Jump to content

Plonky

Medlemmer
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

93 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ironien når folk som ikke aner hvordan kroppen fungerer uttaler seg om hvordan kroppen fungerer.
 2. Jeg mener det du skrev var feil, ja. Du klarer helt fint selv å vise at du ikke er noen ekspert på dette. Hvis du har lyst til å motbevise meg kan du begynne med å forklare hvordan antistoffer, b-celler, hukommelsesceller og lymfesystemet henger sammen.
 3. Dette er feil. Fra et immunologisk ståsted er det ingen forskjell mellom å være utsatt for Koronaviruset eller Koronavaksinen. Poenget med en vaksine er å opparbeide beskyttelse mot et virus uten at du trenger å bli smittet av det. Slangegift er ikke et virus og er derfor irrelevant i denne sammenhengen.
 4. Å spørre om hjelp til å løse oppgaver du ikke har prøvd å løse selv er litt respektløst. Hvorfor skal andre bruke fritiden sin på å hjelpe deg med øvingene dine når du ikke har åpnet læreboken en gang? Om du skal spørre om hjelp om alle oppgavene på alle øvinger bør du heller sende mail til en studass og be om hjelp.
 5. Både Pfizer og Moderna har vel rundt 90 % beskyttelse mot delta-varianten, så jeg tror ikke det er noen grunn for at selskapene skal bruke masse tid og penger på å lage en ny versjon for øyeblikket. Når det er sagt er de forberedt om det skulle dukke opp en ny mutasjon [1]: "If an escape variant emerges, RNA vaccine makers such as Pfizer and Moderna could probably design and synthesize an initial prototype jab against it in a few days.... But before these shots can be deployed, they will have to be tested in humans, and that will take time." [1] https://www.nature.com/articles/d41586-021-02854-3
 6. Effektiviteten til immunforsvaret påvirkes veldig lite av en vaksine annet enn rett etter den er tatt. Hovedårsaken til at de forventer mer influensasmitte i år er fordi folk, etter nesten to år med smittevern, ikke har vært eksponert for de nye influensavariantene. Det gjør folk mer mottakelige for de nye variasjonene fordi de er annerledes, ikke fordi immunforsvaret har blitt dårligere. Hvis du skal ta influensavaksine én gang dette tiåret tror jeg nå er perioden du får mest ut av den.
 7. Her har du noen kilder på immuniseringseffekten av vaksiner. God lesning.
 8. Å legge skylden på andre for dine egne valg viser hvor umoden du er.
 9. 1) At den er beskyttende gjør deg ikke immun, og er heller ingen garanti for at du ikke kan være bærer av viruset. 2) Det er ikke min antagelse, send heller mail for forfatterne av artikkelen.
 10. Jeg var også i gruppen som fikk vaksine sist og måtte ringe for å bli registrert for første dose. Jeg har også jobbet gjennom hele pandemien. Selv om jeg er uenig i mange valg politikerene tok gjør ikke det meg bitter og innbitt. Grunnen til at folk blir forbannet av at folk ikke gidder ta vaksinen på grunn av idiotiske vrangforestillinger er fordi de har folk de er veldig glad i som ikke kommer til å overleve Koronasykdom. Det du sier er at du ikke bryr deg om du indirekte dreper dem, noe som selvfølgelig gjør de fly forbanna.
 11. Grunnen til at det er en årlig influensavaksine er fordi det er mange forskjellige influensavirus (det er fire hovedkategorier), så det er ikke det samme viruset som kommer hvert år. WHO bestemmer hvilke vaksiner som skal gis hvert år [1]. [1] https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0264410X03000719?casa_token=W2yEse-ozX4AAAAA:BjM6GEpGlqBuThcnKQsKkjQC2i5UBhv_o6235wbTxkqLe2UQ8GReiQWS_01YaNidCbycisLCJA
 12. Du må skille mellom immunitet og virkning. Det at de ikke kan garantere at du er immun etter 6 måneder vil ikke si at vaksinen ikke har noen virkning etter. Folk reagerer veldig forskjellig på vaksiner, så dersom du ikke har redusert immunforsvar ville jeg ikke vært bekymret selv om det har gått over 6 måneder. En artikkel som ble publisert i NEJM i April så på effekten av vaksinen i 33 av de som var med i først fase av utprøvningen av Moderna. Basert på mengden antistoffene de målte kan man anta at vaksinen er beskyttende i minst ett år, om ikke lenger. Når det er sagt kan det bli relevant med nye doser dersom det dukker opp en mutasjon som er så forskjellig at vaksinen du allerede har fått har liten virkning, men hvor sannsynlig dette er vet jeg ikke.
 13. Så du har altså ingenting i mot å smitte og potensielt indirekte drepe andre mennesker bare fordi du føler deg krenket. Hvordan har du klart å bli så bitter av en liten bagatell? Du oppfører deg som en fireåring som ikke vil spise middagen sin fordi gaffelen ikke er rosa. Er det ikke snart på tide å vokse opp?
 14. Hvorfor ønsker du å bli en finansøkonom? Hvorfor er du interessert i dette?
×
×
 • Create New...