Gå til innhold

Wembley

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wembley

  1. Tok en taxi 5 km igår og var litt uoppmerksom på taksameteret. Viste seg etterpå at jeg hadde betalt 750 kr(!). Jeg skjønner ikke helt at dette kan være lov? Finnes det tak på hva man kan ta betalt her? Finner noe om det i forbrukerlovgivningen, men det var vanskelig å tolke. Har kvitteringen. Dette er ikke noe stort selskap, virker som sjåføren bare kjører på et eget firma med bare denne ene taxien. 
     

     

  2. Flyttet nylig inn i hus fra 1932. Hadde feier på besøk og fikk så et brev fra BRE med pålegg om å utbedre skorstein (original teglsteinskorstein fra byggeår). BRE mener er det er brudd på gjeldende regelverk: Tilstand på pipa over taknivå er dårlig (sterk forvitring, manglende fuger) og fare for at teglstein faller ned. De viser til bilder som jeg legger ved her i innlegget. Tilleggsinfo: Pipen over tak er på utsiden kledd inn i blikk. I tillegg er det et avvik at skorsteinen ikke er tilgjengelig for tilsyn fra to sider ved ett av to ildsteder i bygget. 
     
    Vi la ut dette på anbud og hyret et anerkjent firma med lang erfaring og kun gode tilbakemeldinger på MittAnbud. De fikk også se dette kravet fra BRE. Etter befaring var deres vurdering at tilstrekkelig tiltak var å sette inn syrefast stålrør i den eksisterende pipen. (Det skal sies at befaringen ble gjort relativt kjapt og uten kamera o.l.)
     
    Etter utført jobb fikk vi en rapport av firmaet som vi sendte inn til BRE som dokumentasjon på at vi hadde foretatt utbedring. Dette ble så avvist, da BRE mener det ikke er gjort i henhold til regelverk. De sier pipen skal «settes i den stand som gjaldt da den var ny før den rehabiliteres» og at det må avdekkes om det er skader nedover i skorsteinen. De anbefaler glidestøp. De viser også til at ansvarlig firma ikke har søkt om denne jobben og har laget en sak av det med Plan og Bygg.
     
    Firmaet som sto for utbedringen mener dette er rent tøys og at innsetting av stålrør er nok, da bortfaller funksjonen til den originale teglsteinspipen. De viser til mange års erfaring, at «dette er måten det gjøres på» og har også videresendt uttalelser fra andre bransjefolk, murermestere og feiere som angivelig mener det samme. Ang manglende søknad, sier de dette er en formalitet som man gjerne tar ETTER at jobben er gjort (?), og har nå sendt inn dette. 
     
    Vi står midt imellom uten særlig fagkunnskap og fatter ikke helt hva vi skal gjøre. Det er mange meninger her, og det eneste håndfaste som vises til er «gjeldende regelverk». Hva er dette? Tek17? Hva bør man gjøre, hvem bør man høre på? Firmaets holdning er at nå skal vi vente til søknaden går gjennom hos Plan og Bygg, og så søke ferdigattest. Om det blir mer problem da, skal de «svare for seg». De sier også at om vi får godkjent ferdigattest, vil dette overstyre saken fra BRE. Er dette riktig? Det er jo snakk om to etater her som såvidt jeg forstår ikke snakker så mye sammen(?).  Setter pris på alle mulige erfaringer og råd.

