Gå til innhold

Realist4life

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Realist4life

  1. Har tenkt til å kjøpe ein billig smartmobil til under 2000kr. Vil helst ha eit greit kamera på denne mobilen. Så etter litt tenking så kom eg fram til Lumia 800. Er det noken som veit om nokre andre mobiler som kanskje er betre, men samtidig i samme prisklasse?

    Såg også at på net on net,

    Lagerstatus:

    Internett-/telefonordre

    Leveringstid ikke bekreftet

    Betyr det at dei ikkje selger lumia 800 lenger på net on net?

  2. Gymlæreren din har for øvrig et kjempepoeng når hun sier at du burde revidert treningsplanen din og satt den opp mot din fysiske forutsetning. Det er et av hovedprinsippene i det som i kroppsøvingsfaget har blitt svært viktig i det siste, nemlig treningsplanlegging.

     

     

    Det gjorde eg

     

    Fekk tilbake svar på klagen, men det vart 4 :(

     

    Eg låg på 5- på tre læremål og 4+ på tre læremål, det stod at dei måla der eg fekk 4+ på vart vektlagd mest(eg klagde på at dei vart vektlagd for mykje). Det at friluftsturen vart avlyst hadde ingenting å seie.

  3. Vel... jeg fikk 4 og føler at jeg har vist ferdigheter til å få 5. I tillegg så har læreplanen ikke blitt helt fullført. Dog så er jeg usikker på hvordan jeg skal få fram med tanke på klage. Har du noen tips/veiledning å gi? :-)

     

    Det eg i hovudsak klagde på var to ting.

    - Det var at det teoretiske var vektlagd for mykje (faglærar sa at eigentreningsperioden talt svært mykje i vurderinga av standpunktkarakteren.)

     

    - læreplanen ikkje vart fullført (ingen friluftstur med kart og kompass osv..)

    Der eg skreiv i hovudsak at eg meinte at eg ville ha vist kompetanse til minst 5, blandt anna fordi eg har tatt jegerprøva, jakta mykje og vore aktiv i 4H i mange år.

     

    sjekk ut kompetansemåla: http://www.udir.no/k...&kmsn=933863873

  4. Etter samtale med faglærar så var ho fast bestemt på karakteren eg fekk i eigentreningsperioden skulle vere (4+), trass i at eg kom med mange gode og saklige argument. Eg sendte klage inn til skulen i dag, noko faglærar faktisk var open for. Ho sa at ho var i tvil om karakteteren og at dersom eg skulle ha sjans til å vinne fram med klagen måtte eg klage på for stor vektlegging av eigentreninga. Så det verkar som eg har eit håp... Krysser fingrane :confused:

  5. Når du etterspør en grunngivelse for karakteren er regelen slik at klagefristen fryses helt til grunngivelsen er gitt. Det vil med andre ord bety at fristen for deg ikke er fredag, men dagen etter du får grunngivelsen av læreren din (da det tydeligvis er igjen 1 dag av klagefristen din).

     

    Veit du kor det står, link?

     

    fant det,

     

    § 5-5. Klagefristar

    Fristen for å klage på vedtak som gjeld eksamenskarakterar og standpunktkarakterar, er 10 dagar.

    Fristen for å klage på vedtak om vurdering av den praktiske delen av fag-/sveineprøva og realkompetansevurdering er 3 veker.

    Fristen skal reknast frå tidspunktet når meldinga om vedtaket er komen fram til den som har klagerett, eller når den som har klagerett, burde ha gjort seg kjend med vedtaket. Fristen blir avbroten når den som har klagerett, ber om grunngiving for vedtaket. Ny frist gjeld frå det tidspunkt klagaren har fått grunngivinga.

     

    Eg spurte om grunngjeving på mandag og så får eg grunngjevinga på torsdag. Betyr det at fristen er på søndag, eller?

  6. Hei

     

    Skal studere ved NTNU til hausten og skal enten studere Industriell kjemi og bioteknologi eller kjemi. Eg har lyst til å tjuvstarte litt på lesinga og lurte derfor på om nokon veit kva bøker ein trenger på desse studiane.

  7. Hei

     

    Eg fekk 4 i gym, eg er misfornøgd med denne karakteren sidan eg i alle år har hatt 5 og eg synes sjølv at eg fortjener karakteren 5.

     

    I år har vi ikkje hatt nokon testar i det heile tatt, ingen styrkestester eller teoriprøver, berre vanlege gymtimar, med f.eks. ballspel og av og til styrketrening, kondisjonstrening. Det som har hatt stor innverknad på karakteren er derfor eigentreningsperioden, her fekk eg 4+.

     

    Grunnen til at eg ikkje fekk 5 på eigentreningsperioden var hovudsakeleg at eg skada mellomfingeren min slik at eg måtte operere osv... slik at eg ikkje kunne fullføre alle dei planlagte treningsøktene.

     

    Eg var i så dårleg form at eg ikkje kunne trene noko som helst. Men gymlæraren min meinte at eg burde ha endra måla og treningsplanen og trent noko anna. Med ein gong eg var frisk nok til å trene, gjorde eg det, eg trente blandt anna pullups med 9 fingrar.

     

    Vi skulle eigentleg ha ein friluftstur i fjellet, men det blei det ikkje noko av, så vi vart heller ikkje testa innanfor dette læreplanmålet.

    Dei to læreplanmåla vi vart testa i av totalt 7 var derfor:

     

    vise kunnskapar og ulike ferdigheiter i idrett, dans og andre rørsleaktivitetar gjennom funksjonell deltaking i aktivitet, trening og spel

     

    planleggje, gjennomføre og vurdere eigentrening som byggjer på grunnleggjande prinsipp for trening, og som er relevant for måla til eleven

     

    Så eit problem er at mykje av karakteren min ikkje kan dokumenterast eller begrunnnast. Det blir berre at gymlæraren min trur at eg fortener karakteren 4 i ballspel f.eks.

     

    Eg sente ein epost til gymlæraren min der eg informerte om synspunktet mitt og ho sa at eg ikkje kom til å gå ned i karakter dersom eg klagar, så eg har ingenting å tape.

     

    Er det nokon som har tips til meg angåande emnet, på førehand takk :)

  8. er det ikke slik at ruteren tildeler ip? bare prøv å reset ruteren, koble ut alle pc'ene, reset til factory, eventuelt oppdater firmware.

     

    har prøvd å restarte alt som kan restartast, men funker ikkje:/

    og det lysar ikkje inne i pluggen på pc (det hølet der ein setter in internettkabelen, det lyser ikkje). Tips??

     

    og det står at nettverkskabelen er koblet fra...

     

    fant nettopp ut at eg ikkje har noko nettverkskort. hehe :) trur det er kobla direkte til motherboardet.

    http://imageshack.us/photo/my-images/10/skjermbilde.jpg/

  9. Har eit nettverk(ikkje trådlaust) der det er 3 windows 7 pcar og ein xp-pc som er kobla opp. Plutseleg fekk ikkje den eine windows 7 pc-en internett lenger. Feilsøkte problemet og dette kom opp:

    lokal tilkobling 2 har ikke gyldig ip-configurasjon

     

    Det kan være eit problem med driveren for lokaltilkobling 2-kortet

     

    Så trur det må vere ett eller anna med driveren til nettverkskortet, men korleis får eg oppdatert det??

  10. er det noken som har prøvd mpemba effekten og fått det til? med vanleg vatn i glas i frysaren så verkar det som om det kalde vatnet frys først. Kranvatnet vår her innheld mineral og metall frå berggrunnen, trur det er litt basisk.

×
×
  • Opprett ny...