Gå til innhold

Haraldson

Medlemmer
  • Innlegg

    11 548
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haraldson

  1. Sitter med DP4 på en splitter ny MBP Retina, og irriteres mest av disse feilene som går på display brightness. Inntil nå trodde jeg faktisk at Macen kræsja ved annenhver oppstart — neste gang prøver jeg å øke brightness før svenskeknappen. ;-)

     

    Noen som veit om en måte å oppgradere til final, uten å måtte reinstallere alt, når final kommer? Klin umulig?

  2. Sitter på noe vag informasjon fra hukommelsen om ei låt jeg prøver å finne artist og tittel på. Har googlet masse uten hell, mest sannsynlig har jeg feil ord/fraser. Refrenget inneholder noe à følgende fraser:

     

    Looking hot, all the night, [ ..... ('until the sun goes down'..?)] --> That's all I'm asking, that's all I'm asking...

     

    Låta har jeg hørt i klubbversjon (dance/house/techno-ish, kvinnelig vokal), men det er mulig den finnes i en treigere versjon...

     

    Edit: Elena Gheorghe – Disco Romancing

  3. Vel, om du skal holde deg til korrekt HTML, har du valget mellom å gå vekk fra div og benytte a med inline-elementer inni (span, em, strong etc.), å ha lenker inni flere elementer sånn at større deler av innholdet blir klikkbart, eller du kan simulere at boksen er klikkbar ved å posisjonere en tom a over innholdet i boksen (display: block; position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; ). Problemet med sistnevnte metode er at det blir vanskelig å lage en god :hover-state.

  4. Det er plass til utredninger, argumentasjon og forklaringer, men det viktigste å nevne er kanskje muligheten til å lenke, som gjør at man kan peke videre til gode ressurser. På mange måter fungerer Twitter som et samlingssted for interessant lesestoff, som Digg. Twitter er jo ikke for avhandlinger, mer for å dele og spre innhold og komme med bemerkninger etc. Dog fungerer det overraskende bra for konversasjoner, bare du gir det en sjanse. :)

  5. Ville en mere fornuftig analogi ikke være samtaler som kun måtte vare fem sekunder, når man i forvejen har muligheden for normale telefonsamtaler...?

    Du forutsetter at lange og utfyllende beskjeder vil være mer interessante enn de korte. Det viser seg ofte at begrensningen på 140 tegn kutter bort pjatt og folk tvinges til å komme til poenget umiddelbart.

  6. Jeg er enig i at de bør ta grep, Simen, men å sammenligne det med Microsoft (implisitt fordi de har en så vellykket strategi med å få folk over på nyere nettlesere..?) var nesten litt provoserende. :)

     

    Microsoft har vært altfor treige med å foreta slike grep som artikkelen beskriver. At 4% av Firefox-brukerne sitter med versjoner eldre enn 3.5 er dog merkelig.

  7. På fransk har de hvertfall ofte en annen bøying med refleksive verb der de direkte oversatt sier "Jeg meg + verbet i presens". Som for eksempel "Je me baigne" som betyr "jeg meg bader".

     

    "Hvis det er sant, så tror jeg jeg ombestemmer meg."

     

    Oversatt til Engelsk, blir det "If that's true, I think I'll change my mind." (flere måter å formulere det på). Der er ikke jeg-formen to ganger rett etter hverandre, de blir atskilt av verbet.

    Sant at de ikke kommer rett etter hverandre, men dere er enige i at norsk har alle ordene dere har brukt i eksemplene fra andre språk, og at vi dermed kan konkludere med at det har med setningsoppbygning, og ikke ordforråd, å gjøre? En spade er en spade osb. :)

  8. Hva har ordforråd med dette å gjøre, Analogue? Også på engelsk hadde 'I' blitt brukt to ganger i denne setningen.

     

    Når det gjelder tema, tror jeg at jeg (se, se!) i dette konkrete tilfellet ville brukt "at" mellom, mest fordi budskapet kommer tydeligere fram.

  9. Sjansene er vel små fra før, og mye skylles nok ut når man urinerer. Sperm overlever dog ganske lenge, men vi kan vel ta i bruk et matematisk uttrykk å si at sjansene for å bli gravid går mot 0. Det er dog ingen matematikere som bytter ut går mot 0 med 0 'fordi det er så lite om å gjøre'. :)

  10. Her er det nok helt sikkert begrenset betalingsevne, så det er vel snakk om å prise så du får tilslag på jobben mer enn å prise etter verdien du leverer. Det er ikke sikkert det koster så mye å være med heller, eller at det er så mange deltakere (det er ikke sikkert det er noe særlig penger å tjene for noen parter her), og da trenger heller ikke leveransen din være verdt så mye. 1000,- høres ikke avskrekkende ut for meg, men du må nok se an arrangørens betalingsevne.

     

    1000,- for denne jobben er for øvrig latterlig lite på profesjonelt nivå.

  11. Å ta skjermskudd av Acid2-testen er greit. Å ta skjermskudd av Acid3-testen er også greit, men det forteller kun halve historien, ettersom ett av Acid3s kriterier er jevn animasjon. En nettleser kan ende på 100/100 og ha hakkete animasjon, hoppe over noen animasjoner etc.

     

    Dette aspektet utelates alltid, noe jeg fortsatt anser som slett journalistikk ettersom det er påpekt mange ganger før og er informasjon som er lett tilgjengelig.

  12. I reell utviklingstid har det nok gått med noen måneder for meg og Halvor (qualbeen). I tillegg gikk det med en del tid for designer, og strategi etc. Utenom alt det kommer brukertesting som vi fikk overvære (utrolig nyttig og interessant). Så prosjektet var en stor del av mitt og Halvors liv i 2009, ja. :wee:

×
×
  • Opprett ny...