Gå til innhold

MistaMista

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MistaMista

  1. "i mangel av kjølepasta fikk jeg ikke fjerna den gamle å lagt på ny mellom testing av stock."

     

    Testet du stock-kjøler uten pasta mellom CPU og kjøleblokk? Det er ikke så lurt...

    Men ellers høres det ut som pumpa er død

     

    Neida prøvde ikke uten pasta, men den gamle lå på.. trur det ordner seg med ny kjøler. :)

  2. Betviler sterkt at en gåen cpu løper løpsk, det pleier derimot å bli veeeeldig stille.

     

    Ja, jeg er ganske sikker på at det er kjølinga..vifta løper løpsk i ett forsøk på å kjøle ned noe som ikke sirkulerer.. hadde nok ikke fått gått inn i bios hvis den var skjært..

  3. Det kan virke som om pumpa er gåen, at det ikke gir vanngjennomstrømning og at det er derfor det stopper. jeg tenker det bare kan være hardware når det skjer under oppstart. det er en alvorlig feil i kjølinga, eller at cpu'n er gåen.

  4.  

    "7970 bruker vel 230watt elns.

     

     

    Ang AMD så veet jeg rett og slett ikke. Jeg ville byttet over til intel om jeg var deg. Solgt Hk, Sendt Cpu inn til rma :)

     

    Hmm... Hva skjer om du starter pc`en og går rett i bios. Prøv å reset Cmos (biosen) Vil den slå seg av da? Teste dette, Om den ikke gjør det så kan det vel være Os feil? "

     

     

    Angående skjermkortet er jeg usikker.. det vil sikkert ikke bli noe problem tii mitt bruk. men det ville vært kjipt hvis maskina skulle skru seg av når jeg kjørte krevende spill pga overbelastning eller noe..

     

    Jeg prøvde "reset to fail safe defaults" (eneste jeg så i biosen, eller rekker å se) maskina rekker å bli så varm, så fort at jeg har ikke tid til å rote rundt i bios før den slår seg av..

     

    Akkurat nå er kjølern og cpu rengjort og jeg må vente til jeg får tak i kjølepasta.

     

    Har veldig sansen for AMD jeg altsaa, 8 kjerners 4,7 GHz. hadde det vært intel som hadde produsert den ville det vært snakk om 8000 og ikke 2500 :) og ikke den største forskjellen i ytelse..

  5. Hei

     

    Jeg satt på pc'n her om dagen da den ut av ingenting begynte å jobbe intenst og jeg så at temperaturen steg over 85 grader så slo seg av..nå får jeg ikke starta den lenger enn noen få minutt når den er kald. Når jeg starter maskina går vifta rolig før den går fortere og fortere. og maskina slår seg av.

     

    Kjølinga jeg har er Cooler Master Seidon 120 V bare noen mnd gammel. pumpa hører jeg ikke så mye til, før hørte jeg surkling innimellom men jeg har ikke lagt merke til noe i det siste, det skjedde uvventa så jeg tenkte det var kjøler eller cpu.

     

    fornøyd med kjølinga ellers.. ikke overklokka mye. org 3,3 GHz og jeg ligger på 3,6 @ 20 grader Idle og sjeldent over 50 til mitt bruk.

     

    Det jeg lurer på er om det er typisk at det her er en pumpe feil? jeg prøvde med stock vifte for å se om det kunne fungere. men den også begynte å spinne noe sinnsykt for å kjøle ned og uten å bruke noen ressurser slo den seg av pga varmen. i mangel av kjølepasta fikk jeg ikke fjerna den gamle å lagt på ny mellom testing av stock.

     

    AMD FX-6100 har jeg nå. (lurer på en fx8350 4GHz hvis det viser seg at cpu'n er gåen) trenger jeg en oppdatering av bios hvis jeg vil bestille denne, noen som veit? aller helst ville jeg ha en fx9590 4,7GHz (220w) jeg er usikker på om det går sammen med opplegget mitt:

     

    CM 750W Psu

    Gigabyte 990fxa-ud3

    Sapphire HD 7970 3GB (500W max alene, max load?)

    ++ flere hardisker, vifter..

  6. Hei.

     

    Jeg slenger meg på her, trenger litt hjelp. jeg har ssd til systemdisk og 2 x 2TB Barracuda.

    den ene fikk jeg i posten idag, og den får jeg ikke til å vises.. finner den i bios, men der står

    den som "slave" sammen med SSD disken. hva må jeg gjøre?

     

     

    Jeg fant det ut. hehe, var ikke så vanskelig allikevel.. :)

  7. Man er aldri fornøyd med resultatet før det er 100% stabilt.

     

    Jeg ville fokusert på å klokke CPU først, og når du tror du har en stabil klokk, så kjør prime95 over natten.