  3. Hei! Ønsker gjerne å flytte to store granittblokker fra et sted i hagen til et annet (se bilde). Såvidt vi skjønner, er vekten på dette oppe i 250-300 kg, så kanskje ikke bare å "slenge i trillebåra". Har ingen erfaring med sånt og disse fulgte med da vi overtok huset så vet ikke hvordan de ble transportert inn. Setter pris på tips til hvordan man løfter og flyttet sånt innenfor hagearealet. :)

    IMG_1592.jpeg

    IMG_1591.jpeg

  4. Mulig idiotspm men første gang vi tester Mesh.

    Bor i en generasjonsbolig med to boenheter uten store hastighetsbehov på nettverk, og tester ut å dele på én bredbåndslinje til hele huset. Litt dårlig dekning med én ruter på hele boligen, så kjøpte noen Jensen OmniLite-bokser. Instruksjonen ber om at vi "kobler OmniLite til modemet og kobler fra gammel ruter", men modem og ruter er jo samme boks(?). Har fiber fra Altibox, FMG-3542 ruter/modem. Så foreløpig har vi kablet "hovednoden" fra Jensen til en av LAN-utgangene på modemet/ruteren og sånn sett fått opp et ekstra nett som utvider seg til de andre nodene, mens det gamle nettet fortsatt er aktivt. Men ønsket er jo å ha ett felles nett for hele huset. Kan man deaktivere ruterfunksjonen på ruteren/modemet og bare bruke den som et modem? Hva er vanlig?

  5. Jeg må få sendt et barnesete (9-25 kg) som bagasje med fly. Har noen tips til bra måte å emballere på? Da vi hadde mindre sete, lagde jeg en innpakning av bobleplast og plast som funka, nå er jeg mer usikker, finnes det noe hardere, som ikke nødvendigvis er en dyr prampack?

     

    Ser flyselskapene råder til å sørge for "hardplast-emballasje", men hvor får man tak i det i denne størrelsen?

  6. Denne slår alle oppskrifter:

     

    -Ta en halvlitersflaske Cola (ikke farlig hvilken type, og tøm ut/drikk halvparten.

    -fyll oppi 1-2 poser Tyrkisk Pepper i colaen som er igjen.

    -la dette stå noen timer, dropsene vil løse seg opp og det hele blir en litt seig lakrissmørje. Rist på flaska for å speede opp prosessen (evt ta deg bryet med å knuse dropsene)

    -fyll på med vodka til flaska er full, rist godt.

     

    Dette blir helt eminent tyrker! ??

  7. Hei! Kjæresten min sliter med insta-innlogging og vi har etter alle mulige forsøk med kodeord til mail og tlf osv endt opp med å kontakte Instagrams support. Fikk mail tilbake med en kode, der de ba henne om å sende tilbake et jpg-bilde av seg selv med koden skrevet på en lapp. Er dette virkelig vanlig praksis, eller er hun offer for et eller annet tull?

  8. OK, kanskje litt fjortisaktig å spørre om for en mann som ikke akkurat er fjortis lenger, men men: Har i det siste blitt bedre kjent med ei dame på jobb. Vi har det utrolig gøy sammen mens vi jobber, har samme humor, snakker mye sammen, har rett og slett god tone. Jeg vil kalle det vi driver med flørting, de klassiske tegnene er der, vi ser mye på hverandre når vi er i samme rom, mye tøys og tull, lett berøring når vi snakker sammen, og jeg begynner rett og slett å bli litt betatt. Samtidig har jeg alltid vært ekstremt god på å feiltolke signaler, særlig fra damer som dette, for det skal sies at hun er en typisk "morsom jente" som tuller mye med og er kompis med alle, spesielt gutter. I dag satt vi og pratet og da tok grabbet hun plutselig til seg telefonen min og tok en serie med selfies hvor hun poserte og "gjorde seg deilig". Så la hun den ned igjen og fortsatte samtalen. Noen synspunkter på hvordan man tolker disse tingene, kanskje spesielt det siste? :)

     

    Wembley.

    • Liker 1
  9. Tusen takk for alle svar, dette er ekstremt nyttig! Det aller meste har jeg jo hørt før, har konferert mye med både venner og andre om dette, og ja, selvfølgelig har vi jo snakket om dette i forholdet vårt også, jeg driver ikke og går "bak ryggen hennes" med alle disse tankene. Men deilig å lese så mange synspunkter på en gang, og ja, jeg tror nok at den viktigste grunnen til at jeg fortsatt er i dette forholdet er at jeg nettopp tenker "vil det virkelig bli så mye bedre å slå opp? Er gresset grønnere osv."

