Gå til innhold

Mer0vingian

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mer0vingian

  1. "sirkuset" jeg tenker på er at to voksne blir enige om å lage en "arving" og "føre slekten" videre, og da snakker alle om den lille prinsen eller prinsessen som snart skal komme til verden, og hele slekta er på tå hev og gleder seg over dette "lille mirakel". Hvis så det skjærer seg mellom mannen og kvinnen før fødsel og man så ligger innenfor den "vedtatte" (men ikke logiske) grensen for "liv" og dermed "livsverd", blir prinsen degradert til et "foster" og aborteres vekk, uten mer snakk om den saken.

    Er litt enig her, hvis ikke bruddet fører til mere usannsynlige komplikasjoner.

     

    Hvorfor er det ikke et poeng å være helt tydelig på noe som er så endelig som det å avslutte en livsprosess

     

    Avslutning av livsprosess blir lite tydelig i seg selv, fra et betydningsmessig perspektiv. Jeg vil ikke kalle en for massemorder, bare fordi han vasket hendene med sprit. På en annen side er det visse bakterier jeg i et viss flertall verdsetter mer enn visse personer, førstnevnte gjelder dem som utgjør en grunnstein i et økosystem, sistnevnte gjelder for eksempel dem med malisiøse hensikter.

  2. Hva er det da? "avliving", kanskje, eller har du et bedre ord som dekker avsluting av en livsprosess?

    Jeg synes det er irrelevant, dersom abort er drap ifølge en rekke synsvinkler jeg ellers ville ha vært tilhenger av, så synes jeg det er greit å drepe under visse omstendigheter. Men jeg er heller ikke den som er fan av at en skal ta abort i hytt og pine.

     

    Her er noen tilfeller der jeg er sikker på at jeg mener at abort er ok.

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_youngest_birth_mothers

  3. Da er det lurt å bestille seg en time når du får det til. Beskrivelsen og de testene som gjennomføres avslører problemet forhåpentligvis. Feil glass eller feil med akkomodasjon/samsyn/fokus for eksempel, kan gi slike problemer.

     

    Forresten (så ikke det), hadde kanskje vært en ide å bruke brillene hele tiden. Hvorfor gjør du ikke det? Indikerer "hvis jeg er ute" at du er veldig lite ute? - Øynene har veldig godt av å fokusere på ting som er på forskjellige avstander og se på ting som beveger seg.

  4. Er ikke helt sikker, men tror det finnes psykopater som gjør det. Det finnes dem som er klar over sin tilstand tror jeg og det finnes dem som ikke har selvinnsikt i det hele tatt. Grunnet høyt forbruk av en rekke forsvarsmekanismer vil psykopaten være flink til å beskytte selvet sitt uansett, det er ofte verre for pårørende enn for psykopaten selv. Når en psykopat får påvist sin lidelse (psykopat finnes ikke i ICD-10) vil h*n ofte ikke ta det ordentlig til seg (dem rasjonaliserer mye). Men det finnes mange psykopater som har det dårlig. Egentlig kan man si at alle psykopater har et fattig liv, dem vil ikke være i stand til å elske ordentlig for eksempel.

     

    Psykopati er tydelig ifra barndom, men det er noe som heter pseudopaykopati også tror jeg. Det er viktig å ikke bare fokusere på det som kan tyde på psykopati. Det er ofte slik at man finner grunnlag for å utelukke, når man begynner å se på det motbevisende (falsifisering). I et tidligere innlegg har du nevnt at du har asperger, da er jo det en mye mere sannsynlig forklaring. Så kan det være kombinert med depresjon, forsvar fra tidligere traumer, medisiner, rusmidler osv.

     

    Lurt å oppsøke profesjonelle, som kanskje kjenner deg også, da får du den beste forklaringen og hjelpen.

    • Liker 1
  5.  

    Hva er dette "ubevisste mekanismer" du hiver rundt? Og den "selve essensen til oppstandelsen av ordet" er mye mer enn fysisk utro, bare så det er sagt.

     

    Sunn fornuft :)

     

    I denne sammenheng, mekanismer som fører til diverse følelser, som oppstår uten at en kan noe for det.

     

    Jeg mener at selve essensen til ordet ikke inkluderer å for eksempel spise kylling, til tross for at den andre parten mener at det er utroskap. Slikt syn på utroskap mener jeg er patologisk.

