Gå til innhold

Fjåtten Marcus

Medlemmer
  • Innlegg

    167
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjåtten Marcus

  1. Hei. 

     

    Har nå søkt meg inn på Programmering hos Høyskolen kristiania, og et av kravene er da matte R1 eller S1+S2 som må være fullført innen det første studie året. 

     

    Diskutert med en kompis, som også skal studere dette, og han mente S1+S2 vil være enklere totaltsett. Men da er det jo mer matte, to eksamener osv. 

     

     

    Noen som har erfaring med disse opp mot hverandre og kunne kommet med forslag om jeg burde stå for R1 eller S1+S2 det neste året? Matte har ikke vært det sterkeste faget mitt, og jeg gjør dette som privatist så må ta det i betrakningen. 

     

     

     

    Takk for svar!

  2. Da har jeg blitt innkalt til intervju på først kommende fredag. Så det er vært fall et godt tegn, forberede meg meg mest mulig til den tid. 

     

     

    Men så har jeg bare et raskt spørsmål angående lånekasse. For må ta ut det låne jeg kan få der fordi jeg har leilighet med samboer osv osv. 

     

     

    Ser at stødnaden for meg uten ungdomsrett blir fort rett over 100 000kr i året. Men det er jo snakk om en innteksgrense osv som spiller inn på hvor mye jeg får. Som lærling har jeg regna ut at jeg ligger innenfor grensen som de har satt i forhold til 177 000kr i året. Men spm mitt er egt, påregner dem inntekt av lånet fra lånekassen og? Så det blir lærlinglønn + lånekassen = innteksgrense? Eller bare av det jeg tjener fysisk i bedriften som lærling ? For har litt å si det og skjønner jeg. 

  3. Så jeg har seneste tiden funnet ut at jeg ønsker å skaffe meg lærlingsplass og skape en fremtid ut av den utdanningen jeg har startet på.

     

    Har gått Første året elektro og andre året el energi. Så mangler bare lærlingstid. Men dette begynner å bli litt over 3 år siden jeg fullførte nå + at i fjor fullførte jeg et år med påbygg også så har fullført tre årig videregående skole.

     

     

    Men nå vet jeg ærlig talt ikke hvordan fremgangsmåte jeg skal ta for og anskaffe en lærlingsplass i en bedrift fra og med i år, og om det i hele tatt lar seg gjøre uten å være som et umulig prosjekt.

     

    Er det noen som har vært i lignende situasjon som kan dele erfaring og fremgangsmåte? Eller andre som har tips til hva jeg burde gjøre her?

  4. Fant ut I går at den virker å gå fra driftstemperatur (80 grader) og opp til 90-95 grader før den stopper. Også starter den ikke før den er nede på rundt 80 grader igjen.. så kan kanskje virke til å være en sensor som feiler med noe varme ja kanskje ? Se om jeg finner noen med leseverktøy tror jeg.. stopper aldri under motorvei kjøring når bilen får en del luft pressa gjennom grillen :)

  5. Hei.

     

     

    Har en Mercedes W202 fra 1998 med 122hk bensin (1.8l mener jeg)

     

    Som har fått et problem hvor at hvis jeg må stå i kø eller lignende i 15 min plus eller mye start og stopp mister den turtall og stopper.. da vil den heller ikke starte igjen før den går noen timer. Virker som det har noe med varme og gjøre ? Den går som en klokke når det er snakk om lengre lengder hvor man ikke stopper så mye.

     

    Prøvd å søke meg litt rundt på nett, og funnet ut at kanskje luftmassemåleren må byttes, men er ikke teknisk kyndig og det er en gammel bil så vil ikke akkurat sette den på verksted.

     

     

    Men noen som har opplevd lignende og kanskje kan gi en pekepinn på hva det kan være ? Synes det er veldig rart?

  6. Merklig nok, jeg tok den ut av strøm i går kveld. Og lot den stå over natten, i dag tidlig når jeg satt i strøm, var den helt normal.. Fikk valgt program, den starta/tømte seg og alt. Så nå ser den ut til å plutselig fungere igjen.. Men men, får følge med et par dager og se.. Men ser ut til at den fikset seg selv hehe 

  7. Har denne uken hentet en ny oppvaskmaskin på elkjøp. En Matsui MDW60W16N.

     

    Fikk denne koblet opp og skulle kjøre i gang. Den dro vann inn, men stoppet så fort det var fult med vann i bunn, tømte da denne med en øse. Og prøvde igjen. Men samme skjedde. Så fant jeg ut at avløpsrøret den var koblet på var plombert, så åpnet den for at maskinen skal kunne ta vann ut. Så lot den sto ute av kontakten over natten for å se om den restarte seg på et hvis. Noe den ikke gjorde. Så fort jeg setter i kontakten, så lyser av/på lampa + eco lampa konstant. Ingen lyd fra Den, reagerer ikke når jeg trykker på den. Men må dra ut kontakta for at den skal slutte å lyse. Kommer der igjen til samme når jeg setter i kontakta igjen.

     

     

    Virker som den kanskje har gått i nødmodus eller noe lignende. For det er ingen reaksjon fra den.. prøvd å tippe den litt rundt for å se om det er vann en plass som er stuck, men hjelper ikke. Står heller ikke noe i brukermanuelen på lignende problem...

     

     

    Noen her som kanskje har noen tips før jeg ringer elkjøp imorgen ?

  8. Hei.

     

    Jeg er nå i modus til å kjøpe meg ny Laptop. Og falt på en Macbook pro ettersom jeg liker økosystemet, og kvaliteten på dem.

