewer for å logge inn remote hvis du ikke har Pro lisens.

    Selv om det nok står til bake for linux både funksjons og hastighets messig vil det jo være lettere å sette opp og administrere for en uten kunskap og/eller interesse.

    Windows er tross alt bedre en feil oppsatt linux server som en ikke får til å fungere slik en vil.

     

    http://wiki.marsboer.net/wiki/index.php/Debian-basert_Squeezebox_server her er en link til opsett av en headless debian server på norsk

  6. Velg heller Raid 6 det er sikrere.

    Av distroer så er vel Debian å foretreke (Ubuntu er basert på denne, men Debian er mye mer stabil)).

    Hvis du bare hadde behov for lagring ville jeg anbefalt deg å kikke på Freenas, men den utelukkes fort om du skal ha funksjoner utover sikker lagring.

    Av andre ting du kan sjekke ut er Amahi dette er linux versjonen av Windows Home Server og baserer seg på Fedora (ubuntu edition er nylig sluppet), den har pluggins for SABnbz, Sickbeard+++ og er vell verd å sjekke ut. Har brukt denne selv da den var i beta, og den var veldig enkel å sette opp.

     

    Debian/Ubuntu er mye brukte distroer, og hjelp er aldri langt unna hvis en står fast.

  7. Så dum er det ikke mulig å være....

    Mener du at om jeg kommer å tagger ned husveggen din er det din feil fordi du har bygget huset dit "akkurat der".

    Eller om du blir utsatt for blind vold på gata, så er det din feil at du gikk alene akkurat der på det tidspunktet??.

    Dette er nettsider driftet av private på hobby basis, la de vær i fred, eller hvis du absolutt må, gi tilbakemelding om sikkerhets hullene slik at de kan få lappet disse.

    • Liker 7
  8. Takk for en fin løsning. Skal teste i kveld. Drev og kjørte plex server og installerte plex på ATV2. Men da driver maskinen/serveren og transcoder filmer, ikke sant?Plutselig hang alt sammen og når jeg gikk til maskinen så hadde plex sluttet å fungere plutselig. Irriterende, så avinstallerte og installerte xbmc. Men får teste igjen. Regner med at plexbmc er noe annet enn bare plex?Har mymovies.dk, og mener at xbmc skal kunne fungere mot denne. Noen som har prøvd?

     

    Plexbmc er en addon for XBMC, så i utgangspunktet er det XBMC du bruker med funksjonalitet hentet fra Plex. Den vil ikke transkode ved bruk av PMS mot XBMC uten at det er nødvendig. Metadata behandlingen til Plex får du derimot, og den er mye bedre en XBMC.

    Kort fortalt, du kjører XBMC men det ser ut som Plex.

  9. Nå har jeg installert xbmc. Men hvordan får jeg den til å vise metadata? Sen viser ikke noe info..Flere som har problemer med at xbmc sitt topp og bunn ikke vises helt?

     

    Du kan justere overscan under "Innstillinger" for å tilpasse bilde til skjermen.

    Når det metadata, så vil jeg absolutt anbefale deg å innstallere PlexMediaServer (PMS lol) på den maskinen du lagrer filmene dine (ikke PLEX).

    På ATV2 innstallerer du Plexbmc via zip fil. Da editerer du metadata på serveren, dette kan også gjøres via web interface. Suveren løsning hvis du bruker NAS eller headless server.

     

    http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:PleXBMC

     

     

    http://www.plexapp.com/pms-download.php

     

    http://www.plexapp.com/linux/linux-pms-download.php

  10. Hadde det bare vært andre fordeler å jailbreake en å legge inn et program for å kunne avspille piratmatriale så hadde jeg for det første vurdert det og gitt skryt til artikkelen.Men dette er jo kun for å få folk til å kunne avspille filmer en ulovelig har lastet ned, noe jeg ikke synes en seriøs nettside burde ha som fokus. Jeg bruker min Apple Tv til å bruke Netflix ifra Usa. Jeg betaler for innholdet jeg vil se og hadde betalt for flere tjenester om det var mulig, noe flere kanskje burde starte å vurdere.

     

    Du bør tenke før du skriver. For det første så trenger du ikke jailbreake for å se pirat materiale. For det andre så bruker du vel VPN for å se Netflix, ergo så bryter du vel betingelsene for å se på Netflix da du utgir deg for å bo i USA.

    Du kritiserer artikkelen for å vise hvordan en kan avspille pirat materiale (selv om det er 100 andre grunner for å jailbreake), for i neste setning innrømme at du benytter deg av "ulovlige" metoder.

