Gå til innhold

Maxi 77

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Maxi 77 sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har i dag koaks-tilknyttet nettverk levert fra Telenor. Internlett "leveres" trådløst i huset ved hjelp av Telenors trådløse ruter. Det har fungert sånn noenlunde. Innen kort tid får jeg fiberlevert nettverk (også Telenor). Det vil trolig bli levert slik at fiberkabelen termineres i et "fibermodem", som vil bli plassert i huset 1. etg. Så er vel tanken at man skal en trådløs ruter "etter" denne. Jeg ønsker imidlertid å ha kablet nettverk så nær brukerne som mulig, og har allerede etablert kablet Ethernet fra husets 1. til husets 2. og 3. etg. Hva er den beste måten å ordne dette videre på: Sette opp en trådløs ruter i 2. og 3. etg? Har noen anbefalinger til en trådløs ruter som gjør at det er noe poeng med fibertilknytning? Er det noe jeg må tenke på mht. at jeg da får to ulike trådløse ruterw i 2. og 3. etg.? Hva med MESH-nettverk? Er det et poeng? Takknemlig for alle innspill. Er ikke "helt grønn" på data og nettverk, men trenger noen startpunkter / gode innspill ifm. omlegging til nytt nettverk.
  2. Ja, dette er en Telenor ruter, så jeg kan administrere den. Får ta en kikk på innstillingene for den. Ditto for skriveren. Jeg er ikke helt uenig det du sier om trådløse skrivere, men er avhengig av å dele den i husstanden. Litt for mange brukere som ønsker tilgang til en skriver...
  3. Hei, jeg fikk fikset de problemene jeg klaget over ved forrige korsvei. Men nå har jeg fått et nytt, nemlig at skriveroppsettet gjør at skriverens IP-adresse skifter tilsynelatende hver uke. Altså at jeg omtrent hver uke må sette opp en ny port. Ekstremt irriterende, og som gjør at det er helt upraktisk for andre i familien å bruke skriveren. Noen som erfaring fra noe tilsvarende?
  4. Håper noen kan hjelpe meg med dette. Jeg har et hjemmenettverk basert på Telenors Zyxel-ruter. Det er koblet rundt 10 PCer og andre dippedutter til den via trådløst nettverk. PCer og div. mobiltelefoner har adgang til Internett via denne ruteren. en Canon WiFi-printer, og utskrifter fra disse går uten problemer, med unntak for én PC. Det spesielle med denne er at den (som den eneste) er koblet til ruteren direkte via kabel. Den kommuniserer altså ikke via trådløst nettverk med ruteren (men har selvfølgelig også adgang til internett). Jeg vet at skriveren har IP-adresse 10.0.0.102. Alle dippedutter kommuniserer med skriveren via denne adressen. Jeg ser også av nettverkskartet (på wifi.teleonor.no) at denne IP-adressen kommer opp, slik at også ruteren "ser" denne adressen. Men uansett hva jeg prøver på, får jeg ikke til å sette opp den nevnte PCen slik at den får adgang til skriveren. Jeg har selvfølgelig satt inn IP-adressen i div. oppsett. Jeg har dessuten pinget 10.0.0.102 fra denne PCen, og vet at det er "forbindelse" til den. Kan noen hjelpe meg her? Hvem skal jeg evt. kontakte for hjelp? Telenor, som ISP? Canon, som har levert skriveren? En eller annen datadude med sjappe på hjørnet? Svært takknemlig for all hjelp, ettersom den aktuelle PCen brukes til skolearbeid av sønnen min, og vi trenger å ha en "sentral" skriver i huset.
×
×
  • Opprett ny...