Gå til innhold

edorfen

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av edorfen

  1. Hei!

     

    Har nettop bestillt meg den nyeste Macbook Pro (2017 - 13" uten touch bar) da det var på tide å oppgradere fra min 2011 modell. 

     

    Jeg har lest litt om den og har blitt litt "skremt" av disse Thunderbolt 3 kontaktene som skal overta for alle de andre portene som blir brukt den dag i dag. Jeg forstår at Apple tenker langsiktig her og ønsker at den skal fremstå som veldig enkel. Men jeg lurer på hvilke erfaringer dere som har denne maskinen opplever det med kun to av disse kontaktene – er dette nok?

     

    Har sett litt rundt på nettet og funnet multiadaptere som har både HDMI, USB 3.0 og ekstra USB-C kontakter. Er det noen som vet om det er mulig å ta i bruk alle disse kontaktene i adapteren på samme tid, altså at Thunderbolt 3 kontakten i maskinen er kompitabel til å motta flere signaller på en gang? (Kan man liksom bruke HDMI i mens man har en USB penn i 3.0 kontakten, samt at man lader maskinen med USB-C kontakten?)

     

    Jeg er redd det fort blir veldig tungvint å ta i bruk en slik adapter om man må «switche» mellom kontaktene for hver gang de skal tas i bruk. Bare 2 stk av disse Thunderbolt 3 kontaktene i maskinen ville da egentlig vært alt for lite etter min mening...

  2. Fikk min Iphone X fra NetOnNet i går og er kanon fornøyd! Gikk fra Iphone 6, så stooor forskjell.

     

    Jeg ser det har vært litt diskusjon rundt ladere osv. Jeg øyner derfor muligheten til å spør om det er noen som vet om batteriet vil bli skadet om man bruker en lader med mer V en den laderen som er i esken? Jeg har tilgang til en 12V lader (for Ipad) jeg brukte denne på min Iphone 6 tidligere, å merket fort at batteriet ble svekket mer og mer over tid ved bruk av denne laderen (12V).

     

    Jeg ønsker å bruke denne 12V laderen på min nye Iphone X, men er veldig redd for å skade batteriet. Noen som vet noe ang. dette?

  3.  

    Fikk mail tidlig i dag (04.00 tiden) fra Netonnet om at den sendes i dag. Har til og med fått sporingsnummer. Den sendes med bring, men er veldig usikker om jeg vil få den til i morgen(?), siden jeg bor i utkanten av Stavanger området, ca en times kjøretur. Noen som vet hvor Netonnet har lager? Jeg har håp om at ankommer Stavanger i løpet av kvelden i dag, noe som tilsier at den vil bli utsendt med budbil i morgen. :)

    NetOnNet sender fra Sverige.

     

    F.... da må jeg nok belage meg på å vente til neste uke......

  4. Fikk mail tidlig i dag (04.00 tiden) fra Netonnet om at den sendes i dag. Har til og med fått sporingsnummer. Den sendes med bring, men er veldig usikker om jeg vil få den til i morgen(?), siden jeg bor i utkanten av Stavanger området, ca en times kjøretur. Noen som vet hvor Netonnet har lager? Jeg har håp om at ankommer Stavanger i løpet av kvelden i dag, noe som tilsier at den vil bli utsendt med budbil i morgen. :)

  5.  

    Hva er forskjellen på NAS og den microserveren du har?

    Det er i prinsippet det samme. NAS står for Network Attached Storage, NAS er i prinsippet en PC du kobler opp mot nettverket og lagrer filene dine over nettverket på. Det er i grunn ikke noe forskjell på en slik NAS og en ferdigbygget NAS andre har tipset om tidligere. Forskjellen er operativsystemet og at med mikroserveren eller en hvilken som helst annen PC har du mer frihet til å oppgradering (minne harddisk o.l.)

     

    Og når du nevner virualisere en egen server i NAS severen som kjøre VPN eller torrentnedlasting, kan du fortelle litt mer rundt dette?

    Du kan fra web kontrollpanelet opprette flere servere med egen IP adresse som fysisk sett ligger i NAS serveren din og dermed kjøre flere tjenester adskilt som egne servere. F.eks webserver, video streaming server, egen server for filnedlasting over bittorrent - det er ingen grenser for hva du kan kjøre sånn sett med virualisering. Det eneste som begrenser deg er hardwaren og ytelse.

     

    FreeNAS er et eget OS, grett nok. Men trenger litt mer informasjon. Er veldig blå på akuratt dette temaet.

    http://www.freenas.org/

     

    1. Last ned ISO

    2. Overfør ISO'en på en USB minnebrikke

    3. Stikk minnebrikken inn i datamaskinen du vil skal fungere som NAS

    4. Boot

    5. ...