     

    Jeg kjører den på 4,2 nå, CPB:OFF Turbo: OFF mye auto. og voltage er satt opp til 1,375

    (måtte bare settmeg ett utsgangspunkt, men i windows står det at den jobber på 4,2@1,300 volt.

    varmen er litt opp og ned.. jeg kjørte noen cinebench og amd overdrive's auto tune, da fortsatte den fra der den var, nemlig 21., å det meste jeg så cpu'n var oppe i var rundt 70 g. da stoppa jeg.

     

    Tror jeg setter den på 3900 i bios (eller 4) CPB OFF Turbo OFF resten auto.

    klarer meg uansett med det. der går den stabilt til mitt bruk.skal teste en natt med prime95.

    kjørte prime 2 timer på 4 ghz, 0 errors. (mener jeg fikk 100 warning på 2 av arbeiderne når jeg kjørte på 4,2ghz, sånn at 2 stoppet? på en kortere test)

     

    Så lenge maskina spiller det jeg vil, så klarer jeg meg. klarer alt av dagen uten stress. fornøyd med skjermkortet.I AMD vision center har jeg AMD overdrive, og der kan jeg klokke skjermkortet opp til 1000Hz, er det noe lurt? den er aktivert fra før med instiilinger på rundt 945 elns. og så kan jeg styre vifteforholdet selv.

     

    Jeg kommer til å prøve litt forskjellig, for å se hva som gir resultat.

     

    Men, ett spm: jeg kjørte Window index. men for første gang endte jeg opp med 7,4 på harddiskoverføring?? intel ssd. har alltid hatt 7.9 how to fix? :)

     

     

    jeg liker å tro jeg kan sette den på rundt 3,9- 4ghz

  8. Nå satt jeg den for "morro" til 4,2 Ghz. og kjørte Cinebench. kjørt litt overdrive på GPU'n også.

    Resultat:

     

    4.46 på CPU test, like under en tilnærmende prossessor med samme Ghz, 0.1 poeng skilte de. nja, og det var jo min egne prosessor fra testen før :p

    63,65 på OpenGL test. som ligger nesten 20 poeng over de neste på lista.. :)

     

    Men kjører jeg WEI så får jeg bluescreen, fikk det første gangen jeg prøvde det nå, og kjørte cinebench etter det.

  9. Måtte reinstalle windows her, hang seg opp på alle mulige måter. installerte et port blocker program som kom i en konflikt med virusprogrammet mitt. og ikke f* om jeg fikk avinstallert "alt" av port blocker'n 2 dll filer.blei jeg ikke kvitt, og det virka som de strupa nettverkstilkoblinga mi. hehe.fikk ikke nett, blei blokkert av det programmet. men, men,.

     

    Nå er jeg på fresh installasjon, og fornøyd.igjen. :) installert minst mulig på ssd disken, bare windows og antivirus. + noen få drivere og windows relatert.

     

    Lasta ned Cinebenh og kjørte det istad, men jeg hadde noe kjørende i bakgrunnen og greier. kom opp på 4.26 (rundt der) litt bak en i7 4c 3,3 ifølge stat'n min er nå på 3.6Ghz CPB PÅ 3,9. Turbo OFF

     

    Cool n quiet som du sier er på auto ja. auto <-> disabled

     

    lurer på når jeg er ferdig med å sette opp windows, at jeg kjører amd overdrive med volt boost. se hva som skal til for å få den stabil på 4,2

  10. Merka at maskina blei litt ustabil etter 4,2 oppfraderinga.. frøys iblandt, og fikk noen bsod. la merke til at det stod noe om proscessor i den så tok jeg den ned igjen til 3900. Prøvde å slå på turbo boost og tok den på 4100 men har en anelse om at den gjør mer skade enn godt.

    tenkte på om jeg måtte overstyre auto strøminstillingene hvis jeg ville kjøre den høyere. men det har jeg ikke noe greie på.. er det noen som kan gi noen tips? erfaringer? setter pris på det :)

  11. Hei!

     

    Jeg er en ganske nybegynner når det gjelder overklokking, og prøver meg fram litt.

     

    Kjørte .AMD's Auto tune, GPU og CPU. 3.6 Ghz og det fungerer jo, men jeg har lyst til å skvise litt mer ut av den..

     

    Nå har jeg slått av cpu overdrive, graphics er enabled. satt multiplikatoren i BIOS

    på 20x, 4 Ghz og der går den fint..CPU Boost er disabled. har kjøt noen benchmark tester og prime95 i 20 min (hadde det litt travelt, var bare for å teste fort). 0 errors. ikke noe varme.

