Gå til innhold

Jorgny

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jorgny

  1. Knafsen9091 skrev:

    Var final fantasy fan og har kost meg glugg ihjel med orginalen (og alle spillene utenom 16). Dette er et bra spill, men det er for mye. Mer er ikke alltid bra. Man blir lei. Jeg har kost meg mye med spillet, men er utbrent allerede når jeg kom til cosmo Canyon … 

    Har ganske motsatt opplevelse selv. Kom meg til Cosmo Canyon i går kveld, og gruer meg egentlig bare til det er over. Jeg foretrekker å spille så store spill over lang tid og gjøre mesteparten av sideinnholdet, men er forsåvidt enig i at noen sidegreier blir litt kjedelig i dette. Heldigvis er det mye valgfritt da.
    • Liker 1
  2. Kødd'n skrev (7 minutter siden):

    Dette må prøves. Lenge siden jeg spilte eneren, så dette husker jeg lite av. Går det fint å hoppe rett i dette eller bør man ta en tur gjennom eneren først?

    Du får nok mer ut av det hvis du har en viss oversikt over tingene som skjedde i eneren, men tror ikke det er noe must å spille gjennom hele igjen. Remedy sin youtube-kanal har en mini-oppsummering som tar for seg historien til det første spillet i grove trekk, og det finnes garantert noen andre som har gått litt mer grundig til verks. Det finnes også en remastret versjon av spillet hvis du har lyst til å kjøre gjennom på nytt, men personlig har jeg bare lest meg opp på det viktigste.

  3. Duke Soforth skrev (9 timer siden):

    10 til GT7 og 7 her. Så stor forskjell i kvalitet er det selvfølgelig. 🙄 Sorry, dere er blitt en relativt gjennomsiktig parodi på dere selv!

    Heisann, det var en annen anmelder som tok Gran Turismo 7. Jeg vet ikke hva Andreas syns om Forza Motorsport. Men for min del gjør GT7 det litt bedre på de tingene jeg savner fra Forza (fremgangsfølelse og variasjon i innhold/moduser).

     

    Jeg ville ikke gitt GT7 10/10 selv, og mange anmeldere ville ikke gitt Forza 7/10. Sånn er det med meninger om ting.

    • Liker 3
  4. Dr.Peedee skrev:

    Fra artikkelen:

    "Styringen på bilene føles gjenkjennelig ut som et Forza-spill, men det er stort sett bare en god ting. Svingene er kanskje en tanke løsere enn sånn de er i for eksempel Gran Turismo 7, men jeg har fint lite å utsette på hvordan det føles å frese rundt i Forza Motorsport."

    Hadde vært greit å vite om vedkommende kjørte med ratt og pedaler, i så fall hvilke, eller bare Xbox kontroller. Det er rimelig stor forskjell i opplevelsen mellom slike oppsett :)

    Heisann, Dr. Peedee. Beklager at det ikke kom frem i artikkelen, jeg har kun testet spillet med den vanlige Xbox-kontrolleren.
    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. svenka skrev (10 timer siden):

    Ufattelig å tenke på at det nå har gått hele 20 år siden det ble først lansert og at det har holdt seg så godt! Vi kan vell trygt si at spillet var "ahead ot it's time" på mange måter? Gameplayet, lydsporet og i bunn grafikken, men den trengte dog en liten overhaling. Teamet bak oppussingen har gjort en solid jobb! 👏👏 Er det lov å håpe på en remaster av Echoes og Corruption også før MP4? :D

    Metroid Prime.jpg

    Helt enig i at spillet var forut for sin tid, det blir spesielt tydelig man ser hvor lite de har endret i selve spillet. Det var egentlig bare grafikken og kontrollsystemet som trengte en liten oppfrisking, resten funker dritbra fortsatt. Det ville være veldig synd om ikke Echoes og Corruption fikk samme behandlingen, men det er aldri godt å vite med Nintendo. Vi får krysse fingrene. 🤞

    • Liker 2
  6. Gringorilla skrev:

    Si meg, er det ingen i redaksjonen som bryr seg om VR?

