Gå til innhold

sunnySR

Medlemmer
  • Innlegg

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sunnySR

  1. SilverShaded skrev (1 time siden):

    Ok...jeg lurte nemlig på å gå for et 4070 Ti Super Phoenix GS selv, så greit å få erfaringer fra noen som har kortet... 🙂

    Skjønner. Du kommer nok til å bli fornøyd. Det er svært stillegående. Phantom kortet jeg hadde tidligere hadde en del coil whine. Phoenix kortet har ingen coil whine, men det varierer vel kanskje fra kort til kort 🤷🏻‍♂️ 

    IMG_5609.jpeg

    • Hjerte 1
  2. En liten oppdatering: Komplett.no var så greie at de sendte over et nytt skjermkort (4070 TI Super) for å se om feilen vedvarte. Brukte hele gårdagen på å stress teste og kjøre de spillene som førte til black screen. Har per nå ikke hatt en eneste black screen, så kan vel trygt si at det er skjermkortet det er noe galt med. 

    • Liker 3
  3. SilverShaded skrev (13 minutter siden):

    Da var det unna veien..

    Går ut fra at du har logget temps under de to spillene, for å se om kortet stenger ned pga. høye temperaturer ? Kan jo være noe med Modern Warfare og MotoGP23 som trigger mye varme..

    Hvis det ikke er høye temps, er det første jeg ville prøvd å teste kortet i en annen maskin, både med de to problematiske spillene og de som funker.

    Ja alt av temperaturer er innafor, ikke noe forskjell fra de andre spillene. CPU og GPU ligger på mellom 50-60 grader i begge spillene.

    Det skulle jeg gjerne ha gjort, men har ikke en ekstra pc liggende eller noen i nærheten som jeg kunne testa det på dessverre.

  4. Kjøpte meg Komplett pc for ca. 4 måneder siden. Maskinen har fungert utmerket helt til jeg lasta ned Modern Warfare og MotoGP23. 

    Etter ca. 1 min med spilling i begge spillene blir skjermen svart. Lyden fungerer som normalt og jeg kan teknisk sett fortsette å spille, men mangler bilde. Har prøvd å skifte utgang både på skjerm og GPU uten at det fungerte. Må Restarte pc for å få bilde igjen. Har testa med annen skjerm å samme feilen oppstår. Til nå har dette kun skjedd i disse to spillene. Har spilt Star Citizen, World of tanks, RDR2, Elden Ring, God of War, Forza Horizon 5, Flight simulator, osv. uten en eneste feil, så synes det er rart at det kun skjer i disse to spillene. 

    Ting jeg har testa og resultat:
    • Avinstallert drivere via DDU og reinstalert med geforce experience. Samme feilen oppstår etter dette.
    • Har stress testa med OCCT. Har fått stress testa PSU, hovedkort, minnebrikker, CPU og GPU i 1 time hver uten at det ble oppdaga noe feil.
    • Undevolta GPU. Ved bruk av MSI afterburner, så jeg at under spilling lå kortet på ca. 1.100 Volt. Undervolta til 1.075 Volt for å se om det hjalp. Har gama flere timer nå for å se om feilen kom tilbake, men det ser ut at undervolten har løst problemet. 
     
    Ser ut som det er skjermkortet det er noe galt med, men tenkte å høre her før jeg eventuelt sender inn maskinen. Jeg kan teknisk sett la skjermkortet ligge på 1.075 Volt å ikke ha noe problemer, men tenker det er litt kjedelig når man en dag skal selge skjermkortet å vet at det ikke fungerer 100% som det skal.  
    Hva tenker dere er feilen?

     Specs:

    • GPU: Gainward RTX 4070TI Phantom Reunion
    • CPU: Intel I7-13700K
    • Minne: Corsair Vengance DDR5 6000Mhz (2x16GB)
    • Lagring: Kingston Fury M.2 2T
    • Hovedkort: Asus Rog Strix Z790-F Gaming WIFI
    • PSU: Fractal Design ION Gold 850W 
  5. Gavekort skrev (1 time siden):

    Ah ok. Litt bedre kjøling på disse da. Du kan jo prøve å hive skjermkortet på også og se om du treffer 100 grader, siden kjølingen er delt.

