Gå til innhold

Vorastrix

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vorastrix

  1. Litt uenig med konklusjonen din. [...]

    Du har et godt poeng - hvis man tar med alle de forskjellige utdanningsretningene i likningen, så ville nok ikke effektene vært så store. Men jeg tror at en del av dem som stiller med virkelig svake karakterer, ville ha prøvd seg på retninger der de kunne ha blitt kvotert inn. Om de hadde fullført utdanningen er nok et annet spørsmål.

    • Liker 1
  2. Italienske og spanske menn fra sørligere strøk er ofte kjent for å være tiltrukket av blondiner og damer fra Skandinavia. Kan det også fungere slik spanske jenter blir tiltrukket av blonde gutter? Stiller også spørsmål om det ligger i menneskets natur og bli tiltrukket av eksotiske ting som man kanskje ikke ser så ofte.

     

    Fysiske forskjeller har en tendens til å bli stemplet som positive, attraktive egenskaper. Det er nok derfor norske jenter tar solarium og bruker brunkrem, mens jenter i noen asiatiske land bruker hudkremer, solkremer og deodorant (!) med whitening.

    • Liker 1
  3. Hva er deres tips? Bør jeg legge hu til på facebook og bli bedre kjent med hu? Eller være litt laidback og satse på at vi møtes igjenn seinere, ELLER håpe på at hun legger til meg på facebook.. Er forresten ikke noe facebook freak, er bare at det føles mest naturlig å ta kontakt med hu på :)

     

    Ikke tenk så mye, haha. Få tak i telefonnr, eller legg til på facebook. Alle legger til hverandre hele tiden uansett.

  4. Er vel ikke så rart det,de klarer jo ikke å få tak i de gode norske mannfolka.

    For en gjeng med tapere.

    Patetisk.

    Flott avdekking av en dobbelstandard.

     

    Drar menn for å ha sex med/gå inn i forhold med utenlandske kvinner, er de tapere som ikke har sjanse på norske damer.

     

    Drar kvinner for å ha sex med/gå inn i forhold med utenlandske menn, er det norske menn som ikke holder mål.

     

    Trolling på høyt nivå ser jeg ...

     

    Ja, det virker som en trollpost.

    • Liker 4
  5. Leskedrikker blir ikkje sunne sjølv om ein har bruk for kaloriane. Det er framleis betre å ta inn noko med meir næring.

     

    Jeg ser poenget. Men det vil alltid være noe som er hakket "sunnere" enn ditt alternativ med mer næring, så hvor skal vi sette grensa om skalaen ikke er relativ? Jeg definerte vel egentlig sunt som fordelaktig i min post. Grunnen til at jeg gjorde det var fordi en del folk spør spørsmål som "er egentlig matvare A sunn?", når de mener "bør jeg spise matvare A, med mine mål?".

  6. Det er jo en annen rar ting. Jeg oppfatter omtrent alle menn jeg prater med som negative til slike ordninger med kvotering, særlig slik som det postes om over. I tillegg opplever jeg også at ganske mange kvinner ser det absurde i å diskriminere ved opptak til utdannelse, likevel fortsetter det, og diskusjonen rundt dette er så og si fraværende.

    De fleste oppegående folk, kvinner inkludert, ser helt klart hvor til de grader mot sin hensikt det er. Det virker som om noen i med makt har bestemt seg for å ivareta kvinners interesse for dem, uten at det trengs. Kvinner tenker nok ikke over det like mye, da de er på den positive siden av ordningen.

     

    At man skal blande seg inn i folks valg av studier og jobb syns jeg kanskje er å ta det for langt. Skal jenter få slike fortrinn, så bør jammen jeg gutter få det også.

    Det beste er om ingen får noen fortrinn på grunn av kjønn.