    Horizon Call of the Mountain? Behemoth? Resident Evil 8 VR? Og ikke engang nevne at Resident Evil 4 kommer til å ha VR på PS5-versjonen?

    Jeg ser frem til både Horizon sitt VR-spill og Resident Evil Village (mitt game of the year i 2021) på PSVR, men er litt usikker på om jeg får råd til det i år. Men det er absolutt spennende nok til at jeg kunne nevnt noe om det på lista.
    • Liker 1
  7. Seagull skrev (11 minutter siden):
     
    Hei! Jeg legger meg helt flat. Det var en uhøflig og dum kommentar jeg skrev. Jeg står for dumheten, og lar kommentaren stå. Det var unødvendig å insinuere at du er ukritisk, og jeg synes oppriktig at det er en god tekst. Morragrettenhet er ingen unnskyldning for å henge seg opp i flisespikkeri og ubegrunnede spydigheter som en totalidiot. Så da må jeg bare beklage.

    Hei igjen. Det går helt fint, takk for en fin beklagelsesmelding. For hva det er verdt så skjønner jeg at det kan være frustrerende som leser når vi ikke skriver om ting som mange andre trekker frem som feil og mangler, det er jo mange som bruker anmeldelser til å bestemme seg for om et spill er verdt et kjøp eller ikke. Ha en fin dag videre. :) 

    • Liker 1
  8. Seagull skrev:

    Anmelderne på denne siden er så snille og ukritiske mot AAA-spill. Hvor er han som gav Horizon: Forbidden West 6/10? Der har vi en anmelder jeg stoler på!

    Jeg skal ikke snakke for noen andre i redaksjonen, men jeg har ikke inntrykk av at noen prøver bevisst å være strenge eller eller snille. For min del går det bare på hva jeg liker og ikke liker. Jeg liker personlig kampene i The Callisto Protocol, noe som virker til å være litt utenfor normen i de andre anmeldelsene. Det ville likevel bli feil om jeg skulle begynne å klage på spillet for å være tilstrekkelig streng. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er mindre erfaren enn de andre som skriver her, men som leser har jeg alltid satt pris på forskjellige perspektiver. Om mine anmeldelser passer dårlig med dine spillpreferanser er det lurt å sjekke andre steder i tillegg. Men jeg syns ikke det burde gå på troverdighet/hva man stoler på.
    • Liker 1
  9. SynT skrev:

    "Siden Dead Space-serien tok slutt for snart 10 år siden har det egentlig vært relativt stille på romgrøsserspillfronten, men mye kan tyde på at dette nå er i ferd med å snu."

    Alien Isolation: Am i a joke to you?

    Ja, jeg tenkte faktisk på å poengtere at vi fikk Alien Isolation mellom der, det brøt bare opp flyten i teksten litt mer enn nødvendig. Men elsker Alien Isolation altså, bare så det er sagt!
  10. Knugo skrev:
    Sitat

    I stedet for at du velger ut et utvalg fordeler til våpenklassen kommer fordelene nå i pakker på fire.

    Man kan lage egne pakker å endre navn på de også om man vil. Trykk på Create package (en svær grønn + knapp til venstre for de ferdiglagde) og legg til de perksa man ønsker fra listen, så fremt de er låst opp. Pakkene man lager kan så legges til i de klassene man vil.

    Konge, takk for tipset!
  11. GrinderX9 skrev:

    Jeg er i den gjengen som syntes RE4 var et alvorlig skritt i feil rettning, føltes overhode ikke som RE. Når det er sakt så liker jeg RE4 godt jeg og spilt gjennom det mer enn en gang. Bra action spill, dårlig Resident Evil.

