Gå til innhold

Spoki0

Medlemmer
  • Innlegg

    1 779
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spoki0

  1. Driver å ser på noe TV i området 7-8k, og har funnet disse på komplett:

    https://www.komplett.no/product/1156828/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/lg-55-nanocell-4k-smart-tv-55nano81

    https://www.komplett.no/product/1168441/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/samsung-55-qled-4k-smart-tv-qe55q70

    https://www.komplett.no/product/1161431/tv-lyd-bilde/tv-video/tv-er/philips-58-the-one-58pus8505-2020

    Er fan av Phillips Ambilight, men det virker jo som om både LG sin NanoCell og Samsung sin QLED er bedre panel, og bedre tilbud for øyeblikket. Bruksområdet er hovedsaklig streaming og film, og litt casual gaming. Lyd kjøres via eget anlegg uansett, så det krever såvidt bare ARC. Er oppgradering fra ~9 år gamel 42" med FullHD, så det meste blir jo en betydelig forbedring.

    Ser det er anbefalt å vente til Mai-Juli for beste tilbud, og jeg kan gjøre det hvis det er sterkt anbefalt.

  2. Høres vel egentlig mer ut som om han vil straffe Twitter for å sensurere Trump. At han får dårlig rykte skyldes dårlig oppførsel.

    Hvilke legitim del av reprasjon går ut på å se igjennom og lese alle dokumentene på maskinen? For det var vel ikke godt oppsummert i "illegal_activity.txt" som lå midt på skrivebordet... 

    Greit at maskinen ble overlevert til FBI, spesielt siden den ikke ble hentet, men der er jo ingen legitim grunn til at en kopi av data skal sendes til Giuliani. 

    • Liker 3
  3. "Tesla-sjef Elon Musk skal selv ha vært involvert i saken, og den kontroversielle teknologigründeren skal blant annet ha hentet inn privatetterforskere for å samle bevis mot fabrikkarbeideren.

    Privatetterforskerne skal ha blitt instruert av Musk til å hacke den saksøkte ansattes telefon, overvåke meldingene hans og de skal også ha feilinformert lokale myndigheter om en fremtidig terrorhandling som vedkommende skal ha planlagt, skriver The Verge."

    Er vel ulovlig å hacke telefonen og overvåke meldingene, og det å" feilinformere" om terrorhandlinger er vel ganske ulovlig det også, men får Elon Musk noe problemer her?

  4. On 9/4/2020 at 10:14 AM, galasb said:

    Jeg skulle gjerne hatt kildekoden til AMS strømmålerne som tvinges inn i folks hjem, men som ikke er en strømmåler men en beregningsmaskin hvor nettselskapene selv kan bytte koden når de vil uten noen for,m for kontroll av myndighetene. Men jeg får verken kjøpe en ams for å prøve å hacke de eller for å finne svakheter feil og lovbrudd. Og ikke har jeg fått innsyn i kildekoden eller fått svar på om myndighetene kontrollerer programvaren i målerne. Nettselskapene kan lett svindle med de nye AMS målerne som overvåker folk døgnet rund i deres hjem og i tillegg sender unødvendig stråling døgnet rundt (stråling er usunnt og mange får plager av det selv om MSM hardnakket påstår at alle som plages er gale). MSM er gale globalistnazister som støtter innføringen av FNs teknokratiske diktatur (FN agenda 30).

    Placebo er ett godt dokumentert fenomen ja, mens absolutt ingen som påstår de blir dårlig av strålingen fra AMS målere har kunnet passert en elementær blindtest med mangfoldig mye mer stråling enn det en enkelt AMS måler produserer...

     

    Burde derimot ha fått mulighet til å gått igjennom kildekoden til AMS målene, det kan jeg være enig med. 

  5. 29 minutes ago, Empress said:

     

    Ja, kanskje det egentlig er ingenting som motbeviser å reise raskere enn lyset annet enn et feilaktig teori fra han basert på et system som ikke er helt nøyaktig

    All utregning som ikke har irrasjonelle tall er jo uansett 100% nøyaktig, og mange irrasjonelle tall kan vi jo uansett representere helt nøyaktig i videre utuyregning.

