Gå til innhold

sinnataggen

Medlemmer
  • Innlegg

    94
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sinnataggen

  1. Takk for masse bra svar!

     

    DVD brenner er mer ett ønske enn ett krav men jeg tror det vil være ganske viktig for brukt prisen. Hvem kjøper vel en bærbar uten DVD brenner om ett år?

     

    Forstår på de fleste at tingen er en Centrino, og jeg begynner vel å helle den veien. Og det vel ikke så dumt å anta at det jeg legger i en Pentium kontra en annen cpu, vil også gi seg utslag i salgs prisen.

     

    Grunnen til at jeg vil selge, når jeg kommer hjem, er at jeg har en relativt ny stasjonær stående hjemme som holder for meg ett par år til. Hatt bærbar her før, den ble bare liggende hjemme. Har så god PC tilgang her på universitetet at det ikke er noe vits å ha der.

     

    Programvare får jeg helt riktig, kastet etter meg, så jeg gidder ikke bruke penger på det. Dvs. XP pro, Matab, antivir, brannmur etc. Det gir jo noen fordeler å være student også... ;-)

     

    Har hørt noe om at man får noe moms avslag el. når man skal ta med pc'en til utlandet før også. Noen som vet noe mer om det?

  2. Heisann!

     

    Jeg er student som skal til utlandet ett år og trenger en bærbar maskin til minst mulig penger. Jeg bruker så mange penger som er nødvendig, men prøver som sagt å presse prisen maksimalt.

    Dvs. klarer jeg meg med en til 7000 er det topp, men er jeg nødt til å gå opp til 10 000, så skal jeg klare det.

     

    Den skal brukes til matlab simuleringer ol., dvs. relativt tunge matamatiske beregninger og ellers til vanlig kontor applikasjoner. Spill ytelse er helt uinteressant.

     

    Ellers så er jeg avhengig av trådløst nett (g), vil ha 15'' skjerm, minst 40 Gb harddisk (helst 60), DVD brenner og 512 MB minne.

     

    Tvilen min ligger egentlig mest på prosessor. Alternativene jeg har funnet er pentium M, Celeron M og AMD XP-M.

     

    XP-M har jo en stor fordel mtp. pris/GHz, men hvordan er egentlig ytelsen på matematiske beregninger ift. Celeron og Pentium med laver GHz?

     

    De nye Pentium-M prosessorene har jo alt jeg egentlig trenger men koster deretter, så jeg prøver å klare meg uten, dersom det er mulig.

     

    Jeg kommer til å ha tilgang til strøm stort sett hele tiden, så effektbruk er ikke så altfor sentralt. Men samtidig så vil jeg ikke ha en maskin som bråker som et lite fly.

     

    Dette ble mye fram og tilbake men i bunn og grunn er jeg ute etter en maskin/prosessor som yter best mulig på matematiske beregninger i forhold til pris og i tillegg: hva er egentlig nok. Vil en Celeron-M 1.3 GHz fikse biffen?

     

    Det siste som bør taes hensyn til er at jeg skal selge maskinen om 1 år, så derfor er kansje prisforskjellen kjøp/salg av størst betydning.

     

    Håper noen av dere kan komme med noen tips.

  3. Har brukt en snipp av T-skjorta mi i alle år. Har aldri hatt problemer med det.

     

    F828

    Jeg har har hørt fra alle optikere jeg har vært hos, at du ikke skal tørke brillene dine med vanlig tekstiler, fordi de kan lage mikroskpiske riper i glasset. Dette fører igjen til at brillene blir mindre skarpe over tid.

     

    Den kluten som du får hos optikeren har spesielt myke fibre som ikke lager sånne riper. Er det noen som kan dette, så er det er nettopp optikere. Og de gjør det neppe for å tjene penger fordi den kluten er nesten alltid gratis. Gjelder dette for briller, så må det jo også gjelde for linser og det er jo ganske kritisk for et kamera.

     

    Derfor har jeg aldri turt å bruke vanlige tekstiler, som f.eks en T-skjorte, til å tørke hverken briller eller kamera-linser med. Men om du vil fortsette å tørke kameraet med T-skjorta og ta sjansen på at optikken blir mindre skarp, er helt opp til deg. Jeg tar ikke den sjansen!

     

    Vet ikke om det er noen andre som har samme oppfatning.

  4. Du burde ta en titt på Kodak EasyShare CX7430.

     

    Jeg kjøpte dette kameraet til dama, hun er stor-fornøyd. Det har fått god kritikk i de fleste tester jeg har lest.

