Gå til innhold

Foreverhere

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Foreverhere

  1. For å utbedre busspassasjerers situasjon med raskere fremkomst så kan jeg foreslå at elbiler som er registrerte nybiler i lovverket kan påføres å lovlig få kjøre i kollektivfelt et sted mellom 1 og 5 år.

    Dette vil stimulere til at folk kjøper nye elbiler om det er ønskelig med en politisk gulrot her.

    Det vil fjerne endel trafikk med elbil i kollektivfeltene dersom dette også er politisk ønskelig.

    Algoritmen i datasystemet kan potensielt også settes opp med at denne tiden gjelder frem til eierskifte.

     

    Forhold jeg kan se for meg er at elbilene da kanskje faller mer i bruktbilpris enn de ellers ville ha gjor da andregangskjøper ikke får samme gulroten og pengene til å dekke bomringer kanskje dels trekkes fra verdien på bilen i så måte. Men på den annen side er det de som kjøper nybiler som har god råd og de får jo avgiftslette for elbil innbakt i nybilkjøpet. Så det kan passe godt inn dette både for å utjevne forskjeller og å stimulerere til flere nykjøp av elbiler.

    • Liker 1
  2. så går det vel an å kjøre vifteløst, men kjøp en ny papst-vifte og noen "sukkerbit-koplinger" og fest ledningene på den røde og gule ledningen i en av kontaktene der det er gul/sort/sort/rød (fire) ledninger på, sånn til hardisk/cd-rom etc, da får du 7volt og det vil si nær halv hastighet på vifta og det er bra nok. evnt så kan du kople den gamle vifta på samme måten, eller mellom svart og rød eller mellom svart og gul, da får du enten 5 eller 12 volt, 12 volt har den nok fra før så da blir det liten forskjell og 5volt er ofte for lite til at den starter om den er slitt, er den slitt så kjøp en ny eller bruk en vifte fra en strømforsyning på jobben som jeg tipper du har tilgang på.

  3. Zahlman blomster-ribbe og p4 passer bra sammen, en p4 vil fungere UTEN ribbe i det hele tatt da den sakker ned på farta, det så jeg på en testvideo de gjorde for moro skyld, mens amd ble svidd og brant opp uten vifte :) pentium 3 krasja bare mener jeg.

    http://www.tomshardware.com/cpu/20010917/h...atvideo-05.html

    Så en p4 overlever om du bruker den vifteløst og spiller, men hvor rask den er avhenger av hastigheten som spillet krever og hvor varmt det blir selvfølgelig.

     

    Få med deg den chipsettribba til 50,- på microplex for å få den vifteløs, samt zahlman sin vifteløse skjermkort ribbe.

     

    Klipp en av ledningene til vifta i strømforsyninge, helst den svarte for det er jord og sjansen for at det blir kortslutnig blir mindre om du ikke teiper eller noe løsner og sett på en vifte med kulelager utenpå istedenfor med enten fast motstand på 50-100ohm eller en variabel, og ha lednigner inn i kasse til en strømforsyningskontakt :)

    billigere enn ny strømforsyning.

  4. i serie med vifta, klipp en av ledningene og lodd der, så vil den gå middels sakte rundt, om du har noe unormalt i pc-en eller overklokker så kan du bruke mindre ohm, f,eks 50 eller 30, men 30 merkes ikke så bra.

    Garantien blir selvfølgelig borte og om det blir brann og de finner det ut så kan du få lite igjen på forsikringen, men jeg har gjort det på alt jeg har av vifter og det går bra, jeg slår aldri av pc-en så den går døgnet rundt.

