Gå til innhold

matjam

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av matjam

  1. Kan ta meg en sjekk i PCen når jeg kommer hjem fra jobb :) Jeg har oppgradert den før, men det har alltid vært de billigpakkene til komplett med CPU, HK og ram i ett sett eller noe lignende. Skjermkortet kan hende holder en liten stund til, må bare komme på hva det heter igjen. 

    Skulle også gjeeeeeeeeerne hatt ny HDD og SSD. Forslag?

  2. Skal du ha det beste av det beste så går du for en Intel 5960X, custom vannkjøling og overklokker livskiten ut av den. Den er best fordi den har 8 kjerner og 16 tråder, den har også mest PCIe-lanes som gjør den bedre rustet for et SLI oppsett + at det er den du kan overklokke best. Custom vannkjøling vil du ha fordi de ferdige settene ikke gir like bra kjøling og dermed vil man få høyere temperaturer ved overklokking som ikke er ønskelig. Du må da ut med kanskje så mye som 15.000,- bare på CPU og kjøling.

     

    Så å si at du vil ha det beste uten å tenke på budsjett eller uten å tenke på pris/ ytelse i forhold til hva du skal spille er litt rart synes jeg.

     

    Kan fint sette opp noe som vil koste deg 50.000,- +++ og forklare bittelitt :p

    Jo mer jeg leser her, jo mer innser jeg hvor lite jeg vet om PCer :p

     

    okay okay okay, setter budsjettet for hele PCen til 15k, hehe, regner med det skal være nok for å spille wow med mer enn 30fps :p

     

  3.  

     

     

    Tips: Hvilken funksjon tjener et overspenningsvern?

     

    Hva kan være grunnen til at man bruker måletrafoer?

    Overspenningvernet skal verne mot... overspenning..? Det skal beskytte kretsen mot f.eks. et lynnedslag

     

    Måletrafoene er der for å måle kW timene som blir brukt.

    I denne oppgaven er det spesifikt at en bedrift deles opp i 4 avdelinger, og hver avdeling skal ha hver sin måler, samt en hovedmåler for hele sulamitten.

     

    De fire symbolene i midten, de er målerene ja? Samt hoved måleren til siden.

     

    1) Overspenning skal verne mot overspenning. Korrekt.

    Du har dog koblet det feil - for dette vernet leder ikke i normal tilstand. Det som er inne i vernet er som regel spenningsavhengige motstander som ikke starter å lede før spenning blir høy nok - og da ønsker man å lede overspenningen til jord - ikke videre ut i installasjonen. Følgelig skal du kun ha faseledere inn på toppen av vernet, men kortslutte de tre polene på bunn og koble denne til jord (kortest og rettest ledning)

     

    2) Måletrafoene måler ikke kWh. For å måle kWh trenger du minst tre ting: strøm, spennig, tid. Tid er en klokke i måleren, men for å måle kW må den ha både strøm og spenning.

    Siden inngangen på måleren ikke er særlig høyt dimensjonert så brukes strømtrafoer. Deres oppgave er å "forminske" strømmen slik at den istedenfor 400A er 5 A. Måleren vet dette forholdstallet og passer på å kompensere for dette.

     

    3) De fire symbolene på midten er sikringer. Ikke målere - det er bare én måler på bildet du har lastet opp hit. Du har en stor inntaksbryter på 400A og fire mindre avganger til andre fordelinger på 125 A.

    Dette har jeg ingen kjennskap til, begynner å innse at jeg skulle ha fulgt med mer i timene.

     

    Takker for svar, skal sette meg ned med bøkene og prøve igjen når jeg er hjemme senere ikveld.

     

    Kan laste opp skjemaet da.

  4. Tips: Hvilken funksjon tjener et overspenningsvern?

     

    Hva kan være grunnen til at man bruker måletrafoer?

    Overspenningvernet skal verne mot... overspenning..? Det skal beskytte kretsen mot f.eks. et lynnedslag

     

    Måletrafoene er der for å måle kW timene som blir brukt.

    I denne oppgaven er det spesifikt at en bedrift deles opp i 4 avdelinger, og hver avdeling skal ha hver sin måler, samt en hovedmåler for hele sulamitten.

     

    De fire symbolene i midten, de er målerene ja? Samt hoved måleren til siden.

  5. Vet ikke om du klarer å se det selv på måten du skriver, det er i alle fall ikke konstruktivt. Du kan f.eks sammenligne med postene over.

     

    Skjønner at det er jeg som står deg i gjeld her for at du så masse som gidder å svare på spørsmålet mitt, men vil heller ha svar og forklaringer på hvorfor dette ikke fungerer enn en liste hvor hvert punkt er "hvorfor i alle dager gjør du det og det?!".

