Jump to content

Tarr

Medlemmer
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tarr

 1. Hvorfor er enkelte netter så lyse? Det er den 15.februar kl 21:30, og er så overrasket at det er så lyst ute. Hvorfor? (Bilde)
 2. Hei På grunn av dårlig lærer i faget elektronikk så trenger jeg help til å forstå/forklaring på 2 oppgaver. Oppgave 1 En spole har 300 vindinger på en kjerne av ferritt. Spolen har en lengde på 8 cm og en diameter på 3 cm.Viklingene har en resistans på 28 Ω og erkoblet til en 24 V likespenningskilde. a)Hvor stor flukstetthet dannes i ferrittkjernen? b)Beregn fluksen i ferrittkjernen. c)Ferittkjernen kan oppnå en maksimal flukstetthet ut fra hvor stor masse den har.Tegn en skisse over hvordan flukstettheten endrer segnår vi øker strømmen fra 0 til vi har oppnåddmaksimal flukstetthet, og så minker strømmen til 0 igjen. Oppgave 2 a)Et magnetfelt har flukstetthet 2,0 T. En leder med lengde 0,4 m beveges vinkelrett gjennom feltet med en hastighet på 3 m/s. Hvor stor spenning (elektromotorisk kraft) genereres i lederen? b)Hva forstår du med Lentz`s lov? c)To parallelle ledere med lengde 3 m fører likestrøm i samme retning. Avstanden mellom lederne er 2 cm og strømstyrken er 12 A. Hvor stor kraft påvirker lederne?
 3. Nei, ikke fått det til. Venter på tilbakemelding fra lærer. Veldig spent selv.
 4. Hei Noen som har tips på regne ut spenningen på punkt A og B?
 5. Kan du forklare denne nærmere? ser ikke hvordan det skal gå
 6. Ja, skal ha fått all info vi trenger for å løse dette sa læreren.
 7. Et motstandstermometer er koplet i serie med en fast resistans. Den resistansen som temperaturen blir målt med, varierer mellom 120 ohm og 110 ohm. Spenningen over denne resistansen varierer da mellom 42 mV og 39 mV. Beregn: a) verdien på seriemotstanden b) den påtrykte spenningen. Noen som kan hjelpe med denne? Skjønner ikke helt hva spørsmålet skal frem til, og klarer ikke tegen opp kretsen for utregning.
×
×
 • Create New...