     

    Det tar gode bilder (ift. prisen) og er ekstremt enkelt i bruk. Har et vribart hjul på toppen (akkurat som et analogt) som gir brukeren tilgang til så godt som alle nødvedige funksjoner for en pek-og-trykk fotgraf.

     

    Jeg har erfaring med at eldre som oftes har ett litt annet syn på "enkle" skjermbaserte meny systemer, enn dagens unge. Mange tør vel knapt å prøve seg idet hele tatt og det ender opp med at det ikke blir brukt. Her kan man bare vri på hjulet med greit forståelige ikoner på, og knipse. Genialt!

     

    Det finnes også en identisk modell med 5 MP til 500 kr ekstra.

  5. Meningen med posten var at alle skulle kåre sin favoritt og argumentere for hvorfor akkurat det kameratet er best. Jeg har liten tro på at alle som er på forumet her kan bli enige om det, men da kan hvertfall hver og enkelt lese gjennom all argumentasjonen og gjøre opp sin personlige mening.

     

    -Eneste prosumer-kamera med mekanisk bilderstabilisator (fungerer også på video)

     

    Mener du optisk bildestabilisator?

     

    Så vidt meg bekjent har både Nikon Coolpix 8800 og Panasonic Lumix DMC-FZ20 dette.

     

    Men jeg er helt enig, dette er en stor fordel for et "super-zoom" kamera.

  6. Heisann!

     

    Hva er egentllig det beste ikke-SLR digital kameraet i dag?

     

    Det jeg tenker på er ett kamera som har "alt", dvs. høy oppløsning, god optikk med høy zoom faktor og fremfor alt; god bildekvalitet. Kort og godt ett kamera som gir det meste du får ut av ett SLR med eks. antall linser, i ett relativt kompakt format.

     

    Ett par kandidater?:

     

    Nikon Coolpix 8800

     

    Canon PowerShot Pro1

     

    Konica Minolta DiMAGE A2

     

    Olympus Camedia C-8080 Wide Zoom

     

    Panasonic Lumix DMC-FZ20

     

    Sony Cyber-shot DSC-F828

     

     

    Min personlige favoritt så langt tror jeg må bli Nikon Coolpix 8800, men jeg har aldri prøvd det, så det vanskelig å si.

     

    Hva er din favoritt og forklar gjerne hvorfor?

  7. Topic sier vel det meste.

    Lefdal selger D70 m/ 18-70 linse til 12000,-

    Hvilken lefdal butikk er dette?

     

    Har sjekka opp på japanphoto.no og det stemmer at det koster 9999,- med 18-70 linse. Dersom det er en feil, gjelder dette tilbudet likevel, siden de har publisert det. Hvis ikke er det brudd på markedsføringsloven, så vidt jeg vet.

     

    Det vil jo si at man kan kjøpe kameraet til 12000 hos lefdal, gå bort til en av pc'ene i butikken og vise dem tilbudet hos japanphoto.no og få 3000 kr tilbake.

     

    Dvs. du kjøper D70 med 18-70 linse til 9000 kr.

     

    Bedre tilbud tror jeg du skal lete lenge etter...

  8. Heisann!

     

    Jeg har fulgt med på kameraene i denne klassen det siste året og har kansje funnet MIN favoritt i C-765. Grunnen til det er at det er ett kamera som gir all-round gode resulteter og er i tillegg ganske nøytralt når det gjelder kontrast og farge-metnig.

     

    Det er ingen tvil om at Z-10 gir mye kamera for pengene og for akkurat det prisen er det kansje det beste kjøpet. Derimot virker det som om det har en tendens til å overmette fargene ganske kraftig. Dvs at kamera automatisk justerer bildet med litt for kraftige farger. Dette gir seg spesielt utslag i litt unaturlige hud-toner og ellers også ganske unaturlige farger. Den litt unøyaktige automatiske hvitbalansen er nok også med på å forsterke dette.

     

    Men mange liker bilder med litt kraftige farger, så det er en smakssak. Jeg foretrekker ett nøytralt kamera for da å kunne utføre eventuelle justeringer med programvare.

     

    C-765 kan kansje bedre sammenlignes med Z-2, men også dette kameraet (synes jeg) har en tendens til å overmette fargene, men ikke på langt nær i samme grad som Z-10.

     

    Derfor ville jeg lagt de ekstra hundrelappene i for å kjøpe med C-765, evt. ventet på Z-20 for å se hva det kan utrette.