     

    Dette kan illustreres med et litt mer ekstremt eksempel: la oss tenke oss at menn fikk tildelt 20 poeng ved alle sykepleierutdannelser, og kvinner fikk tildelt 20 poeng på alle ingeniørutdannelser. Dette ville ført til at flere menn hadde søkt sykepleierutdannelser, og kvinner hadde søkt ingeniørutdannelser. Begge kjønn ville vært mer konkurransedyktige i det yrket som tradisjonelt ikke representerer kjønnet, begge kjønn ville også vært ekstremt lite konkurransedyktige i sine tradisjonelle yrker - da antallet søkere av det motsatte kjønn hadde vokst.

     

    Resultatet hadde blitt utdanningsretninger der dine medelever hadde hatt interesse, men vært underkvalifiserte intellektuelt. Eller motsatt - uten interesse, men studerte faget på grunn av for dårlige konkurransevilkår i andre studieretninger.

  7. for 4 måneder siden veide eg 105 kg (194 cm høy) nå veier eg ca 98 kg. har lyst og fjerne mesteparten av fette på kroppen og gjøre det om til muskler uten å nødvendigvis gå så mye opp i vekt. grunnen til dette er at eg spiller fotball og har lyst og ha en fysisk god kropp i tillegg til å vere tynn slik at strl min ikke hemmer meg. lurer på om dere har noe forslag til øvelser, kosthold og kosttilskudd som kan dekke eller hjelpe til med å nå mitt mål. håper på positive svar og som dere kanskje ser bare ved å lese dette så har eg lite peiling.

     

    Det finnes nok titusenvis av artikler om trening på nettet, så istedet for å skrive flere sider med generell informasjon så sender jeg deg heller i riktig retning - så kan du eventuelt komme tilbake med mer spesifikke spørsmål som du måtte ha etter å ha lest deg litt opp. Slik sparer vi begge litt tid!

     

    Sticky her på forumet

    Treningsforum.no

    T-nation.com

    -Are you a beginner II

    -Must read for beginners

     

    Ellers er det bare å grave litt rundt i stickies på diskusjon, treningsforum og T-nation.

  8. Jeg kom over en sak da jeg søkte på utdanning i vår, som kan ha en viss relevans for denne tråden. Selv var jeg ikke klar over dette i det hele tatt, så jeg deler for opplysningens skyld.

     

    Saken det gjelder er kjønnspoeng. For de som er rustne på området, så søker man i dag høyere utdanning på grunnlag av et visst antall poeng. Helt generelt så blir din gjennomsnittskarakter fra den videregående skolen ganget med ti, noe som f.eks gir en person med snittet 4,2 42 poeng. Man kan også få tilleggspoeng om man har tatt realfag, avgitt førstegangstjeneste, osv.

     

    Man får også kjønnspoeng når man søker ved visse studier og er av et visst kjønn. Det er da snakk om 2 poeng, noe som i realiteten jekker et snitt opp med 0,2. Rent prinsipielt synes jeg at kjønnspoengene i seg selv er forkastelige, men her komme nådestøtet: kvinnelige søkere får tildelt kjønnspoeng på alle 2- og 3-årige ingeniørstudier, maritime høgskolestudier, landbruksstudier ved statlige høgskoler samt siv.ing.-studiene ved NTNU.

     

    Menn? De må ta til takke med ekstrapoeng ved veterinær- og dyrepleierstudiene ved Norges Veterinærhøgskole. Ifølge Studenttorget får kvinner tildelt ekstrapoeng ved 139 studier, og menn får et ekstra løft ved til sammen 2 studier.

     

    Administrasjonen ved UiO har denne våren vurdert å tildele gutter ekstrapoeng ved medisin, psykologi og odontologi. Men de endte opp med å bestemme seg for å ikke gjøre det. For å sitere artikkelen fra UiO:

     

    Skal gutter få ekstra poeng ved opptak, og dermed forbigå skoleflinkere jenter i køen, bare fordi de er gutter?

     

    Svaret er så klart et rungende nei, så hvorfor skal jenter få ekstra poeng ved opptak, og dermed forbigå skoleflinkere gutter i køen, bare fordi de er jenter?

     

     

    Edit: Forsåvidt så er det også slik at i ungdomsskolen gjør gutter det "langt dårligere enn jenter", og "jenter lese bedre enn gutter".

