Jump to content

Torolf

Medlemmer
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 :)

About Torolf

 • Birthday 04/15/1999

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei, kan noen hjelpe meg med følgene oppgave? hvilke formler jeg skal bruke for og løse den? sitter litt fast på den. Figuren viser en container med bredde 10 m og masse 3000 kg som henger i en kran. Hver av de to stroppene er 24 m lange a. Beregn belastningen på de to stroppene b. Stroppene byttes ut med et sett stropper som bare er 12 m lange. Beregn belastningen på stroppene nå.
 2. Hei, sitter og jobber med noe matteoppgaver i forbindelse med skole og sitter fast på en jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre på. Den er følgende: En mann har et rektangelformet teppe som er 240 cm2 stort. Langsiden er 5 cm lengre enn kortsiden Hvor lang er kortsiden? Hvor lang er langsiden? Noen tips til hvordan jeg kan løse dette? På forhånd takk!
 3. Hei! Jobber med en innleveringsoppgave og sitter rett og slett fast på en oppgave her og finner hverken noen formel i bok eller på nettet. Her er oppgaven: Anta at du har en strømkabel som er lagt på utsiden av veggen til soverommet ditt. Kabelen er en ekstra trefase-kurs som er lagt opp for å forsyne et stort drivhus med varmelamper etc., der strømtrekket på vinteren i kortere perioder kan komme opp i 150 A. a) Vil magnetfeltet kunne begrenses av veggen som er mellom deg og kabelen? b) Finn ut minsteavstand som kabelen kan være fra deg for ikke å gå over den grensen som er satt for kortvarig eksponering av magnetfelt. c) Hvilken avstand må kabelen være fra deg for å være innenfor det som betraktes som tilrådelig ift. langvarig eksponering? Anta at gjennomsnittlig strømtrekk i løpet av året er 50 A. d) Med grenseverdien på 0,4 μT som utgangspunkt – finn hvilken avstand fra deg en høyspentledning som fører en midlere strøm på 500 A minimum må være fra deg regnet i snitt i løpet av et år. Så spørsmålet er egentlig hvilke formel kan jeg bruke til og regne ut avstand fra magnetfeltet? Finner ikke formel noen plass! Håper det er en luring her som kan hjelpe! På forhånd, takk!
 4. Hei! Holder på med en skoleoppgave og har kommet til siste oppgaven som lyder som følgende: I en kald vinteruke er gjennomsnittlig elektrisitetsforbruk for en enebolig ca. 1000 kWh. Hvilken makseffekt må til for å forsyne 1000 eneboliger gitt at peak-effekten er dobbelt så høy som gjennomsnittseffekten gjennom uka? Går teknisk fagskole og det stoppet rett og slett litt opp her på denne her. Vet liksom ikke hvordan jeg skal gå frem. Noen som kan hjelpe? På forhånd takk!
×
×
 • Create New...