    6. Profit!

     

    Men igjen, tusen takk for svaret ditt! Hadde vært spennende å sette opp en Microserver, som jeg antar er en vanlig server bare i mindre størrelse?

    Tja, Mikroserveren min har 16 terrabyte med lagringsplass. Det er ikke noe datasenter, men ikke akkurat lite heller

     

    Du burde også ta sikte på å ha minimum 8 gig med minne på den (anbefalt er 1 gig med minne pr. terrabyte under raidz, men for hjemmebruk er min erfaring at 8 gig holder massevis). Er denne i et kontorlandskap med 10+ folk som jobber mot NAS'en samtidig er kanskje dette litt lite, men for hjemmebruk holder det massevis.

     

    FreeNAS er det på en måte selve "programmet" til selve serveren da?

    Operativsystemet ja. Du må jo ikke kjøre FreeNAS på den heller, du kan kjøre Windows server, eller linux. Men FreeNAS sitt raidz filsystem er genialt til NAS bruk så jeg kunne ikke tenke meg å bruke noe annet personlig.

     

    Enkelt og grett, Er det slik at jeg kan kjøpe heim den serveren med harddisker, koble den til routeren, installere FreeNAS(OS) og derfra finne den på nettet og begynne å bruke?

    Ja. Men du trenger faktisk ikke å installere FreeNAS, den kjører fra USB brikken. Du gjør førstegangskonfigurering ved oppstart (ip adresse, netmask, hostname, gw og slikt) og så konfigurerer du resten fra web kontrollpanelet. Flere screenshots her:

     

    http://www.freenas.org/about/screenshot.html

     

    Når du kjøper harddisker, kjøp for guds skyld harddisker som er beregnet på NAS, ellers vil de knele etter kort tid (gjelder spesielt ved strømavbrudd). Selv kjører jeg WD-Red. Så burde du være good-to-go ;)

     

     

    Tusen takk for et bra og fyldig svar! Setter veldig pris på at du tar deg tid :)

     

    Men Web panelet som du nevner? Er det selve panelet som følger med FreeNAS?

    Beklager maset..

  6. Du finner også mange "ferdig" løsninger for mer skreddersydd NAS. Selv kjører jeg HP Microserver (dustin har visst kampanje på disse nå: https://www.dustinhome.no/product/5010784006/proliant-microserver-gen8-entry?ssel=true&gclid=Cj0KEQiAu_GmBRDhtK-kzqKcuJwBEiQAJvB8nzncigO1I9unnWEd_BHApdlZzenbJnf-Z_M6-kpRTeEaAoHj8P8HAQ#)om du vil kjøre eget OS som FreeNAS (noe jeg personlig kjører). Og det finnes uendelige måter å bygge ut et slikt NAS på via virtualisering rett fra det webbaserte kontrollpanelet. Det er veldig enkelt. Du kan f.eks virualisere en egen server i NAS serveren som kjører VPN f.eks, eller torrentnedlastning eller mye annet snadder

     

    Takker for svar.

     

    Hmm.. Dette virker litt avansert for meg, da jeg ikke har vært borti noe slik før. Men kanskje det er noe jeg burde sette meg inn i? Virker i alle fall veldig interessant.

     

    Hva er forskjellen på NAS og den microserveren du har?

     

    Og når du nevner virualisere en egen server i NAS severen som kjøre VPN eller torrentnedlasting, kan du fortelle litt mer rundt dette?

     

    FreeNAS er et eget OS, grett nok. Men trenger litt mer informasjon. Er veldig blå på akuratt dette temaet.

    Men igjen, tusen takk for svaret ditt! Hadde vært spennende å sette opp en Microserver, som jeg antar er en vanlig server bare i mindre størrelse?

     

    FreeNAS er det på en måte selve "programmet" til selve serveren da?

     

    Enkelt og grett, Er det slik at jeg kan kjøpe heim den serveren med harddisker, koble den til routeren, installere FreeNAS(OS) og derfra finne den på nettet og begynne å bruke?

    Forstår det slik at det er slik en "NAS" fungerer?

     

    Håper på svar... :))

  7. Hei,

     

    Har nettop flyttet ut i ny leilighet. Har funnet ut at jeg ønsker å sette opp et hjemmenettverk så jeg har alt på et sted.

     

    Jeg har titta litt på nettet, og NAS ser ut til å være det jeg ønsker.