    • Liker 8
  9. Jeg vil ikke virke som unødvendig kverulant, men svarer igjen på tråden for å prøve å avklare litt mer hva mitt ståsted er. For det første, jeg skrev aldri noe om "volumøkt også dagen etterpå trene maksstyrketrening", jeg skrev at man kunne "trene dagen etterpå". Du bruker også ordet "skal", som antyder at det overnevnte er noe jeg anbefaler. Det er det ikke nødvendigvis.

     

    Det vil nok gå utover restitusjonstiden og ytelsen på økten dagen etter.

    Ja, det vil det selvfølgelig. Men kumulativ mikrotrauma er ikke nødvendigvis en negativ ting.

     

    Om man bør trene samme muskelgruppe dagen etter en trening er avhengig av flere faktorer: hvor tunge treningene er, hvor mye arbeid som blir utført på de enkelte treningene, hvilke muskelgrupper det er snakk om, og hvilket nivå personen er på.

     

    To treninger med halvtung knebøy etter hverandre vil forårsake en kumulativ effekt, og restitusjonstiden må tilpasses deretter. Er man godt trent og har en tung trening i markløft, vil man trenge betraktelig lengre tid enn 48 timer på å hente seg inn. Problemet med å si at man må vente 48 timer før man trener samme muskelgruppe igjen, er at man snakker på alt for generelt grunnlag.

     

    I dette tilfellet er det snakk om en som har trent styrke, der han selv sier at han trener en del isolasjonsøvelser, som vil trene calisthenics dagen etterpå. Dette vil jeg anta at går helt fint, da verken isolasjonsøvelser eller calisthenics vil kreve voldsom restitusjonstid. Uten å være skråsikker (jeg har ikke sett det fulle treningsprogrammet), så vil jeg anta at dette skal gå helt fint - og TS trenger ikke å holde seg hjemme for å overholde denne "48-timers regelen".

  10. Det finnes ikke noe "beste" alternativ. Hvis en rutine produserte, uten unntak, bedre resultater enn en annen rutine (her split vs fullkropps), så ville alle visst hva det var.

     

    Fullkroppsprogrammer hvor du gjør nesten de samme øvelsene hver økt pleier å fungere godt for nybegynnere. Knebøy, benkpress og markløft er gode øvelser som trener nesten hele kroppen på en gang hvis du gjør dem riktig. F.eks er programmene Stronglifts 5x5 og Starting Strength basert på de øvelsene.

     

    Hør på Han Far. Etter hvert som du går fra nybegynnerstadiet til en noelunde trent person, kan du unngå å kjøre deg i grøfta ved å fordele opp intensiteten litt. F.eks ved å kjøre to av tre knebøyøkter relativt lette, og trene den tredje tungt (kontra å trene tungt hver gang).

  11. Det vil være avhengig av målet for treningen. Er målet ditt en liten økning i styrke, og å generelt komme i bedre form, så kan det være gunstig å trene hjemme.

     

    Er målet ditt å faktisk økte styrken merkbart, så vil du fort merke at øvelser med kroppsvekten din og hjemmeøvelser kommer deg til kort. Da er det nok bedre å melde seg inn i et treningssenter, slik at du kan regulere motstand i øvelsene mer effektivt.

     

    Jeg regner med at styrke er målet, grunnet at posten er i "Styrketrening" delen av forumet. Har du ikke mulighet til å melde deg inn i et treningssenter, så kan f.eks en lekeplass være et greit alternativ. Der kan du ta push ups, sit ups, chin ups, og dips.

  12. Du bør tenke på at det er 3 deler for vellyka framgong:

    - Trening

    - Kosthold

    - Restitusjon

     

    Ta bort ein av dei tre og framgongen vil enten utebli eller vere veldig liten. Du trener muskler på treningen, du bygger dei opp "i 48 timer" etter det...