    • Liker 1
  6. On 7/16/2020 at 1:35 PM, Wakanda4ever said:

    Ok la oss diskutere hvorfor det er feil grunnlag så vi holder oss til det saklige?

    jeg sier flere ganger at jeg er enig i at det finnes viktigere ting å ta tak i enn dette. Men nettopp fordi noen starter med dette så håper jeg at det skaper «awareness» slik at det får dominoeffekt og andre viktigere saker blir aktuelle og ser lys i debatten. 
    hvem synes du skal diktere hvilke ord vi skal bruke og ikke? Hvis indianere føler at redSkins er krenkende ord men det brukes av millioner for å heie på laget sitt hva gjør man da? Ikke har det skjedd noe før det ble aktuelt på grunn av Black Lives Matter. Nå endrer Washington RedSkins navn.

    Problemet er som nevnt igjen at det kan virke mot sin hensikt å systematisk blåse opp småting utav proporsjoner, bare for å gjøre noe. I stor grad blir nok dette heller symbolske saker slik at vi slipper å ta tak i faktiske problem.

    Jeg tror ingenting på at master/slave begrepet har noe utslag på hudfargefordeling blant databaseadministratorer. Nå får derimot selskaper mulighet til å reklamere med "vi tar oppgjør mot rasisme!", fordi de endret ett utrykk, og ingenting ellers...

    De kan trolig også skyve unna andre ting fordi de nettopp brukte så mye tid og ressurser på dette. Er vel Microsoft som endret Master til Main i Github, men samtidig selger kontroversiell ansiktsgjenkjenningteknologi, som attpåtil er stusselig med mindre du er hvit, til ICE i USA. Tror sistnevnte har betydelig mer å si for rasisme, men det havner i bakgrunnen. 

    .

    Flere av begrepene har ikke opphav som knyttes til hudfarge. Derfor er det feil grunnlag å kreve at disse endres fordi noen tror det e knyttet til hudfarge, og derfor tolker det som støtende.

    Jeg synes vi i stor grad bør se på opphavet av ordet og ser om det er passende bruk, ikke om noen blir fornærmet. Det er alltid noen som blir fornærmet, og også blir fornærmet på vegne av andre også. Hvor går grensen i så fall?

    Eksempelvis master i seg selv har ikke noe direkte med slaveri å gjøre, så å systematisk fjerne det på bakgrunn av at noen assosierer det med slaveri og hudfarge, blir på feil grunnlag.

    Redskin er derimot ett historisk nedlatende begrep om indianere, når maskotten også var en indianer, er det ikke så mye tvil om at det er snakk om indianere. Siden det ikke har noe videre assosiasjon med indianere, eller gjør det på noe respekterende måte, så er det rimelig solid grunnlag å kreve at det endres.

    .

    At lys assosieres med positivt og mørk med negativt er tilsynelatende veldig universelt, så det er rimelig søkt å prøve å vri det til noe rasisme. Da burde jo det motsatte være assosiasjonen i Afrika, med mindre de er systematisk diskriminerende mot seg selv? 

    At rød assosieres med varme og blått med kjølig er fordi det er ting vi nesten universelt observerer. Menneske er ikke nattedyr, så mørket har historisk sett vært usikkert og farlig, med solen og lyset som motparten hvor vi føler oss tryggere.

  7. 16 hours ago, Wakanda4ever said:

    Har ikke sagt man ikke kan ha mening om temaet, sier at når det ikke berører deg så er det lett å bagatellisere det. Jeg trenger ikke å ha vært slave for å snakke om temaet, dette startet med BlackLivesMatter bevegelsen Og henger sammen med brutale rasismen i USA som har direkte sammenheng med slaveriet. Så om jeg ikke direkte eller indirekte har vært utsatt for det så kan jeg føle med og forstå at disse tingene også blir tatt opp i IT bransjen.

    Men igjen det er større problemer som bør adresseres enn dette det er jeg enig i, men hvis ballen i det minste starter der så ruller den også videre til andre områder.

    Det med hudfarge og de begrepene, spør hvilken som helst svart person om hva de synes om disse begrepene. Du må ikke anta at alle har samme synspunkt som deg.

    Du sier at det er lett å bagatellisere når en selv ikke opplever det, og som oftest følger det da at med mindre du tar det alvorlig, så bagatelliserer en det kun fordi det ikke gjelder seg selv. I praksis kan en ikke ha en mening med mindre det er den "riktige" meningen.

    Det er ikke slik at så lenge vi gjør noe så er det utelukkende bra. Det kan virke mot sin hensikt å lage mye problemer utav ingenting.

    Jeg antar ikke at alle har samme synspunkt som meg. Det er alltid noen som blir fornærmet av ting. Derimot skal vi ikke la dem diktere hvilke ord og begreper som det er lov å bruke, og spesielt ikke på feil grunnlag...