     

    Har vært borti en 80mm vifte som faktisk startet og gikk rundt ved opp til 160 ohm, den gikk litt vel sakte og startet såvidt hver gang, men var derimot helt uhørbar og pc-en virka stabilt for det :) men det var en Intel pentium 133mhz jeg hadde dengang og med tanke på at dagens Amd pc-er utvikler mer varme så bør du ikke ha så stor motstand, 70 er sånn passelig, 90 kan du jo tørre å prøve om du vil, men jeg hadde ikke gått under det med en moderne pc. Enda bedre vil vel være å kjøpe en 0-100ohm's 2 eller 5watt effektmotstand som er variabel så du kan stille hastigheten med en liten skrutrekker, det er tre bein på en slik som kan være litt forvirrende om du ikke vet stort om elektronikk men bruker du beinet i midten og et av de to andre avhengig av hvem vei du vil skru for å få max så er du i gang :)

     

    OBS: Lurt å bruke varme-limpistol eller teipe litt elektroteip eller lignende rundt etterpå :)

     

    Og skaff deg et cpu-temperatur-program så du kan se hvor varm cpu'en din blir, f,eks CpuCool, rens også cpu-kjøleribba for støv i samme slengen om pc-en har gått noen år....

  5. virker som om du har det for da oppfører lysdiodene (LED) seg slik med å lyse bare litt sterkere enn de skulle for så å bli svakere, noen ganger så blir de varme og kan sprekke med et lite poff også, men de du har er på 5 volt og sterkere enn de jeg prøvde som var på 3 volt bare, noen oppførte seg som du sa og noen sa poff.

     

    Prøv med en pc-vifte eller en 12volt kupe'lyspære eller sideblinklyspære til bil/moped f,eks, styr unna den på 21watt for den kan belaste strømforsyningen litt mye om du har mye tilkoplet, det er ofte reservepærer i handskerommet på biler som du kan bruke, om det blåser eller lyser sterkere mellom rød og svart enn mellom gul og svart så er det 12 volt der. Har vært borti strømforsyninger som gul og rød er byttet på, mens pluggene var ok så ting virket, det var bare "feil" fargevalg fra fabrikk, skriver feil i gåsetegn da det neppe er noen absolutt standard på det, det var en gammel at-strømforsyning og ikke et nytt atx-power .

  6. Lurer på om man kan bruke en effekt-motstand som f,eks er lik den på 10 eller 20 watt som man finner til f,eks høytalerbygging og ha den i serie med selve hardiskmotoren så den snurrer saktere rundt på ca 5400rpm ved vanlig kontorbruk og så ha en bryter som forbikopler motstanden så man får 7200rpm igjen eller evnt 12000rpm om det er scsi-hardisk man bruker når man vil videoredigere eller spille og ha hastighet?

     

    Kanskje det går an eller kanskje det er en fastsatt søketid-timeout på lesehodene som ikke vil fungere og gi bad-sector-melding, men ikke usannsynlig at det vil fungere da den jo snurrer mange tusen omdreininger i minuttet likevel?

  7. kan bruke en motstand i serie med hardiskmotoren så den snurrer sakte rundt på ca 5400rpm ved vanlig bruk og så ha en bryter som forbikopler motstanden så du får 7200rpm igjen eller evnt 12000rpm om det er scsi-hardisk når du vil videoredigere eller spille og ha hastighet...

     

    Lurer på om det går an... eller om det er fastsatt søketid-timeout på lesehodene som ikke vil fungere og gi bad-sector-melding, men ikke usannsynlig at det vil fungere da den jo snurrer mange tusen omdreininger i minuttet likevel..

  8. ettersom hvor slakk den er, NØYAKTIG og med en tapetkniv eller papir-skalpell, leatherman, kjøttfiletkniv, brødkniv etc, og sørg for at det blir jevne overflater i endene og at den ikke er vridd om den er firkantet og bruk så bittelittegrann Locktite superlim og ikke bom på kvaliteten på limet når du kjøper det da det finnes mye dritt... så hold deg langt unna Carlsons-lim og limstift :) ta så fingeren på der og tørk bort litt så det blir passe tynt lag, og ikke for tynt heller nei, trykk de sammen og hold de i et halvt minutt, slip bort overflødig lim med sandpapir neglefil, eller betonggulv etc, virker supert, god som ny, gjort det flere ganger...