     

    Helt enig. Å trene hver dag på rad vil for eksempel drepe restitusjonsdelen av de "3 delene". Når det er sagt må man bruke kjønn. Har man for eksempel en halvtung trening, vil man uten problemer kunne trene dagen etterpå, uten at dette går ut over fremgang. Har man en tung treningsøkt, er det lurt å gi kroppen nok til til å restituere. En styrkeløfter løfter f.eks maksimale vekter et par ganger i året, og vil etter dette trene relativt lett en stund fremover - for å la kroppen restituere seg. Føler du deg klar for å trene, og ikke har planer om å løfte tungt på samme muskelgruppe uten nok restitusjonstid, så er det bare å gå på trening.

  13. Først må du definere "usunt". Leskedrikker inneholder såkalte tomme kalorier, og gir ikke noe særlig metthetsfølelse. Er man underernært og trenger flere kalorier, vil forsåvidt leskedrikker være sunne. Hvis vi antar at tomme kalorier, som ikke bidrar til metthetsfølelse, er usunne:

     

    39 kcal er ikke veldig lite, det er omtrent det samme som brus inneholder. Det er også oppgitt i kcal/100g. Drikker du en halvliter iste har du fått i deg omtrent 200 kcal. Dette blir forbrent etter omtrent 20 minutter ved jogging.

     

    200 kcal per dag i en uke er 1400 kcal. Etter fem uker med juicevanen har du fått i deg omtrent 7000 kcal, noe som tilsvarer omtrent ett kilo fettvev.

     

    Kildene til kalorier er karbohydrater, proteiner og fett. Disse inneholder en viss menge kalorier (energi) per gram, og karbohydrater inneholder omtrent 4 kalorier per enkelt gram. Derav 9,5g sukker = 39 kcal. Da 9,5*4= 39.

  14. Det jeg lurer på er: etter at jeg har bygd opp muskelmasse i noen mnd, hva er den beste og mest effektive måten å trene seg markert?

    Lurer på ting som, hva burde jeg spise(har cøliaki/glutenintoleranse), burde jeg avslutte creatin når jeg skal trene for å markere? Hvor mange reps og hvor mange sett er optimalt for å bli markert?

     

    Hvor markert du ser ut er et resultat av fordelingen av fettvev og muskelmasse. Det eneste som egentlig har noe å si er at du ligger i et kaloriunderskudd når du skal ned i vekt. Men du vil så klart beholde så mye muskelmasse som mulig, og bli kvitt så mye fettvev som mulig.

     

    Stikkordet er å tillate prosessen litt tid (altså ikke gå drastisk ned i vekt), ligge i et moderat kaloriunderskudd, samt fortsette treningen stort sett som før. Hvis vekten er stabil fra før, kan du enten introdusere mer fysisk arbeid, eller redusere kaloriinntak. Ifølge Yahoo answers, som ikke er den beste kilden, så forbrenner man omtrent 500-800 kalorier pr time man jogger. Jeg kutter heller 400 kalorier pr dag, enn å jogge i en halv time - men det får være opp til hver enkel person. De fleste kutter ned på karbohydrater, noe du som cøliaker kanskje spiser mindre av enn folk flest.

     

    Kreatin har virkelig ikke mye å si i det store bildet her, men vil trekke mer vann inn i musklene. Jeg ser ingen grunn til å ikke ta kreatin om du vil se mer markert ut. Du kan forsåvidt lese deg litt opp selv.

     

    Når det gjelder antall sett og repetisjoner, så er som nevnt ovenfor det som bygger (eller vedlikeholder) mest mulig muskelmasse, det "beste". Ingen grunn til drastiske forandringer her heller.

     

    Du vil forsåvidt trenge mer tid enn "noen mnd" for å bygge opp merkbar muskelmasse.

  15. Hvorfor er folk som ikke kan lære bort ting..lærere?

     

    Det er mange dårlige lærere ja, men ved å bli lærer i realfag selv kan du hjelpe andre ved å oppnå større forståelse.

     

     

    Tror dere det er mulig for meg, som ikke skjønner noenting nå å kunne klare matematikken, tror det er Mat1100 det er snakk om første semester.. når jeg ikke skjønner noen ting nå?

