Gå til innhold

Code#

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Code#

  1. Denne versjonen er EOL (end-of-life) fra NetGear. Det betyr at den ikke vil få det nye versjon 6 os'et som kommer nå, og minimalt med oppdateringer fremover. Misforstå rett; boksen fungerer veldig bra, og jeg har en ReadyNas Ultra6+ (raskere CPU enn denne) samt en Pro 6 selv. De er utrolig stabile, men litt dårlige på feature-set og oppgraderinger.

     

    NetGear har nettopp sluppet bomben at ingen av de eksisterende enhetene vil støttes i fremtidige OS-oppgraderinger, så for min del er det slutt på NetGear/ReadyNas fremover. Gidder ikke å bruke penger hos et firma som til de grader gir blaffen i eksisterende kundemasse.

    • Liker 1
  2. 6x3,5" er ikke mye. Da må man (som du sier) ha en MSA60 eller P2000 i tillegg, og det blir fort mye penger. 2,5" disker er forsåvidt OK, men de er jo ikke spesielt store. 1TB ligger rundt 800-1000, mens det finnes noen få 1,5TB og 2TB som koster mye.

     

    Jeg ville uansett gått for 3,5" pga kostnadseffektivt format, og da synes jeg fortsatt SuperMicro-chassiet som Jotta-gutta bruker ser veldig bra ut.

  3. Nå er det ca ett år siden jeg kjøpte inn noen DL360/DL380 G6, men er det ikke slik at de fleste HP-modeller nå kun er 2,5"? Dersom man kjøper HP-server og shelf-disker på eBay anbefaler jeg å kjøpe nok shelf-disker til å fylle hele serveren med en gang + et par tre ekstra. Utrolig kjipt å ikke ha shelf-bays liggende dersom du raskt trenger å fylle på med disker.

  4. Personlig ville jeg nok kjøpt en DL380 G6 som du får brukte 2x quad, 32gb ram med raidkontrolleren til rett under 10k, så startet med en MSA60 for lagring og slengt på flere etterhvert som de fylles med disker.

     

    Hvis du først skal gå for noe fra HP kan du jo kjøpe G8 (eller G7), G6 er jo gammelt. Vær dog klar over at du også må kjøpe HP disker, og det er ikke billig sammenlignet med off-the-shelf disker du får til vanlig NAS.

     

    Og før noen sier det; Nei, HP diskene du kjøper til RAID er *ikke* bedre enn off-the-shelf disker. Har verken bedre eller dårligere erfaringer med de enn med Hitachi eller Samsung off-the-shelf (heller litt dårligere faktisk).

  5. Jeg har 55HX920 som er den samme TVn som 46-tommeren, men i 55". Den har et kongebra bilde, og dersom du kan leve med 46" ville jeg gått for den. Dersom det er replacement for lerrett eller du bare rett og slett vil ha størst mulig bilde, gå for 55".

     

    By the way; Sony har dårlig grensesnitt på interaktive TV-tjenester. Sammenlignet med Samsung er det nesten steinalder.

    • Liker 1
  6. Jeg har både en 128GB og en 512GB Samsung 830. 512GB sitter i en MacBook Pro 2010, og det er vel den eneste jeg har hatt som fungerer stabilt i Mac OS X. 128GB versjonen har jeg som en systemdisk i Windows-burken min, og den fungerer også veldig stabilt.

     

    Du finner sikkert raskere SSD'er på markedet, men det er få som har like godt rykte mht. stabilitet.

  7. Sjekk også ut Synology som har mange bra modeller. Spesielt DS3612xs ser snasen ut, plass til 12 interne disker, 3,2 Ghz dual-core CPU, ECC minne og i tillegg kan den bygges ut med ekstra chassis slik at du får 24 disker totalt. Pris ligger på rundt 17.000 uten disker, og det er ikke helt galt.

     

    Mer om produktet her: http://www.synology....g=enu#p_submenu

     

    De har også en litt svakere modell ved navn DS2411+. Fortsatt 24 disker (12 + 12 i expansion), men prisen er ca 9,500,- Denne har en 1,8 dual core Atom cpu.

     

    PS! Jeg har ingen erfaring med Synology high-end NAS selv.

  8. Ser at han benytter Norco, og det vil jeg ikke anbefale. Det er mye trøbbel med de chassisene, sjekk gjerne litt rundt med Google. Dessuten benytter han unRAID Untangle som er payware på de volumstørrelsene han benytter.

     

    Dersom man skal benytte så store lagringsmengder ville jeg gått for ZFS med multiple pools. Hvis en går i stykker mister man ikke alt.