  6. Generell tiltrekning og forelskelse er evolusjonære virkemidler, som er hovedsaklig primitivt betinget. Det er hvordan en håndterer sine følelser som er essensielt, mener jeg. Så lenge en bevisst ikke framprovoserer slike følelser. Hvis en bevisst framprovoserer følelser som legger tilrette for utroskap, så mener jeg det er utroskap. Vedrørende hva utroskap er finnes det mange meninger, men jeg mener at man kan først være utro (av selve essensen til oppstandelsen til ordet) hvis en utfører noe som den andre parten definerer som utroskap. Så lenge den andre parten ikke inkluderer ubevisste mekanismer i sin definisjon. Hvis den andre parten inkluderer ubevisste mekanismer i sin definisjon mener jeg det er rom for diskusjon. Hvis begge parter kommer fram til at ubevisste mekanismer kan også defineres som utroskap, da mener jeg det er på tide å avslutte forholdet uansett. Hvis begge parter ikke avslutter forholdet likevell... nei, nå gidder jeg ikke mere.

     

    Bare bruk litt sunn fornuft.

  7. Det er dumt å gjøre det til en vane. Demping av bekymringer varer like lenge som virketiden til stoffet, verken mer eller mindre. Benzodiazepiner er svært avhengighetsskapende og på sikt kan det lett skape et større problem enn du hadde i utgangspunktet. Noen ganger kan man ha det så ille at det er greit å ta beroligende. Om du skal bruke sobril og hvordan du skal bruke det er opp til legen din.

    • Liker 2
  8.  

    Deprimert er sikkert og vist. Jeg kunne sikkert snakket med en psykolog, men når jeg først har bestemt meg for at livet er kjipt så er det nok mest bortkasta tid for både meg og psykologen.

     

    Alle mine mål i livet er utenfor rekkevidde. Jeg har slitt meg gjennom skolen der jeg alltid har kommet forsent, noen ganger ikke hælet å lese fag, og mange ganger jeg har lest fag har jeg bare fått hjernetåke og ikke fått noe ut av det.

     

    Høyere utdanning er bare å glemme, og Iallefall arbeidslivet.

    Jeg er en degenerert taper som endelig har innsett at mesteparten av strevet mitt har vært forgjeves.

     

    Nå har jeg endelig fått den siste biten med fakta som slår den siste spikern i kista. Rømme fra virkeligheten virker som den letteste, mest patetiske og beste løsningen jeg finner.

     

    Værste er at det finnes jo folk som har mye værre forutsetninger enn meg som takler det mye bedre.

     

    Anonymous poster hash: f7568...8a0

     

     

    Råder deg til å få behandle din depresjon. Man kan si at din depresjonen tar overhånd og får deg til å tenke mere negativt enn hva som er tilfellet. Du har bestemt deg for å få et kjipt liv, fordi du mener at det ikke er noen utvei. Hvis din påviste sykdom gjør deg sliten vil depresjonen og andre psykiske plager forsterke opplevelsen, eksempelvis fordi depresjon gjør deg også sliten. Strevet ditt viser at du har evne til å stå på. Du vet ikke hvordan andre egentlig har hatt det og har det, å få påvist en sykdom som fører til mye forandringer i livet er for alle en påkjenning, det er helt naturlig å reagere på dette.

     

    Når du nå har postet dette på forumet, er det lett å tro at du gjorde av en grunn. Kanskje føltes det bra å få skrevet ned tankene og dele det med andre? Det samme kan du gjøre til en psykolog, bare at der får du en profesjonell å snakke ordentlig med.

  9. Hei.

     

    Har i lengre tid (ca. 1 år) slitt med vondt korsrygg etter tung trening. Dette er utrolig ubehagelig, særlig på skolen til tider da ryggen til tider kan ta mye oppmerksomhet. Det siste halvåret har jeg begynt å spille mye tennis, og jeg tror det er pga. dette jeg opplever smerte i knærne nå. Hovedsakelig det høyre. Hver gang jeg strekker det ut i full strekk, hører jeg et lite klikk fra kneet, men om jeg presser på det e.l. opplever jeg ingen smerter. Det er rett og slett ubehagelig og er så og si umulig å trene med. Ryggen har jeg holdt på med som et prosjekt i et halvt år nå, med diverse metoder, uten resultat. Må åpenbart få profesjonell hjelp.

     

    Noen som har opplevd noe lignende? Skal jeg kontakte fysioterapeut eller kiropraktor?

     

    Setter stor pris på svar!

     

     

    Hei

     

    En fysioterapeut kan nok hjelpe. Noen fysioterapeuter har spessialisert seg på idrettsfysioterapi. En lege kan også vurdere plagene dine og finne ut om det er behov for videre utredning. Mulig å få henvisning til fysio av legen. I følge beskrivelsen din virker det som om du overbelaster. Unngå overbelastning, riktig trening og tid tror jeg er nøkkelen.

×
×
  • Opprett ny...