  6. Men denne tegningen må da inneholde flere store feil? Har du laget tegningen selv, eller er det slik at du har fått utlevert en tegning med beskjed om at den er feil og at du så skal korrigere og rette den opp? (Noe av dette må vel se litt "snodig" ut.)

     

    "Har ingen peiling på hvordan jeg skal føre en PEN leder i et sikringsskap."

     

    Kan man føre en PEN leder i et sikringsskap?

     

    Vil tro den har flere feil, derfor jeg spør. Har som nevnt tidligere null og niks peiling på dette. Har drevet med sikringsskap én gang på skolen, og da var kWh måleren allerede ferdigkoblet. Var heller ikke på TN-C-S nett.

     

    Vil legge til at jeg er lærling på skip og har stort sett ingenting med dette å gjøre. Har så og si kastet vekk alt jeg lærte på VG2.

  7. - Hvorfor i all verden har du faseledere UT IGJEN av et overspenningsvern... ?

    - Det er til dels store strømmer i dette anlegget (gitt av 400A-bryteren), og dette skal du føre gjennom en kW-måler? 

    - Angående forrige spørsmål, ser du strømtrafoene? Hvilken oppgave tror du de har?

    - Du har satt kryss over en særdeles viktig boks. (Det er ikke viklinger, jeg kan forklare funksjonen dens når du har gitt meg en tilbakemelding på hvilke tanker du har til kommentarene mine)

    - I kW-måleren har du laget blå lasker mellom strømsensing og spenningssensing. Det hadde smelt godt om du koblet på strømmen

    - Du har også laget en trefase boltet kortslutning i toppen av skapet. Stjernesmell numero dos.

    - Det er ikke nødvendig å jorde DIN-skinnene som utstyret er montert på

     

    Kan du vise oss den opprinnelige, blanke tegningen?

     

    Vil oppklare i at jeg rett og slett kopierte dette ut av læreboken min, minus det med overspenningsvernet, jordingen etc etc. Hence hvorfor jeg vil ha en forklaring på hva jeg gjorde feil, for å LÆRE av dem. Ikke få drittsnakk.

     

    Slik som jeg forstod det, var det meningen å gjøre koblingen i de "viklingene", hva nå enn det er. Men i læreboken viste det bare kWh-måleren og hvordan lederene går mellom dem, og videre ut. 

     

    La til det blanke skjemaet i spørsmålet.

  8. Hei. Har nylig begynt på mitt andre år som elektro lærling, og har med dette begynt med teoridelen. 


    Har en oppgave her, og ettersom jeg ikke husker så mye fra VG2, og så og si aldri har vært bort i TN-C-S nett, vil jeg gjerne poste et bilde av et skjema fra en av oppgavene, som jeg vil dere skal se på og fortelle meg hva som er feil og hva som skal gjøres annerledes. Vil gjerne ha utfyllendes forklaringer på hvorfor også. 


    Oppgaven går ut på at en bedrift skal splittes i 4 avdelinger med hver sin kWh måler. Legger ved hovedfordelings koblingskjemaet.


    Har ingen peiling på hvordan jeg skal føre en PEN leder i et sikringsskap.


    Også, om noen kan forklare meg om jeg gjør feil i å "krysse" ut de viklingene (tror jeg det er), og forklare hvorfor ikke, gjør gjerne det.


    Takker på forhånd!


    post-274228-0-00405300-1441370514_thumb.gif

    post-274228-0-50600300-1441384628_thumb.gif

  9. Hei. Er 19 år og har litt fett om kroppen. Er 195 og veier ~98kg. Fettet er fordelt litt på armene og brystkassa, usedvanlig tynn ved ribbebeina (i forhold til resten av magen), så kommer store "love handles" om midjen, men magen er ikke så stor, og der igjen ganske slanke ben/skritt parti.

     

    Så for å si det sånn er jeg veldig stor midjen.

     

    En rar tanke slo meg. Jeg bruker og har alltid brukt litt trange boksere med strikk på toppen. Kan dette gjøre at fettet ikke legger seg like lett der bokseren er trang? Kan det være at pga. mitt trange undertøy at fettet mitt ligger veldig ujevnt?

     

    Takker for svar.

  10. Amp til hjemmebruk ja, er i alle fall ikke i bandsituasjon og spiller bare gitar som en fritidsaktivitet. Skal ta en kikk på youtube, men kom gjerne med flere forslag!