  9. så var det ikke 20 batterier nei :)

     

    Tja, løp på en miljøstasjonen og finn noen at-strømforsyninger der da vel?

     

    Hm, du må kople på en motstand et sted for å simulere at det er hovedkort der for at den skal virke, men kommer an på hvor gamle de er, om de er skikkelig gamle så virker de uten, men så må du nok lage en temperaturstyrt styringskrets for å ikke oppnå frost tenker jeg og det var vel det du mente. Kanskje Fritjof Arngren har noe sånt.

     

    http://www.arngren.net

  10. virker kun på vekselspenning, men som godt kan lages av likespenning.

     

    Omdu skal ha lavere viftehastighet så er dette tingen:

    http://www.extensiontech.net/articles/howt...to/psufan.shtml

     

    Om duvil ha vifte som går raskere om det blirvarmt i kabinettet så kan du kjøpe en noicekiller og lodde litt.

     

    Fikk ikke helt med meg hva du hadde tenkt til, du snakker om psu men med 20stk 12v batterier så høres det mer ut som et reserveaggregat eller noe du skal lage i tilfelle strømbrudd...

  11. er det samme da de blir kalt begge deler, selv om uv-lys også kan være noe annet, de kalles blacklight fordi man ikke så lett ser selve lyset før det lyser på noe fordi de har filter som kun slipper den ultraviolette delen av lyset igjennom, blacklights har ikke klasse a stråler, eller var det klasse b stråler mon tro? iallefall den typen som er farlig for øyne og hud og som du finner i fulltone uv-lys som man bruker til å drepe bakterier på bl,a sykehus-operasjons-rom når det ikke er folk til stede selvfølgelig, og de blir også brukt til å belyse foto-påvirkbar lakk med lys gjennom en mønstret transparang på hobby-kretskort så de siden kan dyppes i syre slik at kun kobberet der lakken ble påvirket/ødelagt blir borte, så de er klare til å borres hull i og lodde på elektronikk-komponenter, ekte uv-lys er helt gjennomsiktige uten noe belegg så ikke kjøp et sånt i en elektronikkforretning, kjøp det i en pc-forretning for de har neppe feil type :)

  12. enn kulelager-vifter da de er nye og forskjellen blir enda større når de blir eldre, de varer like lenge om temperaturen der den brukes er 45grader eller mindre, men innen det så er nok xboxen gammel likevel siden de skal vare i 18.000 timer eller noe... papst f,eks har glidelager, men vet ikke om alle papst har det, kan hende de har noen modeller med kulelager også.

     

    Variabel motstand på 0-100 ohm kan være fordel så får du kontroll på støynivå kontra ytelse og kan skru ned til det krasjer og så litt opp igjen om gpu/cpu tåler det da.. har ikke prøvd og har ikke xbox, jeg vet variabel motstand på 100ohm virker på store vifter men om det er for mye eller lite til små vifter vet jeg ikke, mener jeg har 68ohm på cpu-vifta i pc-en nuh men den er på 80mm så den går vel i kategoren stor selv om den er liten i forhold til 120mm psu-vifta :)

  13. Hvor mye høyere er nivået for elektromagnetisk stråling utenfor dette kabinettet i forhold til en mobiltelefon? 2, 10 eller 20 ganger mer? blir det ikke i praksis som å ha en mellomting av en mobiltelefon og en microbølgeovn på lav varme i plexiglasskabinett stående på eller under skrivebordet påslått hele dagen?

     

    Og hvordan er lovligheten ved å selge kasser helt i plexi eller i stål med vindu som kanskje er enda verre siden de selvfølgelig om det står under skrivebordet på høyre side samler sammen og retter all stråling mot edlere deler som yngre gutter/jenter i utviklingsfasen kan hende oppdager senkonsekvenser av med tiden da de er med på eksperimentet og får psykisk eller fysisk handikappede unger senere i livet..?

×
×
  • Opprett ny...