     

    Det jeg mente med at jeg "nesten slo opp" en gang, var at jeg faktisk sa rett ut "dette funker ikke" og etter mye prat og gråt testa vi å bo fra hverandre to måneder og rett og slett ikke være sammen. Selv om hun ble sønderknust de første ukene, roet hun seg etterhvert og vi hadde god kontakt og fin tone som "venner" i denne perioden, og var vel egentlig begge enige om at nå kom vi til å selge leiligheten og starte på nytt hver for oss. Jeg fikk til og med testa å date noen andre damer (ville jo selvsagt "rase fra meg" når jeg hadde sjansen), men avslutta dette ganske fort igjen, da jeg merka at det bare fucka opp tilværelsen i hodet mitt og var altfor tett på det nylige forholdet. Men: Dette endte med at vi til slutt fant sammen igjen. Les: Jeg gikk med på å "prøve litt til", det føltes trygt og fint, og så ble vi værende der. Dette er snart to år siden og siden da har jeg vel sakte men sikkert glidd tilbake mot tvilen igjen. Hun sier at "man skal tvile litt i perioder", men som jeg vel sa sist: For meg føles dette som noe som ikke har vært "helt sikkert" fra start, selv om det er noe av det tryggeste og koseligste i verden. Det har aldri eksistert noen "gnist" som flere sier man kan "finne tilbake til", det har bare vært "Så bra, dette er trygt, dette må jeg jo slå meg til ro med." Mens hun mer hadde den klassiske "herregud for en mann, NÅ har jeg det jeg trenger!!!" Jeg merker meg jo derfor veldig det som ble sagt her, "er man usikker så er man egentlig sikker". Og som det også sies over her: "Om jeg hadde klart å føle dette uten singelperioden, vet jeg ikke" og "Det føles bare helt riktig". Jeg har jo mange kompiser som har hatt singelperioden, blitt drittlei og gifta seg og fått barn. Det de har sagt er at "til slutt tar man bare et valg om å slå seg til ro som føles riktig", og det irriterer meg jo ekstremt at jeg etter så mange år ikke bare kan ta det valget. Jeg er ikke noen umoden fyr heller, jeg har jo lyst til å bli voksen og få meg en familie også, sånn i bunn og grunn.

     

    Jeg vil nevne i dette også, til deg som sa du ikke kjenner meg, at de som faktisk kjenner meg godt ofte sier jeg er en "altfor snill fyr". Jeg er han som ingen klarer å være uvenner med, han som kjenner tusen folk her og der og har god tone med alle. Jeg reflekterer derfor mye over dette også. Kan det være at en del av motivasjonen min bare er å unngå å få en eks jeg er uvenner med, at det er viktigere for meg å opprettholde noe "bortimot perfekt" enn å faktisk gå etter det jeg virkelig vil? Vi krangler jo for eksempel ALDRI. Dette er noe flere jeg har snakket med mener er et faresignal. Dette er fordi jeg jo er en veldig tolerant fyr, men også fordi hun er rimelig konfliktsky og i den grad jeg prøver meg på å være uenig om noe, blir hun stort sette bare med på det og vi løser alt med veldig saklig prat og vil begge så kjapt som mulig komme oss tilbake i kosestemning. Her er vi tilbake til dette med at jeg savner at det er mer "tak i ting", jeg savner vel kanskje noen som røsker litt i meg, utfordrer og provoserer meg. Bottom line her: Er jeg egoistisk som bare tenker at jeg trenger noe mer enn alt det fine jeg har, eller burde jeg vært mer egoist og gått etter behovene mine?

     

    Vet ikke om dette gjør hverken meg eller noen andre noe klokere, men det er hvertfall mange smarte tanker dere har kommet med, så igjen tusen takk!