     

    Men uansett synes jeg alle disse kameraene virker som gode kjøp, så du gjør nok ingen tabbe uansett.

     

    Når det gjelder forskjellen mellom disse kameraene og SLR'er til 10 000 så kan man vel si at de er bedre på de aller fleste områder bortsett fra størrelsen. Optikken er mer presis, de er ofte hurtigere, lavere støy nivåer etc. Men det kan sikkert noen andre svare bedre på.

  9. Det hadde vært intressant å hatt mer informasjon om bildene som blir tatt.

     

    Lukkertid, blender, blitz (-instillinger), filtre osv.

    Jeg brukte ixus 430 stilt inn på quick shot i makro modus og bare knipset i vei på en mini tripod. Flere av bildene er blitt mye skarpere og finere enn dette, men fikk ikke den samme morsomme formen.

     

    Jeg er overrasket over hvor bra det ble, selv med ett såpass enkelt kompakt kamera.

  10. Eller så vet jeg om en Lab1000 og en Ram (vet ikke hva den heter.2x700w rms @4ohm) som selges billi.Begge er i god stand

    Lab 1000 ruler! Har det selv og det drar noe sinnsykt (for PA selvfølgelig). Det skal nevnes at Royal Albert Hall bruker Lab forsterkere så det er absolutt ikke dårlig lyd.

     

    Lab 1000 ligger vel på ca 10 000kr men om den selges brukt for en grei pris burde det ikke være noe tvil. For PA er NAD 218 en lekesak i forhold, selv om det også er en heftig forsterker.

     

    Lab'en min driver driver den 4 18'' bassere (relativt følsomme) uten problemer.

     

    Kansje litt overkill til høytalerene dine, men gjett om det hadde vært gøy! :D

  11. Ser ut til at jeg kan ha funnet feilen, gitt:

    Lot alt være default (fsb 166), men endre fsb/dram ratio til 5/6. Har jeg forstått det rett, er alt det gjør å øke RAMens hastighet til 400 mHz.

    Fikk ihvertfall umiddelbare feil i Prime95, så pc3200 RAMen min liker tydeligvis ikke de 400 mHzene den er laget for.....

    Ja, det eneste du gjør da er å øke ram hastigheten. På NForce2 brikkesett vil det gi best ytelse å kjøre ram/fsb synkront. Prøv deg frem sakte men sikkert, så kommer du mest sansynlig over 200 fsb(og da 400 ram).

     

    Hadde det noe effekt å kun bruke en minnebrikke i slot 3?

     

    Jeg hadde selv store problemer med samme oppsettet. Link

  12. I steden for kabler, kontakter og jobben hadde jeg heller investert i en trådløs akssess punkt / trådløs router.

    Avhengig av switchen er det faktisk billigere ... og så mye mindre jobb.

    Ikke for å være kranglete, men har veldig dårlig erfaring med trådløst nettverk.

    Ja det er enkelt, greit og fancy. Men det er treigt! og noen ganger ustabilt. I tillegg kan det å sette opp ett trådløst nettverk være en skikkelig utfordring for folk med lite erfaring innenfor data. Fattern har kobla opp ett hjemme og jeg vet ikke hvor mange timer jeg satt i telefonen med han før han fikk det til å virke...

     

    Ulempen med kabel er selvfølgelig at du må muligens borre noen hull her og der, men når det er oppe er det bare å plugge inn så har du ett nettverk som er både kjappere og tryggere enn ett trådløst noen gang kan bli.

     

    30 meter høres i tillegg ganske mye ut og vil mest sansynlig gå ut over hastigheten. Spesielt om du har noen mur vegger i mellom.

  13. Den kan bla.a tildele IP adresser på alle maskiner koblet på lokalnettverket.

     

    Dette er ikke korrekt. En router trenger en DHCP server for å kunne gjøre dette. En sånn router finner du stortsett for bruk til bredbåndstilkobling, men dette er ikke standard i en vanlig nettverksrouter.

    Sant nok tenkte bare jeg skulle gjøre det enklest mulig. De fleste routere som er beregnet på hjemmebruk brukes nettopp til internett deling og har derfor DHCP server innebygd.

     

    En svitsj vil ikke få hastigheten opp dersom flere deler en internett oppkobling. Det går tross alt fortsatt bare en nettverkskabel fra svitsjen til routeren. Jeg mener det bare er tull å kaste bort penger på en svitsj i ett hjemmenettverk med bare noen få brukere. Får å kunne overvake en annens trafikk må en virkelig gå inn for det. Og hvorfor skulle noen gidde det innenfor ett hjemme nettverk?

