Gå til innhold

LørenskogFIlm

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LørenskogFIlm

  1. Vet ikke helt hvor jeg skal putte dette siden det hører hjemme i 3 kategorier her på Diskusjon.no

     

    Har innrykk 7. januar i Forsvaret, og har ingenting å gjøre annet en å feire jul fra 30. november til da. så i overkant av en måned til å gjøre siste innspurt på trening. Har nå trent kun push-ups, sit-ups og pull-ups i 2 måneder, med litt jogging før økta, men ikke så mye.

     

    Tenker det er greit å bruke desembermåned som siste innspurt for å trene meg opp til forsvaret. (har jo resten av november også) Ved treningsopplegget jeg har nå klarer jeg:

     

    5x20 push-ups

    5x20 sit-ups

    3x4 pull-ups

     

    Kondisjon vet jeg ikke, men løp løpetesten på sesjon på 11 minutter.

     

    Noen som har noen tips/råd til hva jeg burde legge fokus på fremover? Er 19 år og veier mellom 75-80kg. Muligens mer. 187cm høy.

  2. Jeg er i jegertroppen KP2 akkurat nå. Vi hadde også januarinnrykk som dere (desember kommer ikke fort nok!!) og kan gi et greit svar på hvordan vi har og har hatt det. På innrykksdagen deles rekruttene inn i 4 tropper. Dette skjer ganske enkelt ved at de fyller opp tropp 1 først og går videre til de har plassert folk. Det vil si at tropp 4 gjerne er de som kom sist og det er trøndere og østlendinger. Tropp 4 blir som regel jegetroppen uten store forandringer. Kan hende det gjøres annerledes fra tid til annen, men inntrykket jeg fikk er at dette er vanlig praksis. Hvis du ønsker å bli jeger og havner i en annen tropp så kan du jobbe hardt med trening og tidlig ytre ønsket til befal så fikser de nok det.

     

    Selve tjenesten på terningmoen var veldig lik de andre troppene. Bortsett fra at vi alltid gikk til skytebanene og var flere ganger på bane 33 og 34. De andre troppene hørte bare rykter om de banene. Vi hadde også en mestringsdag som de andre ikke hadde. Ble vekt klokka 5 av alarm, på med utstyr og komme seg avgårde. Hørte revelje bli spilt på leiren bak oss da vi gikk mot det store usikre. Det var 12 timer med slit og faenskap inneholdende krypeløype i skogen, tassing, SIBO, rappelering, MB dytting, ta grop, skyting, mer tassing og umenneskelig marsjtempo. Og for å vekke oss ordentlig fikk vi en god dose CS-gass da vi sto oppstilt før det hele starta.

     

    Det at jeger skal være best og hakket over de andre stemmer. Men som sagt så er ikke forskjellen så merkbar på rekrutten. På Huseby setter man igang med gardeperiode og der gjør man det samme som de andre troppene. Mye SLO, nærkamp og fyfo. Joggeturer til holmenkollen 5 om morran følger med, men ikke med sekk. Du ødelegger beina hvis du løper med sekk. Dog var dette kun 5-6 ganger og eskortetroppen (tropp 3) tok også ett par turer opp. Det er viktig å hele tia holde fokus på at jeger skal være best for evalueringa er en konkurranse. Vi vant overlegent i vår kont. Best i alt bortsett fra teori og skyting der vi tok andreplass.

     

    Så kommer vakt. Mye vakt i starten. Fordelen deres er at dere har vakt på sommeren. Da er det ikke fettkaldt ute og det er maaaaasse digge damer foran slottet. Masse! Og de blir diggere mot slutten av en to ukers vaktperiode. Vakt er kjedelig, men hvis du jobber hardt med SLO'n så kan du bli avløsningsfører som får det mye chillere og nesten ikke står vakt. Etter det kommer en måned med grønt. Vi er midt i den nå og den avsluttes med YMER. Og her skiller jeger seg ut. Dere deles opp i jegerlag bestående av 1 patruljefører, 1 NK, 2 speidere (en med 3x sikte og en med 40mm), sambandsmann og sanitet. Opprinnelig så er patruljefører en i troppen, men i vårt tilfelle blir det ikke sånn etter ordre fra kompanisjef.