     

    Har bare stock kjøler, og har sett folk skrevet de har den @4,5 med stock.

    foursetter jo god kjøling, og her som min står får den det. godt kjølig kabinett, med ypperlig luftgjennomstrømning.Fractal Design r3.

    .

    Jeg mener strømmen er 1,4v til CPU'n, trenger jeg å øke den noe særlig hvis jeg ville prøvd 4,2 - 4,3 - 4,5? den står hvertfall på auto nå. Jeg veit ikke om det er bra eller ikke?

     

    7,4

    7,9

    7.8

    7,8

    7,9 i windows index.

    hadde vært najs å hatt den litt høyere..Den gikk fra 7,3 til 7,4 når jeg pusha 3,3 - 4Ghz

     

     

    Hele oppsettet

     

    ;

    Gigabyte 990FXA-UD3-Rev.1.2 32GB max minne (bøst:)

    Kingston DDR3 HyperX 1333 Mhz 8GB CL9

    XFX Radeon HD 6870 1GBDDR5 Dual Fan

    Intel SSD 111GB

    Barracuda 2T

    BD-R

     

     

    Update:

     

     

    Jeg gikk inn i bios og satt opp klokkefrekvensen til 4,2.(21).fortsatt CPU Boost deaktivert.

    starta opp, kjørte windows index og jammen 7,5. :) synes det virker bra. det er jo helt sykt. nesten 1GHz opp. :D

  12. Tja.. da har jeg fortsatt samme kortet. lasta ned den nyeste oppdateringa (12.8) som kom noen dager etter jeg posta inlegget her. og den gjorde alt veldig smooth, slutt på tilfeldig hakking i lyd og bilde.

     

    Kjører en 24" LCD til skjerm fra DVI kontakten nå. også har jeg ps3'n på 50". unngår konflikter, og kan bruke begge to samtidig. lurer på om det er noe med tv'n. at den ikke klarer å skille mellom de to, eller noe.

    ua

  13. Tror du misforsto, problemet er at kortet er koblet opp slik at du enten får 2x DVI eller 1x DVI + 1x HDMI. Den ene DVI-porten (tror det er den øverste) deler signal med HDMI-porten og fungerer kun hvis HDMI-porten ikke er i bruk.

     

    Hva er det jeg misforstår.. jskjønner hva du mener, men jeg bruker ingen DVI-kontakter.

    har 1x HDMI kabel ut fra pc'n.?

    Jeg trodde du brukte to skjermer/TVer, sorry ;)

     

    Hehe, ikke noe stress. :) jeg kommer til å returnere skjermkortet til komplett, så kan de sende meg ett nytt.

    jeg har forklart situasjonen, og de mener at det er skjermkortet det er en feil med. en fjern feil, forvirra meg godt. skal gi en tilbakemelding når jeg har fått det returnert/nytt kort. :)

  14. Tror du misforsto, problemet er at kortet er koblet opp slik at du enten får 2x DVI eller 1x DVI + 1x HDMI. Den ene DVI-porten (tror det er den øverste) deler signal med HDMI-porten og fungerer kun hvis HDMI-porten ikke er i bruk.

     

    Hva er det jeg misforstår.. jskjønner hva du mener, men jeg bruker ingen DVI-kontakter.

    har 1x HDMI kabel ut fra pc'n.?

  15. Problemet er at den ene DVI-porten deler output med HDMI-porten.

     

    Ok. og det løses ved å kjøpe et dvi adapter? hva skiller den ene dvi porten fra den andre som deler utgang med hdmi porten? får jeg tilgang til flere porter eller brukt flere samtidig når det er dvi? altså en egen, ikke forstyrret kanal?

     

     

    Jeg skal ikke si jeg er et geni innen data, men når pc'n har egen inngang på tv, ps3'n har egen inngang, bruker ingen andre porter på skjermkortet bortsett fra hdmi. så skulle det vel ikke være noen konflikt med at dvi porten har samme output? eller? kommer til å ordne meg ett adapter for å sjekke uansett.

  16. Problemet er at den ene DVI-porten deler output med HDMI-porten.

     

    Ok. og det løses ved å kjøpe et dvi adapter? hva skiller den ene dvi porten fra den andre som deler utgang med hdmi porten? får jeg tilgang til flere porter eller brukt flere samtidig når det er dvi? altså en egen, ikke forstyrret kanal?