     

    Tilbake til tema:

     

    En hub burde holde for deg, men mange av dagens routere har innebygd svitsj og da trenger du ikke. Vet ikke om NGT leverer slike nå til dags men hør så er du sikker. Nettverkskabel får du kjøpt i de fleste data butikker. Bør ikke koste mer en ca 6 kr meteren men det finnes ferdig kobla i lengder fra 1-30 meter.

  14. Dette burde du klare å finne ut av selv...

    Søkemotorer er ett hett tips.

     

    Men ok:

    HUB'er og svitsjer brukes til å koble sammen nettverk. Det finnes også USB huber som kobler sammen usb enheter. Likheten er at de har fler inn/ut ganger og det fungerer som ett "knutepunkt" i nettverket.

     

    En HUB fungerer slik at det den får inn på en av inngangene sender den ukritisk ut på alle de andre. Er som regel litt billigere enn en svitsj. Ulempen er at informasjonen blir sendt til alle selv om det bare er en som trenger den. I ett nettverksoppsett kan da en pc i prinsippet overvåke en annen.

     

    En svitsj er litt smartere og sender informasjonen kun til den enheten/maskinen som skal ha den. På denne måten er det ikke mulig for andre på samme nettverk å overvåke f. eks internett trafikken din.

     

    En Router brukes vanligvis til å koble seg opp mot internet. Denne er enda litt mer avansert og fungerer på en måte som ett skille mellom eksternt nettverk og internt nettverk. Den kan bla.a tildele IP adresser på alle maskiner koblet på lokalnettverket.

     

    Dette er bare en liten del av sannheten men bør gi deg ett lite hint om hva det går i. Vil du vite mer må du nok søke rundt, men det finnes haugevis om dette rundt om kring.

  15. Det er anbefalt å kjøre begge diskene som master på hver sin kabel.

    Du mister en god del ytelse av å kjøre de på samme kabel. Fordelene kontra ulempene er da veldig små (om de finns).

    Enig!

     

    Du mister jo hele fordelen med raid 0 som er nettopp dobbel båndbredde og sitter kun igjen med ulempen som er større risiko for datatap.

  16. Hadde akkurat samme problemet hos meg, se oppsett i siggen.

     

    Det som holdt meg igjen var at minnet sto i slot nr 1. Da jeg satte minnet over i slot 3 dvs. helt ytterst, kom jeg lett over 190.

     

    Prøv å ta ut en av minne brikkene og la ett stå igjen i slot 3, bare for å teste om det er det som holder deg igjen.

     

    Slå av(disable) "fsb spread spektrum" og "cpu thermal throttling" på advanced settings i bios. Er ikke helt sikker på disse gjør men har lest d flere steder og opplevd at man kommer høyere med disse av. AGP spread spectrum er det også noen som slår av.

     

    Jeg kjører med VCore:1,65, Vdimm: 2,7, AGP: 1,6 og chipset: 1,7 og har ingen problemer med 200*11. Du kan lett kjøre VCore opp med den kjøleren du har men prøv gjerne med 1.65 først.Lavere jo bedre.

     

    RAM Timings har jeg på 2-3-2-5 men prøv gjerne med slakkere(Optimal) først.

     

    Husk også å kjøre fsb/RAM ratio synkront. Jeg har denne på 3/3.

     

    Lykke til

  17. Hei,

    Jeg tenkte å kjøpe meg Thermalright SLK 947U til min amd xp 2800+, men etter å ha lest litt rundt omkring fant jeg ut at Thermalright SLK 900 kjølte bedre (med intel cpu) og at Thermalright SLK 947U ikke passet så bra på asus a7n8x deluxe pga noen store "kondiser" som delvis er i veien...

     

    Noen som har prøvd denne kjøleren på det nevnte hovedkortet over?

     

    Eller må jeg heller satse på Thermalright SLK 800 med en annen feste metode?

    Heisann!

     

    Jeg har også lukta litt på SLK 947u...

     

    Tror kansje du blander litt her...

    947u har mer "innsving" på kjøleribbene enn 900 nettopp for å kunne passe inn på flere hovedkort. Dette står ganske godt beskrevet i denne testen. Der har de også målt 947 til å kjøle bedre enn 900...