     

    Jeg har ikke hatt Mat1100, men det burde vel være mulig å bestå (selv om du kanskje vil ligge litt etter i starten, og ikke oppnå toppkarakter). Med tanke på at du kommer til å studere sammen med andre som har et ønske om å bli lektor, så er det kanskje mulig å finne noen som er villige til å hjelpe deg litt med det du ikke kan fra før?

  16. Jeg har tatt forkurs til ingeniørfag (R1 og R2, tror jeg) og fikk en A i matematikk. Noen av tingene jeg gjorde var å:

    • Dele opp den årlige arbeidsmengden. F.eks 40 kap / 10 mnd = 4 kapitteler per måned, eller et kapittel per uke. Ved å dele opp en stor oppgave (her et fag) i mindre deler, får du lettere oversikt og vet hvordan du ligger ann.
    • Lese alt i boka, les flere ganger om du ikke forstår. Forstår du ikke forklaringen av et konsept? Lån en annen bok på biblioteket, som forklarer det bedre. Eller ta et Google søk, finn en tutorial på Youtube, osv.
    • Gjøre masse oppgaver. Og hvis du ikke forstår en oppgave, prøv å reverse-engineer svaret - finn ut hvilken metode som gjør at du får samme svar som fasiten.
    • Bruke kalkulatoren som en superhelt under eksamen. Hvis du kan bruke kalkulator på eksamen, kan du dobbelsjekke omtrent alle svar - det er nesten umulig å gjøre slurvefeil.

  17. Hei, jeg er 16 år, 1,65 cm høy og veier 47 kg og er rimelig tynn men tar 45 kg på benkpress på maks løft og har nettopp kjøpt inn 5 pakker med protein shake(muscle prep). og lurte på om noen kunne gi meg noe tips om hvordan jeg kan gå opp i vekt og størrelse, håper på og ska kunne ta 60 kg på benken iløpet av 1 år eller mer! håper også på at jeg kan bli 60 kg eller mer iløpet av året! om noen har tid til og skrive ned et mat og trenings program til meg hadde jeg blitt ekstremt glad

     

    Jeg tviler på at noen vil ta seg tid til å sette opp et treningsprogram og kostholdsopplegg til en tilfeldig kar på internett, men du skal få noen råd og noen gode nettsteder der du kan lese deg frem til mer kunnskap:

     

    Spis en god del mer enn det du gjør nå, ikke vær redd for å gå opp i vekt. Om du bruker proteinshake eller ikke har ingenting med vektøkning å gjøre, du må ligge i et kalorioverskudd. 60kg er et helt realistisk mål, som du kan nå i løpet av noen måneder. Tren baseøvelser som dips, chin ups, utfall, knebøy, markløft, roing, militærpress. Prøv å legg til mer repetisjoner, eller mer vekt på hver trening.

     

    Viktigst av alt: les mange artikler på nettet. Treningsforum og T-Nation to gode godt utgangspunkt. Les "10 Important Lessons" og "Berardi's Top 10 Tips".

  18. Er slank, med litt utringet muskelstruktur..

     

    Spiser veldig sunt, salater, mat some inneholder mye protein osv :S

     

    Det er ikke noe galt med å spiste sunt, men hvis målet er å gå opp i vekt (om det er muskelmasse eller fettvev er forsåvidt likegyldig) så må du ligge i et kalorioverskudd. cefey har et godt poeng. Spis enten litt mer ved hvert måltid, eller ta den mer kliniske veien - skriv ned alt du spiser i løpet av en uke, regn ut gjennomsnittlig kaloriinntak, og legg til omtrent 500 kalorier per dag.

  19. Jeg har aldri hørt om noen 48-timers "regel", og tviler på at seriøse utøvere av noen idrett forholder seg til noe slikt. Har du lyst til å gå og trene - så gå og tren.

     

    Når det er sagt burde det være selvinnlysende at hvis du f.eks har hatt en tungt knebøyøkt dagen før, så kjører du ikke tung knebøy dagen etterpå. Tren en annen muskelgruppe, eller tren samme muskelgruppe på en annen måte(f.eks med mindre intensitet).

×
×
  • Opprett ny...