Gå til innhold

Spitfire396

Medlemmer
  • Innlegg

    687
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spitfire396

  1. Forsvaret er en en samlebetegnelse på forsvarsgrenene i Norge.

     

    De største grenene i Norge er Hæren, Sjøforsvaret, Luftforsvaret og Heimevernet.

     

    Alle disse er underlagt "Forsvarets Militære Organisasjon", som igjen er underlagt Forsvarsdepartementet.

     

    "Militæret" er det egentlig ikke noe som heter. Når folk snakker om "militæret" refererer de som regel til Forsvaret. Hvorvidt personer er militære eller sivile avgjør hva slags plikter og rettigheter de har i en krigssituasjon. For eksempel er en soldat militær, mens en lærer er sivil.

     

    Med "Bakkemanskaper" mener du antageligvis infanteri. Infanterister (fotsoldater) finner du hovedsakelig i Hæren. "Marinen" er et kallenavn på sjøforsvaret.

    • Liker 2
  2. Hei! Jeg sliter med en oppgave i fysikk 1 som jeg håper noen kan forklare meg :-)

     

    Cornelia sier til Albin: "Ifølge Newtons 3. lov kan du umulig greie skyve i gang bilen. For kraften på deg vil hele tiden være like stor som kraften du skyver på bilen med." Hva bør Albin svare? Tegn figur med riktig fargekode for å klargjøre argumentene dine.

     

    Btw. Vi bruker å tegne hvert system og dens krefter med en farge for å skille dem fra hverandre :-)

    Krafta fra bilen vil også dytte Albin. Men Albin står støtt på jorda, og krafta fra bilen vil dermed dytte hele jorda og Albin som et legeme. Jorda har en svært stor masse, og akselerasjonen blir dermed ekstremt liten (Kraft = Masse * Akselerasjon). Både Albin og bilen blir altså akselerert i hver sin retning, men bare bilen vil flytte seg av betydning. Når bilen er akselerert tilstrekkelig kan man starte den.

  3. Så klart er den det.

     

    At arbeidstaker skal skal ha inntekt proporsjonalt med arbeidsgivers profitt hører vel med kommunismen. Lønninger blir nok heller styrt etter tilbud/etterspørsel av arbeidskraft, og lønninger hos konkurrerende aktører. En tjener ikke automatisk mindre hos ICA enn Spar til tross for at førstnevnte går med underskudd.

  4.  

    Gratis er altså da kun ett teoretisk begrep om det at noen på en eller annen måte betaler for det gjør at det ikke er gratis.

    Hvis noen gir deg noe gratis, betyr det at de ikke tar betaling for det. Det er ikke teoretisk eller noe sånt. Hvis skolen hadde vært gratis for eksempel, må dette ha innebært at lærerne jobbet uten lønn.

     

    Men da hadde lærerne fortsatt betalt med arbeid. Fortsatt ikke gratis etter din definisjon.

  5.  

    Jeg synes det er helt greit å betale skatt. Er takket være den at vi kan gå gratis på skolen å få utdannelse. Iforhold til andre plasser der man er nødt til å betale for sin utdannelse.

    Vi får det jo ikke gratis når vi må betale det dobbelte gjennom skatteseddelen...

     

    http://turbonelloliberalismen.blogg.no/1406726780_religis_tro_p_politik.html

     

    Dette har blitt svart på mange ganger i denne tråden. Ingen tvinger deg til å betale for velferdsgodene du får. Dersom du ikke jobber er det for eksempel ingen som vil arrestere deg for ikke å betale tilbake utdanningen som staten har betalt for. Om du mener det ikke er gratis fordi andre må betale for det, så mister ordet "gratis" all mening.

  6. Fikk brev i fra forsikringsselskapet mitt idag etter jeg fylte ut nytt helseskjema.

     

    DU er overvektig, høyere premie

     

    love u gainz :w00t:

     

    Det er foresten bare å ringe dem å forklare situasjonen, det er ikke første gangen så dem fant legeerklæringen i systemet sitt :-)

    Haha, høres ut som noe som kunne skjedd i et kommunistdiktatur! "Vi har fått rede på at du er feit, og som et helsetiltak må du derfor betale".

  7. og hva er det da som genererer løft, om ikke tverrsnittet på et rotorblad er likt en flyvinge som mer buet på oversiden, slit at luften vil gå raskere der enn på undersiden. Luftmolekyler som er naboer før de blir adskilt av vingen vil bli naboer igjen etter de har passert vingen. Og siden lufthastigheten stiger, så minsker trykket, ergo blir det vacuum på oversiden av vingen som vil suge den oppover?

     

     

    Det holder at vingene er tiltet. Når flyet beveger seg fremover vil den da skyve luft nedover. På grunn av Newtons 3. lov vil da normalkraften skyve flyet oppover.

  8.  

    Klokt sitat av en klok mann.

    Var det grunnen til at noe rundt 30% nordmenn flyttet til USA, fordi de var dumme?

     

    Nei, men fordi de manglet arbeid og hadde muligens andre verdier.

     

     

     

    Rimelig innlysende i dag, i hvert fall.

     

    Jeg kan lite om USA på den tiden, så jeg kan ikke svare på hvor smart denne observasjonen egentlig var.

    Tror ikke korrupsjon i Europa på den tiden var noe bedre

     

    Nøkkelordet her er ikke korrupsjon, men korporatisme. Og jeg vil påstå at det var et større problem i USA enn Europa på den tiden.

  9. HV-U er en groplass for forsvarets verste know-it alls, som regel også paret med elendig prestasjon.

     

    De jeg møtte som hadde vært i HV-U var nærmest besatt av forsvaret, så kan hende jeg møtte dårlige representanter, men fy...

    Man legger jo gjerne bare merke til de verste. De smarte vil jo aldri nevne at de har vært i HVU og heller overraske når utfordringene dukker opp.

  10. Fsk/hjk og marinejeger

    Avdelingene du nevner er spesialstyrker. Selvom ranger og jeger i utgangspunktet er det samme, så er Army Rangers og Marine Corps konvensjonelle styrker. De driver dermed ikke med f.eks. slusing ut av torpedorør, O2-fallskjermhopping, gisselredding, "opposed boarding" og opptrening av utenlandske spesialstyrker.

     

    Vil tro kavesk i PBN, 2BN eller TMBN kan minne om Army Rangers. Marine Corps er vel tilsvarende vanlig operativ infanteritjeneste i Norge (igjen i PBN, 2BN eller TMBN).

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...