     

    Denne fyren her sier han har brukt ca 1000$ på deler pr. server og det virker som han vet hva han driver med.

    http://www.overclock...vers-83tb-total

     

    Her ser du spesifikasjonene:

    http://www.overclock...view/id/4381778

  9. Jeg har bygget en del storage-servers, og jeg har hatt en del ferdige NAS-bokser. Hvis du ikke vil ha det som hobby å fikle på NAS-serveren så skal du kjøpe en ferdig boks. Som tidligere nevnt kjører jeg en ReadyNas Pro 6 med bonding på nettverkskort, og jeg klarer å skrive ca 110MB/sek til den. Lese klarer den fint 120MB/sek +.

     

    Den har også støtte for TimeMachine backups og en del annet praktiske saker. Du KAN bygge det samme selv, men det er mye jobb å vedlikeholde installasjonen. Mange tror også at FreeNAS med ZFS gir en ekspanderende volumner (RAID-expansions), men det gjør det IKKE. Med de ZFS-versjonene som ligger i FreeNAS o.l. støttes ikke volume expansions etc. Denne type funksjonalitet får du i NAS-bokser som ReadyNas, QNAP med venner.

     

    Det er også grei kraft i de større modellene fra ReadyNas og QNap. Min Pro 6 har en Intel Core CPU (ikke Atom), og QNAP har Core i3 i sine toppmodeller.

     

    Rådet blir derfor:

    Vil fikle med NAS som hobby: Kjøp deg egen boks og installer selv. SuperMicro har noen fine chassis som blant annet Jotta-backup gutta benytter (sjekk bloggen deres her: http://blog.jotta.no/2010/11/slik-lagrer-vi-filene-dine-.html)

     

    Vil du ha noe som er set-and-forget: Kjøp ferdig-nas

     

    Tidsbruk på oppsett og konfigurasjon av egen nas + tuning ligger på ca 100-150 timer + (basert på hvor mye research du vil gjøre). Dersom du vil prøve frem og tilbake med online/offline raid-expansion råder jeg deg til å gjøre det FØR du tar nas i bruk i "produksjon".

  10. Kostnadsmessig hadde jeg valgt en 15" med high-res skjerm (ikke retina) og en 512GB SSD samt maks minne. SSD og minne kan du også kjøpe et annet sted enn hos Apple/Eplehuset og spare deg selv for 5-6000 kroner.

     

    Jeg hadde kjøpt en 15" 2,3Ghz i7 med oppgradert skjerm. Deretter hadde jeg kjøpt en Samsung 830 512GB SSD samt 2 x 8 GB minne og montert det selv. Totalpris under 20.000,- og en svært rask maskin.

  11. Det er jo ikke helt mainstream siden man gjerne bruker språkene du nevner til annet enn CRUD (create, read, update, delete). De fleste softwareselskaper lager jo gjerne CRUD-software med GUI, og da er jo både Java og .NET kjekt.

     

    Vet at Telenor hadde et system laget i Lisp, og Haskell har jeg noen bekjente som benytter innenfor kvantitiativ kapitalforvaltning. Denne type jobber finner du så å si aldri på Finn.no eller andre IT-jobb sites. Mitt beste råd er å engasjere seg i en brukerforening for disse språkene hvor du en gang i blant treffer på folk som jobber i miljøer som bruker dette profesjonelt. Det er gjerne på den måten jobber innenfor denne type teknologier åpner seg opp.

     

    PS: Å være aktiv på hangouts på webben for disse språkene kan også være et godt alternativ, å være synlig der er definitivt et pluss.

  12. Jepp, det har jeg. Har faktisk også en ReadyNas Pro Business (forrige modell) som jeg bruker til backup (automatisk synk via rsync mellom enhetene). Jeg har også hatt Utra 4 og et par andre modeller.

     

    ReadyNas benytter Linux OS i bunnen, og det er fullt mulig å logge seg inn hvis du vil. Dessuten finnes det mye plugins o.l. for dem. Fordelen med ReadyNas er at de er dønn stabile og bygget av skikkelige deler (Pro 6 veier _MYE_ sammenlignet med andre leverandørers modeller).

     

    GUI kunne vært mer sexy, men jeg foretrekker heller at de bruker tid/penger på stabilitet enn GUI. ReadyNas er også en av de virkelig få som tåler strømbrudd under expansion og mange andre features som beskytter dataene dine.

  13. De fleste av de du lister opp støyer en del (spesielt business-nas seriene). Hva med en ReadyNas Pro 6 Business? Der kan du kjøre 6 disker med opptil 3 TB (snart 4 TB så snart de har sertifisert disker) i RAID-5 eller helst RAID-6. Den er relativt stillegående og funker "greit" på skrivebordet (har en stående i fyllen ved siden av der jeg sitter).

     

    Er interessert i å oppgradere NAS serveren, en Netgear ReadyNAS Pro 2 Business. Denne er på 6TB, og er stilt inn på RAID 0, uten redundans. Er derfor ute etter en bedre NAS server løsning. De jeg har sett på er følgende løsninger;

×
×
  • Opprett ny...