Gå til innhold

linnshop.no

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av linnshop.no

  1. Gi han ris pga dårlig grammatikk.

    Kansje, kansje ikke. Han fikk mye ros da han kunne to språk samtidig, norsk og morsmål. Mammaen sin fikk også mye ros og stolhet da hun kunne skrive og diskutere med nordmenn på norsk etter fem år hun har bodd i norge.

     

    Jeg har omgåes endel treåringer i min tid og synes dette virker som en nokså normal ytring. Ditt barn uttrykker at det ikke er fornøyd med deg. Dette er en helt legitim ytring og jeg ville nok i de fleste tilfeller bare sagt "ok" og trukket meg litt unna. Men å spørre hvorfor er også lurt, dersom det er uklart. I samhandling med små barn er det viktig at barnet føler seg sett og at det får gi uttrykk for følelsene sine gjennom ord (ikke gjennom å slå, etc).

     

    Finner man ut hvorfor, kan man anerkjenne dette. Eksempel: Jeg forstår at du har lyst på sjokolade, men vi kan ikke spise godteri hver dag. (Da blir man tykk/det er ikke sunt/det er ikke ordentlig mat). Ja jeg hører at du kaller meg dumming.

     

    Man har kanskje et ideal om å ikke kalle andre mennesker for skjellsord, men dette er ikke så lett å forklare en treåring. Du kan derimot gjerne si at du blir lei deg når han sier dette til deg, dersom dette er tilfellet. Min filosofi med små barn er på den ene siden å være åpen og ærlig, men samtidig veldig bevisst på at jeg er et forbilde. Hisser man seg opp og begynner å bruke høy stemme, kan man ikke klage når barnet lærer seg dette og bruker det tilbake.

     

    Forsøk å være litt behersket og rolig, det er ikke verdens undergang om man har en liten krangel. De aller fleste nære relasjoner har konflikter iblant. Samtidig er det viktig å være bestemt på hva som er ok og ikke.

     

    Barnet bør ikke få veldig mye oppmerksomhet, dersom det ikke ønsker å si hva som er galt, men bare sier dumming hele tida. Enkelte oppmerksomhetssyke barn utvikler teknikker for å få oppmerksomhet, ved å si stygge ord, etc. Tror man dette er tilfellet, så er det beste å ignorere og gi god oppmerksomhet, når barnet senere tar kontakt på en skikkelig måte.

     

     

     

    IQ tester kan ikke måle kjærlighet. Og man får lov til å lære og rette noe hvis man skjønner man gjøre feil og tør til å spørre om hjelp. Derfor oppstartet jeg dette innlegget.

     

    Du skriker ikke til barna dine. Da ligger du seriøst nede på deres nivå, og da kan du vifte bye-bye til deres respekt.

     

    Og disse små psycho-lekene med å ignorere unger hvis de oppfører seg slitsomt, er heller ting som egner seg til å hjelpe barna til å forstå at å kommunisere med deg er håpløst.

     

    Hvorfor spurte du ikke bare om hva det var han mente var dumt?

    Ikke for å være uhøflig, men det virker som om sønnen din har forstått ganske mye.

    Personlig synes jeg at det er trist at man ikke IQ-tester kvinner som har lyst til å bedrive selvavl.

     

    Men slik er verden. Du bør notere deg at du fungerer dårlig som voksen forelder, og sørg for at barnet ditt tilbringer mye tid med andre, mer fornuftige voksne, så blir det ikke så kjipt for ham å kjenne på at du er en stor skuffelse som mor.

     

    Vurdér også adopsjon.

     

    Om jeg var deg, ville jeg vurdert å utsette å ytre meg om temaet, til jeg ble voksen (ikke en alder, men en tilstand).

  2. www.uptoten.com

     

    Denne siden har barnet mitt lekt med siden hun var 3 år ca. med vår ønske at hun kunne litt engelsk. Da vi reiste til USA og hun var 6 år, ble vi overasket med hennes engelsk kunnskap. Etter 2 uker, begynte hun å snakke 2-3 engelsk ord og etter 3 uker, snakket hun 1 helt setning på engelsk og forsettet til vi kom tilbake i norge. Altså fornøyd.

     

    Prøv og del dine :-)

  3. Jeg vil få vite hva man bør gjøre hvis man er i min situasjon:

     

    Jeg fikk en telefon av en telemarketer/selger av Hafslund som sa at de tilbyd meg en produkt som heter E-spot og jeg bare betalte strøm kjøp pris og 39 KR som abonnement. Sa mye bra om tilbudet some var bare på telefonsalg, ikke på deress nettside og ikke lov å sende meg en epost engang. Fikk strøm målepunkt av meg og jeg nesten ville å gå med avtalen men sa jeg trengte å diskutere med mannen min.

    Da jeg fikk en telefon medling som jeg skulle sende tilbake melding med svaret 'Ja' for bekreftelse av avtalen, SVART JEG IKKE etter jeg har kikket på Hafslund s nettside for å for mer forståelse om tilbudet men fant ikke. Tenkte også om mye rart med telefon salget.

     

    Etter en måned, fikk jeg et brev som sa at vi er nå kunden hos Hafslund med avtale om Makspris garanti. Jeg ble overrasket og sendte dem tilbakemeldingen at jeg ikke har gjort noe avtale med dem. De sendte meg svaret at avtalen har aktivert og angrefristen har gått ut og jeg måtte registere meg igjen på det gamle leverandøret hvis jeg ønsket å stoppe avtalen. 3-4 meldinger med de samme innholdet gikk fram og tilbake.

     

    Problemet er ikke stor. Jeg kan bare registrere med på en ny leverandør. Men jeg skjønner ikke hvorfor de kan kjøre en avtale uten bekreftelse av kunden? Er det lov? Hvem er riktig her? Jeg ble så irritert at de ikke ser at dette er deres problem og sa ikke beklage en gang.