    Ser absolutt poenget! Selv om jeg er glad i Resident Evil 4 er det vanskelig å komme unna at det var her de begynte å lene seg mye på action, som igjen førte til Resident Evil 5(gøy nok i coop, men enda mindre skrekk enn 4) og til slutt Resident Evil 6, som jeg ikke likte noe særlig. Så på sett og vis er jeg enig i at det ble et skritt i feil retning for serien, men isolert sett står spillet høyt på favorittlista.
    • Liker 1
  12. UglyCasanova skrev:

    For meg var RE4 begynnelsen på slutten for serien. Ble et helt annet spill. Ikke survival horror I hvert fall. Gikk aldri tom for resurser, man trengte ikke bruke nepa i noen som helst grad og det var definitivt aldri skummelt. RE7 var et friskt pust etter en håndfull action-spill, men RE8 begynte allerede å bli litt for likt RE4 igjen for min del.

    Jeg håper nå fremdeles på en RE:CV remake, men har ikke så alt for høye forhåpninger til at det vil dukke opp med det første.

    Kan helt klart skjønne at Village blir et steg for langt hvis man ikke liker RE4! Jeg har alltid vært glad i RE4, så da ble Village en fulltreffer for meg. Jeg anmeldte spillet til 9/10, men skjønner godt at ikke det traff alle like godt.
    • Liker 1
  13. Gunfreak skrev:
    10 hours ago, vidor said:

    Tror nok Valve kunne tjent betydelig mer om de hadde laget et Half Life spill som passet vanlig 2D, men virker ikke som det var målet. De svømmer jo i penger p.g.a Steam-plattformen, så det kan jo gjøre hva de vil, og de satset nok derfor på VR.

    Når de først har laget VR av spillet burde det vel også portes til PS4 og PS5.

    PS4 har jo en ganske etablert VR-greie selv om mange har pakket bort sin PSVR for lengst.

    PS5 er jo en gylden mulighet for å gjøre et samarbeid med for å pushe både PSVR 2 og Half Life Alyx. Win-win for både Sony og Valve om de klarer å se bort fra konkurranseaspektet.

    PSVR kunne ikke kjørt Alyx både pga grafikken og kontrollene. Men PSVR2 bør få Alyx.

    De valgte å gjøre Alyx til VR, fordi de mente at det var eneste måten å presse inn ny innovativ gameplay og opplevelser, på samme måte som HL1 og HL2 i sin tid hadde gjort.

    PSVR2 og Alyx hadde vært en bra kombo, spesielt med tanke på hvor bra Alyx kjører på svakere GPUer (Jeg spilte det selv på et GTX 1060-kort). Håper det kommer en versjon der altså.
  14. AtterEnBruker skrev:

    Hvor nerfed er skrekk-elementene i forhold til 1ern? jeg er en av de som sulter etter en sandbox-versjon av Amnesia og Outlast, og 1ern var litt sånn om nettene. Hadde håpet at 2ern skulle bygge videre på dette, men virker som utviklerne har valgt maktfantasi-veien istedenfor...

    Skrekk-elementene er nedprioritert litt i dette, som du er inne på. Jeg ville ikke gått inn i det og forventet et skrekkspill, selv om det fortsatt har sine gufne øyeblikk. Dag/natt-mekanikken fungerer omtrent på samme måte her, så du møter farligere fiender om natten. Så om natten kan det være veldig intenst, men sjeldent noe særlig skummelt etter min mening. :)
  15. Dr.Peedee skrev (54 minutter siden):

    Dette er et Coop spill :) Hele historien kan spilles i Coop. Det bør nok spilles og anmeldelses slik også. Hatt det utrolig gøy med det på den måten. Klar 8.5/10 fra meg. Hadde vært nærmere en 10er hvis det hadde vært mindre bugs, inkludert nettverksproblemer. Men kommer snart enda en patch til Xbox som skal rette opp dette. 

    Det stemmer at man får mer moro ut av å traske rundt når man har venner å spille/snakke med. Jeg vil likevel påstå at problemene jeg beskriver som trekker ned i anmeldelsen (treg fremgangsfølelse, ensformige kamper, dårlig historie, lite minneverdige rollefigurer etc.) gjelder like mye selv om man spiller coop. Coop-spillng gjør problemene mindre merkbare, men det hadde sannsynligvis fått 6/10 selv om hele anmeldelsen var basert på coop-modusen, bare så det er klart.

