Jump to content

sgaah

Medlemmer
 • Content Count

  418
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Enkleste og billigste måte å teste om man har cat6a (10Gb) nettverk vil være å installere iPerf server på en maskin som har 10Gb kort for så å ha en annen maskin med 10Gb netteverks kort og teste alle punktene. Edit: Har du allerede to stasjonære PC'er så kan du få nye 10Gb kort til ca 1000,- pr stk. Så da kommer det på ca 2000,- for å teste dette. Blir svært vanskelig for installatør å bortforklare om testing med iPerf ikke viser tilnærmert 10Gb nettverkskapasitet.
 2. Basert på dine data kan det se ut som at en av de 8 lederene ikke har blitt korrekt terminert. Sjekk veggpunkt og patchpanel i sikringsskap. Tester du med samme kabel? Er denne hjemmesnekret? Kan være at du har god kontakt for så at en leder bryter når du røren på den. Typisk å få kun 100mbit når det er feil på en leder. Kan være vanskelig å finne feilen så ofte enklest å terminere på nytt i hver ende. Jeg har selv opplevd at feks brun leder har sklidd ut av sporet mer enn en gang.
 3. Er veggpunktene dine av type punch down eller med keystone? Om det er sistnevnte så kan du prøve å gå over kontaktene med tang. Har selv opplevd en gang og to at en leder har sklidd ut ifbm terminering. Som sagt så er det neppe særlig mange som har tilgang til utstyr for å sertifisere Cat6 og oppover.
 4. Du kan feks bruker Fluke DSX for å sertifisert anlegget. Tatt i betraktning at din installatør tydeligvis har terminert dårlig så er det lite sannsynlig at han har test utstyr til 50-80 000,- liggende å slenge i bilen
 5. Hvordan opplever du USG PRO 4 som en flaskehals? Jeg har hatt standard USG og den har forsåvidt fungert helt greit. Selvsagt uten aktivert IPS/IDS, men denne begrensningen er vi jo klar over. Såg du har byttet vifter og antar at du er fornøyd med de?
 6. Som du sier så er ikke USG Pro helt perfekt, men jeg er neppe først i køen når det gjelder å anskaffe UDM-PRO. Blir litt som å gå for USG-XG-8 for å så oppdaget at den blir trukket fra markedet. Ikke alltid det lønner seg å være først ut. Hadde så absolutt vert fint med en guide på Altibox Tv om det lar seg gjør. Jeg har ikke brå hast, men kommer nok til å begynne se på saken i løpet av kort tid. Når det gjelder utbyttet vedrørende VLAN 10 så er jeg jo klar over at det ikke er helt nødvendig på ett hjemmenett. Praksisen er forbeholdt større nettverk og med flere relativt ukjente brukere. Nå i første omgang blir det å ta cat6 fra fiber konverter og ned til USG. Klarer ikke å se den store gevinsten med å få dette over på SFP? Eneste grunnen må jo være for å frigjøre en RJ45 port?
 7. Så godt som alt av utstyr er allerede montert og fungerer veldig bra! Eneste unntaket er USG som blir byttet ut med USG Pro i disse dager. Å ja, jeg har allerede oppgradert Cloud Key til nyeste utgave. Svært irriterende med database krasj som det første modellen var plaget med. Jeg har så langt klart meg med wifi bro fra FMG til Altibox Tv, men satser på å få pakket denne vekk og det er i denne forbindelsen jeg er på jakt etter erfaringer rundt dette. Ser på forskjellige nett forum at det ikke fungerer 100% og da blir jeg litt skeptisk til å sette dette opp for å så få kjeft når dette ikke virker Er jo klart at dette kommer til å skje når jeg ikke er hjemme… Altibox 500/500 blir matet inn gjennom FMG og er veldig godt fornøyd med hastigheten på det. Når det gjelder intern hastighet så legger jeg Cat6 fordi det passet seg slik. Svært lite som støtter 10GB uten at det koster skjorta, men greit å ha det klart. Kunne lagt Cat6A, men det er ikke mer en 50m mellom switchene så da skal jeg nok klare meg. Uansett så blir jeg jo begrenset av at utstyret er 1GB. Faktisk litt rart at USG PRO ikke har 10GB inn på nettverket. VLAN 10 er for å tiltenkt for at kun 2 porter på switchen gir tilgang til brukergrensesnittet til UniFi. Slipper dermed å bekymre meg for at andre får tilgang dette uten å bruke pc som er koblet opp mot disse portene. Alternativt så må man bytte om på kabel. Satser på at innen mine barn finner ut av dette så har de flyttet ut Alternativet er å putte de i eget VLAN med tidstabeller. Noe som mest sannsynlig blir gjort uansett. Alle gode innspill og kommentarer mottas med takk!