  10. Hei! Jeg er en mann på 32 år med en like gammel kjæreste og denne posten er vel helst til folk på samme alder eller eldre som kan gi meg litt visdom. Vi har vært sammen i seks år, et forhold som har vært veldig trygt, "solid" og koselig, men ikke med den største lidenskapen. Kort fortalt har vel hun helt fra start vært mer "på" enn meg, jeg har ved flere anledninger vært nær ved å slå opp men vi har holdt sammen. Da vi ble sammen hadde vi begge minimalt med erfaring med det motsatte kjønn fra før. Personlig hadde jeg en god del problemer med sosial angst og lav selvtillit (spesielt når det gjaldt jenter) hele ungdommen og starten av mitt voksne liv, og kan vel trygt si jeg "gikk glipp av" å oppleve både barndomskjæresten, ungdomskjæresten/tenåringskjæresten og alle potensielle one-night-stands i studietiden.

     

    Det som har skjedd i løpet av 20-åra er derimot at jeg har fått ekstremt mye høyere selvtillit, blitt en populær og relativt vellykket person med mange venner og jern i ilden og føler på en måte nå i starten av 30-åra at verden virkelig begynner og at jeg bare vil ta for meg av alt som kommer. Jeg er på en måte den personen jeg drømte om å være da jeg var liten. Det jeg føler "trekker meg tilbake" er kjæresten min, som minner meg litt for mye om personen jeg var. Det er ikke sånn at hun er noe nervevrak, hun er kul og oppegående og søt og smart og likt av alle, men der jeg er gira på å oppleve ting, henge med folk, dra på fest, reise på spontane turer, er hun ofte trøtt, litt smådeppa, redd for hva folk skal synes om henne, og synes livet er best når det er bare oss to, sofaen og en pose ostepop. Hun har innstillingen "så lenge vi er sammen er alt bra", jeg føler jeg har større og større behov for å "være kun meg selv". For all del, jeg er veldig glad i kos, og vi har det utrolig KOSELIG og TRYGT og FINT når vi er sammen, men det er alltid noe i meg som napper etter den lidenskapen, forelskelsen, beruselsen alle snakker om at man "skal ha" og "kan finne tilbake til" i et forhold. Jeg føler vel aldri vi helt hadde den, vi gikk rett inn i det trygge rolige forholdet man har når man har vært sammen i..tja..seks år. Sexen har aldri vært helt på topp. Som sagt, hun kan være veldig kul og henge med når jeg er ute med venner, på fester o.l., men det jeg blir bekymra over da, er at jeg faktisk helst ikke vil være i samtaler der hun er. Jeg vil på en måte ha en distanse mellom oss og "virke litt singel".

     

    Så igjen, når jeg reflekterer over dette og sitter og skriver det her, får jeg verdens dårligste samvittighet, gir meg selv juling rent psykisk, for å i det hele tatt tenke sånn om noen som er så snill og god og bare vil gjøre alt for at jeg skal ha det bra. Da sverger jeg på at dette er så fint at jeg aldri i verden kan være sammen med noen andre, og at disse tankene kun er en slags 30-årskrise og at jeg skal være fornøyd med det jeg har. Noen av vennene mine sier "Ikke føkk opp dette, din dust, du finner ALDRI noe så bra som henne igjen, dere er verdens søteste sammen!" Jeg tenker også: Selv om jeg evt slo opp og fant et nytt, superfantastisk, lidenskapelig forhold, så ville vel det også ende med noe i nærheten av det jeg har nå, kanskje til og med IKKE fullt så trygt? Så i det ligger det vel en redsel for å miste henne også. Mye av det vi har er jo bra, jeg skulle bare ønske det var litt mer "tak" i hele greia. Litt mer action. Eller er dette kun en redsel for å "ikke ha noe" i det hele tatt? Det irriterer meg noe grenseløst at jeg ikke klarer å bare ta et valg, det har også å gjøre med at hun som sagt er så sikker på at jeg er the one at hun nærmest bare godtar alt og ikke stiller spesielt store krav til meg, så jeg bare surrer og surrer mens tida går.