     

    Vil gjerne ha en forklaring på de følgende uttrykkene:

    -rør amp

    -practice amp

    -kabinett

    -head

  11. Hei!

     

    Skulle ha kjøpt meg en ny amp, men økonomien er ikke tilstrekkelig for å kjøpe noe dritdyrt stæsj, så jeg vil ha meg en billig men bra amp. Tenkte på http://www.gitarhuset.no/product/gitar-bassforsterkere/orange/til-el-gitar/2/3031357/orange-cr-35ldx-blk-crush-pix-black-35w-combo-m-fx-2- , men er åpen for forslag. Vil gjerne ha i denne prisklassen +-2000,-

     

    Formål er å lære å spille med clean lyd. Evt lære djent og lignendes tyngre spillestiler.

     

    Takker på forhånd! :)

  12. Beklager for utrolig sent svar.

     

    Har kommet frem til hva jeg gjør, ved hjelp av en kompis.

     

    Takker for svar, setter pris på dem :) Har gitt meg litt insight, vil jeg si.

  13. Skal ha meg en tur på den lokale musikksjappa og få den optimalisert.

    Har komt frem til at jeg beholder den frem til videre, til jeg finner en gitar jeg liker å spille på.

     

    Svarene så langt har hjulpet meg utrolig mye, takk for det :)

    Skal virkelig gå inn for dette og lese mer om emnet og undersøke, ikke minst øve på gitar!

     

  14.  

    Dersom du vil ha flere effektet enn de som er originalt i ampen, må du enten ha effektpedaler eller en annen amp. Jeg spør igjen; har du modellnavn på ampene du snakker om..? For alt jeg vet er det akustisk, bass amp eller noe annet du er borti, og da står vi vel egentlig å stanger hodet i veggen her (jeg spør siden du virker rimelig fersk på temaet). Sier du navnet på ampene kan jeg si mye om funksjon, kvalitet, muligheter etc.

     

    Distortion er vreng på godt norsk. Det er effekten som blir brukt i tilnærmet all metall, rock og mye annet.

     

    Skal finne ut fortløpende hvilke merke og model ampen er, alt jeg vet foreløpig er at kompisen min får bra lyd av den.

     

    Skal også se på det der angående modeling amps, men bear with me, kan ta sin tid :)

  15. Personlig liker ikke jeg fretboardet og halsen på straten min, tror jeg ville vært mer fornøyd med en hver annen. Og jeg har komt til konklusjonen: Å spare til en relativt god gitar, deretter oppgradere som du sa. Nå er spørsmålet bare, hvilken gitar? :) Har lyst på kanskje en ML-1 eller 2, men er usikker. Hva burde jeg skaffe om jeg liker tyngre musikk som djent? 7 strenger kanskje? Daemoness? Noen tips? :)

     

    Takker :)

  16. Har planer om å spille tung gitar, f.eks mye distortion eller djent etc, derfor vil jeg heller ha en SG eller LP.

    Men jeg driver jo fortsatt å lære meg å spille, så igrunn kan jeg ta hva som helst så lenge det har bra lyd.

    Vil gjerne ha en støyfri lyd ut av utstyret, burde jeg da gå for en SG? isofall så beholder jeg stratocasteren min og sparer en del. Tenker en 5-6 tusen kroner ville vært min "final" pris for en gitar.

     

    Noe gode forslag?

     

    Takk for alle svar sålangt :)

  17. Ampen jeg skal låne har få innstillinger ja. Den jeg har fra før, føler jeg har rikelig, men bare at den er elendig. Kan godt være pickups for alt jeg vet, men uansett.

     

    Jeg tenker mer på pedaler enn å modifisere ampen, om det er det du lurer på. Eller noe tilleggsutstyr.

     

    PS, kan dere forklare meg hva effekten Distortion er?

  18. Den har innstillinger som Drive, Low, Mid og High. Ellers Gain og diverse andre.

    Men det burde jo være soppas åpenbart, føler jeg, ettersom en normal forsterker, ifølge GAu, bare har preamp volum, gain og master volum? Har bekreftet at forsterkeren jeg skal ha har gain og master volum, ellers ingenting.

  19. Det jeg ikke liker angående stratocasteren min er aller først at strengene ligger rimelig høyt oppe, føler jeg. Når jeg spiller høye toner så føles det som jeg presser dem ned et veldig godt stykke og at der går an å "skli" av strengen under forsøket. Ellers er det at når jeg slår lav E, vibrerer den kraftig og treffer fretter, og lager en utrolig forjævlig lyd.

     

    Skal se på alternativene og svare i morgen, akkurat nå skal jeg sove =)

×
×
  • Opprett ny...