     

    Jeg ønsker å lagre filmer og dokumenter på denne, slik at jeg kan spille av/åpne filmene, bildene og musikken på både PC, Ipad, Iphone og TV. Enkelt og grett så ønsker jeg en fast plass der jeg kan lagre alle mine filer, samt at de er tilgjengelige på alle mine enheter ved kun å være på det samme nettet.

     

    NAS utdyper seg til å være veldig lovende til akkuratt mitt ønsket behov, da jeg ikke har noe erfaring angående server osv.

     

    Spørsmålet mitt er hvilken NAS bør jeg kjøpe for mitt bruk?

    Det er det viktig at jeg får tilgang til filene på Apple enheter(Iphone, Ipad Apple Tv), samt tv og vanlig pc.

     

    Viktige punkter jeg ser etter i en NAS: -

     

    - Må kunne være funksjonsbar mot apple produkter.

    - Kunne ha tilgang til NAS'en når jeg er på nett andre plasser i verdenen.

    - Enkelt og forståelig interface. (ser man må bruke nettleser for å få tilgang til NAS'en?)

    - Støysvak

    - Ikke det dyreste laget

     

    Vennligst merk at hovedpoenget med NAS er at jeg skal kunne se filmer på alle mine enheter. Slik jeg unngår å måtte flytte den ene filmen til den ønskede enheten for å spille den av liksom. Ønsker å ha alt tilgjengelig på en plass for alle enheter.

     

    Vennligst kom med forslag på hvilken NAS som vil passe mitt behov best.

     

    Takker!

  8. Hei..

     

    Nettop kjøpt meg ny SSD disk, for første gang til min bærbare pc: http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=245813&model=&salg=

     

    SSD: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=657310

     

    Satt den i slot 2 og satt den i ACHI Mode. Starta den opp, installerte Windows 7 Home 64 bit.

     

    Hele installasjonen gikk smertefritt, helt til jeg skulle begynne å installere driverene.

    Pc'n restarta seg etter den var ferdig med installasjon av driverne. Her kommer problemet. Windows vil ikke starte igjen. Det kommer frem at Windows er skadet o.l og at jeg må reperere, Jeg prøver da å reperere men det går ikke.

    Jeg installerte Windows på nytt, men samme skjer. Når jeg installerer driverene så funker ikke Windows lengre. Virker som om det er noe med driverene?

    Synes det ville være merkelig om det var det, fordi jeg brukte samme driverene på den gamle disken som stod i pc'n når jeg fikk den.

     

    Har den nyeste firmwaren og den er satt i ACHI Mode i Bios..

     

    Hjelp, snart skolestart!

     

    ..

  9. Om jeg blir 100år kommer jeg ikke til å forstå hvorfor de ikke kan legge med innstallasjonsplata med nye maskiner. Man har vel endog betalt for den og jeg kan ikke skjønne at de sparer mer en 5kr på å la det være.

     

    Ja er enig!..

     

    Men skaffa meg ei ekte Windows 7 Home nå, prøvte også med den, gikk ikke.. Prøvde repair, men fikk melding om feil versjon...

  10. Hei..

     

    Fikk min splitter nye Pc i dag. http://www.ps.no/Art...13&model=&salg=

     

    Pcn kom med Windows 7 Home Premium, allerede ferdig innstallert.

    Jeg starta maskinken og fikk lagt meg en recovery disk.

    Senere fant jeg ut at harddisken var delt i to, og ville ha mer plass på den ene delen. Altså Flytte over nogen gb fra disk C(som windows var på) til disk D.

    Så jeg lasta ner Magic Partion som er et program til nettop å endre på dette..

    Jeg endret det til slik jeg ville ha det, og restarta pcn.

    Her kommer problemet, Fikk en melding om at jeg ikke kunne starte for det var noe feil med windows filene mine..

    Jeg fikk beskjed om å bruke recovery. Jeg putta inn den nye recovery plata mi, hele innstallasjonen gikk fint, helt til pcn restartet seg, da kom det frem det samme, at jeg måtte bruke recovery/innstallere Windows på nytt..

    Har prøvt det samme 3 ganger nå, men det samme skjer om og om igjen.

    Fant også ut at det lå en recovery på disken, ved å presse F9 under oppstart, jeg prøvde det men ingenting skjedde.

    Har også prøvd å legge inn en ny Windows(pirat kopiert) men fikk ikke mulighet til å plassere windowsen på noen av diskene..

     

    Jeg vet det beste er nok å sende den inn igjen, men det er så mye arbeid. Så jeg lurte på om det er noen her ute som har peiling?

    Fikk pcn i dag, så er veldig frustrert!..

     

    Hjelp!..

    post-279560-0-81310000-1344100398_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...