  17. Update;

     

    Jeg fikk den samme skjermen nå, når jeg slo på ps3, bytta input og tilbake igjen.. hmm.

    spørs om jeg får få tak i ett dvi adapter og prøve det en dag, i mellomtida får jeg slå av pc'n når jeg skal spille ps3. er ikke ett alternativ engang å spille det via noe annet enn hdmi. prøvde igår med komposittinngang. HUFF! :)

  18. Last ned siste driver til skjermkortet. Har du testet med HDMI 1.1 - 1.2 - 1.3 og 1.4? Hadde lignende problem tidligere med en hdmi 1.1 kabel, det ordnet seg etter at jeg lastet ned drivere.

     

    Takk for svar. du er definitivt inne på noe. jeg sa til komplett for noen dager siden at jeg tror det er en konflikt med kabelen. (dårlig skjerming/for dårlig overføringsevne). og ikke skjermkortet. kablene jeg har er ikke de nyeste, men siden 1.4 kom i 2009, som er top notch, er det mulig jeg kjører en 1.2, 1.3(a) på pc'n nå, så da bytter jeg den. fikk ny tv boks fra altibox idag, den har nok 1,4 kabel ;)

     

    Veldig fornøyd med skjermkortet og oppsettet ellers, kjører alle spill på max. :) stillegående og flott maskin. ryddig og fint kabinett med modulær psu, og flotte komponenter, ferdig bygget fra komplett.

     

    Big Up. !!

    Om du bruker en hdmi 1.3 kabel skal det ikke vere noen problem, selv fikk jeg en 1.2 kabel til å virke veldig bra med de siste driverne som kom ut.

     

    mulig at arni er inne på noe her også, har noe med eyefinity opsett å gjøre der noen av portene blir disablet når andre er tatt i bruk.

     

    kan være jeg har hatt hdmi 1.1. når det bare står hdmi? har en her som det står 1.3 på. men,

    var å kjøpte meg en high speed 1,4 kabel med ethernet nå. og jeg tror det kommer til å ordne det.

    har en hdmi,2xdvi og 2x display port bak på kortet. har ikke dvi overgang her, og ikke dvi på tv'n. så alternativet har vært hdmi til hdmi..

  19. Last ned siste driver til skjermkortet. Har du testet med HDMI 1.1 - 1.2 - 1.3 og 1.4? Hadde lignende problem tidligere med en hdmi 1.1 kabel, det ordnet seg etter at jeg lastet ned drivere.

     

    Takk for svar. du er definitivt inne på noe. jeg sa til komplett for noen dager siden at jeg tror det er en konflikt med kabelen. (dårlig skjerming/for dårlig overføringsevne). og ikke skjermkortet. kablene jeg har er ikke de nyeste, men siden 1.4 kom i 2009, som er top notch, er det mulig jeg kjører en 1.2, 1.3(a) på pc'n nå, så da bytter jeg den. fikk ny tv boks fra altibox idag, den har nok 1,4 kabel ;)

     

    Veldig fornøyd med skjermkortet og oppsettet ellers, kjører alle spill på max. :) stillegående og flott maskin. ryddig og fint kabinett med modulær psu, og flotte komponenter, ferdig bygget fra komplett.

     

    Big Up. !!

  20. Hei

     

     

    Kjøpte pc fra komplett med gigabyte 990fx-ud3 ,amd fx6100 3,6 ghz, og xfx radeon 6870 dual fan, ser i overskriften at jeg har skrivd ddr3 men det er ddr5. uansett ikke så viktig.

     

    Har kobla det til en LG 50" hdtv og i den andre hdmi porten er ps3'n. hvis jeg slår på den bytter input fra pc til playstation på tv'n, og spiller litt så kan du banne på jeg ikke har noe signal når jeg slår over på pc'n igjen, bare en grå/svart sprø skjerm. av og til funker det å slå tv'n av, vente litt og slå på så får jeg bilde. men opplever da av at lyd og video hakker, uansett om jeg bare spiller en flac fil. og må i værste fall reinstallere driverne for å få normal multimedia drift igjen, og det tar tid. har ikke problem ellers når alt er installert, sp1 og nye drivere, med mindre jeg starter opp ps3'n. får ikke noen umiddelbar reaksjon ved å skru den på, men etter input bytte skjer det noe. kjører optisk lyd fra hovedkortet, ikke hdmi. kan seff løses ved å slå av pc'n hver gang jeg skal spille ps3. men det skal jo ikke være sånn. :/ prøvd forskjellige hdmi kabler uten hell

     

    kan det være en konflikt mellom skjermkorta på pc'n og ps3 seg imellom? tror jeg hadde fått det friskmeldt i retur om jeg sender det til komplett, kanskje med en regning for timelønn/sjekk.

     

    noen som har vært borti noe lignende?

     

     

    Fractal Design R3,

    Kingston ValueR 8GB DDR3

    Chieftec Nitro 650W

    120GB Intel SSD.

    Sony Optiarc BD-R,

×
×
  • Opprett ny...