  16. herzeleid skrev:

    Fin artikkel og morsomt gjenblikk. Husker dette skremte vannet av oss i kjelleren hos en kompis på regntunge høstnetter, og står for meg som et av spillene som virkelig klarte å etablere og holde på en jevnt over guffen stemning med mye mysterie. 

    For øvrig: Tommel opp for å unngå spoilere i tilbakeblikket.

    Tusen takk, herzeleid! :) Det er et spill som fortsatt er morsomt å spille for første gang, så tenkte det var lurt å ikke røpe for mye.
    • Liker 2
  17. Stexilia skrev:

    Har selv spilt det en god del på Series X, fantastisk spillopplevelse! Playground Games må være Microsoft sitt beste studio nå! Hvorfor ikke 10/10? Når anmeldelser selv sier at det er en av årets beste spillopplevelser å et teknisk mesterverk? :)

    Hei Stexillia, godt spørsmål. Som du ser i anmeldelsen har jeg veldig lite å utsette på spillet, så jeg kunne sikkert forsvart en 10er for meg selv, men etter å ha skrevet ferdig teksten landet magefølelsen på 9 denne gangen. Jeg tror det kanskje bunner litt ut i at det først og fremst er en veldig solid videreutvikling av en spillserie med mange like innslag fra før, og da burde kanskje 10ern henge enda litt høyere. Men dette er bare det niende spillet jeg anmelder, så jeg jobber fortsatt litt med å finne ut av hvordan karakterene ligger.
    • Liker 8
  18. scifiknut skrev:

    Jeg valgte å bestille Back 4 Blood Deluxe Edition for PS4 (kan oppgraderes til PS5-utgaven) med 4 dager "Early Access" og årspass med DLC'er, men det er heftige prisforskjeller på denne utgaven. De ligger på mellom 899 og 999 kroner for de fysiske versjonene. Komplett.no hadde derimot priset denne ned til 770 kroner, så jeg valgte å kjøpe det selv om jeg ser at spillerne er splittet i synet på om dette er en spirituell oppfølger til LFD og LFD 2 eller ikke og hvorvidt det faktisk holder mål i forhold til hva det blir målt opp mot. Og ikke minst prisen, ja. Jeg er av de som foretrekker enspiller og spiller sjelden online, så jeg vil prøve ut dette før jeg prøver å spille i team online. Øvelse gjør mester (kanskje). Noen som kan si noe om dette spillet kan spilles på en skikkelig måte med kontroller eller om mus og tastatur er et must for langt bedre presisjon?

    Det er støtte for kontroller, og det fungerer for det meste greit nok. De har implementert en veldig aggresiv aim assisst for de som spiller med kontroller, så siktet blir veldig "dratt mot" fiendene. Det kan sikkert være til irritasjon for noen. Litt usikker på hvor mye innstilling man kan gjøre selv. Jeg spilte deler av gjennomspillingene til anmeldelsen med kontroller på Xbox, og hadde lite problemer med å henge med de de andre, som spilte på PC. Tror kanskje man burde holde seg unna snipervåpen da.
  19. Fleskelars skrev (15 minutter siden):

    For oss som liker å spille alene , bør vi skygge unna dette spillet 100 % ?

    Jeg ville ikke avskrevet det 100 %, men samtidig ville jeg ikke anbefalt noen å betale 700 kr for det om man bare har tenkt  å spille alene. Heldigvis er det på Game Pass, så da har du muligheten til å gi det et forsøk og se om du syns det er gøy alene (hvis du har pc eller xbox). Men for min del ble det litt meningsløst.