    Hva mener dere?

  4. Å true barn med straff er aldri bra. Når han sier eller gjør ting han ikke får lov til, bør du ta ham litt ut av situasjonen og spørre "hvorfor sier/gjør du sånn?". Lær sønnen din at noen ting sier eller gjør man ikke på en autoritær men pedagogisk måte, uten å straffe. I den alderen han er i nå er tøying av grenser helt vanlig, og da er det viktig at du ikke responderer med sinneutbrudd, da det kan føre til mer utagering fra hans side. Lykke til :)

    Å true barn med straff er aldri bra. Når han sier eller gjør ting han ikke får lov til, bør du ta ham litt ut av situasjonen og spørre "hvorfor sier/gjør du sånn?". Lær sønnen din at noen ting sier eller gjør man ikke på en autoritær men pedagogisk måte, uten å straffe. I den alderen han er i nå er tøying av grenser helt vanlig, og da er det viktig at du ikke responderer med sinneutbrudd, da det kan føre til mer utagering fra hans side. Lykke til :)

    Takk, kattungen. Man vil altid gjøre det beste for ungene sine. Straff eller konsekvenser som moderatorer sa, er sonn 1 minutt time out må jeg bruke på tiden. Han, ungen forstå ikke helt hva jeg sier på 3 alder desverre.
  5. Høre ut som du har mye tenker og ikke har fine opplevelse på livet på tiden?

     

    Hehe, jeg har det helt supert jeg- Er foreløpig i Australia å besøker kjæresten min som jeg ikke har sett på 9 måneder. Alt er en drøm for øyeblikket, men det betyr ikke at jeg skal bli blind for realitetene i verden :p Hvis noe dritt skjer i fremtiden, som det vil, så knuser det ikke virkelighetsoppfattningen min; noe det kanskje vil gjøre med din :)

    Har vært i en kjempe dritt situasjon og nesten dø pga. jeg så ikke noen vei når jeg tenkte bare dø og ulykkelighet.

     

    Helt greit å se verden med realitet :-) og kos deg i Australia.

     

    Hva er formålet med tråden?

    Debat for moro og finne ut hvordan man tenker i forskjellig 'point of view'.

     

    Hva er formålet med ditt spørsmål?

    • Liker 1
  6. "Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end."

     

    Alternativ tolking:

    Ingenting du gjør har noen mening, verden går videre som den alltid har gjort. Du kan midlertidig få en følelse av at du faktisk gjør noe viktig, men til slutt vil du se at det er bare verden som går videre og ditt bidrag er usyndlig.

     

    Ikke akkurat bra livsfilosofi mener jeg...

     

    Kan du forklare meg hvorfor quoten du ga er positiv? Og gjerne også påpeke hva som er galt med min tolking hvis du ikke er enig i at den sier akkurat det samme.

    Quoten er positiv fordi jeg tenker positiv. Og din tolkning er ikke noe feil hvis du ser verden sonn i dine øyner.

     

    Jeg er en korn av sand i en stor strand. Jeg er bare den og ingenting. Det er negativ tanker.

     

    Jeg er en korn av sand i en stor strand. Det må være millioner av sand for å skape den store stranden. Positiv tanker

  7. Ungen min og jeg, vi to var sinte på hverandre. Og sa han ''Dumming mamma'. Jeg ble sint og sint.

     

    - 'Du får ikke lov å sie sonn', sa jeg-

    - 'Dumming mamma'

    - 'Dette er stygg ord, ikke lov å si og ikke hyggelig å høre'.

    - 'Dumming mamma'

    - 'Hvis du sier det en gang til, så får du straff', skrikket jeg.

    - 'Dumming mamma', skrikket han tilbake.

     

    Noe tips?

  8. Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.

     

    Quote fra John Lennon. My filosofi av dagen.

     

     

    Hls

    T. N.

     

    All respekt til john lennon og hans lovsfilosofi, men ser ikke helt logikken i det utsagnet.

    Kan nevne en brist.

    De som får kreft, har det ikke bra under sykdommen, blir værre å værre, å til slutt dør. Hvordan er dette en "okay end"

    Everything has exception.

     

    ikke så lenge man er en rik, verdensberømt hippie med liberalske meninger uten argumentasjon for uttalelser.

    Enig med deg. På andre side, positive uttaleser hjeper man å se framover og oppover. Man kan ikke si til de som får kreft at de blir dø, men si ''it will be ok in the end''
    • Liker 1
  9. Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end.

     

    Quote fra John Lennon. My filosofi av dagen.

     

     

    Hls

    T. N.

     

    All respekt til john lennon og hans lovsfilosofi, men ser ikke helt logikken i det utsagnet.

    Kan nevne en brist.

    De som får kreft, har det ikke bra under sykdommen, blir værre å værre, å til slutt dør. Hvordan er dette en "okay end"

    Everything has exception.
  10. Hva med å male dette fantastiske bildet til ojemaleri? Det blir et verdifult kunstverk.

     

    Fant informasjon om stedet på engelsk:

    Beautiful Lower Saranac Lake is one of three connected lakes, part of the Saranac River, near the village of Saranac Lake in the Adirondacks in northern New York. With Middle Saranac Lake and Upper Saranac Lake, a 17-mile (27 km) paddle with only one portage is possible. The Saranac Lake Islands Public Campground provides 87 campsites on inlands in Lower and Middle Saranac Lake. In addition to the Saranac River, it is fed by nearbyLake Colby, Fish Creek, and Lilly Pad Pond. Lower Saranac Lake is located in the town of Harrietstown, New York.

    post-282224-0-94043100-1349436151_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...