    Nå vet ikke jeg om noe stress test som tester både cpu og gpu 100% samtidig , men 1 time med Modern Warfare som utnytter begge helt greit å da får jeg notert maks temp på 87 grader på cpu og 73 grader på gpu, så vil vel si at det er innafor. 1870293861_Skjermbilde(74).thumb.png.16658133bd1efc314688880d03e521fd.png

  6. Gavekort skrev (39 minutter siden):

    Du kan klart forbedre på ting ja, men om du f.eks. kjører Cinebench så vil du trolig se at den spretter like lett opp til 100 grader og flagger thermal throttle i Intel XTU.

    Har ikke testa med Cinebenche 20 eller 15 før, men lasta det ned å  kjørte en test på den nå og maks temp er 83 grader å da ligger package TDP opp mot 80W og score på 3040 i Cinebenche 20. Ikke noe throttle fra noe i XTU. Det er en Asus Zephyrus og den har fungert utmerket helt til den siste uken da jeg som sagt har opplevde store forskjeller i temperatur på 1 core. 435127695_Skjermbilde(69).thumb.png.afb34a52474cdf5dd026e26f1ceb1513.png

  7. Gavekort skrev (5 timer siden):

    Dette er prosessorer som er laget for å booste seg selv til Tjunction på 100 grader og så holde den der med å throttle ned. Om du putter på bedre kjøling så vil prosessoren booste seg enda hardere opp til 100 grader frem til du har klart å mette TDP på 45W, noe du sjeldent klarer på en tynn laptop.

    Temperaturene du ser er helt normale.

     

    For klarhetens skyld:

    Tjunction er maksimal temperatur prosessoren tåler før den begynner å ta skade.

    TDP er hvor mye effekt den potensielt kan ta, noe som oversetter veldig bra over til varme. Høyere effekt betyr mer krevende kjøling.

    Endte opp med å skru opp maskinen å skifta kjølepasta. Var veldig lite kjølepasta spesielt på cpu, lå mye ved siden av cpu da. Ble mye bedre og jevnere temperaturer. Vet at TDP er 45W, men som du ser på bilde kan min booste opp til 50-55W å ligge der slik at jeg klarer å holde maks boost clock hele tiden. 489160769_Skjermbilde(63).thumb.png.8c02dd6e9e80cc1e786a5c35852caf3c.png

  8. Hei.

    Har en Asus laptop med en I7-9750H prosessor. Den siste måneden har jeg lagt merke til at temperaturen på laptopen har blitt ekstremt høy spesielt på 1 av 6 corer. Core nr 2 ligger på opptil 97 grader, mens resten ligger rundt 70-80 grader. Er dette normalt? Viftene er nylig rengjort på den og den fikk på bedre kjølepasta før jeg fikk den for ca. 1 år siden. Kan kjølepastaen ha fløtta seg slik at noe av prosessoren ikke blir dekt?

    41397790_Skjermbilde(60).thumb.png.e61d7940a740f7bab3ddeae2dd7f9f52.png

  9. Kjøleløsningen er temmelig ubrukelig hvis maskinen ikke klarer av med 45W TDP normalt sett. En repaste med skikkelig pasta burde holde. Jeg hadde lignende ekstreme symptomer på en HP C2D som endte med shutdown på 110 grader og repaste løste problemet med den. Tviler sterkt på at kjøleløsningen på en sånn maskin er så dårlig designet at normaldrift skal få maskinen opp i 100 grader når den er helt ny, så her burde noe være galt.

     

    Hvis du er forsiktig så er repaste som regel ganske enkelt å gjøre hvis maskinen er bra bygget.

    De andre tiltakene er også greie, men kjølepasta MÅ fungere hvis det skal ha særlig hensikt.

    Det er smart å skru av kranen før en forsøker å moppe opp vannet.

    Enig i det. Jeg har egentlig mest lyst til å benytte meg av angreretten og så få en ny maskin for å se om den er noe bedre.

  10. Har skrevet en del om hva jeg gjorde med min;

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1802716&p=24296990

     

    Men du bør absolutt vurdere liquid metal når du har fått roet nervene dine og blitt litt mer trygg på fornuftig håndtering, bruk og sikring. Produktet er fantastisk og akkurat hva du trenger i forhold til å både beholde ytelse og lavere temperaturer som forlenger levetid på maskinen.