     

    u'en i 947 betyr at den kjøleren festes i de fire gjennomgående hullene rundt prosessoren. 900 finnes i a med normalt feste og u med gjennomgående feste. Med tanke på at at begge to veier godt over 500g kan det være skummelt med kun vanlig feste, hvertfall hvis du planlegger å flytte litt rundt på maskina.

  18. Var overaskende høye temperaturer du hadde der bart, men turtallet var jo ikke på maks.

     

    Har også vurdert en separat kjøler-vifte løsning og titta litt på Tr SLK947u som har gjort det bra i mange tester. Men dette blir det fort en del penger av...

     

    Er det ingen som har noen erfaring med silent boost? Vil gjerne vite om denne holder til å kjøle opp til ca XP3400 og hvilke temperaturer den da holder. I tillegg hadde det vært greit å få høre noe om støyen...

  19. jeg skal anskaffe meg peltier kjøling og lurer på følgene:

    1 kan peltier kjøles med luft?

    2 hva trenger jeg(strømforsyning osv)?

    3 pris?

    4 jeg tittet på en 172w og med en xp3000 som skal klokkes med peltier, hvilken temp får jeg?

    Håper noen kan svare en ivrig overklokkker som enda ikke kan så altfor mye

     

    Vil legge til at jeg har en slk 900 kjøle blokk med en papst 92x92 vifte

    Sorry dette er egentlig litt off topic men måtte bare spørre;

    Hvilke temperaturer får du med SLK900 og 92*92mm papst. Og hvilken papst har du. Har lukta litt på tilsvarende løsning selv...

     

    Kan desverre ikke svare deg på om å kjøre peltier med luftkjøler er noen god ide...

    Innbiller meg at du må ha et svært godt ventilert kabinett.

  20. hvilken slot tokk du på da?

    har akkurat samme oppsett og klarer 200 fbs fint

    Jeg hadde den opprinnelig i slot 1. Tanken var at der fikk den mest luft og kansje litt bedre kjøling. Satte den så over til slot 3 dvs. helt ytterst.

     

    Står jo så fint i manualen: "... We suggest you install DDR SDRAM modules fom DIMM3 to DIMM1 sockets in order." Får ikke akkurat inntrykk av at valg av minneslot skal utgjøre store forskjellen... Men det gjør det tydeligvis.

     

    Så en helt annen ting:

    Nimzowitsch, la merke til at du har SLK 900 med Tt Smartfan II... Har lukta litt på SLK947U men litt usikker på viftevalg. Hvordan fungerer denne vifta med tanke på støy/ytelse forhold?

  21. Jeg ville gått for en Swiftech med en 92mm Zalmann vifte,jeg har dette og har oc min Barton2500@3000 og ligger på 41-42grader idle og 46-47grader med max load på 2500rpm og 26db.  :D  :-) 80mm 19db Papst blir litt for lite,flytter ikke nok luft.

    Er du sikker på at MCX462V passer på hovedkortet hans, NF7-S V 2.0?

    Den er jo enorm! Har samme kortet selv og kan ikke skjønne hvordan det skal gå til... Er selvføgelig mulig å modde kortet ved å flytte noen kondansatorer , men d er svært få som er vilige til det...

     

     

    Et annet alternativ er Thermalright SLK947-U som er spesielt konstruert til å få plass på trange hovedkort. Denne kjøler også veldig bra har jeg hørt og har også plass til 92mm vifte.

  22. Har hørt at støyen fra Volcano 11 blir senka betraktelig om du tar av grillen..

    Stemmer ganske bra. Grillen som står på denne viften bråker noe forferdelig. Men det virker også som at kulelageret bråker litt. Det kommer iallfall litt ulyd fra den ved noen hastigheter.

    Snakker du av erfaring eller noe du har hørt?

     

    er uansett glad for at noen har meninger men savner komentarer om kjøleren det faktisk er snakk om...

     

    For å si det sånn; jeg har to "gode" alternativer og lurer på hvem av dem jeg bør gå for... Har lyst til å klokke opp tilca 3400+ men vil selvfølgelig ha minst mulig støy. Er ikke ut etter noen fasit svar men bare deres meninger om emnet. Om noen har faktiske erfaringer fra den aktuelle kjøleren så er det bare ett pluss.

     

    Så kan en lure på om den overveldende anbefalingren av volcano 11+ kun kommer av at overlokking.no har gitt den en sekser? Betyr det at det er denne kjøleren jeg bør gå for, og eventuelt hvorfor?

×
×
  • Opprett ny...