  8. 6 hours ago, Wakanda4ever said:

    Jeg tror ikke master/slave brukes i stor grad lenger, og hvis det brukes så bør man unngå det! Jeg tror blacklist/whitelist brukes i større grad og bør unngås.
    Med mindre man selv er svart/har afrikansk bakgrunn og kan historie så tror jeg det blir likegyldig for andre og lett å bagatellisere dette.

    vi vet hvor begrepene master/slave kommer fra,
    hvorfor skal svart assosieres med negative ting og hvit med renhet og ærlighet?

    svarte penger, svart marked, hvitvaske, Svarte nettet/darknet. 
    Dette er ikke bra!

    Vet at det er andre ting som er viktigere å fokusere på, men dette bidrar til at man også blir bevist rasisme og fordommer i IT bransjen.

    også er jeg enig at flere sikkert gjør dette som PR stunt og det er noe dritt!

    Master/slave brukes nok utrolig mange rare steder rundt om kring. Hvis en selv ikke får ha en mening om temaet fordi en ikke er svart, hvorfor kan en ha en mening om temaet uten å ha vært slave da?

    Ellers har jo master i seg selv ingenting direkte med slaveri å gjøre. Allikevel skal det byttes ut i Git i stor grad fordi noen få blir fornærmet. Det er ett svakt argument for at Main gir mer mening, men det hadde aldri ført til endring alene.

    Svarte penger, svart market, jobbe svart, dark web, osv. kommer av at det ikke tåler å se dagens lys. Så det har ikke noe med hudfarge å gjøre i seg selv.

    Det treffer vel ellers helt feil. Tipper det er flere IT folk som får fordommer når de sitter å løser rare feil fordi noen "sutrer seg til navneendring på ting som er støtende", fremfor å bli bevist på diskriminering og faktiske problem.

    • Liker 2
  9. 13 hours ago, Betroz said:

    Du beviste jo akkurat hvorfor jeg skrev det da... Du må gjerne være uenig med meg, eller komme med bevis for det motsatte for all del.

    Ved siden av at du trolig ikke vil akseptere noen bevis uansett, så er det jo fundamentalt umulig å bevise at noe ikke eksisterer...

    Ikke at jeg er enig med Zuckerberg, og tviler sterkt på at Facebook kan gjøre nevneverdig for å stoppe noe innblanding i noe valg noen steder. 

    • Liker 3
  10. On 2/14/2020 at 10:01 AM, oppat said:

    I Norge liker vi at folket skal få styre landet.  Vi liker at folk skal ha frihet.  Vi prøver å unngå korrupsjon og kameraderi.  Vi misliker konsentrasjonsleire.  Vi prøver å ikke drive etnisk rensing.  Vi prøver å ha et rettsvesen som er uavhengig av hva Arbeiderpartiets leder til enhver tid mener. 

    Folk skal få styre landet? Studier viser vel at i USA er det store bedrifter som styrer landet, det har lite til felles med hva folket ønsker.

    Liker at folk skal ha frihet? USA har for-profit fengsel hvor statene får bøter hvis det ikke fengsles nok folk. De er også ganske glad i å gjøre folk til gjeldsslaver. 

    Korrupsjon og komraderi? Er vel ikke mangel på korrupsjon i USA heller. Stadig vekk toppsjefer fra private selskap havner i høye offentlige stillinger og skal fatte vedtak som gjelder for industrien de kom fra. Komraderi mellom politikerne og industrien er jo tullete sterk ellers... 

    Misliker konsentrasjonsleir? Guantanamo Bay er vel fremdeles i drift i USA. Er vel lite som skiller det fra en konsentrasjonsleir. Hvis det er "gratis arbeidskraft" som er kravet så er det mange fengsel i USA som er innafor.

    Etnisk rensing? Statistikken på antallet ikke-hvite som er i fengsel i USA tyder vel på en "etnisk rensing - lite" ihvertfall. 

    Rettsvesenet som er uavhengig av Arbeiderpartiet tror jeg de har i USA. Derimot er det jo ramaskrik hver gang det skal utnevnes ny høyesterettsdommer, siden det er så tung politisk innflytelse av partiet som styrer. 

    Ikke helt svart - hvitt med hvilke verdier vi deler med USA nei... 

  11. Venter egentlig bare på at USA sier at Kina har tilgang til systemene via Huawei, fordi USA nå har funnet og utnyttet en sårbarhet som gir dem tilgang.

    - og dette naturligvis var planlagt av Huawei!

    Ellers faller jo troverdigheten litt når det avsløres at USA har levert kryptografiske løsninger med bakdør til halve verden. Inkludert, igjen, allierte.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...