 8. Å få på plass skikkelig kablet nettverk i hus som allerede er bygget uten å rive alle vegger og tak er ofte en utfordring…. Nå har jeg omsider kommet godt i gang, men innser at jeg ikke kommer helt i mål og har dessverre måtte de-sentralisere deler av nettverket inntil videre. Som dere sikkert skjønner så ønsker jeg å kunne spre Altibox Tv over nettverket og i den forbindelse så er jeg på jakt etter erfaring fra dere som allerede har prøvd dette en god stund. Bakgrunnen for at jeg ønsker å høres deres erfaringer er at jeg er avhengig av at denne løsningen fungerer 100%. Er mye på reis og fruen er ikke så veldig teknisk anlagt. Valget står derfor mellom å få Altibox Tv inn på nettverket og få vekk FMG eller inn med egen switch for å spre Altibox Tv dit jeg trenger det. Slenger med en layout av nettverket. Om du vil dele ditt oppsett så hadde det vert smashing 😊
 9. Du får ofte kontakt med altibox via deres Facebook chatt. Der svare de som regel 24/7/365
 10. Usikker på om det er lansert i hele Norge nå, men jeg fikk den i dag. Det som var litt artig var at jeg ifbm brukerundersøkelse påpekte at for å kunne gi bedre tilbakemelding så burde denne funksjonen bli tilgjengelig. Mulig det er tilfeldig, men moro at den nå er på plass.
 11. Takk for innspill! Har ikke sjekket med Altibox, men om man ikke trenger å ha FMG router så forsvinner nok den kjapt. Har gode erfaring med open-wrt, DD-wrt, smoothwall og tildels pfsense sånn at det skal ikke stå på det. Dessuten så legger jeg opp til ett Ubiquiti miljø så da blir det nok USG som får oppgaven. Er nok redd for at det ikke blir plass til to stk CAT6A og da havner jeg i skvis inntil jeg får revet litt vegg/tak. Det skal ikke gjøres helt enda, men blir nok gjort iløpet av 1-2 år. Spørs om jeg ikke legger CAT6A der det er mulig og CAT5E der det ikke er mulig.... Noen av dere som kan bekrefte at TV signaler kommer frem til TV så lenge router/switcher støtter IGMP Snooping?
 12. Lenge siden jeg har vert aktiv på dette forumet, men regner med at kompetansen er like høy som det var når jeg var aktiv Nytt hus gir nye muligheter og nye utfordringer... Har kommet frem til at det skal legges litt energi og penger i dette prosjektet slik at jeg har ett bunnsolid netteverk med god dekning. Stort hus som strekker seg over 3 etasjer pluss litt byggninger utenom. Om jeg har forstått det korrekt så skal den nye FMG sentralen fra Altibox være satt opp med mulighet for IGMP Snooping på switch. Noen som kan bekrefte dette? Videre, hvor mye energi ville dere lagt i å få lagt CAT6A vs CAT5E? Får man plass til 2 stk CAT6A UTP i feks 16mm trekkerør? Slenger ved en oversikt over hvordan jeg har tenkt dette. Om du ser noe riv ruskende galt så gi meg ett vink
 13. Takk for gode innspill folkens men ikke svarte søren om jeg får til dette.... Ser forøverig at dere har valgt celler som er etter hverandre, mine data som skal sorteres befinner seg på feks. B2, D2,F2,H2,L2, osv.
 14. Takk for din hjelp så langt. Får vel lete litt mer rundt på nettet etter en løsning på dette. Kanskje du kan foreslå en annen løsning for å løse utfordringen som jeg har beskrevet tidligere?
 15. Merkelige greier.... Hvilken utgave av excel bruker du? Når jeg har skrevet ferdig denne formelen så skal jeg trykke Ctrl+shift+Enter? Jeg begynner å skrive inn formelen for så å holde nede crtl når jeg velger dei aktuelle cellene. Nå som jeg skriver inn { } rundt dei valgte cellene så forsvinner fargen på disse cellene (dårligt forklart, men satser på at du skjønner). Kanskje påtide med ett litt excel kurs....
×
×
 • Create New...