     

    Men jeg er usikker på hvilken modell jeg skal velge, ettersom prisen varierer stort mellom de. Og ønsker ikke og kjøpe for svak maskin, eller overkill maskin..

     

    Mitt bruk er til og drive med utvikling, jeg skal studere innen faget fra neste år av, mest sansynlig IoT eller mobil utvikling.  

     

    Så jeg driver litt med det som hobbyist, så er ikke noe veldig kraftig noe, men kan være det kommer etter vært.

     

    De to det har falt på er Macbook pro 13" 2015 med 128GB SSD og 8GB ram (Oppgraderer SSD på denne ettervært) eller Macbook pro 15" 2015 256GB 16GB modellen.

     

    Det er jo en kraftig 7500kr forskjell i prisen på de to produktene, så dere forstår sikkert hvorfor det er et vanskelig valg.

    Vil 13 tommeren være nok med oppgradert minne for de neste 3-4-5 årene ? Eller vil den falle kort i flere ting rundt dette?

     

    Eller vil 15 tommeren være for overkill og 13 holder ?

     

  9. I og med at dette er en forsikringssak så kan du ikke kreve ny pc pga lang servicetid. Ellers så har alle slike forsikringer krav om at man må vite hendelsesforløpet til skaden for å få dekning. 

     

    Et tips er å alltid lese over forsikringsvilkårne før man kjøper eller før man leverer inn ett produkt pga skade. En annen ting er at hvis du er 90% sikker så sier du ikke at den mest sannssynlig ble skadet pga *hendelsesforløp*, men du sier at det skjedde pga *hendelsesforløp*

     

    Det jeg har forstått nå. og på et hvis prøvd og rette på det i videre mail med komplett, at jeg er helt sikker på det.

     

    Tror du at det enda kan være håp for at det blir godkjent da? Er Vardia som er f.selskap.

  10. Dette er en veldig stor sak. Så skal prøve og forklare så godt jeg kan.

     

    Saken er som følger, i 2015 kjøpte jeg meg en Macbook pro 13 tommer. Hvor jeg også betalte for en trygghetsavtale som skulle dekke skader utover garanti.

     

    Nå for snaut en måned siden, ville plutselig ikke macen fungere på skolen. Så jeg kontaktet Komplett, og fikk bekjed om og sende den inn til service partneren dems Conmodo. Her ble det framvist at den var vannskadet, og det måtte byttes skjerm/hovedkort. Prisen var på over 10 000kr for reparasjon. Siden jeg enda har trygghetsavtale på den. Kontaktet jeg forsikringsselskapet, lagde en sak. Hvor jeg da fikk etter fram og tilbake ikke godkjent sak, som følger av at det ikke var 100% klarhet rundt hvordan den var blitt vannskadet (Jeg var usikker, men var 90% sikker på at det kom fra evt vann/sludd/snø til og fra skole i disse dager før ettersom det var da snøen kom for fult.

     

    Men de ville ikke godkjenne det.. Fikk bekjed om å sende inn en klage til Forsikringsselskapet. Gjorde det.. Gikk over 1 uke uten svar (Merk macbooken ligger enda hos Conomdo i avvente av dette..) Så jeg sendte inn en lang mail til Komplett Kundeserivce hvor jeg klager på at det ikke dukker opp svar, og at de må hjelpe meg med og få svar fra Forsikringsselskapet. Nå har det gått 1.5 uker til fra dem. Hvor jeg ikke har fått svar. Pratet med Chatten til Komplett. Hvor jeg fikk informasjon om at det var avd. Leder som hadde saken, og de avventet også svar fra Forsikringsselskapet på hvorfor dette ikke er godkjent.. Men alt i alt så begynner dette og ta mange uker, oppe i eksamenstider osv osv.

     

    Jeg jobber selv i butikk med salg av telefoner. Så vet at kravene her er at hvis ting tar over 5 uker så har man krav på ny terminal (Telefon) fra der man sendte det inn.

     

    Er det noen som har noen kloke ord oppi alt dette her ? Og hvordan fremgangsmåte jeg kan gjøre for å få dette unna fortest mulig ?

  11. Heisann!

     

     

    Jeg har nylig hatt litt interesse i Droner, lest meg opp på en del forskjellige og ser at priser og kvalitet varierer i regnbuens farger. Men tenkte jeg skulle handle meg min første drone nå, en drone mellom 2000-3000kr (Selvfølgelig billigere også men). Og kunne veldig gjerne tenkt meg en drone med et Fpv kamera, eller en drone som evt tåler et gopro kamera som kan kjøpes ved senere anledninger.

     

    Har ikke helt peiling på hvor jeg burde kjøpe eller hva jeg burde kjøpe.

     

    Så håpet at det var noen snille sjeler her som kanskje visste litt mer en meg og kunne anbefale noe ?

  12.  

    Syar: telefonen støtter faktisk band 20 på den europeiske modellen.

    Den det lå link til hos Iwill Norge fra Ooinaru står det kun 1,3,7.

    Selger ikke de "europeisk" modell liksom ?

     

    Jeg sjekket ikke IWill. Men sjekket direkte hos OnePlus.net

     

    https://oneplus.net/3/specs

     

    Blar du deg litt ned der og ser på Europeiske versjonen står det følgende:

    WCDMA: Bands 1/2/5/8

    FDD-LTE: Bands 1/3/5/7/8/20

    TDD-LTE: Bands 38/40

×
×
  • Opprett ny...