    • Liker 1
  20. Baljepiraten skrev (På 9/25/2021 den 4.41):

    Nå har jeg spilt dette spillet en god del siden det kom og det kan da umulig være et 9/10-spill. Det virker som om alle anmeldere, inklusive Gamer.no hiver seg ukritisk på hypen og av en eller annen grunn gir det nesten topp karakter. For meg er det to ting som trekker skikkelig ned:

    1. Veldig få forskjellige våpen i spillet som skaper lite variasjon i hvordan man takler situasjoner.

    2. Den kunstige intelligensen er totalt fraværende og helt uakseptabel dårlig i et moderne AAA-spill som dette. Feks forestår ingen av fiendene hvor jeg er hvis jeg bare står rett opp trappa i etasjen over. Her har ikke Arkane Studios brydd seg en døyt om å i det hele tatt legge inn noe arbeid som helst. Det er ikke akseptabelt for fem flate øre for et spill jeg betalte 600 kroner for.

    Disse to punktene gjør skytingen i spillet rett og slett utrolig kjedelig på tross av mange andre innovative ting. Veldig synd. Karakter: 6/10.

    Jeg kjenner meg ikke igjen i kritikken du retter mot det du ikke likte i spillet, hverken den kunstige intelligensen eller våpenvariasjonen. 

    Selvfølgelig er det helt innafor å være uenig på disse punktene, men det burde gå an å formulere det uten å beskylde anmeldere for å ukritisk hoppe på ting når de gir en god karakter. Jeg likte spillet kjempegodt, og anmeldte utifra det. De tingene jeg likte prøvde jeg å forklare etter beste evne i anmeldelsen. Så får du heller skrive din egen anmeldelse som trekker frem det du ikke likte.

  21. Baljepiraten skrev (5 timer siden):

    Interessant at dette får bedre karakter her på Gamer.no enn Breath of the Wild. Jeg kjøpte Skyward Sword på lanseringsdagen og spilte det i drøyt 12-15 timer. Har aldri spilt det før, men har spilt de fleste andre Zeldaspill. Jeg syntes det langt fra levde opp til forventningene og jeg har nå godt til tilbake til breath of the wild som uten tvil er et langt, langt, laaangt bedre spill. Blant annet som Mala nevner er kontrollene på Skyward Sword ganske katastrofe. I tillegg er gameplayet gammeldags og framgangen i spillet er som framgangen til fulle maur i sirup. Så jeg vil bare si til leserne her, som ikke har spilt noen av de to spillene før, at dere ikke må stole blindt på karaktersystemet til Gamer.no. Bruk heller pengene på Breath of the Wild!

    Heisann, Baljepiraten. Jeg tror ikke det handler så mye om karaktersystemet vårt fungerer eller ikke, men heller at vi har flere anmeldere i redaksjonen med forskjellig smak. Jeg ville ikke gitt Breath of the Wild 6/10, og det er ikke sikkert at de andre i redaksjonen ville gitt Skyward Sword 7/10 heller. 

    Hvorfor vi mener som vi gjør er det selvfølgelig teksten som skal få frem. Men personlig er jeg enig i at Breath of the Wild er bedre.

    - Jørgen.

    • Liker 2
  22. _mulholland_ skrev (21 timer siden):

    Alle er ikke helt enige i hvor «fantastisk» bra dette er.... 

     

    Anmeldelsen er selvfølgelig bare basert på min opplevelse med spillet. Sannsynligvis er det opp til flere anmeldere på internett som ikke mener nøyaktig det samme som meg, og det er sjeldent at absolutt alle er enig i at noe er fantastisk. Det er like fullt det jeg mener. 

  23. raym123 skrev (16 minutter siden):

    Bra score 🙂 

    Hvor lang tid brukte dere på å spille gjennom spillet?

    Ign skriver det tok dem 10 timer.

    Synes det er i korteste laget for hva det koster og tiden vi har ventet. 
    Kan vel alltids unlocke og utforske alt å strekke det litt lengre enn det..

    10 timer er nok det de fleste vil lande på. Man kan muligens strekke det litt lengre hvis man finkjemmer alle områdene, men begge mine gjennomspillinger endte opp omtrent der. Selv syns jeg det er en ganske passende lengde for denne typen spill, men jeg kan skjønne at det kan bli i korteste laget for andre. 

    Til info kan man få spillet til en litt snillere pris om man kjøper det på disk. :) 

×
×
  • Opprett ny...