Gå til innhold

delxzen

Medlemmer
  • Innlegg

    98
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av delxzen

  1. Hvor er pressen? Hvor er begeistringen? Kanskje det er jeg som husker feil, men jeg mener det var mer allmenn interesse for industri og teknologi da jeg vokste opp. Selv med kun én TV-kanal kunne man følge bygging av Ekofisk og utviklingen av condeep. I dag har vi 100 kanaler med reality-svada, reklame-helvete og en uendelig resirkulering av kjendiser. De fleste som vokser opp i dag aner jo ikke hvordan det ser ut inne på et verft eller i en fabrikkhall. Disse havvind-prosjektene er jo spektakulært store og visuelle. Men vi får jo ikke innblikk noe sted. Har pressen gått seg helt bort i kjendiståka, eller er alle rettigheter solgt til Discovery Channel?

    • Liker 1
  2. Fun-fact: Det digre palasset som Ceausescu bygde i București i Romania har kun naturlig konvektiv ventilasjon. Altså ingen vifter. Årsaken skal visstnok være at diktatoren fryktet at noen skulle prøve å forgifte ham. Da jeg selv besøkt palasset, var det 40 grader ute på gaten, men fortsatt svalt og fint inne. Vet ikke om det er tilsvarende behagelig på vinteren..

    • Liker 2
  3. Hvis det er snakk om et nett (artikkelen er veldig vag, og bildet antakelig villedende), så vil det jo tåle perforering. Men det spørs om det ikke blir et problem med elektrisk berøringsfare. Stiller også spørsmål ved komforten ved strålevarme som dreier seg om her. Noen som husker ESWA? - strålevarmeelementer i takhilmlingen, som gav hodepine og kalde føtter under bordplater og møbler, som jo virker som strålingsskjermer.

  4. Apropos illustrasjonsbilde. Jeg fylte bensin i stedet for diesel en gang. Heldigvis oppdaget jeg det før jeg startet. Mye styr med å tømme og skylle tanken. Det gikk heldigvis bra. Koblet en slange til utgangen på fødepumpa, og tvangskjørte den med 12 V. Moderne høytrykks dieselpumper har veldig trange toleranser og "smører" seg selv med diesel. Bensin er døden. Biodiesel er sikkert bra.

  5. Minner meg om de gangene jeg har hjulpet til ved flytting i gamle bygårder. Mye svette og banning med sofaer, senger, piano(!) og alt mulig opp og ned trange trapperom. Her er i det minste trappene rette. Men hvis noen bekjente kjøper den nederste kassen og spør meg om å hjelpe til med å flytte?... Vel den dagen tror jeg kanskje ikke jeg føler meg helt bra.

×
×
  • Opprett ny...