     

    På de 2 øvelsene før YMER så er gjerne jeger mot resten av troppene. Da er det alltids stas å gå inn og gjøre fucks ups i fi KO. Vi hadde en patrulje inni leiren dems og de tok seg inn i teltet til sambandsmannen og NK kompani. Vi måtte tilfeldigvis holde vakt over tørkende utstyr natta etter vi kom tilbake. På øvelse går dere med storsekk, 30-40 kilo avhengig av hva dere har med. Men med en jerrykanne på eller en MRR med ekstra batteri så stiger kiloene. En liten ulempe med jeger er at de ligger i kneptelt. Kneptelt er greit nok i og for seg, men når du vet at alle andre ligger i lagstelt da er det ikke så kos. Kneptelt på sommeren er betraktelig bedre enn på vinteren.

     

    Etter endt YMER så er det utifra det vi har hørt 2 uker til med øvelse før dim og 5-6 vaktuker. Ellers så går det nok i div utdanning. Det finnes nok fordeler og ulemper med alle innrykk garden har, men jeg kan si litt om fordelene med januarinnrykk som jeg syns iallefall. Dere får en lang rekrutt, 3 måneder. Mest sannsynlig påskeferie og fri på 17. mai. Får vakt på sommeren da det er god temperatur og mye liten vakt som er myyye chillere enn stor vakt. Slipper vakt julaften og nyttårsaften. Fordeler med å være i garden er at du er i Oslo. Dritdigg for oss som er ifra området. Både når det gjelder perm og det å dra hjem etter tjenestetid. Du bygger en god holdning som folk respekterer. Når du marsjer opp Karl Johan en varm sommerdag så stiger luftfuktigheten betraktelig. Og følelsen av å stå foran slottet og få stjålne blikk fra damer som går med typen er price less. Fordeler med jeger er at hvis dere vil så er dere den beste troppen. Den myteompsunne jegertroppen som står borterst på oppstilling og gjør alt så mye bedre samma hva det er. Da lueløpet starta med hele kompaniet i ferdigstilling stod jeger og lo i ferdigstilling.

     

    Det dekker det meste. Hvis du lurer på noe som f.eks stillinger og mer detaljert på noe eller tips og triks så er det bare å spørre. Blir mye å dekke alt. Garden har ikke mest grønn tjeneste, men nok for de som ikke elsker skogen over alt. Vi har også god utdanning med flere befal som har vært i INTOPS. Og skyting er det mer enn nok av her.

     

    Takk for et dritbra svar, herzeleid! Resten av dere også da selvfølgelig! Passer jo veldig godt at jeg er fra Østlandet da (lørenskog) så da er det vel høyere sjanse for at jeg havner i jegertroppen hvis praksis er i januar 2013 som den var i år med inndeling i tropp og slikt. :)

  3. Heisann!

     

    Skal inn i HMKG, førstegangstjeneste i januar. Ble litt skuffet i starten fordi jeg har lyst på mye grønn tjeneste, og etter det jeg hadde hørt så var ikke garden akkuratt stedet for det. Så fant jeg ut at hvert kompani har en jegertropp. Går da ut ifra at jegertroppen har mye mer grønn tjeneste?

     

    Noen som vet hva opptakskravene er for jeger i garden? Og om det er noen som har noen erfaringer som jeger i garden skulle jeg veldig likt å få høre om det. :)

  4. Skal inn i HMKG januar 2013. Mitt førstevalg lenge før jeg ble innkalt var stormsoldat, men det er visst fult. Faktisk var det eneste i hæren som var ledig HMKG ifølge sesjonsoffiseren (dog jeg tror de ljuger litt med tanke på den enorme lista av ledige avdelinger jeg fikk i posten 2 uker før jeg ble innkalt til sesjon del 2). Jeg er keen på masse felt og skytetrening, altså "krigsgreier" og er litt redd for at garden på en måte bare er til pynt. Dette vet jeg hvertfall at drilltroppen er men dit skal jeg ikke heldigvis.

     

    Så kjære diskusjon.no: Har HMKG mye felt?

×
×
  • Opprett ny...