     

    For dem som har orket å lese alt: Hvis du/dere opplever/har opplevd lignende ting, setter jeg pris på alle tanker.

     

     

  11. I /etc/hosts? Å F***!!!!!!

     

    Dette er hva som er normalt at /etc/hosts inneholder på en helt normal PC (eksempel hentet fra min CentOS-installerte jobb-PC):

     

    127.0.0.1   localhost localhost.localdomain localhost4 localhost4.localdomain4

    ::1         localhost localhost.localdomain localhost6 localhost6.localdomain6

     

    Hehe skjønner. Dette er som sagt en mac da, vet ikke om det har noe med saken å gjøre. Noen ide om hva jeg evt bør gjøre?

  12.  

    Der sto det mange adresser men ingen av dem jeg har problemer med...?

    Hva mener du med "mange adresser"? Det skal knapt stå adresser i /etc/hosts, for vanlige brukere, til nød adresser som peker til 127.0.0.1 eller ::1.

     

    Her er det som dukker opp i mitt dokument:

     

    ##\n# Host Database\n#\n# localhost is used to configure the loopback interface\n# when the system is booting. Do not change this entry.\n##\n127.0.0.1 localhost\n255.255.255.255 broadcasthost\n::1 localhost \nfe80::1%lo0 localhost\n127.0.0.1 lmlicenses.wip4.adobe.com\n127.0.0.1 lm.licenses.adobe.com\n127.0.0.1 swscan.apple.com\n127.0.0.1 swquery.apple.com\n127.0.0.1 swdownload.apple.com\n127.0.0.1 swcdn.apple.com\n127.0.0.1 swdist.apple.com\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n\n##SYS##\n127.0.0.1 inst.shoppingate.info\n127.0.0.1 service.shoppingate.info\n127.0.0.1 indexx.org\n127.0.0.1 f.flshbsjs.info\n127.0.0.1 gsy.testersgroupfun.com\n127.0.0.1 sendmessagebox.com\n127.0.0.1 t1.inskinad.com\n127.0.0.1 q.crbfmcjs.info\n127.0.0.1 static.donation-tools.org\n127.0.0.1 istatic.datafastguru.info\n127.0.0.1 static.boostsaves.com\n127.0.0.1 www.best-deals-products.com\n127.0.0.1 fge.solartrendinc.com\n127.0.0.1 nps.pastaleads.com\n127.0.0.1 digitaloptout.com\n127.0.0.1 cdncache-a.akamaihd.net\n127.0.0.1 cdncache1-a.akamaihd.net\n127.0.0.1 rvzr-a.akamaihd.net\n127.0.0.1 rvzr2-a.akamaihd.net\n127.0.0.1 asrv-a.akamaihd.net\n127.0.0.1 cdn.visadd.com\n127.0.0.1 a.visadd.com\n127.0.0.1 ydt.winsurfingclub.com\n127.0.0.1 client.foxydeal.com\n127.0.0.1 s.hklmm.com\n127.0.0.1 i.crbsjs.info\n127.0.0.1 wwm.determineyourroad.com\n127.0.0.1 ext1.engageya.com\n127.0.0.1 ext2.engageya.com\n127.0.0.1 a.tfxiq.com\n127.0.0.1 cdn.staticwebdom.com\n127.0.0.1 api.jollywallet.com\n127.0.0.1 i_crbsjs_info.tlscdn.com\n127.0.0.1 i_flshbsjs_info.tlscdn.com\n127.0.0.1 ppj.qwikbookprint.com\n127.0.0.1 homedesigntreasure.com\n127.0.0.1 www.superfish.com\n127.0.0.1 istatic.eshopcomp.com\n64.251.22.253 shmactustus.com\n64.251.22.253 www.google-analytics.com\n##SYS##

×
×
  • Opprett ny...