    Har du påført liquid metal på din? Ser at det ser ut som Asus har mye bedre temperaturer på sine maskiner sammenlignet med HP. Det jeg savner med HP maskinen er at de har ingen form for software til å justere hastigheten på viftene. Dette gjør også at viftene konstant går rundt.

  11. Takk for gode tips!

     

    Mens jeg skrev her ringte plutselig HP fra USA og lovde å fikse mitt problem. Vet ikke hvordan de skal gjøre det, men er jo fint at de bryr seg. HP har en mulight i BIOS å justere ned TDP fra 45 til 35,30,25 eller 20 watt, så justerte den ned til 25 watt og nå når den 88C grader, men den booster bare opp til ca 3,5 GHz.

     

    Ja jeg er litt usikker hva jeg skal gjøre. Har vel kommet fram til at det er umulig å finne en bærbar pc som har alt av hva man vil ha spesielt til denne prisen. Håper bare at maskinen varer en del år fremover. 

  12. Flere tips:

    - Du kan vurdere å repaste, f.eks Grizzly kryonaut er et bra alternativ. På mange bærbare gamingmaskiner er fabrikkpastinga elendig.

    - Undervolte cpuen med f.eks throttlestop, det kan faktisk få ned temp under last med 10-20 grader i seg selv.

    - Få tak i en laptop-pult med vifter, hjelper fort på 5C det og :)

    Det er sant, men har sjekka et par videoer og er veldig tungvindt å komme til å få skifta pastinga. Har liggende noe grizzly liquid metal som jeg gjerne skulle hatt på, men tror ikke jeg tørr å bynne å skru ifra hverandre en splitter ny pc.

  13. det er det samme hva produsentene mener om garanti, da du har 5 års reklamasjonsrett i Norge på bærbare maskiner(dog ikke på batteriet).

    Om du tar den innom butikken du kjøpte den av og forklarer saken lar de deg nok enten

    1) bytte

    eller 

    2) sender den på verksted for deg slik at problemet kan utbedres.

    Det er jo bra da. Vel maskinen ble kjøpt hos komplett og har pratet med de. De sier at jeg enten kan benytte meg av angrerett eller sende den inn på service. Jeg har vært i kontakt med HP i USA (da HP Norge ikke klarte å svare for seg) og der fikk jeg vite at dette er et kjent problem på denne maskininen, slik at eneste måten å få ned temperaturene var å underklokke CPU, men det er klart at da vil jo mest sannsynlig ytelsen gå ned.

  14. Hei!

     

    Jeg kjøpte meg for nå litt under 1 måned siden en splitter ny HP Omen bærbar gaming pc.

    Maskinen har følgende specs:

    i7 8750h

    gtx 1070 max-q

    1080p 144Hz G-sync skjerm

     

    Det jeg sliter med er at maskinen blir fryktelig varm under gaming. CPU ligger på rundt 95-100C grader under gaming. (Forza Horizon 4,PUBG) GPU ligger bare på rundt 80C grader. Jeg er innforstått med at bærbare pcer blir veldig varme sammenlignet med stasjornære, men er ikke 95-100C grader i meste laget? 

     

    Jeg digger denne maskinen, den har alt jeg trenger. Fantastik ytelse i spill og det at den har g-sync er en stor bonus, men det at temperaturene er så høye får meg til å lure på hvor lenge denne maskinen kommer til å holde. Det at HP har gitt denne maskinen som koster ny 18000, 1 års garanti vil jo i praksis si at de ikke har så veldig stor tro på sine produkter sammenlignet med MSI og Asus som har 2 års garanti. Jeg vil ikke ha denne om det er slik at den tar kvelden om 2 år. 

    Jeg har også enda mulighet å benytte meg av angreretten.

     

    Så spørsmålet mitt er hvor lenge tror dere at maskinen holder dersom CPU fortsetter å kjøre på 95-100 grader og ville dere returnert den?

     

    Takker for alle innspill.

  15. Bare fordeler med 1070 Max-Q i forhold til ren 1060.

     

    MSI Afterburner kan du bruke til å tune ytelse med intil nVidia slipper sitt one-click system.