     

    Når det er sagt så legger jo film og tv industrien til rette for pirat kopiering ved å ikke tillate Netflix,Hulu... OSV world wide. Se bare hva Spotify har gjort med pirat kopiering av musikk, den er en brøkdel av hva den var pre Spotify.

    • Liker 1
  11. Plex krever som nevnt en egen mediaserver kjørende for å i heletatt streame filmer på ATV, i tillegg så trancoder serveren så vidt jeg vet. Dermed får man både kvalitetstap, unødvendig ressursbruk på server og manglende fleksibilitet. HW burde derimot ha nevnt hvordan man skifter SSH-passord. Er ikke så alt for lenge siden det gikk en trojaner til iPhone som rettet seg mot jailbreakede enheter med OpenSSH installert uten at passord var endret.SSH inn til boksen som root med f.eks putty eller terminal og skriv passwd, endre så passord. Etterpå kan man ta en passwd mobile for å endre passord til mobile-brukeren også.Og STRØMMING?! Ser dere ikke selv hvor utrolig idiotisk det ser ut når dere skriver som noen tullinger.

     

    Plex media server får man nå som en frittstående "enhet", den er enklere å forholde seg til når en skal organisere media.

    Den finnes til Linux/Windows/OSX og noen NAS enheter.

    Plexbmc integrert i XBMC gir XBMC sin motor med Plex utsende, og ingen transcoding, når det er sagt så trenger ikke transkoding være en uting når en snakker om ATV2 da denne har relativt svak HW. Men Eden 11 Beta kjører greit 720 materiale uten drop out/hakking.

     

    Ellers enig i at artikkelen er litt "tynn"

  12. Slipper å jailbrake noen produkter fra (cr)apple jeg... for jeg er smart nok til å ikke kjøpe ting som er låst for alt for mye "fritt media". Bedre med noe som er åpnet fra starten, som du "har lov til" å gjøre hva du vil med selv!

     

    Det er jo Lov å jailbreake? Ser ikke helt problemet ditt, hvis poenget er å kjøre feks. XBMC så finnes det ikke mange bedre alternativ en ATV2. format støtten til XBMC er sansynligvis like god som den "frie" boksen din, og billigere er den også....

  13. Hei! Denne koster ca. 900kr da, med XBMC og PLEXHvordan vil dere sammenligne d-links boxee box mot jailbreaket Apple TV? Ligger vel på 1500kr
    Boxee box er overlegen Atv2. Jeg hadde Apple TV2 tidligere, men ble litt begrenset for min del selv om jeg jailbreaket den. Plex fungerer fint, mens xbmc funker så som så. Atv2 spiller dog ikke 1080p. Atv2 er derimot en meget bra enhet om man har flere apple produkter(airplay).Boxee derimot spiller alt mulig, har 264 applikasjoner +/-(ikke alle er like bra) har spotify klient.

     

    ATV med XBMC spiller da av 1080p, den nedskalerer derimot til 720...

    Tidligere måtte du bruke nightlys for at det skulle fungere greit, det trenger du ikke med Eden beta

    • Liker 1
  14. At Sonos er mer tilrettelagt for utbygging og har større utvalg av enheter er mildt sagt tull.

    Eneste Sonos har som SB ikke har er innebygget forsterker i boksen slik at du kan kobble til høytaler.

    SB har Radio, som er en lite boks for nattbordet eller kjøkken, Boom er større og egner seg for hagen eller rom der en vil ha bedre lyd en det Radio klarer. I tillgg kan Controller som er fjernkontrollen til Duet (og som kan brukes til alle enhetene) brukes som "MP3 spiller".

    Touch/Reciver/Transport er beregnet for å stå i stereo racket, og støtter høyoppløste formater (Touch/Transport) noe Sonos ikke gjør, de andre SB produktene resampler til slik at du kan spille av Hi-rez på disse også men da med tap i kvalitet (Sonos klarer etter det jeg vet ikke å spille av disse)

    Hvis du ikke vet nettverksnøkkel og navn hvordan skal du da klare å koble opp nye enheter???

    I tilleg så kan du sette opp Squeezebox server til å streame musik til mobiltelefon, du kan kobble deg til med jobb pc o.l disse mulighetene har du ikke med Sonos

     

    For all del Sonos er gode produkter, men sammenlignet med SB så når de ikke opp, selv om prisen hadde vært lik. SB koster 1/3 av Sonos og leverer teknisk mere avanserte produkter (ser da bortfra nettverk som er integrert i Sonos)

×
×
  • Opprett ny...