    Ja satt å spilte litt istad, så da åpna jeg MSI afterburner for å se om jeg klarte å booste det litt. fikk det opp til 1750MHz boost clock. Noe som jeg egentlig synes er veldig bra og ser at det er på høyde med vanlig non Max-Q kortet i benchmarken jeg kjørte. Så har vel kommet fram til at jeg beholder maskinen. Å gå fra 60Hz til 144Hz g-sync var også helt fantastisk :)

     

    Er litt sprøtt å gå fra vannkjølt stasjonær pc til bærbar da, men reiser man litt så er det greit å ha en pc man kan game litt på hvor enn man befinner seg  :wee: 

     

    Hadde egentlig tenkt til å vente til RTX 2070 kom til bærbar, men er redd for at prisene kommer til å være skyhøye når de kommer ut til bærbar. Også har jeg forstått det at de ny chipene har høyere TDP, så det vil vel føre til at disse kortene også blir under clocka til bærbare maskiner.

  16. Hei godtfolk!

     

    Kjøpte meg idag ny bærbar pc da jeg fikk spesialpris hos komplett. Pcen er en Omen 15,6" med en i7 8750h, 144Hz G-sync skjerm og et 1070 skjermkort. På deres hjemmeside står det at maskinen har et 1070 kort. Glad og fornøyd dro jeg hjem for å unboxe maskinen. Jeg går inn å skal sjekke spesifikasjonen på maskinen da det til min forskrekkelse står at det er et 1070 Max-Q kort i maskinen. Jeg hadde lyst til å gråte. Har sjekka mye rundt før jeg endte opp med den maskinen og har fått med meg at Max-Q versjonen er vesentlig dårligere enn 1070 uten Max-Q. Max-Qen er under clocka, så den booster bare opp til 1530MHz. Det uten Max-Q booster til 1645MHz og kan lett overklokkes til over 1800MHz. Så jeg sitter å lurer på om jeg skal benytte meg av angreretten. Maskinen fungerer ellers utmerket, så er litt kjipt å levere den tilbake. Men synes det er dårlig av komplett å ikke informere at det er Max-Q design.

     

    Men så er dilemmaet at jeg må gå ned til et 1060 om jeg skal kjøpe en annen maski, da jeg fikk tilbud på denne som var under prisen til de med 1060 kort. Så hva ville dere gjort? Beholdt maskinen eller returnert den? En mulighet er jo å prøve å overklokke skjermkorte for å se om man klarer å hente ut 200MHz core clock ekstra.

  17. Det er sant, men hadde sett for meg en dobling i ytelse med tanke på at i5 4670ken er 5 år gammel nå. Tenkte kanskje at teknologien var kommet såpass langt, men ser ut som at for gaming er det stort sett kun gpu som gjelder enda.

     

    Slik denne videoen beskriver.

  18. Mhm, ser ut som folk har rett med at det ikke er vits og oppgradere til en ny prosessor. Har sjekka litt rundt nå å det er jo ikke så står ytelses forskjell mellom 4670k og 8600k. I allefall ikke i spill. Måtte installere litt andre spill for å se om det var cpu som var svakeste led. Har testa ut bf1, bf4, pubg, gta 5 og the witcher 3 og på samtlige spill er det gpu som er bottleneck. Altså så ligger cpu på 40-100% usage mens gpu er på 100%. Så det vil jo si at Star Citizen er helt ræva optimalisert. Ser ut som jeg blir å vente med oppgraderingen.

  19. Imponerende at star citizen funker med SLI :)

     

    Har SC kode som jeg fikk med Optane ssdene mine, men har ikkje testa spillet enda. Mon tro om det egentlig hjelper med Optane i dette spillet? Er det mye loading underveis tro?

     

    Edit: Fant en brukertest her:

     

    https://www.reddit.com/r/starcitizen/comments/7n0wgl/hdd_vs_ssd_vs_raid0_vs_optane/

     

    :dribble:

    Ja det er utrolig hvor mye det har å si. Litt derfor jeg ønsker å oppgradere slik at jeg kan oppgradere til M.2 SSD  :w00t:  Nå skal det sies at selv om man kan kjøre spillet med SLI, blinker enkelte objekter på skjermen, så vil anbefale å kjøre med kun et kort. Du fikk ikke tilfeldigvis med en sabre raven når du kjøpte de ssdene dine?

     

    Her har du en til en som har testet litt forskjellig.

×
×
  • Opprett ny...